Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
NOI TESTE RO-ALERT! Daca prim...

Cum aflu in ce tara se afla o anu...

Cum scap de plata TVA-ului?

alcool etilic vs droguri ilegale
 WST - numar de inmatriculare

Schimbare Yala aplicata ciudata

Placa de baza pentru combo 3700x ...

Pachet la penitenciar
 Splitter tv - diferenta dintre fr...

Receptoare second-hand?

Conectare masina de spalat vase l...

Fast & Furious Presents: Hobb...
 probleme care se pot inrautati

Apartament cu modificari - releveu?

Viteza upload 4G

Recomandare hamac in camera
 

Sistem supraveghere

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2914 replies to this topic

#1
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007
Salutare. Am vazut ca sunt cateva persoane care m ar putea ajuta cu cateva explicatii, sfaturi in legatura cu supravegherea video.
Eu doresc sa montez un sistem de supraveghere(nu prea scump ca asa vrea toata lumea) intr o hala in 4 puncte(ar fi 4 camere de supraveghere), sa pot inregistra imaginile si sa pot vizualiza live de pe internet in orice moment ce se intampla in acea hala.
Dupa cat m am uitat pe net sunt mai multe solutii in functie de necesitati. Dilemele mele sunt mai multe si incerc sa gasesc un raspuns.
Ar fi 3 variante de supraveghere cu camere video:
1. camera supraveghere + placa, captura + calculator
2. camera supraveghere + DVR
3. camera de supraveghere IP
Acum vin intrebarile:
1. camera supraveghere + placa, captura + calculator : imaginea de la camera video se transmite la acea placa de captura care e montata in PC. Inregistrarea este facuta direct pe hard disk. Pe mine ma intereseaza sa pot vizualiza ceea ce vad camerele de pe internet. Imi poate explica cineva cum pot face acest lucru? Depinde de placa de captura? de soft ul de la placa?
2. camera supraveghere + DVR : de la camera totul este preluat de DVR inregistrat si daca DVR-ul suporta se poate transmite pe internet?
3. camera de supraveghere IP : ar fi solutia cea mai simpla cred si s ar putea sa fie cea mai ieftina. Prin aceste camere se poate vizualiza live de pe internet, dar cum, sau unde pot face inregistrarea de la aceste camere.
La toate aceste solutii ma intereseaza cum ma conectez la aceste camere..banuiesc ca pe baza de ip, dar aceste sisteme pot fi legate si intr o retea interna unde exista un router si am o alta adresa ip. Au aceste sisteme un astfel de soft incat sa se poata face setarile ca si la un router?
Daca ma poate indruma careva..sau stie ceva adrese unde pot afla raspunsuri va rog sa postati.
M-ar interesa  si o comparatie intre cele trei variante, calitatea imaginii, cat de mult afecteaza banda de internet in momentul transmisiei imaginii, cam cat de mare ar trebui sa fie banda?
Multumesc, astept raspunsurile voastre!

Edited by flobeats, 17 September 2008 - 10:52.


#2
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,156
  • Înscris: 13.01.2005
1 și 2 sunt cam același lucru, doar că în loc să folosești un DVR foloseșți un calculator cu placă dedicată. Dintre cele 2 sfatul meu e să mergi pe varianta 2 pentru a elimina eventualele probleme de incompatibilitate care pot apărea între hardwarele calculatorului și placa de achiziție. DVR-urile au HDD intern, porturi USB, CD/DVD-ROM și placă de rețea și poți vedea pe internet camerele. Caută un DVR cu suport H.264
3. Camerele IP au avantajul că fiecare cameră are IP-ul său și te poți folosi de rețeaua structurată (dincolo trebuie să tragi cablu BNC de la camere la DVR), dar la aceeași calitate prețul per cameră e mult mai mare.

