Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare tester auto multimarca

Conturi reale sau spam bots pe fa...

Proiectul adoptat de Parlamentul ...

prindere tarus impamantare
 Papuci inel M8 0.25-1mm2?

Batai regulate in calorifere

Dacia Duster 2024

Oferte CASCO - pareri?
 PC suspect / cum aflu daca este &...

Angajat norma intreaga (profesor ...

Statul vrea sa ii sancționez...

Probleme temelie - Sfaturi
 SMS Samsung j6

Iphone 15 sau S23 Ultra

Achizitie tableta Android 10"...

Soluție iluminare trepte int...

[FR] faire la conversation

- - - - -
  • Please log in to reply
206 replies to this topic

pirpy

pirpy

Active Member

• Grup: Members

View PostArgv, on Oct 28 2008, 20:30, said:

E fain si la Medon l-am vizitat cand imi cautam locuinta.. Cand ajungi iti recomand sa eviti restaurantele romanesti si cele din zonele turistice (gen cartierul latin)

Multumesc pentru sfat ! Cum e cu locurile de munca in zona? Cam ce s-ar gasi pentru inceput?

Argv

Argv

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postpirpy, on Oct 29 2008, 11:45, said:

Multumesc pentru sfat ! Cum e cu locurile de munca in zona? Cam ce s-ar gasi pentru inceput?

Depinde de domeniu, ce anume cauti? Depinde foarte mult si de cata franceza stii

Edited by Argv, 30 October 2008 - 13:50.

pirpy

pirpy

Active Member

View PostArgv, on Oct 30 2008, 14:48, said:

Depinde de domeniu, ce anume cauti? Depinde foarte mult si de cata franceza stii
Caut ceva legat de fotografie sau video. Franceza inteleg in proportie de 70-80 la suta, de vorbit mai nimic, ca nu am avut unde si cu cine.

Argv

Argv

Senior Member

Fara franceza iti va fi foarte greu sa iti gasesti de lucru, mai ales in perioada asta de criza. Cand ajungi aici intereseaza-te unde este "La Maison de l'Amitié" poti intreba la primarie. Stiu ca exista la Saint Cloud (http://www.saintclou...nuSecondaire=99) dar poate este si la Meudon sau mai aproape de unde vei sta. Acolo sunt persoane voluntare care te ajuta sa inveti franceza, din cate stiu eu este gratuit. In plus poti stabili asa niste contacte care sa te ajute sa iti gasesti de lucru.
Poate cu domeniul tau te poti inscrie si la "La Maison des Artistes" (http://www.lamaisondesartistes.fr/) acolo o sa te ajute cu mai multe formalitati sa poti lucra ca si independent (ceva in genul PFA de la noi)

pirpy

pirpy

Active Member

View PostArgv, on Oct 30 2008, 17:19, said:

Fara franceza iti va fi foarte greu sa iti gasesti de lucru, mai ales in perioada asta de criza. Cand ajungi aici intereseaza-te unde este "La Maison de l'Amitié" poti intreba la primarie. Stiu ca exista la Saint Cloud (http://www.saintclou...nuSecondaire=99) dar poate este si la Meudon sau mai aproape de unde vei sta. Acolo sunt persoane voluntare care te ajuta sa inveti franceza, din cate stiu eu este gratuit. In plus poti stabili asa niste contacte care sa te ajute sa iti gasesti de lucru.
Poate cu domeniul tau te poti inscrie si la "La Maison des Artistes" (http://www.lamaisondesartistes.fr/) acolo o sa te ajute cu mai multe formalitati sa poti lucra ca si independent (ceva in genul PFA de la noi)

Multumesc din suflet pentru sfaturi ! Voi tine cont special de ele. Trebuie sa-mi dau tot interesul sa incep sa vorbesc in franceza, caci este vital acest lucru. Iti doresc toate cele bune !

Argv

Argv

Senior Member

Mai este un forum unde poti gasi informatii, poate-l stii deja: http://www.franta-romania.com/
Periodic, prin intermediul forumului, sunt intalniri intre romanii care stau pe aici. Personal n-am fost niciodata dar poate daca mergi dai peste cineva care stie de ceva job care sa ti se potriveasca.

pirpy

pirpy

Active Member

View PostArgv, on Oct 30 2008, 19:18, said:

Mai este un forum unde poti gasi informatii, poate-l stii deja: http://www.franta-romania.com/
Periodic, prin intermediul forumului, sunt intalniri intre romanii care stau pe aici. Personal n-am fost niciodata dar poate daca mergi dai peste cineva care stie de ceva job care sa ti se potriveasca.

