Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Facultatea in afara

- - - - -
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#91
clarity

clarity

    Tovaras

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,822
  • Înscris: 02.09.2009

View Postlazaroiu1, on 26th April 2011, 13:52, said:

in finne.. oricum am platit deja CAE il dau acum in iunie sper sa iau un B si zic eu ca mi-ar fi de ajuns din ce am vazut eu pe site-urile facultatii... ce ma intereseaza CEL MAI MULT este partea financiara . Cum parintii mei nu ma pot ajuta cu bani (eventual o mica suta de lire pe luna .. ceea ce e egal cu 0 ) ar trebui sa ma bazez pe faptul ca imi voi gasi un job part time .O SA IMI GASESC ? am inteles ca dureaza in jur de 3 luni pana iti dau ei permisul de munca .. da a 4 luna max 5 ar trebui sa imi gasesc loc de munca part-time . E POSIBIL? ..


A ..era sa uit .. am intrat pe student loans si am inteles ca pot sa iau imprumut nu numai pt plata studiilor ci si
pentru intretinere - Maintanance Loan?

MULTUMESC ANTICIPAT
In afara de tuition fees, nu primesti niciun altfel de ajutor.
Cu un job part-time de maxim 20 h /sapt (esti roman) nu poti sa te itnretii si sa si platesti chiria.

#92
lazaroiu1

lazaroiu1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.07.2010
deci.. all in all.. Ar cam trebui sa nu ma mai gandesc la Anglia desi eram asa de hotarat ..:) sau cel putin nu Londra

Greu de trait cu banii pe care i-as putea obtine lucrand part-time , parintii mei nu au bani .. deci tot Romania :(

suparat..

#93
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

View Postciumonk, on 20th March 2010, 05:20, said:

O chirie normala in Londra este in jur de 70 de lire pe saptamana cu utilitati incluse. Eu platesc 50 de lire pe luna, am o casa intreaga la dispozitie
Sa moara Bibiloi! Are si geamuri si pereti?

View Postciumonk, on 20th March 2010, 05:20, said:

nu am colocatari, numai cateva muste si viespi pe care le ucid din cand in cand cu spray-ul din buda. Cateodata tin un cutit pe noptiera in caz de urgenta, daca trebuie sa deschid vreo conserva rapid sau sa-mi tai preputul.OK ). Am o cana cu o vacuta desenata.
Un pui intreg si mort e cam 2 lire.
Eu am masina. Un Golf din `77. Am luat foc pe autostrada in Germania. pornit cu surubelnita. Pe langa casa, am si loc de parcare partial acoperit. O duc bine, nu?

Eu de obicei zbor cu slanina. Pentru ca imi place slanina.

Fara modestie, sunt foarte bun la economisit, planuit si lungit orice suma de bani. Acum mai am 1 lira si 10 zile de stat. Si o sa-mi cumpar 2.2 litri de lapte de banii aia.
Sa moara Bibiloi ce bine o duci! Te invidiez! -_-

View Postciumonk, on 20th March 2010, 05:20, said:

Timp liber ai in jur de 15-20 de ore de scoala pe saptamana. Eu am in jur de 252 de ore pe saptamana.
Super tare, avand in vedere ca o saptamana are 168 de ore! :blink:

View Postciumonk, on 20th March 2010, 05:20, said:

Auzi, tu stiai ca rahatul ala de x86, mai exact ultimele versiuni, e practic un RISC in interior dar traduce instructiuni x86 inainte si inapoi? Ce rahat, si asta numai pentru compatibility. Vai si amar.
Ba, d-aia e bine sa mai intri pe forum! Mai afli lucruri noi!

View Postciumonk, on 20th March 2010, 05:20, said:

Sincer, tu nu o sa reusesti sa faci lucrul asta. Pentru ca nu ai ceea ce trebuie. De unde stiu? Daca aveai ceea ce trebuie, nu aveai nevoie de forumul asta, pentru ca stiai deja cum merg lucrurile.  Sa nu mai zic de experienta de viata.
Alte sfaturi? <_<

#94
the_northpole

the_northpole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 10.01.2010

Quote

5. Da, normal.  Ai vreo 15 ore pe saptamana, maxim 20. Iti ramane timp pentru virtually anything.

Atat de putine ore se tin afara, sau la atat umblati? ca eu am aici in romanica de la 28 pana la 34 de ore,la info.
la ce specializare sunteti ?

#95
clemhem

clemhem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 23.02.2008

View Postthe_northpole, on 28th April 2011, 08:59, said:

Atat de putine ore se tin afara, sau la atat umblati? ca eu am aici in romanica de la 28 pana la 34 de ore,la info.
la ce specializare sunteti ?
Da, orele in sine sunt putine, dar asta nu inseamna ca stai doua ore pe zi la scoala dupa care te duci acasa si n-ai nicio treaba. Din cate am auzit, se pune accent pe invatatul de unul singur si pe diverse alte proiecte. Desigur, aici de depinde si de universitate, au si ei universitati proaste unde probabil ca nu sunt niste standarde foarte inalte.

#96
sp4ever

sp4ever

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 17.09.2007
Stie cineva cu ce medii aproximativ se intra la facultati in germania(de la bac) ? Am cautat peste tot nimeni nu spune nimic + facultatile nu vor sa spuna nimic.
multumesc...

#97
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007

View Postsp4ever, on 9th July 2011, 03:51, said:

Stie cineva cu ce medii aproximativ se intra la facultati in germania(de la bac) ? Am cautat peste tot nimeni nu spune nimic + facultatile nu vor sa spuna nimic.
multumesc...

In primul rand pentru a intra la facultate in Germania trebuie sa ai cunostinte + certificat de limba germana :-)
Apoi modalitatile de admitere la facultati difera la fiecare universitate, insa in general se bazeaza pe un sistem numit numerus clausus, care e o combinatie intre notele tale de la scoala si notele tale de la bac.

In functie de domeniul pe care vrei sa il urmezi, NC (Numerus Clausus) poate varia de la 1 pana undeva pe la 3. De exemplu la medicina sau la psihologie nu ai sanse sa intri decat daca ai NC 1.0-1.1 (adica ceva de genul 9.80-9.90). Exista insa si domenii unde se poate intra cu NC 2 sau chiar cu NC 3. Trebuie sa te interesezi la fiecare universitate in parte.

#98
ifrancesca

ifrancesca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.12.2011

View Posthynix, on 19th January 2009, 20:41, said:

Am mai scris acum vreo luna pe topicul acesta si imi cer scuze ca nu am mai dat un reply mai devreme dar am fost acasa de sarbatori si nu prea am avut timp de stat pe net....hehe
Asadar, acum sunt student la University of Edinburgh in anul I la Computer Science with Management. Initial nu vroiam sa plec afara dar tata m-a rugat sa dau totusi examenele doar asa...(asta prin a 10-a). In a 11-a am dat SAT-urile si TOEFL-ul (doar asa...deci am luat scoruri de rahat) si mai apoi m-am gandit ca ar fi totusi cool sa fac o facultate in state. In decembrie 2007 am aplicat prin state la tot felu de universitati, m-au acceptat 2 dar cu bursa partiala (trebuia sa platesc 30.000$) dar nu am avut de unde sa platesc partea mea. Aplicasem si la facultati in UK si am hotarat sa merg la Edinburgh (ma acceptasera toate 5 la care am aplicat). Mi-au cerut note peste 8 la mate, engleza si fizica si media peste 8). La TOEFL am avut 104, cred ca trebuia peste 100 dar nu sunt sigur. In rest am mai pus acolo cat luasem si la SAT-uri, Cambridge si inca un examen de limba germana.

Sunt multumit de facultate, pe Computer Science e una dintre cele mai bune facultati din UK si Europa. Ca sa va dau un exemplu, in primul semestru am facut un limbaj de programare denumit Haskell chiar cu unul dintre inventatorii lui; foarte bun si din punct de vedere pedagogic. Oricum, primul semestru a fost mai degraba simplu decat greu dar deja parca trecem la treburi mai serioase.(Java si baze de date)

Tot ceea ce platesc aici e cazarea deoarece scolarizarea e platita de guvernul scotiei pentru toti cetatenii UE, mai putin britanicii (stiu...e ciudat). Costurile cu cazarea ajung undeva la 3500lire anul acesta pentru ca stau in university accommodation dar in particular e ceva mai ieftin. (2500-3000 pe an). Cartile mai sunt aprox 200lire pe an daca vrei sa le cumperi dar le gasesti si la biblioteca. In rest depinde de cat si ce mananci si de cate ori iesi in oras.

Ca o mentiune, cei ce vor sa mearga la Jacobs Uni in Bremen sa se intereseze bine inainte pentru ca din cate am auzit e foarte grea faculta si nu prea mai ai timp de nimic in afara ei. Daca tot ce vrei de la faculta e sa inveti si iar sa inveti...e ok. Eu am plecat afara la faculta nu numai pentru a invata ci si pentru oportunitatile pe care le ai si pentru relatiile interumane pe care le dezvolti cu persoane de calitate.

Mult succes cu aplicatiile ;)

Buna!
Vreau si eu sa studiez la Edinburgh, pe profil computer science si m-ar interesa de cati bani as avea nevoie pe luna acolo, pentru trai?

#99
iosux

iosux

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.01.2012

Quote

Altceva nu stiu ce sa mai spun.Am luat numai A1s...Altceva..nu stiu... Aaaa,da. Exact. Lasa-le naibii de topuri ale universitatilor. Trebuie sa stii exact ce specializare vrei si dupa asta sa cauti ceva, orice din liga medie spre mare. Multe universitati au scor overall mai mic dar au unele specializari exceptionale. Dar topurile astea popolare nu prea tin cont de asta. Plus ca la nivel undergraduate conteaza foarte mult studentul, cat de dispus ii sa munceasca. Pana la urma o sa inveti sa inveti(da, ai citit bine, o sa inveti sa inveti) in facultate, mai ales in ciclul inferior.

http://www.thecomple.../league-tables/

asta e linkul si se poate face clasarea si pe materii ...super bun situ :-bd

View Postclarity, on 26th April 2011, 20:01, said:

In afara de tuition fees, nu primesti niciun altfel de ajutor.
Cu un job part-time de maxim 20 h /sapt (esti roman) nu poti sa te itnretii si sa si platesti chiria.

[B] Exista 2 variante ori iei tuition loan ori imprumut pentru chirie si mancare.

#100
watami

watami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.01.2010

View Postiosux, on 14th January 2012, 18:09, said:

imprumut pentru chirie si mancare.

Si tu esti englez nu?

#101
thunderstruck00

thunderstruck00

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.11.2012
Salut, sunt eleva in clasa a 11a la filologie. Poate ca multi se intreaba ce caut pe acest forum de pe acum, insa consider ca este mai bine sa ma informez din timp de anumite aspecte, decat sa fiu pusa atunci fata in fata cu diferite probleme. Eu sunt oarecum hotarata ce vreau sa fac: psihologie in Mare Britanie. Nu m-am decis inca unde anume vreau, Anglia, Scotia etc. Marea mea intrebare este urmatoarea: pe langa dosarul de aplicatie (scrisoarea de motivatie, de recomandare, diploma ce atesta examenul de limba engleza, alte documente personale) mai trebuie sa dau un examen in domeniul pe care doresc sa-l studiez? Daca da, din ce subiecte? Am auzit de la o persoana ca imi trebuie matematica, lucru ce mi s-a parut aberant si total nefolositor in acest domeniu. Ma poate lamuri cineva?
P.S.: Probabil o sa-mi spuneti ca depinde de universitatea la care vreau sa merg. In mare, optiunile mele includ Aberdeen, Bangor, Essex, Worcester, Manchester. Daca stiti si despre alte universitati, va rog, spuneti-mi. Mersi Posted Image

#102
bambina16

bambina16

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 12.08.2013
Buna! As vrea si eu sa stiu avantajele si dezavantajele sistemului universitar din Olanda,deoarece m-ar interesa sa studiez acolo. M-am interesat si eu de taxa, de examenele de limba engleza si stiu ca sunt doua ramuri : facultati de stiinte aplicate,sper ca am denumit corect si facultati din care poti lucra in cercetare. Am ramas putin dezamagita ,deoarece am vazut pe internet scris de cineva ca cele de stiinte aplicate sunt ca un colegiu de fapt si nu o universitate propriu-zisa "e ca si cum la noi in Romania ai fi un sub-inginer,de exemplu". Este adevarat? Mie mi-ar placea sa studiez ceva legat de chimie sau informatica.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate