NORVEGIA
Last Updated: Aug 28 2021 23:41, Started by
adrian80
, Sep 16 2008 22:29
·
0

Posted 16 September 2008 - 22:29

Salutari calde dintr-o tara rece.
Vreau sa stiu daca mai sunt romani in Norvegia. Poate ne intalnim. ![]() |
Posted 02 October 2008 - 11:25

Si pe mine ma intereseaza Norvegia. Cam care e politica lor fata de emigranti? Dar politica sociala, impozite, etc.
|
Posted 15 October 2008 - 16:48

Posted 19 October 2008 - 11:44

ceva impresii? ma intereseaza si pe mine norvegia, nu sa emigrez...
|
Posted 07 November 2008 - 14:50

buna:) eu stau in Norvegia=)..mai precis in Tromsø
![]() |
Posted 04 February 2009 - 15:50

Posted 04 February 2009 - 16:13

se pare ca v-au inghetat creierele daca nu puteti raspunde la niste intrebari simple, care se tot repeta
![]() |
Posted 04 February 2009 - 16:28

Mosotti, on Feb 4 2009, 17:13, said: se pare ca v-au inghetat creierele daca nu puteti raspunde la niste intrebari simple, care se tot repeta ![]() mda, mare șmen "cum e viața în norvegia?" bună, cum să fie altfel? că dacă nu se întorceau acasă, *doh* ![]() |
Posted 23 February 2009 - 21:53

raymond, on Feb 4 2009, 15:50, said: Saluta Adrian. Si eu sunt in Stavanger. Poate reusim sa ne intalnim. ![]() Noi, eu si sotia, locuim in Sandnes si, da, ar fi frumos sa ne intalnim. Mai locuiesc aici in Sandnes si nasii nostrii si inca un cuplu de prieteni. Toti 3 barbatii lucram aici la o firma. Tu/voi? Mosotti, on Feb 4 2009, 16:13, said: se pare ca v-au inghetat creierele daca nu puteti raspunde la niste intrebari simple, care se tot repeta ![]() Imi pare rau de intarzierea cu care raspund, insa nu imi vin nicicum notificarile de la Softpedia. ![]() Viata e buna aici. Salariile sunt frumusele, impozitele mari (peste 30% din venit), chiriiile sunt exagerate (peste 700euro/luna un apartament cu 2 camere), social totul este perfect, cred ca au cel mai bine pus la punct sistem. Toata lumea are acces gratuit la sanatate, servicile sunt ireprosabile. Se gaseste si mancare ieftina dar si f scumpa. O familie poate trai si cu 300 euro pe luna daca se gateste. Ideea e ca poti sa pui 2000 de euro pe luna deoparte daca tragi putin. ![]() |
Posted 23 February 2009 - 21:57

adrian80, on Feb 23 2009, 21:53, said: Salut Raymond Noi, eu si sotia, locuim in Sandnes si, da, ar fi frumos sa ne intalnim. Mai locuiesc aici in Sandnes si nasii nostrii si inca un cuplu de prieteni. Toti 3 barbatii lucram aici la o firma. Tu/voi? Salut Imi pare rau de intarzierea cu care raspund, insa nu imi vin nicicum notificarile de la Softpedia. ![]() Viata e buna aici. Salariile sunt frumusele, impozitele mari (peste 30% din venit), chiriiile sunt exagerate (peste 700euro/luna un apartament cu 2 camere), social totul este perfect, cred ca au cel mai bine pus la punct sistem. Toata lumea are acces gratuit la sanatate, servicile sunt ireprosabile. Se gaseste si mancare ieftina dar si f scumpa. O familie poate trai si cu 300 euro pe luna daca se gateste. Ideea e ca poti sa pui 2000 de euro pe luna deoparte daca tragi putin. ![]() tigani sunt ? sau nu le place frigul . daca-i asa , am gasit solutia .
Edited by Bogdan R, 24 February 2009 - 09:03.
|
|
Posted 24 February 2009 - 09:00

Posted 26 February 2009 - 18:18

n-as putea stabili in Norvegia din cauza vietii fff scumpe, deci Tarile Nordice sunt faimoase ca scumpe si friguroase
ierni lungi, friguroase, intunecoase unde ziua tine doar cateva ore cam 5 ore de lumina la 24 h in decembrie-ianuarie...cam nasol si veri racoroase dar scurte si ploioase care nu e pe placul romanilor dar ci altor tari din Europa Centrala si Sudica. e mai bine sa traiesc in romania dar nu e asa de scumpa ca Norvegia dar simt raceala patriotica a tarii sale |
Posted 26 February 2009 - 19:43

Ar fi visul meu sa ma stabilesc in tara asta... Sau in oricare alta nordica.
Singurul lucru care ma sperie e linistea si pacea de acolo. Sunt tare curios daca as putea sta 2-3 zile fara sa aud un "bagami-as **** " spus in loc de "buna ziua". |
Posted 26 February 2009 - 20:21

dave, on Feb 26 2009, 18:18, said: n-as putea stabili in Norvegia din cauza vietii fff scumpe, deci Tarile Nordice sunt faimoase ca scumpe si friguroase ierni lungi, friguroase, intunecoase unde ziua tine doar cateva ore cam 5 ore de lumina la 24 h in decembrie-ianuarie...cam nasol si veri racoroase dar scurte si ploioase care nu e pe placul romanilor dar ci altor tari din Europa Centrala si Sudica. e mai bine sa traiesc in romania dar nu e asa de scumpa ca Norvegia dar simt raceala patriotica a tarii sale nici restul nu-i de lepadat dar ultima ta propozitie e cel putin memorabila. sau cum ar spune hagi...'viata e frumoasa, dar merita traita!' |
Posted 27 February 2009 - 09:22

@hugzabee, ma gandesc ca dave nu e roman si inca nu se exprima chiar asa fluent in limba romana, dar eu am inteles perfect tot ce a vrut sa zica, deci cel putin cu mine poate comunica. Daca ti se pare ca facand misto de cum se exprima un strain te pozitioneaza cumva deasupra, gresesti.
|
|
Posted 27 February 2009 - 15:24

daca nu e roman e ok, scuzele mele. dar nu cred ca nu e. de unde ai tras tu concluzia asta ?
si de ce zici ca am facut misto ? daca ii spuneam " vai de limba ta romana" sau "pune mana pe carte" era mai bine ? sau acum e la moda sa faci reprosuri cu caracter milostiv si umanitar ? Edited by hugzabee, 27 February 2009 - 15:25. |
Posted 27 February 2009 - 18:20

hugzabee, on Feb 27 2009, 15:24, said: daca nu e roman e ok, scuzele mele. dar nu cred ca nu e. de unde ai tras tu concluzia asta ? si de ce zici ca am facut misto ? daca ii spuneam " vai de limba ta romana" sau "pune mana pe carte" era mai bine ? sau acum e la moda sa faci reprosuri cu caracter milostiv si umanitar ? hei, I'm back...faceti misto cu mine? ce importanta are cu limba romana? odata stabilit in tarile nordice simti raceala oamenilor,dar nivelul de trai e f ridicat insa norvegienii prefera modestia.Totul e simplu, modest, lipsit de rafinament ca in Germania sau Franta (designul norvegian).Capitala Oslo nu e tocmai atractiva pt turisti dar natura norvegiana e superba cu fjorduri,lacuri, munti inzapeziti tot timpul anului,Capul Nord,insulele.Cele mai frumoase orase sunt Bergen si Alesund cu arhiectura specifica avand fatede colorate ale cladirilor fata de monotonul Oslo. stiu ceva lb norvegiana dar seamana mult cu suedeza si daneza.pronuntia nu e usoara dar intelegi scrisul in norvegiana mentionez ca nu sunt in Norvegia dar sunt mereu fascinat de tarile nordice. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users