Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie masina SH, 10000 E...

Probleme rute Orange <-> ...

La multi ani @chris_dvb!
 La multi ani @zyppster!

La multi ani @dorin_2k!

Saltele de la Ekon (din latex)

Pain - Party in my head
 Si-a insonorizat cineva masina?

Grecia a digitalizat complet vanz...

Saltele de la Mobexpert

Sonda temperatura exterioara - cu...
 SAME laser

Utilizare silicon sanitar in exte...

Modalitatea corecta de a fiscaliz...

Formular 230 Asociatii
 

sb 900 supra incalzit dupa 10 min ...

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
merlin Gl

merlin Gl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 19.04.2007
ieri l-am pus la treaba undeva in Bucuresti; de data asta am lucrat doar manual cu el si fara difusserul mare, doar cu cel mic din el. Am avut momente cand am tras tare de el si am stat cu un ochi la termometru:  nu s-a mai incalzit si si-a facut treaba cu brio. Nu am avut curajul sa-i dezactivez protectia desi cei de la service mi-au recomandat asta. Din ce am vazut eu in cartea tehnica, in modul i-TTL mai face si ceva prebiltz-uri de control inainte de declansare, desi sunt insesizabile pentru ochiul uman. Banuiesc ca acestea il fac sa se incalzeasca atat de tare mai ales combinate cu difusserul mare si faptul ca e foarte inghesuit avand in vedere puterea mare de iluminare. Urmatoarea data il voi proba in manual cu diffuserul pus sa vedem ce si cum.

    Toate cele colorate!

#20
dragosul

dragosul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 28.03.2002

View Postmerlin Gl, on Oct 27 2008, 20:23, said:

ieri l-am pus la treaba undeva in Bucuresti; de data asta am lucrat doar manual cu el si fara difusserul mare, doar cu cel mic din el. Am avut momente cand am tras tare de el si am stat cu un ochi la termometru:  nu s-a mai incalzit si si-a facut treaba cu brio. Nu am avut curajul sa-i dezactivez protectia desi cei de la service mi-au recomandat asta. Din ce am vazut eu in cartea tehnica, in modul i-TTL mai face si ceva prebiltz-uri de control inainte de declansare, desi sunt insesizabile pentru ochiul uman. Banuiesc ca acestea il fac sa se incalzeasca atat de tare mai ales combinate cu difusserul mare si faptul ca e foarte inghesuit avand in vedere puterea mare de iluminare. Urmatoarea data il voi proba in manual cu diffuserul pus sa vedem ce si cum.

    Toate cele colorate!

hmm al meu sa incalzit si fara difuser

#21
enjoythesilence

enjoythesilence

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 16.03.2008

View Postdragosul, on Oct 28 2008, 00:29, said:

hmm al meu sa incalzit si fara difuser

cred ca ar merge dus in service. cu sb-800 nu am avut probleme si am tras in mai multe dati 9-10 ore non-stop bounce, pereti indepartati, tavan inalt, mai mult la iso 400. sa fi fost inconstienta?  :P

#22
dragosul

dragosul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 28.03.2002

View Postenjoythesilence, on Oct 28 2008, 01:14, said:

cred ca ar merge dus in service. cu sb-800 nu am avut probleme si am tras in mai multe dati 9-10 ore non-stop bounce, pereti indepartati, tavan inalt, mai mult la iso 400. sa fi fost inconstienta?  :P


nici eu nu am avut prbl cu sb 800, sb 600

#23
merlin Gl

merlin Gl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 19.04.2007
pentru cei interesati un link cu Up-date de firmware pentru SB - 900.   Nu-i mare lucru dar e un pas spre inainte ...
  
http://nikoneurope-e...amp;p_topview=1



   Toate cele colorate!

Edited by merlin Gl, 14 January 2009 - 21:59.


#24
Matraguna

Matraguna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 27.06.2005
Update de firmware na rezolvat inca problema....si la mine persista. Am dezactivat protectia ca sa nu mai am probleme. Problema..din cite spun altii ar fi de la scaderea tensiuni acumulatorilor, cu bateri cica nu face la fel.

Edited by Matraguna, 16 January 2009 - 20:30.


#25
demon

demon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 24.02.2005

View PostMatraguna, on Jan 16 2009, 20:29, said:

Update de firmware na rezolvat inca problema....si la mine persista. Am dezactivat protectia ca sa nu mai am probleme. Problema..din cite spun altii ar fi de la scaderea tensiuni acumulatorilor, cu bateri cica nu face la fel.
dupa dezactivare risti sa-l topesti? sau ce se poate intampla? ce spun cei de la skin daca a fost cineva la ei?

#26
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Pentru afara, daca ai nevoie de 1/2 din puterea blitz-ului pt compensat umbre, poti sa-l pui pe HSS. Scazi timpul de expunere pana pe la 1/800 sa zicem (deci mai tai cam 2 trepte din lumina soarelui) si puterea blitz-ului ramane cam tot aia. Astfel poti sa mergi pe la 1/8 in loc de 1/2. N-am incercat personal asa ceva pentru ca nu dau niciodata cu blitz de umplere, dar am citit pe undeva ca asa facuse unul si a mers ok (asta fara vro legatura cu SB-900).

In rest, cam orice blitz se incinge daca tragi cu el in continuu la putere maxima zeci-sute de cadre. De asta e bine sa ajustezi setarile aparatului incat sa nu suprasoliciti blitz-ul, sau cum spuneam, sa mai ai alt blitz pe care sa-l folosesti alternativ.

#27
dragosul

dragosul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 28.03.2002

View Postadipelcz, on Feb 2 2009, 19:27, said:

Pentru afara, daca ai nevoie de 1/2 din puterea blitz-ului pt compensat umbre, poti sa-l pui pe HSS. Scazi timpul de expunere pana pe la 1/800 sa zicem (deci mai tai cam 2 trepte din lumina soarelui) si puterea blitz-ului ramane cam tot aia. Astfel poti sa mergi pe la 1/8 in loc de 1/2. N-am incercat personal asa ceva pentru ca nu dau niciodata cu blitz de umplere, dar am citit pe undeva ca asa facuse unul si a mers ok (asta fara vro legatura cu SB-900).

In rest, cam orice blitz se incinge daca tragi cu el in continuu la putere maxima zeci-sute de cadre. De asta e bine sa ajustezi setarile aparatului incat sa nu suprasoliciti blitz-ul, sau cum spuneam, sa mai ai alt blitz pe care sa-l folosesti alternativ.


HSS presupun ca high speed sync sau ?
cum se face asta ? nu prea inteleg nici teoria, din cate stiu eu orice peste sync speed 1/200 1/250 risti sa nu acoperi tot frame-ul si sa ai jumatate din frame intunecat

ne dai mai multe informatii : :worthy:

#28
Kunzite

Kunzite

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,797
  • Înscris: 12.06.2004
Foarte pe scurt (informatii mai multe gasesti pe net, google&wikipedia).
In modul HSS blitul nu se descarca o singura data, ci ce mai multe ori - fiecare descarcare acoperind o parte a cadrului (corespunzatoare "ferestrei" expuse a senzorului).
Desigur, asta-i scade puterea.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate