Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

probleme cu masina de spalat gorenje

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#19
dumitrum77

dumitrum77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.05.2013
Salut.Pe 16 decembrie, anul trecut, am luat o masina de spalat Gorenje, model W6523/S care a inlocuit un Whirlpool ce isi facuse treaba mai bine de 10 ani.Am optat pentru un model Gorenje la indicatia unor profesionisti care considerau modelele Gorenje net superioare celor Whirlpool.
Din pacate problemele au inceput inca de la prima utilizare: la minutul 2 se intorcea la 4 de vreo 10 ori prelungind programul cu 20 de minute la fiecare spalare.
Nu am dat atentie acestui fapt, mai ales ca m-am interesat la service si am inteles ca este oarecum normal sa faca asa pentru ca, zic ei, masina "aseaza rufele" pentru a echilibra distributia in cuva.
La un moment dat insa, la 3- 4 cicluri de  spalare (nu de fiecare data) la acelasi minut 4, dupa circa 10 minute de rotire lenta( asezare cum ii zic ei) imi aparea eroarea E7.Am citit pe carte si in dreptul acestei erori scrie ca pompa nu poate da apa afara.Bineteles am scos filtrul de apa afara si l-am controlat: nimic, am inaltat un pic furtunul de evacuare gandindu-ma ca ca nu ramane suficienta apa pe furtun si se dezamorseaza pompa, nimic. Daca o opream si ii dadeam drumul din nou isi ducea programul pana la capat.Binenteles ca de data asta nu am mai ezitat si am chemat service-ul, mai ales ca masina era noua. Cand a venit echipa service a gasit-o in functiune si pentru ca s-a nimerit ca in acel ciclu de spalare sa nu apara eroarea sus mentionata, mi-au zis ca masina este ok.La insistentele mele au verificat totusi pompa de apa si in final au inlocuit-o  cu una noua.
Din pacate si dupa schimbarea pompei de apa, la 4-5 cicluri de spalare, aproape de finalul programului, mai precis la ultima stoarcere(intervalul 4-2minute) apare uneori aceasi eroare E7.De asemenea nu stiu cat este de normal, indiferent de cantitatea de rufe introdusa in cuva masina sa prelungeasca intotdeauna ciclul de spalare cu aproximativ 20 de minute, intotdeauna pe intervalul 4-2 minute

Edited by dumitrum77, 11 February 2015 - 16:43.


#20
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 dumitrum77, on 11 februarie 2015 - 16:40, said:

am inaltat un pic furtunul de evacuare gandindu-ma ca ca nu ramane suficienta apa pe furtun si se dezamorseaza pompa,
La toate masinile de spalat, pompa functioneaza prin inundare, deci nu se dezamorseaza.
Cauza care poate duce la manifestarea descrisa ar fi ca procesorul nu detecteaza ca apa este evacuata, sau nu este evacuata suficient de repede.
Pentru ca masina este noua, aceasta ar insemna ori ca a avut un defect de fabricatie (presostatul nu lucreaza cum trebuie, sau chiar o
problema hardware/software din modulul electronic) -cel mai probabil, ori este obturata cu ceva evacuarea, un obiect textil care are pozitie
flotanta (poate fi pe orificiul de scurgere din cuva sau altundeva pe traseul de evacuare) -mai putin probabil, pentru ca s-ar fi manifestat
aleatoriu, nu tocmai la finalul ciclului.
Incercati sa reduceti cantitatea de detergent folosita, poate se face cam multa spuma si aceasta afecteaza detectia nivelului apei.
La whirlpool asta e o cauza des intalnita.

Edited by ervinen, 11 February 2015 - 22:17.


#21
stii-tu-cine

stii-tu-cine

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.02.2015
Masina mea de spalat Gorenje, in momentul cand termina de clatit, clipeste de 3 ori. Se intampla chiar sa curca apa la sertarul de detergent si balsam. Din ce am citit in manualul de utilizare, scrie ca apa este ' tulbure'. Am tradus din olandeza :)
Se recomanda apasarea butonului de start dar asta ma streseaza, pentru ca nu am timp sa o urmaresc cand termina sa-i dau start inca o data. Si uneori ciclul se repeta, incepand sa clipeasca din nou.  Presiunea apei  este buna, anti-calcar am turnat peste tot si tot degeaba. Masina a fost testata in doua locatii diferite( datorita faptului ca intre timp ne-am mutat).  Ce-i de facut?
Multumesc anticipat.

#22
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 19.04.2006
Mi-am cumparat masina de spalat Gorenje W6523/IS.

Am avut probleme inca din primele saptamani. Ba timpul de spalare varia foarte mult ba se bloca la partea de stoarcere. Initial am crezut ca poate eu nu fac intocmai ce spune manualul de utilizare.
Am citit manualul si rascitit pana cand l-am invatat pe derost. Masina de spalat in schimb functiona din ce in ce mai prost.

Asta cu timpul de spalare am zis, bine asta e, isi cantareste ea rufele se reprogrameaza pentru spalarea lor cat mai bine. OK asta e.

Dar cand ajungea la partea de stoarcere si nu le storcea mai deloc, deja era prea de tot.

Acum nu mai stoarce rufele absolut deloc. Sta si se invarte cuva incet, cand in stanga cand in drepta la nesfarsit. Am pus rufe mai putine, mai multe, le-am pus amestecat mari cu mici, mici cu mari. Am incercat orice. Masina nu mai stoarce.

Hubloul are probleme la inchidere. Adica trebuie sa-l inchid de vre-o 4 - 5 ori ca masina plina de senzori sa isi dea seama ca hubloul este inchis.

Marketingul celor de la Gorenje ori e foarte mincinos, ori noi aici in Romania primim rebuturi de masini de spalat. Dar la pret full.

Vreti sa va spun si de service?

Cum au venit cu vrajeli sa-mi cantaresc rufele cu cantaru. Chiar daca limita maxima este de 6kg ei o tineau pe a lor ca eu trebuie sa am exact 6,5 kg de rufe altfel masina nu merge.

Adica daca doamne fereste eu nu cantaresc de fiecare data pana la ultimul gram 6,5 kg de rufe pentru spalat masna nu merge.

O absurditate mai mare nu am auzit in viata mea. Ce sa te mai astepti daca asta e raspunsul lu "dorel" de la service. Se vede clar ca ala vrea sa scape te tine si nu-i pasa lui de masina ta de spalat care e defecta din fabrica.

Jalnic!

Eu am dat banii iar ei au dat....

In concluzie, cumparati Gorenje sunt seriosi si profesionisti....

Edited by SA-HE75, 04 November 2015 - 15:57.


#23
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 SA-HE75, on 04 noiembrie 2015 - 15:35, said:


O absurditate mai mare nu am auzit in viata mea. Ce sa te mai astepti daca asta e raspunsul lu "dorel" de la service. Se vede clar ca ala vrea sa scape te tine si nu-i pasa lui de masina ta de spalat care e defecta din fabrica.

Jalnic!

Eu am dat banii iar ei au dat....

In concluzie, cumparati Gorenje sunt seriosi si profesionisti....
Reclamatie la OPC, alta solutie nu vad. Masina are sigur probleme cu motorul sau comanda sa (modulul electronic). Drept este ca si Gorenje s-a prostit de tot, ca mai toti producatorii de M. S.

#24
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 19.04.2006
Am facut. De la gorenje nu mai raspunde nimeni nici la mail, nici la telefon.

Azi a mai fost cineva de la service, nu a rezolvat nimic.

Sunt incredibili oamenii astia, cata nesimtire au in ei (gorenje).

#25
seals

seals

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.07.2006
Salutare. Ma sperii sa vad ce probleme au altii cu Gorenje la capitolul masini de spalat - eram de parere ca-s mult mai buni decat Indesit sau Whirpool si am recomandat marca si altora de-a lungul timpului.

Acum problema mea : am o masina de spalat Gorenje WA 62081 achizitionata acum 11 ani, a mers foarte bine pana de curand cand a inceput sa dea rateu la centrifugare.

Orice program as folosi cand ajunge la centrifugare nu reuseste sa creasca foarte mult turatia ca se restarteaza. Ledurile aprinse au 2-3 momente cand clipesc fractiune de secunda ca si cum ar avea loc un scurt circuit, se aude un moment cum deschide supapa de admisie fara rost apoi reinitializeaza centrifugarea. Se opreste, pompa iar scoate apa (doar ca n-are ce mai scoate), tamburul prinde viteza dar nu prea mare ca iar scurt si iar reinitializeaza centrifugarea, si tot asa. In rest merge super de atatia ani.

Unde ma invatati sa caut defectul, in caz ca tine de un nepriceputeanu. As vrea sa arunc eu un ochi totusi inainte de a o duce la service, inainte sa i stric ceva. Ca momentan am fost nevoit sa pun pauza si sa restartez de 3 ori programele clatire+centrifugare, nu- i o solutie insa rufele ies prea ude. Multumesc de suport, seara buna.

#26
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 seals, on 07 septembrie 2016 - 22:29, said:

Orice program as folosi cand ajunge la centrifugare nu reuseste sa creasca foarte mult turatia ca se restarteaza.
Vericati periile colectoare la motor, sa nu fie foarte uzate. Dupa atatia ani este de asteptat sa se fi uzat la maximum.

#27
seals

seals

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.07.2006
Am scos motorul dus la electrician, verificat carbunii a zis ca sunt in stare excelenta si motorul nu prezinta urme suspecte. M a pus apoi sa i duc sa masoare condensatorul care de fapt e o piesa ce contine mai multi condensatori, rezistenta etc. Parerea lui ca nu are nici o problema nici aici. A zis sa verific contactele pe placa de comanda, dar sici sunt zeci de fire care vin si se ntorc ...care parte tine de centrifugare. Am vreo sansa sa identific modulul care i responsabil cu centrifugarea?
Toata tarasenia a inceput dupa ce am bagat lenjerii la 95 grade, afecteaza placa de comanda spalatul la temperatura ridicata? Masina tot timpul a functionat intr o camera aerisita, niciodata nu a fost condens. Mersi de eventuale sfaturi/idei. Posted Image

#28
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 seals, on 10 septembrie 2016 - 15:21, said:

Am scos motorul dus la electrician, verificat carbunii a zis ca sunt in stare excelenta si motorul nu prezinta urme suspecte. M a pus apoi sa i duc sa masoare condensatorul care de fapt e o piesa ce contine mai multi condensatori, rezistenta etc. Parerea lui ca nu are nici o problema nici aici. A zis sa verific contactele pe placa de comanda, dar sici sunt zeci de fire care vin si se ntorc ...care parte tine de centrifugare. Am vreo sansa sa identific modulul care i responsabil cu centrifugarea?
Toata tarasenia a inceput dupa ce am bagat lenjerii la 95 grade, afecteaza placa de comanda spalatul la temperatura ridicata? Masina tot timpul a functionat intr o camera aerisita, niciodata nu a fost condens. Mersi de eventuale sfaturi/idei. Posted Image
N-are nici o legatura acel "condensator" cu problema dvs. Mi-am adus aminte acum ca am intalnit si eu problema asta la o masina identica, acum cateva luni.
N-am descoperit cauza, desi am verificat tot ce tinea de comanda motor (cu exceptia microcontrolerului). Acea masina dadea aleatoriu o eroare legata de taho
(circuitul care primeste impulsuri de la motor pentru controlul turatiei), dar nu i-am dat de cap. Se pare ca-i un defect specific, de natura electronica.
Trebuie sa spun ca Gorenje m-a dezamagit in privinta electronicii la unele modele de fabricatie recenta. Modulul electronic este de proasta calitate.

#29
seals

seals

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.07.2006
sa inteleg ca o solutie de avarie ar fi sa caut un alt microcontroler identic? iar o solutie de durata sa achizitionez alta masina de spalat, evident care sa nu mai fie Gorenje? ce marci au modele mai fiabile dovedite in ultimii ani? Si modelul asta era ok la vremea lui, masina s-a comportat bine peste ani si fizic si functional pana la aceasta eroare care mi spuneti ca e de fapt capitala :(
multumesc de raspunsuri, seara buna

#30
seals

seals

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.07.2006
am desfacut si placa electronica si am curatat contactele cu spray contacte auto, desi nu erau urme de oxizi pe ele. am decis instant ca cel mai ok ar fi sa dau cu solventul respectiv pe toata placa s o curat bine, asa ca i am facut un dus rapid. am lasat sa se usuce, montat la loc, bagat in priza , bubuit instant cand am rotit de selector Posted Image
ori solventul a reusit sa faca scurt pe placa, ori am pus mufe invers desi au sistem antiprost, ori cand am umblat la motor... in fine a bubuit de a tacut si frigiderul in bucatarie, a trebuit inlocuita siguranta in panou.
deci problema mea e partial rezolvata, masina nu mai da eroare la centrifugare - masina mea nu mai are placa electronica. de unde iau ? s-or mai gasi?
problema nevestei ramane..si se agraveaza Posted Image rufele nu mai au loc in cos...mi-a bagat si sub pat cica sa le miros o vreme Posted Image


am gasit codul piesei?    remco ci730210 sa fie made in Romania electronica slovenilor?

Edited by seals, 13 September 2016 - 11:38.


#31
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 seals, on 13 septembrie 2016 - 11:23, said:

am desfacut si placa electronica si am curatat contactele cu spray contacte auto, desi nu erau urme de oxizi pe ele. am decis instant ca cel mai ok ar fi sa dau cu solventul respectiv pe toata placa s o curat bine, asa ca i am facut un dus rapid. am lasat sa se usuce, montat la loc, bagat in priza , bubuit instant cand am rotit de selector Posted Image
ori solventul a reusit sa faca scurt pe placa, ori am pus mufe invers desi au sistem antiprost, ori cand am umblat la motor... in fine a bubuit de a tacut si frigiderul in bucatarie, a trebuit inlocuita siguranta in panou.
deci problema mea e partial rezolvata, masina nu mai da eroare la centrifugare - masina mea nu mai are placa electronica. de unde iau ? s-or mai gasi?
problema nevestei ramane..si se agraveaza Posted Image rufele nu mai au loc in cos...mi-a bagat si sub pat cica sa le miros o vreme Posted Image


am gasit codul piesei? remco ci730210 sa fie made in Romania electronica slovenilor?
Asa se intampla cand romanul nostru incearca sa repare singur ce are prin casa.
Spray-ul de contacte auto este interzis in electronica, se foloseste numai izopropanol.
Placa se poate comanda la ASWO dar dureaza aproape o luna pand este adusa.  Are codul original Gorenje 179264.

Attached Files



#32
seals

seals

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.07.2006
da ,ai dreptate. solventul continut in spray odata eliberat cu presiune pe contacte distruge acel lac protector de pe circuite (asa filosofez eu) si de aici pana la bau e un mic pas, acela de a o baga in priza. lectia e cam scumpa insa - 360 lei placa de comanda : remco ci730210 (cod intern 587502) si un termen de 3 saptamani...
am rezolvat problema ,insa mai scump :1300 lei Panasonic NA127VC6. o "chinezarie" turceasca la care nici usa nu se deschide cum trebuie :((, cica bagi 7 kg la 1200 de ture - efectiv imposibil ca are tamburul mai mic cu 4cm in adancime decat fosta gorenje la acelasi diametru -si avea doar 6kg declarate gorenje. drept pedeapsa pentru ca s inapt acum o sa spal la mana paturi si pilote! ce sa mai zic ca la primul ciclu de spalare a si dat eroare 03 - desi evacuase apa dar asa i a venit. are si chestii bune, posibilitatea de a seta parametri ca temperatura si rotatii in cadru programelor, dar astea le au toate in ziua de azi. am ales marca ca nu suport beko made in turkey (sic) si vroiam 5 ani garantie. se pare ca o sa am nevoie. musai imi repar gorenje a mea de suflet, mecanic este impecabila dupa atatia ani! mersi de suport si numai bine!Posted Image

#33
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
Dupa cca 2 ani si 9 luni, a aparut si la noi problema evacuarii E7 (masina executa cca 10 spalari pe saptamana). Daca am vazut ca nu mai am garantie mi-am permis sa o desfac. A durat ceva pana am scos pompa de evacuare si furtunul de evacuare, n-a fost acolo problema. Am desfacut racordul de la scurgerea cuvei, BINGO, un ciorap bloca total gaura de evacuare (noroc ca masina spala aproape zilnic, era demult acolo pentru ca a mai dat eroarea E7 de cateva ori insa isi revenea), l-am scos, am scos si scamele de langa rezistenta, sters si reasamblat, un program cuva sterila si a inceput sa mearga din nou ca in prima zi!
Daca va confruntati cu o eroare similara e relativ usor de transati problema!

Edited by bardu, 01 November 2016 - 15:45.


#34
danadana67

danadana67

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 31.01.2013
Buna ziua tuturor
am o masina de spalat rufe Gorenje (nu stiu exact modelul..) o am de peste 12 ani. functiona perfect. are trei programe: bumbac, sintetice si lana. de vreo doua luni pe programul de sintetice(care era cel mai des folosit) s-a oprit si nu a mai functionat sa limpezesca; a trebuit sa actionez butonul manual. zic s-o fi saturat pe programul asta, ar trebui sa mai folosesc si alt program. prin urmare folosesc programul lung(ca timp- cel de bumbac) ieri am pus o solutie de pete pe o poseta din material textil, am mai pus si 3 perechi de blugi si am pornit-o. m-am speriat cata apa si-a luat, i se umpluse cuva. am mai pus masina sa spele o tura cu rufe mai putine si a functionat bine. dar ma intreb: oare tra sa o vada un specialist? tin mult la masina, spala nemaipomenit...si nu as vrea sa o chinui....si nici sa o inlocuiesc. ma gandesc sa nu fie un semn cumm ca ii cedeaza vreo piesa ... voi ce parere aveti? m-ar ajuta sfaturile voastre. multumesc anticipat.

#35
ervinen

ervinen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 01.09.2008

 danadana67, on 09 martie 2018 - 12:09, said:

am o masina de spalat rufe Gorenje (nu stiu exact modelul..
Întâi de toate trebuie menționat modelul mașinii. Cauza sau cauzele defecțiunilor pot fi diferite de la o generație la alta de mașini.

#36
danadana67

danadana67

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 31.01.2013

 ervinen, on 11 martie 2018 - 20:19, said:

Întâi de toate trebuie menționat modelul mașinii. Cauza sau cauzele defecțiunilor pot fi diferite de la o generație la alta de mașini.
da, ai dreptate, e o gorenje WA 942. hmmm am mai pus-o la lucru...si..cand sa limpezesca sarmana nu a mai primit comanda sa nu mai ia apa....a luat incontinuu si iesea prin sertarul de detergent. Evident m-am cam suparat pe mine de inundatia facuta...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate