Masina paine
Last Updated: Apr 19 2024 16:37, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
55
#9019
Posted 29 April 2019 - 19:44
ProdanV, on 16 aprilie 2019 - 19:55, said: Fac numai paine intermediara, 270 gr faina 650+270 gr faina integrala +1 cub drojdie Pakmaia +...... Painea nu iese bombata ci lasata, parca mc john a mentionat ceva dar nu-i aduc aminte, ajutor Prodan, noi folosim doar drojdie uscata, o lingurita mica si creste painea, ajunge la capac. Foarte bun Silvercrest, eu sunt foarte multumit, nu mai cumparam paine, de 7-8 ani. |
#9020
Posted 30 April 2019 - 18:42
ghevasalie, on 29 aprilie 2019 - 18:42, said:
Tocmai s-a terminat painea la care ti-am respectat reteta, atasez poza cu ea. Am lasat si colturile necuratate ca sa vedeti cum iese daca nu intervin eu cu o spatula in timpul framantarii. Pe partea cealalta este impecabila. IMG_20190429_193116.jpg Am ajuns acasă și m- am dus repede la bucătărie să fac o poză pâinii ce a rămas acasă când am plecat pe la neamuri cu ocazia Paștelui. Am rămas doar cu intenția căci a mea soție fură mereu colțurile pâinicilor ; de fapt cam asta e tot ce mănâncă de la o pâine ( căci îngrașă ). Am să fac mâine dimineață o pâine să mă laud și eu . Oricum, ce a rămas acolo .. . nu e de speriat! Eu aș pune acea untură topită pentru a se omogeniza mai bine ( așa procedez cu mierea de albine - o topesc în apă apoi torn apa în cuvă, așa, călduță). Stimă! Edited by quarelin, 30 April 2019 - 18:47. |
#9021
Posted 30 April 2019 - 19:03
Cunosc si eu faza cu colturile, nici eu nu prea apuc sa le mananc .
Untura cred ca mai am doar pentru vreo doua paini si apoi o iau pe ulei , oricum eu zic ca in cele 25-30 de minute cat framanta masina untura este incorporata si omogenizata foarte bine. |
#9022
Posted 30 April 2019 - 20:42
addumi, on 28 aprilie 2019 - 12:18, said:
Raportul faina / apa, atunci cand se utilizeaza faina tip 650 ("alba"), trebuie sa fie 1,85. In cazul fainii "negre" sau combinatie de faina tip 650 si alta faina "neagra", raportul trebuie sa fie 1,55 (mai cautati detalii despre acest raport pentru ca nu sunt 100% sigur ca este cel corect). |
#9023
Posted 02 May 2019 - 12:14
am facut 2 paini cu masina noua.ambele au iesit prea aerate desi am folosit cantitati diferite de apa sau drojdie.un sfat va rog
|
#9024
Posted 02 May 2019 - 13:36
La 490g faina, pune 280-300ml apa si 1-2 linguri ulei. Probabil ca faina e prea umeda. Oricum 340 ml apa e prea mult. Mie imi ies paini excepționale daca pun 400ml apa, 700g faina si 2linguri de ulei. Conteaza mult si calitatea făinei. Incearca faina ungureasca sau faina românească 7 Spice.
|
#9025
Posted 03 May 2019 - 18:32
calinjack, on 02 mai 2019 - 12:14, said:
am facut 2 paini cu masina noua.ambele au iesit prea aerate desi am folosit cantitati diferite de apa sau drojdie.un sfat va rog Daca vrei, iti dau cantitatile folosite de mine: 1-2 linguri de ulei 320 ml apa 540 g faina 650 ( o iau de unde gasesc, Lidl, Auchan, Kaufland - n-am avut probleme) sare si drojdie uscata - cate o lingurita mica Ingredientele le pun in ordinea de mai sus, asa scrie in cartea masinii. In reteta din carte scrie ca se pun si 1-2 lingurite de zahar - n-am pus niciodata. Inainte am avut alta masina, foloseam peste 600 g faina, era painea ceva mai mare. |
#9026
Posted 06 May 2019 - 09:23
Freddy12, on 30 aprilie 2019 - 20:42, said:
Raportul nu e corect. Eu pun 700 g faina de 650 si 400ml apa deci raportul e 1,75 . La painea de secara pun mai multa apa cam 480-500ml la 700g de faina. Daca as face painea cu raport de 1.85 ar iesi painea prea densa. Am depasit de muuulta vreme momentele contrazicerilor. Am spus ce furnctioneza cu rezultate impecabile la mine. Prin urmare, fiecare procedeaza cum doreste. |
#9028
Posted 06 May 2019 - 20:40
Felicitări, ai facut o paine reusita. Pana la urma, ce cantitate de faina si apa ai pus?
|
|
#9029
Posted 07 May 2019 - 05:11
600 faina si 320 apa.DAR mai putina drojdie.doar o lingurita mica.altfel crestea prea nebuna si se lasa.
Faina e un amestec de 650 cu integrala. |
#9030
Posted 10 May 2019 - 11:00
ghevasalie, on 29 aprilie 2019 - 18:42, said:
Tocmai s-a terminat painea la care ti-am respectat reteta, atasez poza cu ea. Am lasat si colturile necuratate ca sa vedeti cum iese daca nu intervin eu cu o spatula in timpul framantarii. Pe partea cealalta este impecabila. IMG_20190429_193116.jpg Iată ce mi- a ieșit mie astăzi ( celelalte 2 făcute de când am scris ultima dată au ieșit cam ca ce ai postat ...): IMG_20190510_114612.jpg 415.36K 19 downloads IMG_20190510_114639.jpg 439.48K 18 downloads IMG_20190510_114723.jpg 418.51K 23 downloads IMG_20190510_114730.jpg 353.22K 21 downloads Se pare că problema este la cantitatea mică de aluat; probabil că la o cantitate mai mare ( pâinea de 1kg/ 1,5 kg ) nu face așa, La cealaltă MP nu am observat ... Bine, este posibil să fi fost o scăpare a mea, adică să nu fi dat eu importanță acestui aspect ... Căci sincer, după cum se poate vedea și în poze, este insignifiantă acea mică pată de făină ; Mă face să mai fac o pâinică cu MP veche ; Făină de la țară 300 g + 200 g făină de la 7 Spice tip 650; Stimă! Edited by quarelin, 10 May 2019 - 11:06. |
#9031
Posted 14 May 2019 - 08:24
danrogo2001, on 20 decembrie 2017 - 19:27, said:
La masina de paine obtii "un fel de cozonac". Eu nu recomand. Insa poti sa o folosesti cu succes pentru framantat si crestere, dupa care scoti aluatul il umpli, il modelezi, il pui in tavi, il lasi din nou sa creasca si la cuptor cu el. Intr-un fel masina te scuteste de munca cea mai grea, framantatul. Cine te-a mintit? |
#9032
Posted 14 May 2019 - 11:15
Experienta.
Am facut vreo 3 "cozonaci" (framantat, crescut, copt) in masina de maine. Rezultatul nu m-a satisfacut. Ai incercat ambele variante si ai obtinut rezultate asemanatoare? Uite si niste fotografii care vin in sprijinul afirmatiilor mele. Attached Files |
#9033
Posted 14 May 2019 - 11:17
Confirm in legatura cu eliminarea secventei de coacere a aluatului, de care o fi el, paine sau cozonac.
Daca la prima paine facuta cu masina am ramas uimit de gustul pe care il are, ca sa nu mai zic de mirosul de paine coapta din casa, dupa circa 6 ani de utilizare in acest mod a aceleiasi masini, am optat doar pentru framantarea aluatelor in masina. Toate sunt puse in tava si apoi la cuptor. Incomparabil, din nou, gustul, crusta, cresterea si obtinerea unor felii de paine sau cozonac cu o forma decenta. Urmatorul nivel este clar - malaxor pentru aluate, insa atata vreme cat actuala masina de facut paine este in functiune, adica malaxeaza impecabil chiar si dupa 8 ani de la punerea sa in functiune, malaxorul specializat va mai astepta in depozit. L.E. - intrebare colaterala - aveti idee de unde pot cumpara online niste tavi de copt paine / cozonac, din tabla neagra? Edited by addumi, 14 May 2019 - 11:19. |
|
#9034
Posted 14 May 2019 - 18:30
Vorbeste si tu cu un rrom care face ceterne sa-ti faca vreo 2.altfel sa sti ca-s foarte bune alea de tort din kaufland
|
#9035
Posted 14 May 2019 - 20:17
addumi, on 14 mai 2019 - 11:17, said:
Confirm in legatura cu eliminarea secventei de coacere a aluatului, de care o fi el, paine sau cozonac. Daca la prima paine facuta cu masina am ramas uimit de gustul pe care il are, ca sa nu mai zic de mirosul de paine coapta din casa, dupa circa 6 ani de utilizare in acest mod a aceleiasi masini, am optat doar pentru framantarea aluatelor in masina. Toate sunt puse in tava si apoi la cuptor. Incomparabil, din nou, gustul, crusta, cresterea si obtinerea unor felii de paine sau cozonac cu o forma decenta. Urmatorul nivel este clar - malaxor pentru aluate, insa atata vreme cat actuala masina de facut paine este in functiune, adica malaxeaza impecabil chiar si dupa 8 ani de la punerea sa in functiune, malaxorul specializat va mai astepta in depozit. L.E. - intrebare colaterala - aveti idee de unde pot cumpara online niste tavi de copt paine / cozonac, din tabla neagra? http://www.tavidepizza.ro/ Sau asta https://www.dedeman....-5-cm/p/3027680 Edited by Freddy12, 14 May 2019 - 20:26. |
#9036
Posted 31 May 2019 - 15:38
Săptămâna trecuta m-i s-a defectat mașina .
Era la etapa de coacere . Începu-se sa miroasă frumos in casa. Am zis sa ma duc sa vad cite minute mai are. De obicei întorc cuva la 30 min. (pe latura din spate coace mai tare). Când m-am dus ... ecranul stins ! - Nu am curent ? Ma uit la cuptorul cu microunde, afișajul era aprins. Frigiderul avea ledurile aprinse, de asemeni. Doar mașina de pâine se odihnea . Am scos cuva din MP si am băgat-o la aragaz, unde am si terminat-o de copt ! M-am uitat pe eMag sa comand alta... dar nu am dat comanda. Am zis ca totuși sa ma uit la ea, poate se remediază defectul ! Dupa ce am intors-o pe toate părțile ... curent intra, dar la transformator nu ajungea !!! Am urmărit circuitul si ... după intrare curentul trece prin senzori de temperatura. Unul din cele 2 era "dus" (întrerupt). Am luat ambii senzori de la cealaltă MP, si daca tot am demontat-o am înlocuit si rezistenta. Acum fac prima pâine după aproape o săptămână de pauza . Dar ... mai trebuie "reglata". La copt nu urca temperatura peste 136'C. Dar acest lucru este cel mai ușor posibil. Bine ca functioneaza ! IMG_20190530_213435.jpg 222.99K 35 downloads IMG_20190530_220009.jpg 245.52K 32 downloads Image 4.jpg 316.18K 32 downloads Înainte si după. Cablajul pieselor. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users