Masina paine
Last Updated: Nov 11 2023 20:04, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
53

Posted 19 September 2023 - 08:09

Vezi ca aia nu e paine de malai, este paine fara gluten din faina de porumb. Malaiul si faina de porumb sunt diferite. Daca incerci sa faci chestia aia de mai sus cu malai o sa iasa o turta cruda
![]() |
Posted 19 September 2023 - 19:01

Azi, mi s-a confirmat ... "ce-i mult, strică" !
De cîteva săptămîni, adaug o Lg de oțet la pîine și a ieșit excelentă ! Azi, am văzut clipul din nou și acolo, tipa adăuga 2 Lg de oțet. Hai să pun și eu 2 Lg . După 1,1/2 ore de dospire abia a crescut coca vreo 2 cm. Foarte puțin. Am oprit mașina, am intrat pe programul de coacere, și i-am dat cîte 1 min căldură la fiecare 15-30 min. După 3-4 ore, a crescut 3/4 din cuvă, apoi am uitat de pîine ... A început să se desumfle . ![]() I-am dat coacere și gata ! Ce-o ieși, o ieși. Și cam așa a ieșit ... ![]() ![]() Juma de cuvă. |
Posted 20 September 2023 - 10:15

Asta pentru ca otetul este un stabilizator al duratei de viata, rolul lui este sa creasca durata de viata a painii, Ca sa faca asta, el "ucide" drojdiile ramase si creaza un mediu in care propagarea drojdiilor si a mucegaiurilor este inhibata. Prea mult otet si drojdia isi pierde din activitate si automat din putere.
|
Posted 20 September 2023 - 10:27

Posted 20 September 2023 - 18:41

Offtopic. A folosit cineva amidon din porumb ? Am văzut un clip pe youtube, cum cineva obținea 1 kg de brînză, dintr-un kg de lapte. (În mod normal, obții 200-300g brînză dintr-un kil de lapte.) Secretul ... a adăugat amidon din porumb. Mie mai îmi plece să-mi fac torturi și ... de obicei, nu-mi iese frișca. Dacă adaug amidon în frișcă (fără a o încălzi), oare funcționează ? https://sfatulveteri...na-falsificata/ Cumpara smântâna pentru frișcă la cutie și nu vei avea surprize neplăcute. Eu folosesc Dorna sau Pilos de la Lidl. |
Posted 20 September 2023 - 20:31

Eu cu Pilos am avut probleme. Ultima dată când am făcut. Și fac destul de des de când a apărut Lidl.
|
Posted 20 September 2023 - 21:36

Uite cum se verifica smântâna Dopul exterior, din plastic, avea sigiliu, dar, sub acel dop, mai era un sigiliu, din staniol. Acela era rupt/desfăcut. Deci, au căpătat experiență fetele din depozit, (că nu "le lucrează" pe raft, ci în spate, la dos). După ce am luat plasă de 2 ori, am luat această smîntînă, la cutie de 900 g. E cutie !!! Se vede cutia în poza cu multe pliculețe de întăritor. Sfaturile ptr verificarea smăntînii sînt bune, dar ... lipsește reactanul la domiciliu. (Nu am iod în casă.) Anterior cumpăram frișcă de la Hulala, dar acum am văzut că au hidrogenat-o și nu vreau să mai consum produse hidrogenate, ptr că, din cauza lor, m-am ales cu Alzimer. (Eu sufăr de Alzimer. Uit "de la mînă pîn' la gură"! ). Sînt bolnav, dar mă tratez... Mulțumesc mult de sfaturi ! |
Posted 22 September 2023 - 11:47

...Cu faina din acelasi lot, pana la epuizarea stocului, am facut si o pita pe programul BASIC al masinii, deci coapta in masina. O sa pun reteta in urmatoarea postare. ![]() Urmatoarele sunt cu faina 650 Top Seller de la Selgros. ![]() ![]() |
Posted 22 September 2023 - 15:20

Am pus să fac chifle...ce va ieși nu știu, pentru că mi s-a stricat cântarul în timp ce cântăream
![]() |
|
Posted 23 September 2023 - 14:54

Am avut o făina de grau măcinată la moara Uzunu. Pentru inceput am făcut o serie de chifle cu reteta din postarea precedentă, la care am folosit făină din comert, Belbake. Dupa consistena aluatului rezultat, care se poate vedea si in poza (cum stă pe cantar) rezultă că puteam adopta hidratare mai mare (am inceput cu 61.5%), asa că la urmatoarele sesiuni am mărit-o progresiv.
![]() Au urmat două franzele, la care am urcat cu hidratarea la aproape 64%. Arată impecabil, aluatul e si de data asta vartos (poza pe cantar), se vede că incă se mai poate mări hidratarea. ![]() Am continuat cu două paini, coapte in tavă comună (cu separator intre aluaturi. De data asta am urcat hidratarea la 65%. ![]() Din păcate, cand m-am lămurit cat de bună e faina, s-a cam terminat. ![]() Am mai făcut din ea doar o franzelă, care a iesit la fel de bună ca produsele din probele anterioare. Aluatul se lucrează foarte usor, o placere. ![]() |
Posted 25 September 2023 - 09:29

65% hidratare suporta cam orice faina. Eu cand am ceva faina de nu stiu ce-i poate pielea, asta e reteta standard - 1 kg faina, 20 gr sare, 650 ml de apa, 200 gr de maia 1:1. Si iese de fiecare data. Bineinteles, pe faina alba, la integrala reduc la 60%. Si in functie de rezultatele primului experiment, ma joc cu hidratarea in sus. Dar 65% suporta in general orice faina care are un minim de 10% proteina
|
Posted 25 September 2023 - 16:31

...Dar 65% suporta in general orice faina care are un minim de 10% proteina Eu am avut si faina proasta, din comert, la care am fost nevoit sa scad sub 60%, caci era cleios aluatul, se lipea de maini mai rau ca aracetul. Am si postat pe aici odata, cand eram suparat pe ea. Ca sa dreg busuiocul, pana am scapat de ea, am combinat-o cu alte fainuri, am incercat si cu malai, gris, etc. In general am patit-o cand am cumparat ieftin, probabil nu intamplator bagabontii o vindeau la oferta ![]() |
|
Posted 26 September 2023 - 10:48

Nu, orice faina cu minim 10% proteina. Intre 10-12 % nu este o faina buna, ci cel mult acceptabila. 13-14 % idealul, dar putine in gama asta.
Aluatul poate fi cleios pentru ca nu reusesti sa ii dezvolti corect structura de gluten. In general la aluaturile cu hidratare mare, apa trebuie adaugata treptat, eu de exemplu adaug apa in faina in transe de cate 100 ml pana ajung la 500 ml, apoi cate 50 ml, intre transe asteptand suficient pana cand apa se inglobeaza si aluatul incepe sa "tina". La masina de paine nu poti face asta, pentru ca acolo lichidul e primul si apoi adaugi ingredientele uscate. Uite, eu cu faina Puf de grau, cu 12,5% proteina declarata pe eticheta am facut paine cu maia cu 100% hidratare, fara sa folosesc tava. |
Posted 01 October 2023 - 00:32

...In general la aluaturile cu hidratare mare, apa trebuie adaugata treptat... La o faina 000 Hanul Boieresc, la care nu depaseam niciodata 60-63%, prin metoda asta am urcat lejer la 71%. Au iesit nemapomenit. Am postat o poza aici: https://forum.softpe...2#entry30281357
...La masina de paine nu poti face asta, pentru ca acolo lichidul e primul si apoi adaugi ingredientele uscate.... LE: Vad ca nu merge linkul, creca nu m-am priceput sa-l pun corect, asa ca mai postez poza si aci. ![]() Alte poze: ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by em2006, 01 October 2023 - 00:38. |
Posted 01 October 2023 - 19:03

Eu am făcut vineri pentru copii. Nu mi-au ieșit cine știe ce pentru că m-am grăbit. Le-ai dat cu ou?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users