![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Nov 11 2023 20:04, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
53

#1
Posted 21 October 2007 - 08:54

Salut forumul.
Am cumparat acum 2 luni o masina de facut paine Moulinex de care sunt foarte multumit. Practic nu am mai cumparat paine de atunci. Dar am tot cautat tot felul de incrediente speciale (faina intermediara, seminte etc) si nu am gasit la nici un supermarket. Deschid acest topic pentru cei care sunt ca mine si vor sa invete de la cei cu mai multa experienta in domeniu. Deci va rog doamnelor si domnilor, sa ne dati cateva sfaturi. |
#2
Posted 21 October 2007 - 10:11

Am și eu una, nu Moulinex, o nenorocirea ieftină, dar merge ok și sînt mulțumit de ea; la fel, n-am mai cumpărat pîine de juma' de an. Cel mai bine pare să meargă cu făină de cozonac Grania, am mai încercat cu Dobrogeana și Băneasa, nu mai știu care a fost mai bună dar relativ ok amîndouă. Cît am mai experimentat, am încercat cu făină cumpărată de la moară de la țară, dar nu crește suficient. Nici eu n-am găsit făină cu semințe, dar dacă găsesc pe undeva te anunț. În schimb are o șmecherie, la un moment dat piuie, și atunci dacă deschizi capacul și arunci treburi înăuntru le înglobează în cocă; am încercat cu nuci și susan și am fost mulțumit de rezultat.
Încă o chestie. Dacă o pui să facă tot în afară de coacere și coci la urmă în cuptor iese mai bună, numai că lenea-i mare... |
#3
Posted 21 October 2007 - 10:13

cum functioneaza? de ce ai ales modelul asta? ma bate si pe mine gindul, da incerc sa vad care este diferenta intre cele citeva modele pe care le-am vazut. baietii de la raft nu prea stiu mare lucru.
eu cumpar faina cinde plec prin tara. daca te uiti atent prin jur, ai sa vezi tot felul de panouri pe care scrie "moara". trebuie sa ai o punga mare, pentru ca evident se vinde vrac si de la 10 kg in sus ca au cintar pentru saci de 50kg. ceea ce vind ei si cumpar eu e faina integrala, care e mult mai sanatoasa decit faina 000 din supermarket. dar si morile fac faina de diverse calitati. citeodata te mai si pacalesti. Edited by gomez99, 21 October 2007 - 10:15. |
#4
Posted 21 October 2007 - 10:17

Scrie în instrucțiuni că tre' să aibă conținut mare de gluten, sau cam așa ceva; făina de la moară n-are. Merge și cu aia, dar nu crește așa mult, iese mai plată.
Fă-ți un calcul și pentru costuri. Făină + drojdie + 1 kwh x 3 ore pentru o pîine de 1.25 kg. Ieși mai ieftin dacă o cumperi gata făcută. |
#5
Posted 21 October 2007 - 10:29

Daca ai pe cineva(sau chiar tu ) ce pleaca spre vest, gasesti in Austria la orice market, faina ce are toate ingredientele necesare(inclusiv seminte) pentru masina ta de paine.
Eu folosesc: Sonnenblumenbrot-Backmischung. Dintr-un kg ies doua paini de 750 g |
#6
Posted 21 October 2007 - 11:11

Faina integrala (grau/ secara) gasesti de exemplu in plafaruri, si in supermarketuri (eu iau din Primavara).
|
#7
Posted 21 October 2007 - 12:03

Fă-ți un calcul și pentru costuri. Făină + drojdie + 1 kwh x 3 ore pentru o pîine de 1.25 kg. Ieși mai ieftin dacă o cumperi gata făcută. Calculul nu este chiar asa. Pentru momentul can framanta consumul este de 120W si numai cat fizic invarte aluatul Pentru momentul cand coace consumul este de 800W dar numai instantaneu. Caci de incalzit incalzeste numai 2/3 din timp in rest este pauza. Adica incalzeste de ex 20 secunde si face pauza 10 secunde. Se aude releul de cuplare si daca te uiti pe vizor se si vede rezistenta cand lucreaza. |
#8
Posted 21 October 2007 - 21:59

ABSOLUT TOATA FAINA AMBALATA CONTINE EMULGATORI SI CONSERVANTI. desi nu scrie, ceea ce e cam ilegal. altfel, la cele citeva luni in care sta prin depozite ar face gijganii (la fel si ceaiul de "fructe", da ala mai are si contra mucegaiului)
in ultima instanta, as zice eu, ar fi problema ca iti faci piinea cum vrei si cind vrei, fara Euri. |
#9
Posted 22 October 2007 - 00:06

ABSOLUT TOATA FAINA AMBALATA CONTINE EMULGATORI SI CONSERVANTI. desi nu scrie, ceea ce e cam ilegal. altfel, la cele citeva luni in care sta prin depozite ar face gijganii (la fel si ceaiul de "fructe", da ala mai are si contra mucegaiului) in ultima instanta, as zice eu, ar fi problema ca iti faci piinea cum vrei si cind vrei, fara Euri. Pai tot este un castig fara E-uri. Si zau ca miroase bine in bucatarie cand se coace. Deci trebuie sa inteleg ca faina intermediara (am inteles ca ar trebui sa aiba cifra 1XXX) nu se gaseste decat la moara?? |
#10
Posted 22 October 2007 - 00:50

Daca painea se consuma in ziua respectiva este ok. Am lucrat o vreme intr-o brutarie, si se punea in aluat o substanta (nu tin minte cum ii zice dar este pe etichete), care era impotriva producerii unui parazit in paine, dupa coacere. Faina respectiva era luata direct de la o moara, probabil de aceea faina din comert are emulgatori si conservanti.
|
|
#11
Posted 22 October 2007 - 08:02

in piine se pun tot felul de chestii - emulgatori ca sa ii dea o textura fina, afinatori ca sa o mentina moale si tot felul de alte alea ca sa ii dea gust. pina si piinea neagra sau graham nu este de regula ceeea ce pare. multe firme de panificatie folosesc coloranti ca sa dea fainii albe o nuanta inchisa si asa fac piine neagra sau de secara. in felul asta nu sint obligati sa aiba doua depozite diferite, pentru 2 feluri de faina. daca va uitati pe unele ambalaje de piine de la supermarket, o sa vedeti o lista intreaga de Euri. astea sint firmele oneste, care listeaza CE PUN EI IN FAINA, dar nu si ceea ce continea faina cind au cumparat-o. Da tot e bine, ca unii nu scriu nimic, merg pe burta si se bat cu pumnii in piept.
faina integrala o folosesc putini in panificatie. mai mult la biscuiti decit la piine. asa ca go planet go si ia-ti facator de piine. da de care? |
#12
Posted 22 October 2007 - 13:24

Faina integrala si ecologica am v azut la supermarketri.
Seminte de asemenea se gasesc, doar de floare, peste tot. De in sau de ce mai vreti voi cred ca se gasesc pe la plafare. Faina cu seminte n-am vazut, dar nici nu cred ca are sens sa existe asa ceva, cumperi seinte separat. |
#13
Posted 22 October 2007 - 21:12

Ok paiatunci alea graham si alea cu seminte de prin carefour si metro cu ce sunt facute?? Mai este si painea intermediara sau painea taraneasca, alea cum sunt facute, nu cu faina intermediara sau integrala?
|
#14
Posted 24 October 2007 - 16:31

Ok paiatunci alea graham si alea cu seminte de prin carefour si metro cu ce sunt facute?? Mai este si painea intermediara sau painea taraneasca, alea cum sunt facute, nu cu faina intermediara sau integrala? Daca citesti cu atentie etichetele o sa vezi ca toate acele painici contine o cantitate foarte serioasa de faina alba. La fel e cazul tuturor painilor negre, graham, dietetice sau mai stiu eu cum cumparate de la brutarii. Eu am gasit doar pesmeti (Wasa in Cora, Finn Crisp in Kaufland) si niste paine ambalata care arata ca o prajitura - nu imi amintesc marca in care la ingrediente nu era pomenita deloc faina alba. Ma tenteaza si pe mine ideea unei masini de facut paine. Incep sa caut. |
#15
Posted 27 October 2007 - 16:27

eu as da legea painii prin care sa se interzica adaugarea in paine a altor ingrediente decat faina, drojdie, sare, apa. :nonobad:
|
|
#16
Posted 27 October 2007 - 17:59

Puteti sa radeti de mine, da' eu acuma aud prima data de masina de facut paine. Explicati-mi si mie pe scurt cum functioneaza.
Pui toate ingredientele in aparat si tot in compartimentul ala se si coace painea? Poate puneti si o poza sa vad si eu rezultatul final:) M-am uitat pe internet putin la oferta de astfel de masini si in poza masina pare foarte mica, cat un storcator de fructe; cat e de mica painea? |
#17
Posted 27 October 2007 - 20:20

Puteti sa radeti de mine, da' eu acuma aud prima data de masina de facut paine. Explicati-mi si mie pe scurt cum functioneaza. Pui toate ingredientele in aparat si tot in compartimentul ala se si coace painea? Poate puneti si o poza sa vad si eu rezultatul final:) M-am uitat pe internet putin la oferta de astfel de masini si in poza masina pare foarte mica, cat un storcator de fructe; cat e de mica painea? Da, asa este pui toate incredientele la gramada (intr-o anume ordine) programezi masina conform retetei si dupa timpul stabilit (aprox 2-3h ) vei obtine o paine intre 0,5 si 1Kg in functie de programul ales. Mai poti sa faci aluat de pizza, un fel de cozonac, sau dulceata, cu masinuta. Tocmai lucreaza la o paine acum. Cam in doua ore va fi gata, poate fac ceva fotografii. |
#18
Posted 27 October 2007 - 20:53

Am revenit cu o fotografie (luata de pe net) cu produsul muncii.
Arata asa: http://www.culinar.r...oads/129284.jpg |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users