Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 23 2024 11:33, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#1963
Posted 08 January 2017 - 14:42
#1964
Posted 08 January 2017 - 14:50
La o temperatura de 1 - 4 grade , doar daca ii bag in frigider .
Cred ca nu e rea ideea ? |
#1965
Posted 08 January 2017 - 17:15
#1969
Posted 01 February 2017 - 20:07
Doamne ajuta sa avem o recolta bogata!
Attached Files |
#1970
Posted 17 February 2017 - 20:46
Am la casa batraneasca a bunicilor cativa butuci de vie pe care as vrea sa ii curat, insa nu ma pricep, si poate ma puteti ajuta cu un sfat. Via este destul de veche dupa cum se vede si in filmulet, cred ca are vreo 30 ani.
Multumesc mult de un eventual ajutor. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CMMFYQ38_sk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#1971
Posted 19 February 2017 - 22:47
Vita pare a fi un vechi soi HPD.Daca e asa,poti sa tai fara frica si corectezi in vegetatie sau la viitoarea taiere in uscat! Incearca sa evaluezi nr de coarde si lasi un nr de ochi egal aprox cu nr de coarde gasite la numaratoare.Identifica unde sint punctele de pornire a coardelor si lasi acolo 1-2 cepi a cite 2-3 ochi.Sa nu lasi spre capetele bratelor incarcatura de ochi mai mare decit spre inceputul lor .HPD-ul e permisiv si te vei descurca in anii urmatori!
|
#1972
Posted 20 February 2017 - 07:38
Multumesc de raspuns! Via cred ca e un soi mai vechi, sint acei struguri negri, parfumati, cu bobite rotunde si marisoare, din care se face vinul denumit popular "stresinica".
Din pacate nu prea am inteles explicatiile, ai putea reformula in termeni mai simpli, ca pt unii ce isi fac alfabetizarea la batranete? |
|
#1973
Posted 20 February 2017 - 09:08
Lastarii de anul trecut sint acum coarde de 1 an ;le numeri! Sa zicem ca sint 60.Au crescut pe bratele batrine oriz in anumite locuri .In acele locuri scurtezi coardele aflate mai aproape de brate la 2-3 ochi(o coarda scurtata la 2-3 ochi se num cep).Numarul total de ochi de pe cepii opriti sa fie in jurul lui 60.Pt asta,unele coarde va trebui sa le elimini ,impreuna cu suportul de lemn de 2 ani pe care se afla.
|
#1974
Posted 20 February 2017 - 16:31
Multumesc gheo_55! N-am inteles mai bine din 100 pagini pe care le-am citit pe internet, cat am priceput in astea 2 randuri ale tale.
Practic la 60 de coarde pot sa fac 30 cepuri (la 2 ochi), asta insemnand sa suprim 30 de coarde,nu? Edited by sov, 20 February 2017 - 16:38. |
#1975
Posted 20 February 2017 - 17:45
Matematic ai dreptate.
20 X 3 da tot rezultatul obtinut de tine. Lasa mai multi ochi inspre "baza" vitei de vie. Opreste corzile bine dezvoltate pe care poti lasa 4-6 ochi. @ gheo-55 e "meserias". |
#1976
Posted 20 February 2017 - 18:48
sov, da ,cam asa.Desigur,exista variante si amanunte.Pentru inceput ,porneste asa,vezi cum reactioneaza vita si la anul o sa vezi mai usor ce e de corectat!
|
#1977
Posted 20 February 2017 - 20:15
daca vrei doar sa o cureti urmeaza pasii, daca vrei sa-i dai forma sau sa o conduci acolo se mai complica putin, ca sa intelegi sa mai in detaliu, schmea cu ce e ala cep, coarda de rod, lemn nou/vechi mai uita-te si pe youtube,
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Zp1jYM7GLM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] inginer de la Blaj [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/w26qeirxb9E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] si dela ceva facultate de horticultura si mai e italianu asta care mi se pare tata lor, cu toate ca nu stiu o boaba de italiana dar am inteles de la el mai bine ca din doua carti de specialitate scrise in romana(ce-i drept la una autorii erau unguri ))) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PfeWZV9TnUY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] uita-te pe acolo la marco simonit omu chiar stie ce vorbeste, astia au scoala de taiat vita de vie. poti incerca si sa lasi cep de un ochi unde e prea aglomerat, si unde-i ami liber de 4-5 ochi |
|
#1978
Posted 20 February 2017 - 20:52
Italianu e bun de bucatar ..e maniac dupa taieturi )
|
#1979
Posted 20 February 2017 - 21:03
vasile59, on 20 februarie 2017 - 17:45, said:
Lasa mai multi ochi inspre "baza" vitei de vie Sint si coarde mai spre baza, alea sa le las? Edited by sov, 20 February 2017 - 21:04. |
#1980
Posted 20 February 2017 - 21:30
Pai hai sa vedem ce vrei sa faci cu ea, umbra sau fructe sau estetica. Alea de jos le-as elimina sau daca ai vreo coarda zdravana poti sa faci si o intinerire, tai "copacelul " lemnul vechi, si mergi in sus cu coarda tinara, personal as incerca sa vin cu ea spre exterior sa o scot de sub streasina, vei expune mai bine strugurii la lumina, alta chestie daca e foarte lunga eu asa o vad, as merge si spre o intinerire. Mai exact de la nivelul stresinii unde face L0ul practic, un L intors ar fi, de la "curbare" as lasa 1m-1.5 m pana vezi ca ai o coarda , lemn de un an, mai zdravana, pana la ea as scurta la 2-3 ochi cepii si de la ea incolo as taia tot lemnul vechi, iar acea coarda noua as lasa-o la 8-10 ochi, practic intineresti bratul. daca pe axul vertical ai joarde bune poti sale lasi si pe ele si sa faci un alt etaj cam la 1,5 m de la sol, practic in vegetatie aproape ca poti crea un fel de perdea vegetala. daca tot vrei sa faci o treaba buna cand de dezgheata, sap-o la harlet cat de adanc poti , si baga-i niste mranita, balegar bine macerat si la inflorit da-i si o mana de uree. Vara in verde poti ciupi lastarii care vrei sa-i ai ca si schelet anul urmator sa se ingroase, iar pentru struguri aspectuosi, la 3-4 frunze de la ultimul strugure ii scurtezi, apoi sa o mai copilesti, adica rupi lastarii care-ti pleaca de la subsuoara frunzelor. daca nu ai nevoie de umbra prea deasa poti suprima lastarii fara struguri. Cauta cartea lui Virgil Grecu http://www.elefant.r...ura-111779.html . si daca prinzi gustul pune-ti si 2-3 vite la primavara, pentru bolta foarte frumos si viguros merge arcadia, are coacere timpurie, muskat poloskei pt un plus de aroma, si pt coacere tarzie si pastrare moldova.
Edited by unic635, 20 February 2017 - 21:33. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users