Vita de vie
Last Updated: Apr 23 2024 11:33, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#199
Posted 10 October 2011 - 21:22
Multumesc pentru raspuns!
Producatorul de vita, de care ati amintit, ceruia lastarul-altoi? Cam la ce temperatura credeti ca le pot pastra? Peste cateva grade? Merge si un minus de 2-3 grade? Numai bine! |
#200
Posted 10 October 2011 - 21:35
Pe cele care le vindea prin super market le parafina.Pe cele care le vindea direct catre populatie -nu.Ultimele le scotea de la stratificare in momentul in care ii venea clientul in curte si ii cerea vita.Locul unde erau stratificate vitele era o magazie aflata la nivelul solului cu zidurile nu mai groase de 30-40 cm si fara izolatie.Deci peste iarna putin probabil sa fi avut doar temperaturi pozitive in magazie.
|
#201
Posted 14 October 2011 - 17:23
Va salut, stie cineva cam cat costa 1ha de vie de soi merlot? sau alte soiuri
|
#202
Posted 14 October 2011 - 20:04
Vrei sa plantezi tu sau vrei sa cumperi ha plantat de altii?
|
#203
Posted 15 October 2011 - 17:19
#205
Posted 15 October 2011 - 21:46
danutz_2009, on 15th October 2011, 19:55, said: Atunci discuta numai cu localnicii! Am discutat si pretul este destul de mare dupa parerea mea 30000 lei noi hectarul , mie unu mi se pare destul de mult.... si de aceea am intrat aici , macar sa aflu niste preturi din alte zone sau alte pareri ,dupa ce se apreciaza un hectar de vita de vie... |
#206
Posted 16 October 2011 - 20:14
Degeaba iti zicem pretul din Timisoara, din Constanta, etc daca tu esti din ..... Satu-Mare!
Sunt variatii mari de pret, functie de zona, client, soi, varsta plantatiei, etc. Personal nu mi se pare un pret exagerat! Mai negociaza! Oricum te costa mai mult sa plantezi tu un ha. Bafta! |
#207
Posted 19 October 2011 - 06:46
#208
Posted 14 November 2011 - 13:21
Va salut!
Ma intereseaza sa plantez in gradina aproximativ 250 de butuci de vita de vie pentru vin. Locatia este undeva in Judetul Ialomita, in apropiere de Fetesti. As vrea sa stiu un soi de struguri albi si unul negru care se preteaza cel mai bine in aceasta locatie. (sa fie cat de cat rezistent la mana si la daunatori si sa iasa un vin cat mai bun). Precizez ca pe acest teren am avut vreo 30 de ani vita de vie soiul "1001" care a mers foarte bine. Astept sfaturi. Multumesc mult. |
|
#210
Posted 15 November 2011 - 17:19
Un salut tuturor celor care au contribuit in acesta discutie, pe care, sincer, am citit-o cu mare, foarte mare, placere. Sunt "indragostit" de vinurile din zona Piemonte (Asti, Cuneo, Alba Pavia), si am avut ocazia sa gust, degust....si chiar mai mult vinurile din zona: barbera, bonarda, dolceto, freisa, barolo(locuiesc la 20 km de localitatea cu acelasi nume), nebbiolo .
M-am referit la vinurile rosii, nu sunt un impatimit a celor de alta....culoare. OK, interesul meu este urmatorul: in perioada nu neaparat imediata(minimum un an), mi-as dori sa-mi indeplinesc un vis, si anume sa incerc sa produc unul, doua tipuri de vinuri mai sus mentionate, in Romania, maxim 200-300 plante. Zonele din Romania unde posed teren agricol sunt,Oltenia, langa raul Oltet, (putin deluroasa), si langa Bucuresti, zona nord-vest, Padurea Raioasa (zona campie). In momentul de fata incerc sa acumulez cat mai multe cunostinte de aici, din italia, de la colegi, amici, si de la "expozitiile" care au loc in diferite localitati, in perioada de toamna-iarna. Intrebarea, catre cunoscatorii in ale viticulturii, din Romania, este, daca cineva a incercat sa produca vin din soiurile de vita folosite in aceasta zona a italiei, si daca a reusit, tinand cont de diferentele de clima care exista, desi m-am convins ca sunt destul de mici (iarna sunt diferente datorita temperaturilor mai scazute din Ro). Multumesc pentru timpul acordat, si toate cele bune. Edited by catalinn, 15 November 2011 - 17:25. |
#211
Posted 15 November 2011 - 19:54
Pai, daca ne spui exact si la care soiuri de vita te referi, poate s-o gasi careva ... Ca am impresia ca vinurile insirate de matale sunt mai mult denumiri de podgorii, nu soiul de vita din care provin.
|
#212
Posted 16 November 2011 - 11:49
horia66, on 15th November 2011, 19:54, said: Pai, daca ne spui exact si la care soiuri de vita te referi, poate s-o gasi careva ... Ca am impresia ca vinurile insirate de matale sunt mai mult denumiri de podgorii, nu soiul de vita din care provin. freisa barbera multumesc Attached Files |
#213
Posted 16 November 2011 - 14:40
Parerea mea, e ca ar trebui sa vorbesti cu producatori locali ( italieni) de butasi ( barbatele) si care au distributie in Romania. Ei pot sa-ti zica care din soiurile alese de tine sunt recomandate in zona ta sau nu....Eu unul asa am procedat acum 3 ani , in cazul meu cu butuci de masa, atunci am ales soiul Matilda de care sunt multumit.
Edited by adriano1978, 16 November 2011 - 14:42. |
|
#214
Posted 16 November 2011 - 19:01
catalinn, on 16th November 2011, 11:49, said: freisa Sa fie "fraga"...? Sau fraga e "fragola" in italiana ? Sunt altoiti ? E posibil sa fie un soi destul de cunoscut in Europa, dar fiecare sa-i zica (local) cumva ... Ar trebui sa intrebi (sa-ntrebam...) un proaspat si silitor absolvent de viticultura... |
#215
Posted 16 November 2011 - 20:23
horia66, on 16th November 2011, 19:01, said: Sa fie "fraga"...? Sau fraga e "fragola" in italiana ? Sunt altoiti ? E posibil sa fie un soi destul de cunoscut in Europa, dar fiecare sa-i zica (local) cumva ... Ar trebui sa intrebi (sa-ntrebam...) un proaspat si silitor absolvent de viticultura... pt mai multe detalii. http://it.wikipedia...._con_uva_Freisa |
#216
Posted 17 November 2011 - 11:38
Aku daca tot am ..."intrat in joc", tre sa...joc.
Am sunat la un producator destul de important in zona, care produce vinurile preferate de mine( freisa si barbera). Se chiama "Duchessa Lia" , si sunt la 50 de km de mine. Prin telefon nu iti dau nici un detaliu (era evident), in schimb, contra unei sume, poti face turul proprietatii, in care poti cere detalii (esti acompaniat de cineva din familia proprietara), si din punctul de vedere al tipului de vita, ingrijirea acesteia, precum si procesul de productie, imbuteliere, etichetare. Bineinteles (partea placuta), degustari de vinuri. Chestia interesanta e ca aparte vinul, vand si vita, produse de tratament al vitei, pana si balegar - ala cred ca e mai okay in Romania - Probabil o sa merg acolo, dar in primavara, cand incep lucrarile pe camp. Pana atunci mai tre' ca citesc multe Toate cele bune |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users