Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

Despre Parchet

- - - - -
  • Please log in to reply
2809 replies to this topic

#2485
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Salutare
Cer si eu o parere despre parchetul triplu stratificat.
Dintre Polarwood (Karelia) si Barlinek  ce ati alege?
De ex. Polarwood am gasit ceva pe la 140 ron dar e 3 Strip, pe cand Barlinek 1 Strip cu tesituri pe toate laturile se gaseste cam pe la aceiasi suma, de ce?
Parchetul o sa fie lipit pe sapa incalzita (incalzire in pardoseala), ap. 60 mp imi trebuie.
Multumesc!

#2486
tudor1984

tudor1984

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.02.2015
Salutare. Am apucat sa torn sapa autonivelanta (cn 68 ). Intrebarea este daca se poate lipi parchet triplustratificat?. Am citit pe aici ca nu este indicat.

#2487
alecsino1

alecsino1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 16.11.2009
Am o saptamana de la montare, parchet de 8mm de la Diego.
Confirm problema cu ridicarea din capete, la 20% din placi as spune.
Am pus montatorul sa desfaca de 3-4 ori, am asistat la montare, am montat si eu cateva placi, nu conteaza, parchetul este casant pe canturile nelaminate si cu oricata atentie ai lucra tot apar diferente.
Din fericire aceptabile (pentru mine), as spune de ceva zecimi de mm pana in jumatate de mm.

#2488
tudor1984

tudor1984

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.02.2015
Salutare. Am apucat sa torn sapa autonivelanta (cn 68 ). Intrebarea este daca se poate lipi parchet triplustratificat?. Am citit pe aici ca nu este indicat.

#2489
tudor1984

tudor1984

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.02.2015

 tudor1984, on 06 mai 2018 - 06:09, said:

Salutare. Am apucat sa torn sapa autonivelanta (cn 68 ). Intrebarea este daca se poate lipi parchet triplustratificat?. Am citit pe aici ca nu este indicat.


#2490
bflorin23

bflorin23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 10.06.2008
Salutare

Vreau sa montez parchetul , laminat, Classen, de 10 cm , as dori sa mi spuneti ce directie de montaj sa aleg.

Planurile sunt atasate.

La mansarda, as incepe din dormitorul de langa scari si cu directia paralele ca usa de balcon, pentru ca sa am la scari placile paralele cu scarile .

La parter as incepe tot din aceeasi ona, dormitorul de langa scari, aceeasi directie, acum perpendicular pe geamul de la dormitor, dar la scari placile vor fi paralele cu scarile. La hol, ar veni perpendicular cu usa de la intrare si in living ar fi dea latul livingului.

Livingul are aprox 7,5 m(nu 4,9 cat e pe proiect) lungime. Se poate monta parchetul pe latime la lungimea asta fara rost de dilatare?

In zona arcadei de intrare in living din hol, cu tot cu hol ar fi aprox 9,5 m. Ar influenta lungimea asta in vre un fel montarea parchetului in directia care mi ar conveni mie cel mai mult si  e descris mai sus?

De asemenea si la mansarda, de exemplu, per total ar fi in zona usilor, dormitor, hol, dormitor ar fi tot 9,5 m.


Va rog sa mi spuneti si dc folia de 3 mm ar fi suficienta. Si daca sa aleg din aia la val sau placi din alea verzi de la dedeman?

Multumesc anticipat

Attached Files


Edited by bflorin23, 12 May 2018 - 23:43.


#2491
spuby

spuby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 16.09.2005
As avea si eu nevoie de o recomandare marca parchet. Intentionez sa cumpar cam 70m2 de parchet laminat de 10mm, si momentan m-am oprit asupra acestor marci:
- Swiss Krono - am vazut in Dedeman, arata foarte bine si pare un sistem de prindere usor. Ca dezavantaj, latimea placilor de parchet e mai mica putin decat la celelalte tipuri.
- Egger - tot in Dedeman, am auzit/citit numai de bine la capitolul calitate. In schimb toti se plang de sistemul de prindere Just Click care cica ar fi foarte greu de pus in practica pentru ca trebuie sa ridici un rand intreg de parchet ca sa il fixezi pe lungime. Cum vreau sa il montez eu, asta e un mare dezavantaj.
- WoodStep Forte (Diego) - eram foarte decis sa il iau pe asta, pana am citit aici pe site ca pentru laturile scurte (transversale) sunt imperfectiuni de imbinare. Acum nu stiu daca la sistemul Patent Click sau la celalalt (eu patent click vroiam sa iau).
- Leroy merlin are un brand pare-se propriu de parchet, tot in aceeasi categorie de pret. Arata si acela foarte bine, dar nu prea am auzit pareri pentru ca nu e marca cunoscuta.

Toate modelele mentionate sunt cam in aceeasi categorie de pret, au aceeasi grosime 10mm clasa de trafic si rezistenta la abraziune. Va multumesc!

#2492
noticxp

noticxp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 26.02.2006
spuby, la tarkett nu te’ai uitat?

#2493
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 17.04.2005
Unde ma mut (e vorba de o casa) nu imi place culoarea laminatului (asa zisul parchet laminat) si e si cam zgariat. O varianta mai ieftina  (mai ales ca e vorba de vreo 80 mp) si cu castig de izolatie termica ar fi montarea unuia nou peste cel vechi. O solutie aparent buna din mai multe motive ar fi un parchet subtire (pret, izolatie totusi acceptabila, nu ma inalt foarte sus sa tai mult din usi), de 6mm, poate 7 dar cu folie de 2mm, insa citind putin despre parchetele laminate, inteleg ca de ce sunt mai subtiri, de-aia sunt mai putin rezistente la trafic. Pare logic si sa zic ca asta inteleg, desi nu ma bucura. Ceea ce nu mai mi se pare logic este ca totusi clasele de trafic pe care le gasesc sunt cam tot alea, indiferent de grosimi, 6,7 sau 8mm. Adica sa zicem unul de 6mm cu clasa 31 nu e la fel de rezistent la trafic ca unul de 7 sau 8 tot cu 31?

#2494
Lucian96

Lucian96

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.06.2018
Buna, am o intrebare, la parchetul masiv din fag(e vechi de 20 ani, deci cred că nu e problema de uscare) după ce meșterul îl rașchetează și lăcuiește după o perioadă se crapă umplutura dintre lamele de parchet. Asta se întâmplă de fiecare dată având în vedere că s'a efectuat operațiunea de doua ori la 5 ani diferența. materialul de umplutura a fost amestecat cu praful rezultat din rașchetare. Ce ați putea sa îmi recomandați sa nu mai crape umplutura? Țin să menționez că spațiul dintre lamele nu e plin până jos, e doar o fâșie de chit sau ce o fi care se rupe și cade intre lamele de parchet.
Mulțumesc!

#2495
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 28.04.2003
Vad ca multa lume intreaba cum e treaba cu parchetul laminat.
Ce e parchetul laminat, e un placaj cacacios de cea mai ieftina speta peste care se aplica o hartie tiparita, care are un model de lemn si peste care se mai pune un strat de plastic.
Cu grosimea e mai mult de marketing ca sa te faca sa dai mai multi bani. Ala de 6 e mai prost in sensul ca daca ai denivelari si nu ai sapa trasa se strica mai repede. De preferat intre 8-10 max, restul sunt asa de marketing.
Clasele alea de trafic sunt date de stratul de plastic de deasupra care rezista mai mult sau mai putin la tavaleala si zgarieturi. Iar de preferat ceva cat mai sus dar nici prea sus daca nu sunt bani. Plus ca in sufragerie sau hol se pune ceva mai mare, iar in dormitoare o clasa mai joasa ca nu e trafic ca in magazin acolo. De exemplu 32-33 in sufragerie si 31 in dormitor.
Dupa o inundatie in toata casa care a afectat tot parchetul pot sa fac urmatoarele recomandari.
Luati parchet cu santuri pe margine. Sunt niste santuri pe marginea placii care la umezeala sau apa cand se intinde sau strange parchetul nu ridica placa si o strica ci se apasa pe marginea aia. Deci nu parchet lins fara santulete din alea pe margine.
Investiti intr-o sapa buna si puneti si niste plasa dinaia de plastic in sapa. Altfel risti sa se faramiteze daca e turnata in strat subtire. Sunt camere in panta, si in anumite zone se strange mai multa sapa, in altele mai putina. Deci plasa musai, dar nu trebuie din otel, ci merge din plastic ca e mai subtire.
Izolantul de jos sa fie neeaparat din polistiren extrudat de preferat cat mai gros, 5-6 mm e suficient. Am facut prostia sa iau niste chestii din materiale reciclate care la inundatie au pastrat apa in ele si dupa 2 luni inca aveau apa si mucegai. Deci doar polistiren extrudat nu prostii din materiale reciclate. Si un pahar de apa daca versi si apuca sa se scurga, iti retin apa acolo mult timp.

#2496
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 17.04.2005

 unpuisor, on 28 iunie 2018 - 10:05, said:

Ala de 6 e mai prost in sensul ca daca ai denivelari si nu ai sapa trasa se strica mai repede. De preferat intre 8-10 max, restul sunt asa de marketing.

Am postat un comentariu pe site-ul dedeman unde prezentau despre parchet si m-au sunat sa ma lamureasca. Individul, destul de expeditiv, cred ca il pusese vreun sef sa ma sune, a zis tot asa, ca portiunea de clic la 6 mm e foarte subtire si fragila, in caz ca sunt denivelari si ceva trafic se poate deteriora usor. Am incercat sa-i explic ca il pun peste alt parchet, deci cu probleme minime de planeitate, dar fara sa stea prea mult pe ganduri a zis ca de la 8 in sus. O sa caut de 7, sa vad daca gasesc macar clasa 32 si cat de cat o culoare potrivita, destul de greu, sunt putine de 6 si 7. Azi am aflat ca exista si podele de pvc, au aspect de parchet laminat dar mai subtiri, ceea ce mi-ar conveni, plus alte avantaje. Sunt totusi cam scumpe la prima vedere.

Edited by wyo, 28 June 2018 - 20:54.


#2497
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 28.04.2003
daca parchetul vechi e bine pus si plan, e ok si ala de 6 dar daca ala de jos e pus prost si se indoaie in anumite zone, ala de 6 nu are suficienta rigiditate.

#2498
AndreeaDeea1502

AndreeaDeea1502

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.08.2018
Buna ziua! Sunt total nestiutoare in acest domeniu, si incerc sa ma documentez avand in vedere ca urmeaza renovarea unui apt vechi (care este praf). As dori sa scot tot din el si sa o iau de la 0. Am citit 2 ore toate comentariile de aici, am inteles ca voi avea nevoie de o sapa autonivelanta pe care sa o las cam 1 luna la uscat (oare nu exista nimic mai rapid?). In bucatarie imi doresc parchet, imi puteti recomanda ce tip s-ar preta cel mai bine (am citit ca exista unele speciale ptr asa ceva, rezistente la apa) si daca aveti ceva sfaturi de care sa tin cont? Va multumesc anticipat!

#2499
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Buna ziua,
Trebuie sa montez parchet triplu stratificat lipit pe sapă cu încălzire în pardoseală. Parchetul este de la Polarwood iar adezivul Bona r848t. Sapa este din beton, aditivată și a fost turnată acum 2 luni.
Se poate monta parchetul înainte să pornesc încălzirea?
Ar putea apărea ceva probleme in situația asta?

#2500
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Adi, daca nu te deranjeaja mirosul de mucegai si parchetul umflat, poti monta fara sa dai drumu la pardoseala. Ai cativa zeci de litri de apa care trebuie sa se evapore din sapa si cel mai tare sapa se usuca cand pui instalatia in functie.

Eu am montat granit peste sapa si abia dupa asta am dat drumu la caldura, la primul foc strangeam apa de pe granit cu mopul. Granitul e o roca permeabila, nu a fost afectat de asta, dar daca faci asta la parchet masiv iti garantez ca se va ufla si mucegai.

Daca ai sa intrebi pe mester daca se poate, iti va spune ca 2 luni e de ajuns, eu iti zic sa dai drumu la caldura in tevi si sa aerisesti bine incaperea, ai noroc si de caldura de acum. Pune de control o folie bine fixata cu scanduri pe toate laturile sau un carton de vreo 2-3 mp pe sapa si da-l deoparte dupa cateva zile. Daca ai diferente de nuante intre betonul acoperit si cel descoperit sau mai rau ai apa condensata pe folie sau cartonul e jilav, ai umiditate prea mare in sapa.

#2501
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Mulțumesc Dane pentru indicații. Am tot citit și am văzut că așa e recomandat să se facă protocolul de încălzire înainte de montarea parchetului triplu stratificat peste ipat.
O sa mai aștept ca mai durează aproximativ o lună până o să de-a drumul la gaz/curent iar apoi inca 1-2 săptămâni pentru încălzire și pe urmă îl montez.

#2502
florin-vm

florin-vm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 24.01.2017
Am reusit sa citesc si eu intreg topicul...  Multumiri celor care au postat!

Intradevar parchetul de lemn masiv este ceva deosebit! Probabil locul lui de cinste ar fi in living...

Dar parca in holul de intrare si in bucatarie se preteaza mai bine un laminat de calitate de trafic intens si cu marginile tesite... (si scapi de gresie!)

Iar in dormitoare de ce nu un parchet masiv de bambus?

Edited by florin-vm, 19 August 2018 - 19:19.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate