Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 11 2024 21:57, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
80
#2485
Posted 03 October 2017 - 20:32
Le am într-o pivniță. De azi am instalat o aerotermă, văd în câteva zile.
|
#2486
Posted 03 October 2017 - 21:12
Pus cu apă călduță, da, am avut grijă la diferențele de temperatură. Ce-i drept, nu am pus și zahăr. Știam că se practică, nu am crezut că e obligatoriu, în instrucțiunile de pe pachet parcă nu scria. Bine era dacă întrebam, e și-un proverb..
|
#2487
Posted 03 October 2017 - 21:48
Pai drojdia aceea e intr un fel adormita sa-i zicem asa si in cotact cu apa calduta se hidrateaza si cauta hrana , ei taman zaharul acela o ajuta sa se inmulteasca, daca nu da de zahar, hrana, in cele 10-15 minute cat o lasi la hidratat pana da de zaharul din must mor foarte multe levuri. Ea teoretic de la 15 grade tre sa lucreze si astea is pe clase vezi ce scrie pe plic, saharomiches caeraevusae e specia in sine si mai sunt unele saharomiches bayanus care lucreaza si sub 15. Eu le cumpar de la laredo fermier.ro facute de esedielle. Acum trei ani am folosit bayanus erau 30 lei pachet 500 g , au fiert repede sa zic dar parca au lasat un miros de drojdie, a disparut in timp, apoi am luat la 80 lei pt alb white tech b15, foarte multumit de rezultat si pe hpd nohan, chardonay si muscat, iar la negru prim 10. le am folosit si anul acesta. le mai ajut si cu vinovit cam la 6-7 ore dupa administrare. am folosit si doar vinovit fara drojdii selectionate pe un amestec de merlot cu feteasca neagra si a fost ok.
Edited by unic635, 03 October 2017 - 21:50. |
#2489
Posted 03 October 2017 - 22:23
Păreri despre ce? Acolo este un topic de 58 de pagini.
|
#2491
Posted 12 October 2017 - 08:34
Are cineva soiul Medina? Vad ca e in categoria soiurilor de vin si sunt curios cum e vinul din acest soi. Vita merge condusa pana la 3m inaltime, eventual bolta?
|
#2492
Posted 12 October 2017 - 15:20
Medina am plantat toamna trecuta. A dat un lastar de peste 1m, frunzele curate, fara sa-i aplic vreun tratament. La anul cred ca-mi va face un struguras. Atunci pot posta impresii.
|
#2493
Posted 12 October 2017 - 19:54
Am 2 vite Medina.2017 a fost al doilea an de rod.La 10 sept avea 23 Brix,gust usor muscat,nu am facut vin separat din acest soi.Are crestere moderata;mi se pare cam putin pt o bolta la 3m.Rezista pina la -24(25),foarte bine la boli.
|
#2494
Posted 19 October 2017 - 16:16
De azi, au apărut butasii de viță altoita, din Ungaria. La Hornbach.
8 lei. Vreo 10 soiuri, eu am luat Italia și Nero. Pölöskei mai vroiam, dar nu era. |
|
#2496
Posted 20 October 2017 - 16:33
Am cumpărat Ceasla din piața.
Mi-e si teama să-i dau copilului, boabele avand gust de chimicale, desi sunt dulci. Am ținut strugurii în apă 30min, apoi spălat cu jet tare, dar degeaba. Abia aștept să am și eu strugurii mei, sper la anul. Până atunci, mănânc pesticidele morții. |
#2497
Posted 25 October 2017 - 16:41
@ crisbud, zilnic mamanci pesticide, chiar de unde nu te astepti.
Nimic nu este curat, toate contin cate ceva "deosebit" ,cat ne-am stradui sa ne "pastram". |
#2498
Posted 25 October 2017 - 21:50
@vasilemet, lipsa de informații de bază duce la apariția unor aberații de acest gen. Nu este clar deloc dacă acele pesticide ale morții (sic!) sunt pe struguri sau în struguri.
De ce și cu ce pesticide așa de puternice să dai pe Chasselas (că, de fapt, așa se numește soiul) ca să ajungă în halul în care pretinde respectivul. Soiul nu este atât de sensibil ca să se justifice tratamente așa de puternice. Și, chiar dacă, să zicem, ar fi fost un an mai dificil și ar fi necesitat tratamente mai multe, în niciun caz nu s-ar ajunge la situația prezentată. Dar, lipsa de cunoștințe sau, măcar, de informații de bază duce la astfel de aberații. Că, de, e greu să cumperi o carte scrisă așa, pe înțelesul tuturor, și să te informezi ca să nu mai aberezi. |
#2499
Posted 26 October 2017 - 09:31
Fiecare este liber sa aleaga. Pentru cei care vor sanatate exista soiuri de struguri cu rezistenta biologica care nu au nevoie de nicio stropire sau cateva minime. Cei care sunt ispititi de placerea gustului pot consuma struguri nobili dar cu chimicale. Industria producatoare are tot interesul sa sustina ca acestea sunt sigure. Cei care considera tratamentele fara pericol pentru organism, sa-si aduca aminte ca inainte chiar si medicii recomandau fumatul. Mai apoi s-au vazut efectele. Conform statisticilor OMS, in sec XX au murit 100 milioane de oameni din cauza acestui viciu.
Attached Files |
|
#2500
Posted 26 October 2017 - 13:12
crisbud, on 26 octombrie 2017 - 08:19, said:
Daca vezi o fișă de analiză a conținutului din boabele alea, cred că nu mai scrii pe aici vreo 2 ani. 2.Parcă ziceai că ai luat strugurii din piață. Dacă erau așa, de ce i-ai cumpărat? 3.Aaaa, acum nu mai sunt buni strugurii de la țăranii din piață? 4.Când ai luat Perlă de Csaba de la neamanole ăia cum erau? Aveau miros/gust de chimicale? Hai, să-ți mai aud gurița... crisbud, on 26 octombrie 2017 - 08:19, said:
Vinde tu cui vrei "sulfitii" tai cu ceva vin adaugat si nu te mai da așa rotund, când ești pătrat cu colturi perfecte. crisbud, on 26 octombrie 2017 - 08:19, said:
Si nu te mai plânge că patronii de magazine nu-ți țin sticlele la rece. Fă si tu o investiție, cum au făcut berarii, cumpără un cooler! Patronii aia stiu foarte bine ce "vin" vând de la voi. Nu se strica nici la 45C in plin soare, nici la -25C! Pentru știința ta, degeaba ai acasă condiții optime de păstrarea a temperaturii vinurilor, dacă vinul de la magazin este ținut la temperaturi ridicate și poziționate în picioare. Dar îți lace să bați câmpii cu prostii pe forum și nici nu faci un minim efort de documentare. |
#2501
Posted 26 October 2017 - 16:55
crisbud, on 20 octombrie 2017 - 16:33, said:
Am cumpărat Ceasla din piața. Mi-e si teama să-i dau copilului, boabele avand gust de chimicale, desi sunt dulci. Am ținut strugurii în apă 30min, apoi spălat cu jet tare, dar degeaba. Abia aștept să am și eu strugurii mei, sper la anul. Până atunci, mănânc pesticidele morții. Apropo de butuci cumparati de tine, soiul Italia ...cum o sa-i consumi cu pesticide sau eco... Edited by adriano1978, 26 October 2017 - 16:55. |
#2502
Posted 27 October 2017 - 08:22
adriano1978, on 26 octombrie 2017 - 16:55, said:
Cand alegi sa cumperi legume, fructe ( in cazul tau..."ceasla") in afara stadiului de maturitate, iti asumi si riscurile de a manca o cantitate mai mare de chimicale... Chasselas Dore se coace în a treia etapă (15-31 august). Să înțeleg că dacă vei cumpăra struguri din acest soi pe 20 octombrie, strugurii vor fi plini de chimicale? Care este logica? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users