Sunt inscris pe acest forum, insa nu am luat contact. Sa ajung la fata locului ( de luni voi fi in Meudon ), sa vad care e situatia in zona, si in functie de caz il voi accesa.Multumesc mult pentru ajutor !

Edited by pirpy, 30 October 2008 - 19:16.

cocaine

cocaine

Junior Member

View Postpirpy, on Oct 30 2008, 19:12, said:

Sunt inscris pe acest forum, insa nu am luat contact. Sa ajung la fata locului ( de luni voi fi in Meudon ), sa vad care e situatia in zona, si in functie de caz il voi accesa.Multumesc mult pentru ajutor !

Cand mai prinzi cateva minute pe net, sa ne spui cum e acolo, care sunt primele impresii, cele mai dificile lucruri pe care le-ai intampinat etc.
Cred ca sunt cativa care vor sa stie...

pirpy

pirpy

Active Member

View Postcocaine, on Nov 24 2008, 18:47, said:

Cand mai prinzi cateva minute pe net, sa ne spui cum e acolo, care sunt primele impresii, cele mai dificile lucruri pe care le-ai intampinat etc.
Cred ca sunt cativa care vor sa stie...

Iata ca au trecut deja 3 saptamani decand am alt statut decat cel de turist.Prima saptamana a trecut putin agitata,ne-am aranjat noua locuinta, am alergat prin zona dupa tot felul de chestii necesare,o mocheta , o etajera, si alte chestii utile la casa noua. Din a 2-a saptamana am inceput si noi sa respiram, de fapt eu, caci prietena mea e ocupata cu munca si scoala. Asa ca,eu am inceput sa ma dumiresc cam cum e viata pe aici.Pot spune, sincer, ca ma simt ca acasa (dar nu varianta cu partile proaste).Poate unde si am nimerit cu locuinta intr-o zona frumoasa, si asta poate atenueaza impactul venirii mele aici. M-am plimbat prin Paris, dar acum il vad cu alti ochii. Nu mai sunt agitat sa alerg la diversele obiective turistice, nu mai casc gura la tot felul de curiozitati creeate pentru turistii din toate zarile. Este altfel, sa simti ca vrei sa te integrezi, ca trebuie sa faci parte din viata cotidiana. Pentru mine e relaxant. Evident ca am stresul ca trebuie sa trag tare sa incep sa conversez in limba franceza pentru a incepe sa aplic pentru un loc de munca.Dar, chiar si necesitatea stringenta de a lucra,are ceva linistitor.Poate unde mi-am dorit prea mult sa ma stabilesc in Franta.E, dar am avut si ceva neplaceri, defapt prietena mea.Deoarece ea s-a mutat  la o noua locuinta, trebuia sa-si reactualizeze adresa pe cartea de sejur.De aceea am alergat la diverse prefecturi pana am nimerit-o pe cea de a carei zona apartinem.Si astfel am avut de a face cu functionarul francez. UN IMBECIL,UN IDIOT,UN...., dar sa ma abtin la injurii ca nu-mi fac bine la ten :)). Diana (prietena mea), avea toate actele la ea, caci mai facuse schimbare de locuinta,deci stia ce anume trebuie la dosar.Ei,ne-am dus noi frumos la ora 10, asa cum ni se spusese cu cateva zile in urma, ne-am luat bon, am asteptat cumintei sa ne vina randul,iar cand am ajuns la ghiseu,O NENOROCITA, ca era o EA functionara, nici nu a vrut sa se uite pe dosarul Dianei , motivand ca nu stiu ce era in neregula cu cartea de sejur,de altfel, un act perfect in regula , doar ca trebuia reajustat pe o noua adresa. Si da-i discutii aprinse la ghiseu, intre Diana si respectiva functionara,care s-au terminat, cu o inchidere a geamului in fata Dianei si cu trimiterea ei la un randevu (asa se procedeaza , te cheama altadata cica sa-ti ia dosarul si sa ti-l depuna pentru formalitati) pentru luna februarie.Se facuse ora 14,Diana deja intarziase la scoala si urma sa mearga la munca.Avea nevoie sa depuna dosarul pentru rezolvare.Evident ca a inceput sa planga de nervi.Atunci, ne-am asezat la ghiseele de randevu, in speranta ca atunci cand se vor deschide,poate imbunam un alt functionar sa ia dosarul.Pe la ora 15 si ceva s-au deschis 2 ghisee.La unul era NEMERNICA de functionara, care deja arunca priviri urate prietenei mele.Am pus-o pe Diana sa stea la celalalt ghiseu.Aici, o alta functionara de culoare i-a facut semn sa nu stea la ghiseul ei.Ne-am reintors la nemernica.Asta i-a facut din cap Dianei sa stea jos ca are altii inainte ei pe care sa-i rezolve. Ne-am asezat cuminti pe bancuta si am asteptat. S-a facut ora 18.Apoi 19. La ghiseul tampitei nu mai era nimeni.Diana se scoala si se indreapta spre el.Si atunci vaca de la ghiseu a inceput sa urle ca ce cauta la ghiseul ei , ca nu i-a spus sa vina acum. Asta a fost picatura care a facut sa curga paharul.Dupa ce ca am stat atatea ore,dupa ce ca a vazut ca asteptam cuminti in fata ghiseului, fara sa zica ceva,doar aruncandu-ne priviri pline de ura, acum si urletele astea? Diana a inceput sa planga la greu. A vazut-o cealalta functionara care si ea ne respinsese la inceput, si a chemat-o la ea sa o intrebe ce s-a intamplat.Diana i-a povestit. Aceasta, s-a dus la idioata sa o intrebe si pe ea cum sta treaba.SI CULMEA, nenorocita a inceput sa minta fata de Diana cum ca respins-o deoarece nu avea toate actele in regula, cand ea nici nu se uitase pe dosarul Dianei.Functionara care ne-a primit, s-a reintors la Diana , i-a cerut dosarul, si, in 10 minute,dosarul era depus pentru rezolvare, el fiind in regula. Pentru 10 minute,din cauza unei functionare iresponsabila, am stat de la ora 10 dimineata pana la ora 19 si ceva.Asta a fost cea mai neplacuta experienta de cand sunt aici, si sper sa fie si ultima.In rest, Parisul e frumos, s-au aprins luminitele de craciun, si totul e colorat.Scuze pentru polologhia mea.Si ca sa inchei intr-o nota optimista, atasez si o poza pe care am facut-o de la geamul meu, asa cum vedem noi Parisul din casa.Si daca mai are cineva intrebari, cu multa placere voi raspunde.

Attached Files

Edited by pirpy, 25 November 2008 - 11:38.

cmmb

cmmb

Junior Member

As vrea sa comand pe un site din Franta si as avea nevoie de cineva care sa primeasca pachetul si sa-l puna la un curier gen Atlassib...contra cost, bineinteles.  As avea nevoie de un sfat...cum sa procedez? Multumesc!

Edited by cmmb, 25 November 2008 - 17:39.

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators

View Postpirpy, on Nov 25 2008, 11:30, said:

Pentru 10 minute,din cauza unei functionare iresponsabila, am stat de la ora 10 dimineata pana la ora 19 si ceva.

Multumim de impresii, ai scris lucruri interesante si bune de stiut...
Imi pare sincer rau pentru magaria la care ati fost supusi. :(
Franta e cunoscuta ca o tara cu o birocratie infernala dar nu ma asteptam sa va trateze in halul ala mai ales acum cand cetatenii romani sunt si cetateni ai UE.
Si aici in Finlanda birocratia e la putere, cum s-ar zice, dar totusi e mai eficienta. Marea majoritate a formularelor se trimit prin posta (dupa ce le-ai descarcat de pe situl institutiei la care apelezi si le-ai printat sau eventual le-ai luat de la sediul institutiei) si tot prin posta primesti si decizia. In cazurile in care e necesara prezenta ta fizica la institutia respectiva primesti o scrisoare-invitatie cu data, ora, camera sau ghiseul si numele persoanei care te va ''rezolva''. Daca mergi din proprie initiativa la vreo institutie, sa intrebi sau sa te interesezi asupra unor probleme administrative etc iei un numar de ordine (sunt diferite numere de ordine in functie de problema pe care o ai de rezolvat) si astepti comod intr-o sala dotata cu fotolii si masute cu reviste si ziare, TV plasma, automat de cafea si bauturi racoritoare etc urmarind succesiunea numerelor de ordine pe panouri speciale. Daca ti se pare ca ai prea mult de asteptat poti iesi in apropiere la vreun magazin sau la o mica plimbare dar cu riscul de a pierde randul si de a trebui sa iei alt numar. Eu mi-am rezolvat majoritatea problemelor prin corespondenta (clasica sau e-mail) iar cand a trebuit sa stau la vreo coada (impropriu spus coada, mai degraba asteptare cu  numar de ordine) am stat maxim 25 minute.
Dar sa ma opresc, deja sunt cam off topic...aici e vorba totusi de Franta, nu de Finlanda :)

pirpy

pirpy

Active Member

View PostKarhu, on Nov 25 2008, 19:23, said:

...aici e vorba totusi de Franta, nu de Finlanda Posted Image
Cam da, Franta nu e Finlanda.Din discutiile cu prietena mea, se pare ca aceste excese de natioalism ale functionarilor francezi, nu se manifesta peste tot,ci depinzand de diversele prefecturi ale diferitelor zone. Cand ea a fost la prefectura din Versailles, lucrurile au stat cu totul altfel, cam in felul exemplului tau din Finlanda.Adica a asteptat cam 30 minute dupa bonul de ordine, si apoi a predat dosarul in 10 minute. Sa zicem ca ceea ce ni s-a intamplat la prefectura din Boulogne-Billancourt sa fie doar un caz izolat, creat de o functionara care are unele probleme personale pe care si le refuleaza la locul de munca.

Edited by Karhu, 01 March 2017 - 16:01.

Cmdr_DASh

Cmdr_DASh

New Member

Pirpy, asteptam cu emotie noi povesti din Franta!

pirpy

pirpy

Active Member

View PostCmdr_DASh, on Dec 11 2008, 11:58, said:

Pirpy, asteptam cu emotie noi povesti din Franta!

Cu placere, dar momentan,ma chinui cu franceza. Chiar daca incep sa inteleg din ce in ce mai bine ce se vorbeste, nu pot sub nici o forma sa deschid gura sa zic si eu 2 vorbe. Doar dau buna ziua in franceza, mai zic un OUI, si, cam atat. Sper sa pot incepe sa conversez cat mai curand caci trebuie sa fac fata la un eventual interviu atunci cand o sa incep sa-mi pun CV-uri. Pana atunci,ma straduiesc sa invat, si ma plimb prin Paris atat cat permite vremea de afara. Descopar locuri noi si interesante, departe de zonele frecventate de turisti.M-am acomodat cu viata de aici, sunt doar stresat ca nu pot vb si eu in franceza, dar, am incredere ca o sa-mi dau drumul sa scot si eu fraze intregi.Intamplari neplacute, in afara de faza cu functionara, nu au mai fost si nici nu vreau sa mai am parte.M-am plimbat si prin cartierele asa zise mai rau famate , sigur ziua, si pare OK. Mie imi par exotici oamenii de culoare, sigur, multi se comporta ca din zona din care provin de bastina, dar, atat timp cat nu ma deranjeaza, totul e in regula.Cred ca o mai "lenevesc" pana dupa sarbatori, adica inca mai trag sa invat sa vb singur in franceza, si daca vad ca nu merge, o sa dau o fuga la centrul de ajutor ptr emigranti unde se fac cursuri gratuite. Pana acum am fost doar in vizita, sa vad zona, dar din jena de a deschide gura, inca nu am apelat la ajutorul lor, ca ma blochez sa vorbesc. Eu sunt optimist in continuare , ca asa sunt de fel, si cred in steaua mea norocoasa. Nu cred ca am ajuns degeaba aici ca sa ma inec la mal ! Si daca mai doreste cineva sa mai afle lucruri de pe aici, cu cea mai mare placere voi raspunde atat cat stiu si eu. Multa Bafta la toata lumea !

OriginalCopy

OriginalCopy

I'm harmful, fear me please! :))

View Postpirpy, on Dec 11 2008, 13:09, said:

Cu placere, dar momentan,ma chinui cu franceza. Chiar daca incep sa inteleg din ce in ce mai bine ce se vorbeste, nu pot sub nici o forma sa deschid gura sa zic si eu 2 vorbe. Doar dau buna ziua in franceza, mai zic un OUI, si, cam atat. Sper sa pot incepe sa conversez cat mai curand caci trebuie sa fac fata la un eventual interviu atunci cand o sa incep sa-mi pun CV-uri. Pana atunci,ma straduiesc sa invat, si ma plimb prin Paris atat cat permite vremea de afara. Descopar locuri noi si interesante, departe de zonele frecventate de turisti.M-am acomodat cu viata de aici, sunt doar stresat ca nu pot vb si eu in franceza, dar, am incredere ca o sa-mi dau drumul sa scot si eu fraze intregi.Intamplari neplacute, in afara de faza cu functionara, nu au mai fost si nici nu vreau sa mai am parte.M-am plimbat si prin cartierele asa zise mai rau famate , sigur ziua, si pare OK. Mie imi par exotici oamenii de culoare, sigur, multi se comporta ca din zona din care provin de bastina, dar, atat timp cat nu ma deranjeaza, totul e in regula.Cred ca o mai "lenevesc" pana dupa sarbatori, adica inca mai trag sa invat sa vb singur in franceza, si daca vad ca nu merge, o sa dau o fuga la centrul de ajutor ptr emigranti unde se fac cursuri gratuite. Pana acum am fost doar in vizita, sa vad zona, dar din jena de a deschide gura, inca nu am apelat la ajutorul lor, ca ma blochez sa vorbesc. Eu sunt optimist in continuare , ca asa sunt de fel, si cred in steaua mea norocoasa. Nu cred ca am ajuns degeaba aici ca sa ma inec la mal ! Si daca mai doreste cineva sa mai afle lucruri de pe aici, cu cea mai mare placere voi raspunde atat cat stiu si eu. Multa Bafta la toata lumea !

Nu te feri sa vorbesti, chiar si gresit. Si ei ar vorbi romana gresit in situatia ta ;)

xella

xella

Member

View Postpirpy, on Dec 11 2008, 14:09, said:

Cu placere, dar momentan,ma chinui cu franceza. ....

Pirpy, fa-ti un cv si cauta pe cadremploi ceva pe cat de repede posibil.
Atentie ca ai nevoie de permis de munca in Franta...... asta in cazul in care nu ai cumva o diploma de "3EME cycle" a unei facultati franceze.

Ti-am atasat circulara care reglementeza dreptul la munca. Da, stiu, e in franceza, dar sunt sigura ca prietena ta te poate ajuta.

Momentan si eu sunt tot sub contract francez, deci daca ai vreo intrebare legata de legislatia muncii, nu ezita sa ma contactezi. Iti voi raspunde pe cat de repede posibil.

O sa fiu in Paris pe 22, 23 si 29, 30, 31 decembrie asa ca poate ne vedem toti trei (sau 4 daca vine si prietenul meu) la o cafea.

Cheers!

Attached Files

pirpy

pirpy

Active Member

View Postxella, on Dec 12 2008, 19:54, said:

Pirpy, fa-ti un cv si cauta pe cadremploi ceva pe cat de repede posibil.
............................................
Momentan si eu sunt tot sub contract francez, deci daca ai vreo intrebare legata de legislatia muncii, nu ezita sa ma contactezi. Iti voi raspunde pe cat de repede posibil.
..............

Buna. Multumesc mult pentru ajutor. Am luat contact cu prefectura de care apartinem si am aflat conditiile de a obtine un contract de munca. E nevoie de un angajator care sa depuna o promisiune de munca, de angajare, iar cu aceasta precum si cu alte documente trebuie sa obtin intai titlu de sejour, baza contractului de munca. Sau , mai am varianta de a ma casatori cu prietena mea care are drept de sejour, obtinand aceleasi drepturi ca si ea, ceea ce imi faciliteaza o eventuala angajare. Cat despre graba de a ma angaja, este necesara din punct de vedere financiar ca se epuizeaza resursele, si, e si firesc, am venit aici sa ma realizez, nu sa trag pisica de coada. Nu mai e acea problema cu cele 3 luni. Am datele direct de pe siteul ambasadei http://paris.mae.ro/...ang=ro&id=69504 , in care pot fi dat afara din Franta numai daca creez probleme. Plus ca, actualmente, casa in care stam e si pe numele meu, ceea ce ma face sa fiu in ordine. Asa ca, sper sa nu mai apara vreo problema. Oricum sunt decis ca, dupa sarbatori, sa trag tare sa-mi caut de munca. Sigur, ne putem intalni, astept un PM de la tine pentru detalii. Toate cele bune !

tekila82

tekila82

Junior Member

buna pirpy nu astepta sa treaca sarbatorile cauta de lucru curatenie sau spalat vase pina incepi sa vorbesti,sa legi o fraza chiar daca la inceput nu cistigi prea mult dar cind lucrezi ai sa incepi sa vorbesti din ce in ce mai bine,chiar daca nu te exprimi bine la inceput dar numai asa ai sa incepi sa vorbesti fraceza eu locuiesc in sud aproape de Montauban iar cind am "aterizat "in Franta nu vorbeam deloc si nici la scoala nu am facut franceza asa ca iti dai seama ca mi-a fost greu la inceput dar de cind lucrez vorbest desul de bine nu perfect  in plus acum fac o scoala aici si ma ajuta mult .Te inteleg Parisul este cel mai scump oras chiar daca cistigi mult tot atit ai sa consumi si nu te alegi cu ceva.Succes si nu dispera ai sa reusesti chiar daca la inceput o sa fie greu SARBATORI FERICITE B)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate