Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 

Reduceri, concedieri si inchideri temporare de fabrici

- - - - -
  • Please log in to reply
242 replies to this topic

#19
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004

Quote

Dacia da de mancare la 50.000 de angajati!!!

Le dai tu de mancare sau Opel?!  Daca intra in somaj le asiguri tu mancarea?!

#20
701

701

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 16.06.2004

 undesignus, on Oct 9 2008, 15:09, said:

Eu unul nu mor de grija industriei auto. Adaosurile comerciale sint imense la masini noi si absolut nesimtite la piese de schimb.
Stii care este problema?Actionariatul si managementul nu gandesc ca tine.De ce?pai simplu:compania este listata la bursa, actiunea are o valoare iar daca MARJA de castig per bucata scade, valoarea companiei scade. Iar daca valoarea companiei scade,investitorii saracesc si fug in alta parte. Si atunci se fac reduceri: se dau oameni afara,se micsoreaza salarii,se fac economii la productie si materie prima. Etc. Simplu dar ca sa-ti faci o idee.Marja este baza si se taie in carne vie pentru ea.

#21
bogdan2007

bogdan2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 11.01.2007
In legatura cu criza in automotive legata evident de criza mondiala.
Iar Fiat 500( de 600 nu am auzit si nici nu cred ca o sa apara unul prea curand   :D ) este atat de scump,tocmai pentru ca afara se cauta masinile mici de oras( consum mic, loc de parcare mai usor de gasit sunt doar doua din avantajele unei astfel de masiniin fata "animalelor " de 180 cp si cu un consum un pic cam mare, in conditiile in care combustibilul creste sky-high.
Era si un reportaj acum cateva luni la Pro Tv despre faptul ca in Germania o masina de clasa medie, SH, era mai ieftina decat o masina mica,tot SH, sau cel mult aveau acelasi pret.Poate pentru ca unii( afara , nu in Romania, Doamne fereste) considera masina mijlocul de locomotie din A in B, iar nu mijlocul prin care sa arata bizonilor din trafic ce tari sunt ei...sau cum imi place mie sa-i spun unui tip oarecum grobiano-mitocan : incerci sa tii coada sus, dar n-ai baza...( ori de cate ori incearca sa iasa in fata cu masina SH pe care si-a luat-o si pe care, dupa ce pleznit-o din vina sa exclusiva, bineinteles, a lasat-o sa zaca in parcare 4 luni pentru ca nu avea atatia bani sa o repare.)

#22
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
sa nu plingem de mila muncitorului vestic... ei nu sint negri pe plantatie... doar cei din tarile nordice au mai multe drepturi...

un vecin a plecat in 1989 in germania. ma rog, offtopic, a turbat dupa ce a venit revolutia si si-a dat seama ca daca mai astepta 6 luni raminea si cu casa din romania...

s-a angajat la Mercedes. a lucrat din 1990 pina in 2006. in 2006 a primit o oferta de nerefuzat. sa treaca de bunavoie in somaj. a primit o suta si ceva de mii de euro, 60% din salariu 2 sau 3 ani (indiferent daca isi gaseste alt serviciu sau nu), posibilitatea ca dupa acesti 2-3 ani sa se pensioneze anticipat (cu aprox 7 ani sub virsta de pensionare). tu ai fi acceptat oferta?

#23
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,016
  • Înscris: 20.06.2005
Pai nu va intrebati de unde aceesti bani?  Dar ne, odata si odata basica de sapun trebuie sa se sparga.
Acu cred ca a venit momentu sa se imprastie puroiul , ca deh, pana acum era numai parfum inatru.

Edited by wolfydRg, 10 October 2008 - 10:04.


#24
paul_s

paul_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 698
  • Înscris: 20.01.2007

 bogdan2007, on Oct 9 2008, 23:43, said:

In legatura cu criza in automotive legata evident de criza mondiala.
Iar Fiat 500( de 600 nu am auzit si nici nu cred ca o sa apara unul prea curand   :D )

aa defapt exista fiat 600 se numeste seicento iar dupa cate italiana pricep eu , asta inseamna 600, atat ca nus sigur daca se mai face la ora asta e o chestie foarte mica si  foarte naspa, si judecand dupa cum arata cred ca si f ieftina

http://images.google...q...agini&gbv=2

#25
CLAXON

CLAXON

    din Republica Bananiera Romania

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 07.04.2006
un fel de TICO

#26
angel3110

angel3110

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 07.03.2007

 paul_s, on Oct 10 2008, 16:54, said:

aa defapt exista Fiat 600 se numeste seicento iar dupa cate italiana pricep eu , asta inseamna 600, atat ca nus sigur daca se mai face la ora asta e o chestie foarte mica si  foarte naspa, si judecand dupa cum arata cred ca si f ieftina

http://images.google...q...agini&gbv=2
Arata groaznic...cu masina aia nici la piata nu as merge :lol:.

#27
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
probleme si la hyundai

Hyundai to slow production of Santa Fe, Sonata


Quote

A 15-percent drop in Sonata sales since the beginning of 2008 is one reason Hyundai will idle its Alabama plant for 11 days between now and the end of the year (the near-2-percent drop in Santa Fe sales didn't help either). According to Hyundai Motor Company officials, the current sales slump and future sales projections of both models warrant the assembly slowdown. To limit the financial impact on the plant's workers, Hyundai will schedule the days on Fridays, and around the Thanksgiving and Christmas holidays. Hyundai also added, "We will continue to monitor the situation closely and hope that the economic conditions affecting our industry will soon normalize and allow us to return to a full production schedule as soon as possible." You and everybody else.

http://www.autoblog....anta-fe-sonata/

#28
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Probleme la Renault:

Quote

RENAULT. The French company will temporarily stop the production of factory from Douai, France as a result of lower demand for the Megane model, decline justified in the light of the new generation car, which will be presented in October at the Auto Salon in Paris, writes autonews.com.

The French auto manufacturer announced recently that it will also close in August and over a period of seven days in September another factory in France, at Sandouville, because of the low demand for the model Laguna. Also, sources inside the company said that production Laguna could be suspended for three days in October.

Quote

Renault plans 7-day September production stop at Sandouville site - report

PARIS (Thomson Financial) - Renault (News/Aktienkurs) is to stop production at its Sandouville site for seven days in September, Le Figaro reported, without citing a source.

The plant, which makes the Laguna, has already seen 31 days of production stoppage, the paper said.


#29
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
ce sa zicem de gm care inchide fabrici pe banda rulanta, ultima tura au dat afara 1500 de muncitori din 3 fabrici americane, dupa ce acu putin timp au mai inchis inca 3 fabrici:

GM laying off 1,500 workers at three plants


Quote

The old equation holds true: fewer cars sold means fewer workers required to assemble them. This basic truth has been proven once again with GM's announced lay-offs of some 1,500 hourly workers, The cut's breakdown includes about 700 workers from General Motor's Pontiac assembly plant, about 400 each at both its Wilmington, Delaware, assembly plant and its Detroit-Hamtramck facility.

In Pontiac, where GM assembles full-size trucks, the worker reduction is necessary as General Motors reduces its output to just 24 trucks per hour from 55 per hour. In Detroit, the General will cut its Buick Lucerne and Cadillac DTS production from 56 units per hour to 38, and in Delaware where the Pontiac Solstice, Saturn Sky and Opel Roadster are built, production has already been cut in half. This announcement comes just days after GM said it would close plants located in Grand Rapids, Michigan and Janesville, Wisconsin.

http://www.autoblog....t-three-plants/

Edited by romaximusro, 19 October 2008 - 22:20.


#30
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Este cunoascuta situatia financiara din America la ora actuala, iar acest lucru ne face sa ne gandim cu ingrijorare.

Oricum mi se pare jenanta sa compari o companie dintr-un epicentru al crizei financiare, cu o firma ce tocmai a lansat un model nou, atat de vandut incat luna trecuta nu au produs nici macar o Lagauna.

Mai bine sa faca Logan la Sandouville, sa nu mai stea oamenii aia saracii degeaba.

Apropo, Sarkozy a fost la Sandouville si i-a linistit pe lucratori ca Statul Francez va ajuta Renault sa nu ii dea afara   :coolspeak: :clapping:    :finger: :finger:

#31
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
pai normal. vad ca la gm e ceva normal sa inchida fabrici pe banda rulanta, cred ca de prin 2007 incoace si pana in 2010 vor inchide/au inchis cam 15 fabrici. Nu e cam mult? :D Sau la gm, asta e considerat un succes, ca inchid/vor inchide doar atata si nu toata sandramaua (desi nu e exclusa nici ultima varianta).. cat despre socialism, he he he, dar de dobanzile preferentiale acordate celor 3 mari(gm , Ford,chrysler) nu zici nimic? Plus ca auzisem de nu stiu ce subventie mascata sub un program de cercetare pt masini nepoluante, care culmea.. "lovea" doar in firmele auto americane. cauta pe autoblog.com, ca parca acolo am vazut stirea asta

Edited by romaximusro, 19 October 2008 - 22:26.


#32
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004

 romaximusro, on Oct 19 2008, 23:19, said:

GM laying off 1,500 workers at three plants



1500? Nici nu se compara cu cei disponibilizati de Renault.

6000


Sursa: http://www.ziare.com...opa-408383.html

#33
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
pai la gm aia 1500 de oameni au fost doar dintr-un foc. in alea 15 uzine care au fost inchise/vor fi inchise pana in 2010 cam cati oameni crezi ca lucrau? cat despre aia 6000 de oameni de la Renault, presa straina ( ce surpriza) are alta parere: http://www.industryw...ArticleID=17251 . Dupa cum vezi se vb la viitor ca pana in aprilie 2009 sa plece 4000 de oameni. Deocamdata renault o duce bine, nu e in rahatul in care e gm :) care inchide uzina dupa uzina. Citeste autoblog.com unde nu este saptamana in care sa nu se anunte ca se mai inchide o uzina gm sau in care nu e saptamana in care sa nu mai anunte ca mai dau afara xxxx oameni :P Probabil pt ca o duc prea bine :)

Edited by romaximusro, 20 October 2008 - 08:15.


#34
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004

 romaximusro, on Oct 20 2008, 09:14, said:

pai la gm aia 1500 de oameni au fost doar dintr-un foc. in alea 15 uzine care au fost inchise/vor fi inchise pana in 2010 cam cati oameni crezi ca lucrau?

Pai nu stiu maximuse, aduna tu si spune-mi si mie, daca tot esti asa documentat.

#35
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
o gramada, mult mai mult decat la europeni. Iar gm e in kko pana la gat , de asta de altfel a beneficiat de sprijinul statului :) ca altfel se duceau pe apa sambetei. Noroc cu statul american, ca altfel vedeam un gm falimentat. Chiar si asa, gm incearca sa scape de cat mai multe chestii din portofoliu ca sa faca rost de bani cash .

Si ca sa vezi cat de groasa e treaba, penrtu a face rost de bani gm se gandeste sa vanda sediul central al companiei :lol:

http://www.autoblog....n-for-the-cash/

#36
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004

 romaximusro, on Oct 20 2008, 09:25, said:

o gramada, mult mai mult decat la europeni.

Ce inseamna o gramada?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate