[FR] faire la conversation
Last Updated: Mar 09 2019 14:52, Started by
pirpy
, Sep 09 2008 09:08
·
0

Posted 26 December 2008 - 03:04

buna pirpy nu astepta sa treaca sarbatorile cauta de lucru curatenie sau spalat vase pina incepi sa vorbesti,sa legi o fraza chiar daca la inceput nu cistigi prea mult dar cind lucrezi ai sa incepi sa vorbesti din ce in ce mai bine,chiar daca nu te exprimi bine la inceput dar numai asa ai sa incepi sa vorbesti fraceza eu locuiesc in sud aproape de Montauban iar cind am "aterizat "in Franta nu vorbeam deloc si nici la scoala nu am facut franceza asa ca iti dai seama ca mi-a fost greu la inceput dar de cind lucrez vorbest desul de bine nu perfect in plus acum fac o scoala aici si ma ajuta mult .Te inteleg Parisul este cel mai scump oras chiar daca cistigi mult tot atit ai sa consumi si nu te alegi cu ceva.Succes si nu dispera ai sa reusesti chiar daca la inceput o sa fie greu SARBATORI FERICITE ![]() Iti multumesc mult pentru incurajare ! Sunt optimist de felul meu, si nu imi e rusine sa muncesc pentru inceput la curatenie sau spalat vase. Am cautat ceva pe net chiar si in aceste domenii, dar se pare ca pentru perioada asta erau deja recrutati oamenii. Iti doresc SARBATORI FERICITE si un AN NOU cat mai plin in tot ceea ce-ti doresti ! SARBATORI FERICITE tuturor celor care mi-ati fost alaturi prin sfaturile voastre ! Un AN NOU plin de impliniri pentru toata lumea ! |
Posted 26 December 2008 - 21:05

buna.daca ai nevoie de ajutor traduceri sau ceva de genul nu ezita ma descurc destul de bine in franceza.cat despre locul de munca trebuie sa fii tare ,sa nu-ti pierzi rabdarea. am avut o vara pe care am cazat-o si ca sa gaseasaca un loc de munca i-a trebuit 2 luni. mergeam cu ea zi de zi dar pana la urma s-a gasit cineva dragut sa-i dea o sansa
|
Posted 26 December 2008 - 21:57

buna.daca ai nevoie de ajutor traduceri sau ceva de genul nu ezita ma descurc destul de bine in franceza.cat despre locul de munca trebuie sa fii tare ,sa nu-ti pierzi rabdarea. am avut o vara pe care am cazat-o si ca sa gaseasaca un loc de munca i-a trebuit 2 luni. mergeam cu ea zi de zi dar pana la urma s-a gasit cineva dragut sa-i dea o sansa Multumesc mult ! Voi " profita " cu prima ocazie de ajutorul pe care mi-l oferi. SARBATORI FERICITE in continuare ! |
Posted 07 January 2009 - 10:03

Posted 07 January 2009 - 10:46

Nu cumva trebuie sa dovedesti ca sinteti impreuna de cel putin 2 ani? Nu as putea sa-ti dau un raspuns, caci nu m-am documentat. Varianta asta intra in calcul numai in caz extrem, cand se vor epuiza alte variante. Momentan e in aplicare varianta CV-ului. Daca vedem ca nu apare nici o oferta in CEL MULT 2 luni, atunci incepem sa ne gandim serios si la varianta casatoriei si tot ceea ce implica. Nu apelam acum la casatorie, deoarece , e firesc ca acest moment, sa decurga intr-un mod normal si nu fortat de imprejurari. |
Posted 07 January 2009 - 15:02

Posted 08 January 2009 - 11:11

Nu cumva trebuie sa dovedesti ca sinteti impreuna de cel putin 2 ani? inainte de a pleca din tara mai bine ati suna la ambasada sa vedeti lista de meseri unde puteti lucra in legalitate si fara carte de sejour pentru ca la negru e foarte greu sa gasiti de lucru fiindca amenzile sint foarte mari de ordinul(100.000-300.000 euro)deci din ce in ce mai putini risca sa-si piarda afacerea sau tu lucrezi ca prostul si nu esti platit deci atentie si inca ceva care eu cred ca va este util daca sinteti bolnavi puteti apela la "securite social" va trateaza gratuit 100% este valabil pentru toata lumea (legal-ilegal)deci nu ezitati succes |
Posted 08 January 2009 - 11:40

nu trebuie sa dovedesti ca esti impreuna de 2ani nimeni nu te intreaba de cit timp esti impreuna inainte de a pleca din tara mai bine ati suna la ambasada sa vedeti lista de meseri unde puteti lucra in legalitate si fara carte de sejour pentru ca la negru e foarte greu sa gasiti de lucru fiindca amenzile sint foarte mari de ordinul(100.000-300.000 euro)deci din ce in ce mai putini risca sa-si piarda afacerea sau tu lucrezi ca prostul si nu esti platit deci atentie si inca ceva care eu cred ca va este util daca sinteti bolnavi puteti apela la "securite social" va trateaza gratuit 100% este valabil pentru toata lumea (legal-ilegal)deci nu ezitati succes |
Posted 08 January 2009 - 12:10

eu locuiesc in sud si aici mi-au spus ca puteam sa beneficiez gratuit de consultati si tratament medical 100% fara sa platesc deci ar trebui sa suni si sa intrebi eu si sotul meu am ramas uimiti fiindca exista acest serviciu am aflat cind mi-am facut actele la securite sociale iar tu de ce nu vorbesti cu generalistul tau sa-ti tratezi familia pe cartea ta v. cunosc destula lume care face asta
|
Posted 08 January 2009 - 12:22

eu locuiesc in sud si aici mi-au spus ca puteam sa beneficiez gratuit de consultati si tratament medical 100% fara sa platesc deci ar trebui sa suni si sa intrebi eu si sotul meu am ramas uimiti fiindca exista acest serviciu am aflat cind mi-am facut actele la securite sociale iar tu de ce nu vorbesti cu generalistul tau sa-ti tratezi familia pe cartea ta v. cunosc destula lume care face asta |
|
Posted 08 January 2009 - 13:09

tekila, cred ca era vorba de C.M.U. si C.M.U. complementaire. Dar amandoua se refera la persoanele rezidente in Franta.
Stiu ca doctorii pe aici mai trateaza si persoane neasigurate fara a cere bani, eu am patit-o cand am avut pe cineva in vizita si am mers la un control medical de urgenta, nu ne-au lasat sa platim, dar ne-au spus ca data viitoare nu va mai fi gratis ![]() PS. Unde in sudul Frantei stai, si eu tot prin zona ![]() |
Posted 08 January 2009 - 14:01

am o dilema mare. peste 1 luna plec si nu stiu daca sa imi iau concediu medical fara plata 3 luni si sa iau cu mine copie tradusa si legalizata dupa cartea de munca(in cazul in care gasesc de munca sa vin sa imi dau demisia) sau sa imi dau demisia acum si sa plec cu cartea de munca in original, impreuna cu toate diplomele traduse si legalizate. |
Posted 08 January 2009 - 16:37

am o dilema mare. peste 1 luna plec si nu stiu daca sa imi iau concediu medical fara plata 3 luni si sa iau cu mine copie tradusa si legalizata dupa cartea de munca(in cazul in care gasesc de munca sa vin sa imi dau demisia) sau sa imi dau demisia acum si sa plec cu cartea de munca in original, impreuna cu toate diplomele traduse si legalizate. |
Posted 08 January 2009 - 18:03

[quote name='hyperionx21' date='Jan 8 2009, 12:09' post='5787713']
tekila, cred ca era vorba de C.M.U. si C.M.U. complementaire. Dar amandoua se refera la persoanele rezidente in Franta. Stiu ca doctorii pe aici mai trateaza si persoane neasigurate fara a cere bani, eu am patit-o cand am avut pe cineva in vizita si am mers la un control medical de urgenta, nu ne-au lasat sa platim, dar ne-au spus ca data viitoare nu va mai fi gratis ![]() PS. Unde in sudul Frantei stai, si eu tot prin zona ![]() mai exact l'assurance maladie in montauban fiindca eu nu m-am casatorit imediat ce am intrat in Franta doar dupa 2 ani si ei m-au intrebat daca am fost bolnava in acesti ani fiindca puteam beneficia de tratament medical gratuit inclusiv dentist si mentionez ca eu eram legala,asta sa intimplat la in 2006 am ramas fara cuvinte fiindca eu am avut nevoie urgenta de un dentist si sotul meu a tratat cu dentistul lui si am rezolva problema (c.v+ordonanta a fost pe numele sotului meu)deci asta depinde de doctori pot spune ca am avut noroc deci ar trebui sa se intereseze cine are nevoie inainte sa dea bani pe medicamente poate legile sau schimbat dar nu cred dar mai este si crucea rosie si alte asociatii caritative si care nu denunta persoanele ilegale linga montauban |
Posted 09 January 2009 - 13:21

Buna tuturor!
In primul rand felicitari initiatorului acestui topic, pirpy deoarce fara el nu as fi scris probabil astazi aici. Ma bucur enorm sa gasesc un toic despre Franta tocmai in momentul in care ma straduiesc sa acumultez cat mai mult la limba franceza si intentionez sa dau macar unul din examenele de la Centrul Cultural Francez. Am ajuns aici dupa un refuz al Ambasadei Canadei care mi-a refuzat rezidenta permanta in acea tara. Sunt cunostinte care ma indeamna sa nu renunt, altii care sunt deja acolo si imi sugereaza destinatii europene, precum Franta. Acum, daca tot am avut ca preocupare in ultima vreme engleza si franceza ma gandesc sa nu las cunostintele mele sa se iroseasca, mai ales ca aici ma pierd intr-un serviciu fara satisfatii. Nu am fost in Europa niciodata si ma gandesc sa fac un mic pas. Poate cei care sunteti deja acolo sau in drum imi veti spune daca sunt vise sau posibilitati. Un prieten din Canada imi sugera sa-mi caut un job printr-un site profesional de recrutare dar nu stiu daca eu fiind in Romania ma va angaja cineva din Franta, eu una nu cred! In schimb m-am gandit la varianta unui voluntariat sau job in perioada verii. Ma gandesc ca as putea lucra cu copii cu deficiente, la o fundatie... Asadar ma intereseaza orice posibilitate de a ma misca putin de-aici, site-uri pe care pot sa ma uit eventual sa aplic. Mult noroc in noul an! |
|
Posted 09 January 2009 - 14:52

Buna tuturor! In primul rand felicitari initiatorului acestui topic, pirpy deoarce fara el nu as fi scris probabil astazi aici. ........ Nu ai pentru ce sa-mi multumesti. Am deschis acest topic tocmai din dorinta de a avea informatii ce nu le-am gasit in cautarile mele. Ca sa ajungi in Franta , in primul rand documenteaza-te temeinic despre viata de aici , despre modalitatea de a lucra in meseria pe care o ai sau pe care o alegi ca alternativa. Apoi, neparat sa inveti franceza . Sa iti strangi bani, si, cum spunea cineva pe acest topic, sa dai mai intai o fuga in Franta, sa vezi cum se traieste aici , si, apoi sa iei o decizie. Pe acest topic s-au dat adrese utile. Voi mai atasa si eu in masura in care descopar noutati. Pentru locuri de munca , incearca aici http://www.anpe.fr/ . Alte informatii http://www.immigrati...?id_article=492 , http://paris.mae.ro/...ang=ro&id=17915. Pentru ajutor in a invata franceza http://www.bbc.co.uk/languages/french/ (in dreapa jos unde scrie audio&video ) , http://www.internetp....html?locale=ro , http://www.francaisfacile.com/ , http://www.jump-gate...nguages/french/ , http://www.francez.ro/ si, citeste si aici http://www.douamaini...o-limba-straina unde vei gasi si alte exemple de cum poti invata franceza. Multa bafta ! |
Posted 09 January 2009 - 15:46

Buna tuturor! In primul rand felicitari initiatorului acestui topic, pirpy deoarce fara el nu as fi scris probabil astazi aici. Ma bucur enorm sa gasesc un toic despre Franta tocmai in momentul in care ma straduiesc sa acumultez cat mai mult la limba franceza si intentionez sa dau macar unul din examenele de la Centrul Cultural Francez. Am ajuns aici dupa un refuz al Ambasadei Canadei care mi-a refuzat rezidenta permanta in acea tara. Sunt cunostinte care ma indeamna sa nu renunt, altii care sunt deja acolo si imi sugereaza destinatii europene, precum Franta. Acum, daca tot am avut ca preocupare in ultima vreme engleza si franceza ma gandesc sa nu las cunostintele mele sa se iroseasca, mai ales ca aici ma pierd intr-un serviciu fara satisfatii. Nu am fost in Europa niciodata si ma gandesc sa fac un mic pas. Poate cei care sunteti deja acolo sau in drum imi veti spune daca sunt vise sau posibilitati. Un prieten din Canada imi sugera sa-mi caut un job printr-un site profesional de recrutare dar nu stiu daca eu fiind in Romania ma va angaja cineva din Franta, eu una nu cred! In schimb m-am gandit la varianta unui voluntariat sau job in perioada verii. Ma gandesc ca as putea lucra cu copii cu deficiente, la o fundatie... Asadar ma intereseaza orice posibilitate de a ma misca putin de-aici, site-uri pe care pot sa ma uit eventual sa aplic. Mult noroc in noul an! trebuie sa te interesezi foarte bine inaite sa faci pasul asta. In Franta e greu sa te angajezi mai ales pe criza asta economica. De muncit la negru nici nu se pune problema. Eu sunt aici de 9 ani si lucrez in informatica. La vremea aceea se angajau informaticieni pe capete, inventasera francezii chiar o « circulara speciala » pentru meseria asta. Dar trebuia ca tu sa-ti gasesti angajatorul care la randul lui trebuia sa plateasca vreo 1500 euro un fel de taxa pentru tine. Si apoi in vreo 3 luni aveai titul de sejour cu dreptul de munca. In ziua de azi nu stiu cum se mai procedeaza. Eu mi-am depus dosarul pentru cetatenie acum vreo luna si tipul de la prefectura mi-a zis ca nu mai am nevoie de titlul asta de sejour pentru ca acum suntem in comunitate. Deci poate ca acum e mult mai usoara procedura cu actele si dreptul de munca Pentru sebastianalex E bine sa-ti iei concediu medical deocamdata. Eu am un amic in Ro care si-a gasit de lucru pe internet la o firma in Paris (tot in informatica). A venit o data la interviu si apoi s-a intors in Ro. L acateva zile a primit contractul de munca prin posta si s-a intors direct la lucru. Numai ca n-a reusit sa se adapteze…Pleca din Romania de la o viata usoara si de la o firma foarte mare unde era f bine platit. Ajungand aici s-a lovit de mentalitatea francezilor, faptul ca-i trebuiau un million de acte ca sa-si poata inchiria un apartament, trebuia sa mearga la lucru cu metroul si multe alte chestii cu care nu era obisnuit si care l-au facut sa se intoarca in tara dupa nici 2 luni. Din fericire isi luase doar un « concediu » de la firma de unde plecase. Deci, mare atentie, stii ce pierzi dar nu stii ce castigi… Mult noroc ! |
Posted 09 January 2009 - 16:44

[quote name='danacris' date='Jan 9 2009, 15:46' post='5794959']
trebuie sa te interesezi foarte bine inaite sa faci pasul asta. Dar trebuia ca tu sa-ti gasesti angajatorul care la randul lui trebuia sa plateasca vreo 1500 euro un fel de taxa pentru tine. … Da intradevar exista renumita taxa.Ideal ar fi daca (cei dintre voi care va permiteti) sa propuneti angajatorului ca platiti voi taxa asta . multi angajatori dau inapoi din cauza acestei taxe. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users