#3
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,920
  • Înscris: 28.10.2006
Cu camerele IP nu prea poti sa faci inregistrare ca lumea. Daca vrei doar sa vezi in timp real ce se intampla, camerele IP sunt cea mai simpla solutie. Au soft corespunzator pentru ce vrei tu, dar pentru a le vedea pe fiecare separat iti trebuie in spatele lor un router destept care sa-ti faca forward corect la cele 4 IP-uri diferite ale camerelor. Nu e imposibil, dar iti trebuie ceva experienta la setari si mai ales sa ai acele setri de care ai nevoie la dispozitie.
Se poate si prin cuplarea celor 4 camere la un PC, afisare pe desktop si un remote desktop la acel PC. Ai nevoie de banda larga pe upload, garantata si stabila.
La multe camere IP exista si iesire video normala, ce se poate lega la DVR.
Varianta cu DVR cuplat la retea e cam acelasi lucru, mai simplu de configurat, mai sigur(inregistreaza cele 4 camere), dar ai nevoie si de un loc sigur de asezare a DVR-ului, cu alimentare corespunzatoare pentru camere si DVR(UPS, surse, protectii)
Prima varianta nu se mai foloseste ( cel putin in domeniul in care lucrez) acolo unde nu exista o persoana care sa supravegheze functionarea.
Nu te astepta la rezultate extraordinare! La peste 10 - 15 m distanta va fi foarte greu sa distingi fata omului! Camerele cu rezolutie mare, cu autofocus(nu focusfree) si autozoom sunt foarte scumpe!

Edited by viceroy56, 17 September 2008 - 16:59.


#4
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007
Multumesc de raspunsuri. Tot nu stiu cum se face inregistrarea la camere ip. Daca folosesc DVR nu mai are rost sa folosesc si camere IP. Filmarea pe timp de noapte nu e asa de importanta, ma interesesza filmarea la distanta pe lumina. Nu am vazut la nici o camera pana acum distanta pana la care filmeaza, decat la camerele de noapte. Totusi claritatea imaginii depinde de cat de buna e camera de supraveghere, dar si de sistemul ce inregistreaza..? Atunci care ar fi varianta cea mai ok la capitolul inregistrare?
Imi surade ideea cu camere IP pentru ca nu am nevoie decat de niste cablu UTP si de un router. Faptul ca vad toate cele 4 camere deodata nu ma deranjeaza, dar nu ar fi rau sa vad fiecare camera separat(banuiesc ca s ar vedea mai bine una). Trebuie sa ma lamuresc si cu inregistrarea. Multumesc pentru ajutor

#5
geo13ana

geo13ana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 08.02.2008
Eu am avut o perioada de 3 luni scurte in care am detinut un foarte utilizabil DVR. Dispozitiv pe care acum 3 ani am dat 25 de mil si care dupa 3 luni a inceput sa faca figuri. Timp de un an de zile se tot bloca si nu mai recunostea hard-ul, dupa un restart (moment in care pierdea informatiile !!! ) mergea din nou cel mult 2 zile. Am avut parte de service si consultanta, dar produsul nu si-a facut banii nici pe departe. Deoarece functiona si pe timp de iarna la temperaturi sub 0 grade am spus ca e posibil sa fie din aceasta cauza (desi stipula uzura la - 10 grade). In final am ajuns sa folosesc DVR-ul respectiv pe mod direct, fara inregistrare. Practic era o componenta foarte scumpa care facea legatura intre camera si monitor.

Momentan imi astept cele doua camere IP Vivotek care ar trebui sa-mi imbunatateasca viata considerabil. Mi-a fost atat de greu sa inteleg toata filozofia, incat am ales pe motiv pur de cum se vede la camera respectiva si dupa ce le voi avea in mana, imi voi da seama si ce pot face cu ele. Mai ramane sa-mi contractez o firma de internet pentru a avea acces direct si GATA. Am inteles ca de router nu e nevoie daca nu exista mai mult de o camera pe loc supravegheat. Eu vreau sa urmaresc doua locatii diferite! Si pe mine ma intereseaza inregistrarea si mi s-a spus ca se poate. Informativ: o bucata m-a costat 1300 lei

#6
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,920
  • Înscris: 28.10.2006
La camerele IP inregistrarea o faci pe PC-ul pe care te uiti! Pentru mai multe camere, iti trebuie soft dedicat.
Cand am spus ca vezi toate camerele cu un router obisnuit, am vrut sa spun ca le vei vedea amestecate! Un router simplu face forward la o singura adresa( o camera) sau le vezi amestecate pe adresa de WAN a router-ului! Si trebuie ca adresa de WAN sa fie statica, nu dinamica! Se pot declara servere virtuale fiecare camera din spatele router-ului, dar trebuie, dupa cum am spus, BANDA LARGA DE UPLOAD in locatia unde este router-ul! Daca setezi camerele la rezolutie mica, atunci banda ocupata scade, dar nici nu mai vezi mare lucru si atunci sistemul devine inutil!
Am mai spus-o si in alt post: trebuie sa vezi un sistem in functiune, cu echipamentele pe care vrei sa le cumperi ca sa poti sa-ti faci o idee la ce sa te astepti. Orice furnizor are interesul sa-si vanda marfa!

Edited by viceroy56, 18 September 2008 - 06:39.


#7
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007
Multumesc geo13ana, camerele trebuie sa recunosc ca sunt un pic scumpe, deci trebuie sa fie bune, si asa este dupa cat m am informat nu ai nevoie de router , dar cum spune colegul mai jos va trebui sa vb cu providerul de internet sa ti dea un ip static..bafta sa ti mearga treaba bine.
Anunta ma si pe mine te rog cum e cu cele 2 camere dupa ce le pui in functiune.

#8
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,156
  • Înscris: 13.01.2005

View Postgeo13ana, on Sep 18 2008, 00:24, said:

Eu am avut o perioada de 3 luni scurte in care am detinut un foarte utilizabil DVR. Dispozitiv pe care acum 3 ani am dat 25 de mil si care dupa 3 luni a inceput sa faca figuri. Timp de un an de zile se tot bloca si nu mai recunostea hard-ul, dupa un restart (moment in care pierdea informatiile !!! ) mergea din nou cel mult 2 zile. Am avut parte de service si consultanta, dar produsul nu si-a facut banii nici pe departe. Deoarece functiona si pe timp de iarna la temperaturi sub 0 grade am spus ca e posibil sa fie din aceasta cauza (desi stipula uzura la - 10 grade). In final am ajuns sa folosesc DVR-ul respectiv pe mod direct, fara inregistrare. Practic era o componenta foarte scumpa care facea legatura intre camera si monitor.

Momentan imi astept cele doua camere IP Vivotek care ar trebui sa-mi imbunatateasca viata considerabil. Mi-a fost atat de greu sa inteleg toata filozofia, incat am ales pe motiv pur de cum se vede la camera respectiva si dupa ce le voi avea in mana, imi voi da seama si ce pot face cu ele. Mai ramane sa-mi contractez o firma de internet pentru a avea acces direct si GATA. Am inteles ca de router nu e nevoie daca nu exista mai mult de o camera pe loc supravegheat. Eu vreau sa urmaresc doua locatii diferite! Si pe mine ma intereseaza inregistrarea si mi s-a spus ca se poate. Informativ: o bucata m-a costat 1300 lei
Probabil ai avut ghinion. Le-ai cerut să-ți schimbe DVR-ul?

#9
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007

View Postviceroy56, on Sep 18 2008, 07:38, said:

La camerele IP inregistrarea o faci pe PC-ul pe care te uiti! Pentru mai multe camere, iti trebuie soft dedicat.
Cand am spus ca vezi toate camerele cu un router obisnuit, am vrut sa spun ca le vei vedea amestecate! Un router simplu face forward la o singura adresa( o camera) sau le vezi amestecate pe adresa de WAN a router-ului! Si trebuie ca adresa de WAN sa fie statica, nu dinamica! Se pot declara servere virtuale fiecare camera din spatele router-ului, dar trebuie, dupa cum am spus, BANDA LARGA DE UPLOAD in locatia unde este router-ul! Daca setezi camerele la rezolutie mica, atunci banda ocupata scade, dar nici nu mai vezi mare lucru si atunci sistemul devine inutil!
Am mai spus-o si in alt post: trebuie sa vezi un sistem in functiune, cu echipamentele pe care vrei sa le cumperi ca sa poti sa-ti faci o idee la ce sa te astepti. Orice furnizor are interesul sa-si vanda marfa!
Multumesc viceroy56. Vad ca te pricepi, probabil ca lucrezi in domeniu. Spune mi te rog ai lucrat personal cu astfel de camere ip? Avand adrese ip pentru fiecare camera in parte mi se pare logic sa ma pot conecta la fiecare separat. Daca am 4 calculatoare legate la un router ma pot conecta remote la oricare din ele nu? Ma gandesc ca da..trebuie un soft dedicat ca sa pot vedea toate cele 4 camere odata. Eu zic ca ar trebui sa aiba camerele desi nu cred sa aiba dar asa zic eu ca ar fi normal. Multumesc mult. Cred ca o sa ma duc la o firma sa mai intreb detalii. Daca mai sunt alte persoane cu experiente in ale supravegherii astept raspuns.

#10
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,156
  • Înscris: 13.01.2005

View Postflobeats, on Sep 18 2008, 11:07, said:

Multumesc viceroy56. Vad ca te pricepi, probabil ca lucrezi in domeniu. Spune mi te rog ai lucrat personal cu astfel de camere ip? Avand adrese ip pentru fiecare camera in parte mi se pare logic sa ma pot conecta la fiecare separat. Daca am 4 calculatoare legate la un router ma pot conecta remote la oricare din ele nu? Ma gandesc ca da..trebuie un soft dedicat ca sa pot vedea toate cele 4 camere odata. Eu zic ca ar trebui sa aiba camerele desi nu cred sa aiba dar asa zic eu ca ar fi normal. Multumesc mult. Cred ca o sa ma duc la o firma sa mai intreb detalii. Daca mai sunt alte persoane cu experiente in ale supravegherii astept raspuns.
Depinde de unde te legi. Da, din rețeaua în care te afli, poți să vezi fiecare cameră în parte. Dar dacă vrei să le vezi de pe internet, ai 4 IP-uri rutabile? Sau ai un switch/router și o singură adresă? Caz în care va trebui să faci port-forwarding ca să vezi cele 4 camere.

#11
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007
Da, ai dreptate, ideea e sa fie vazute de pe internet. Daca voi alege varianta asta va trebui pus un router si facute setarile astfel incat sa pot vedea cele 4 camere. Si daca trebuie si ip static s ar putea sa fie o problema ptr. ca mi se pare ca e dinamic.  Daca aleg varianta asta va trebui sa ma ajute careva sa fac setarile. Vad ca sunt mai multe variante : port-forwarding si cum spunea colegul putin mai sus fiecare camera sa fie un server virtual. Ce bine ar fi sa am o camera ip sa ma joc putin cu ea sa vad cum sta treaba.
Multam

#12
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,920
  • Înscris: 28.10.2006
Nu e o problema sa vezi 4 camere IP o data! Deschizi cate o sesiune de browswer pentru fiecare camera! Promlema e la inregistraea acestora pe PC-ul pe care vizionezi camerele!
Repet, trebuie un router destept si banda larga de upload! Fiecare camera va face streaming si se va gatui "teava"! Supravegherea, la modul la care inteleg eu ca vrei sa o faci, nu inseamna o ferestra de 3X3 cm in care se misca ceva, ci inseamna rezolutia maxima a camerei, de obicei 640X480. Cantitate mare de informatie ce trebuie transmisa fidel!
Routerele "de casa" nu duc trafic "la greu" decat o perioada de timp, dupa care fac figuri! Din experienta!
Providerii din Romania ofera download mare si upload mic (si astea nu sunt garantate). Un abonament Bussines, cu IP fix si banda simetrica garantata costa 200 euroi pe luna! Si daca "emisia" si "receptia" sunt din ISP-uri diferite, atunci nu ai nicio garantie ca acea banda "garantata" va servi "receptia" corespunzator. Exista limitari impuse de politica ISP-ului si de echipamentele de la capatul sarmei providerului care vor afecta drastic banda!
Eu cred ca in situatia ta un DVR cu iesire la net este cea mai buna solutie. Un DVR bun costa, dar isi face treaba. Un DVR ieftin... ai vazut mai sus.(l-a pacalit furnizorul, un DVR de 2500 RON azi, e unul bun!)
La firma folosim DVR-uri ce functioneaza 24/24, 7/7, si am aparate pe care nu le-am oprit de peste 1 an! Avem si solutii cu PC, dar astea fac in general probleme(deh, Bill Gates zice sa restartezi si serverele o data pe luna!)

#13
geo13ana

geo13ana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 08.02.2008

View Postmufa, on Sep 18 2008, 10:00, said:

Probabil ai avut ghinion. Le-ai cerut să-ți schimbe DVR-ul?

Mi-au schimbat si DVR-ul dar tot degeaba! Din pacate am ales varianta aceasta de inregistrare cand era abia la inceput si putini stiau cu ce se mananca, produsele erau scumpe si proaste! Ghinionul meu! Tare am senzatia ca-mi iau putina teapa si la camere IP. In acelasi sens, produse abia inventate, prea scumpe si proaste.

Camerele cumparate de mine nu sunt nici pe departe din gama profesionala! Acelea ar fi ajuns la $ 2000 buc. cu usurinta. Cand am primit oferta de la MOBOTIX am ramas putin marcata. Ce-i drept produsele sunt evaluate ca fiind profesionale si au o rezolutie foarte buna, plus multe alte calitati dar tot pretul si-a spus cuvantul in decizia mea.

Multumesc pentru mentionarea IP-ului fix! La asta nu m-am gandit si zilele acestea vreau sa fac si contractul pt internet. Eu intr-un final daca nu am cum sa si inregistrez, o sa ma multumesc cu o vizionare LIVE!

flobeats, te voi tine la curent cu produsele numai sa vina! Mi-au promis ca dureaza 3 saptamani si deja au trecut vreo 10 zile.

Edited by geo13ana, 18 September 2008 - 21:18.


#14
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007
Multumesc, cred ca m ai convins dar mai studiez problema.
Vad ca lucrezi la o firma in domeniu, aveti un site? Sau va ocupati doar de supraveghere si nu vindeti.

View Postgeo13ana, on Sep 18 2008, 22:17, said:

Tare am senzatia ca-mi iau putina teapa si la camere IP. In acelasi sens, produse abia inventate, prea scumpe si proaste.

Multumesc pentru mentionarea IP-ului fix! La asta nu m-am gandit si zilele acestea vreau sa fac si contractul pt internet. Eu intr-un final daca nu am cum sa si inregistrez, o sa ma multumesc cu o vizionare LIVE!

flobeats, te voi tine la curent cu produsele numai sa vina! Mi-au promis ca dureaza 3 saptamani si deja au trecut vreo 10 zile.

Pai ce sa zic..se spune c -ar fi ok camerele ip, nu ar fi problema mare asa la tine, ai doar una singura, rezolvi si cu ip-ul static, nu ai nevoie de router, de setari . Problema ar fi la inregistrare, pt. ca se pare ca se inregistreaza pe calculatorul de pe care vezi imaginea(asta ar presupune sa ai numai un pc pe care sa l folosesti pentru asa ceva ) . Dupa cum am vazut unele camere ip au si un slot usb pe care poti sa l folosesti pentru a stoca pe un stick. Nu stiu cat de buna e compresia si calitatea, dar presupun ca o sa vezi  ;) . Cred ca ar fi fost mai ok varianta cu DVR si cu o camera..dar esti patit  . Eu personal nu m as multumi doar cu vizionarea live..e mai importanta inregistrarea, zic eu.
Oricum astept sa mi spui cum iese pana la urma.
Bafta!

#15
vicentiu

vicentiu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 06.11.2005
sal am citit cele scrise de voi si sunt f interesat de subiect. Daca am un abonament la RDS-RCS pot vedea live pe net 2 camere sau trebuie ip fix. si inca ceva pt cel care lucreaza lafirma de profil , as fi interesat voi nu vindeti echipamente? as vrea 2 camere pt un spatiu de aprox 15 mp.
stie cineva daca ma conectez de pe o alta retea de ex orange-net, conex-net pot vedea camerele? daca eu am conexiunea la RDS?

#16
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,156
  • Înscris: 13.01.2005
Da, nu contează la cine ai conexiunea și nici de unde vrei să vezi. Teoretic și practic merge bine merci și dacă ai IP dinamic, numai că va trebui să-ți notezi în fiecare zi cînd pleci de acasă IP-ul pentru a ști unde să te conectezi. Chestie care trebuie să recunosc că e un pic mai dificilă.

viceroy56: Vezi că la partea cu uploadul am senzația că tu faci confuzie între "live-view" și înregistrare. Da, pentru live-view ai nevoie de internet cu upload mare, dar, avînd în vedere că înregistrarea se va face pe un server/pc din rețea, nu văd necesitatea de a cumpăra prea multe găleți de internet :)

#17
flobeats

flobeats

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 16.04.2007

View Postvicentiu, on Sep 18 2008, 23:30, said:

sal am citit cele scrise de voi si sunt f interesat de subiect. Daca am un abonament la RDS-RCS pot vedea live pe net 2 camere sau trebuie ip fix. si inca ceva pt cel care lucreaza lafirma de profil , as fi interesat voi nu vindeti echipamente? as vrea 2 camere pt un spatiu de aprox 15 mp.
stie cineva daca ma conectez de pe o alta retea de ex orange-net, conex-net pot vedea camerele? daca eu am conexiunea la RDS?
Din cate am inteles trebuie ip static.
Nu conteaza din ce retea te conectezi la camere, importanta e viteza si se pare ca nu numai cea de download ci si de upload, mai ales. Orange si vodafone au abonamente whireless dar nu cred ca ai sanse sa  vezi ceva cu acest net doar daca ai avea o rezolutie foarte mica la camere..deci nu ai vedea mai nimic. Vodafone mi se  pare ca are limitare de viteza dupa primul giga downloadat pe pc sau dupa unul si jumatate, nu mai stiu exact, dar te limiteaza la jumatate din banda. La orange dupa primul giga sau 1 giga si jumatate se plateste tot ceea  ce downloadezi in plus fata de ceea ce scrie in contract. Asta este la abonamentele de 10 euro. Depinde cat esti dispus sa platesti..sunt sigur ca au si abonamente mai mari, dar ustura la buzunar.

#18
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,920
  • Înscris: 28.10.2006
@mufa
Daca citesti atent ce vrea initial omu' (4 camere pe care sa le urmareasca pe Internet), imi dai dreptate.
Chiar si in cazul unui DVR cuplat la internet trebuie banda de upload daca vrei rezolutie. Inregistrarea o face comprimat, dar live-ul e LIVE si banda necesara depinde de rezolutia si framerate-ul pe care le doresti la receptie. In functie de modelul DVR-ului si softul acestuia, rezolutia la streaming se poate ajusta sau nu. La rezolutie mare transmite cu framerate mic, decimand semnalul original.Unele au posibilitatea de remote desktop si in acest caz ai nevoie de banda, semnalul transmis fiind grafica si imagine. Daca reduci adancimea de culoare pentru a micsora banda ocupata, atunci nu mai vezi bine. In plus, nu prea suporta softul DVR-ului sub 32K culori. Cu un PC e altceva, cu soft bun de Remote poti limita banda ocupata, dar intram in alta zona deja.

Nu, nu lucrez la firma de specialitate, functia mea este in legatura cu subiectul si am ceva experienta in exploatarea sistemelor de acest gen.

Anunturi


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate