[FR] faire la conversation

Posted 01 October 2008 - 09:45

Luna trecuta am stat o saptamana in Franta... cred ca am prins 2 mitinguri de protest... imigrantii nu au dreptul la munca, ar trebui sa iei asta in calcul pentru inceput.
Ca esti roman sau algerian... nu cred ca poate conta asta. So, sfatul meu este sa cauti intai JOBUL si apoi sa te duci... Europa e in recesiune si, in plus, francezii sunt al dracului de nationalisti... Tu versus un francez, amabdoi candidati pe acelasi post... In plus, nu uita ca toti "tiganii" imigranti din Franta, vin dintr-o tara vorbitoare de franceza, chiar daca e "franceza africana"... Bafta si tine-ne la curent! edit: o chirie intr-o zona cat de cat ok e in jur de 450 de euro camera (in Montmartre atat era un anunt afisat pe peretele undei cladiri), cu salariile, cred ca stii ca francezii sunt ca si romanii = NEGOCIAZA, asa ca nu prea vei vedea salarii afisate. Totusi, din cate am vazut intr-un ziar, pentru un bucatar-ajutor bucatar se oferea 1450 de euro (brut sau net, nu stiu). Oricum , era SINGURUL salariu afisat in toata sectiunea aia de joburi... edit2: eu te sfatuiesc, daca nu ai facut-o deja, sa te duci sa stai macar o saptamana in Franta, in orasul in care ai vrea sa te stabilesti, pentru ca e posibil ca "socoteala de acasa"... In Paris am platit 40 de euro pe zi, o camera dubla cu dus... daca te duci cu inca cineva, chiar merita! Edited by ciureanuc, 01 October 2008 - 09:53. |
Posted 01 October 2008 - 10:19

Motive ar fi multiple. Numai privind in jurul meu, si asta e punctul meu de vedere,situatia economica a tarii e dezastroasa si se duce mai departe in rapa, din punct de vedere politic, tara asta e varza, ca protectie sociala a cetatenilor, suntem niste sclavi pentru cei care ne conduc, si suntem tratati ca atare prin legile date. Punand in balanta partile bune si cele rele din tara asta, se pare ca ce e negativ, atarna enorm de greu. In comparatie, punind in Franta ce e bun si ce e rau, se pare ca partile bune, au un statut superior fata de uscaturi.Si, am facut o comparatie personala, cam ce as putea realiza aici in urmatorii 5 ani (ideea cincinalului...), si ce as realiza daca m-as muta in Franta in aceeasi perioada,chiar luind-o de la zero. Balanta a atarnat net in favoarea plecarii mele din tara asta. Si, crede-ma, am un statut social multumitor aici. Dar, urasc sa mai vad tigani, politica nenorocita, gropi, praf, mizerie umana si nu numai (si ma refer la jegosii cu bani si mult tupeu), sa vad fufe si cocalari cu ifose de vedete, nesimtirea sociala, scarba cu care e tratat omul, si piedicile pe care trebuie sa le treaca constant doar pentru a supravietui.Sa nu mai spun si de imputiciunea umana a celor care nu stiu sa foloseasca apa si sapunul, care dau manelele la maxim, care se comporta in mod constant ca niste porci (scuze pentru bietele animale ca le jignesc), care sunt BINE vazuti daca isi etaleaza roadele a ceea ce au furat.Si as putea continua cu aceeasi ura mocnita fata de mare majoritate a societatii asteia. Cred ca sunt niste motive destul de intemeiate. si acolo vezi pe unde stabilesti. sunt statii de metrou in care iti vine sa pupi un alb daca-l vezi, ca restul care asteapta sunt negri sau magrebieni |
Posted 01 October 2008 - 10:55

Quote Dar, urasc sa mai vad tigani |
Posted 01 October 2008 - 12:37

nu vreau sa te dezamagesc dar gagica va fi probabil mai curand madam francois decat madam pirpy. pe unele romancute le mananca sa caute p.... straina ca odata pasita acolo, li se face greata de aia romaneasca. eicken a subliniat f bine. franta este un rahat frumos ambalat. Total irelevant.... Cat despre ce a spus eicken... nu e adevarat. Nu cred ca francezii sunt mai rasisti decat romanii. Sunt infatuati, zagrciti, extravaganti uneori, dar nu cred deloc ca sunt rasisti. Trebuie sa recunosc totusi ca pe piata muncii au o rroblema cu varsta. In conceptia lor ar trebui sa stai in "mission" "cdd" "stage" sau "interim" cam pana la 30 de ani. Sa nu mai vorbim de faptul ca pur si simplu nu percep ca un angajat ar putea sa aiba o functie de conducere inainte de 30 -35 de ani.
Tu versus un francez, amabdoi candidati pe acelasi post... Depinde de post! S-ar putea sa ai un avantaj tocmai pentru ca nu esti francez.
o chirie intr-o zona cat de cat ok e in jur de 450 de euro camera Unde naiba ca eu nu am gasit cu sub 700. |
Posted 01 October 2008 - 12:41

Posted 01 October 2008 - 12:42

Unde naiba ca eu nu am gasit cu sub 700. Nu a zis nimeni ca ar fi o zona roz, dar macar e in zona 1. 460 de euro pe luna, afis vazut pe un stalp. ![]() edit: CAMERA, da.... camera nu apartament sau garsoniera. ![]() Edited by ciureanuc, 01 October 2008 - 12:43. |
Posted 01 October 2008 - 12:47

.... Bafta si tine-ne la curent! .... Multumesc tuturor pentru sugestii ! Pentru inceput, adica pana la anul in august, voi sta la camin cu prietena mea in Bois-d'Arcy, o localitate in sud-vestul Parisului, la 30 min de mers cu RER-ul. Oricum, biletul de avion e in buzunar cu data de 3 noiembrie. Asa ca... Sunt optimist si plin de speranta . Nu vreau sa ma intorc in Romania cu coada intre picioare. Si,mi-am dorit de foarte mult timp sa fac acest pas. Daca nu l-as face as regreta toata viata ca nu mi-am oferit, poate, o sansa. O sa mai scriu pe acest topic din experienta mea de acolo. |
Posted 01 October 2008 - 12:52

Posted 01 October 2008 - 13:09

Posted 01 October 2008 - 13:50

Succes si tie si ei. Fii tare, ca usor n-o sa fie. Sper sa auzim de bine incepind cu 3 nov. ![]() PS: Cu limba cum stai? Ca o gluma, stau bine cu limba... ![]() |
|
Posted 01 October 2008 - 14:51

Ca o gluma, stau bine cu limba... ![]() Felicitari pentru decizia luata si multa bafta ! Nu uita si in Romania este la fel de greu, poate chiar mai greu daca nu stai cu parintii ... Fruntea sus si pune-ti mintea la contributie ![]() |
Posted 01 October 2008 - 15:03

Si, mi-am dorit de foarte mult timp sa fac acest pas. Daca nu l-as face as regreta toata viata ca nu mi-am oferit, poate, o sansa. Da, ai dreptate! Merita sa faci incercarea chiar daca nu iti va fi mai bine acolo (lucru putin probabil) dar macar nu vei avea acele regrete. Daca nu iti va conveni te vei putea intoarce sau vei putea incerca in alta tara. Ziceai ca ai lucrat in televiziune...ne spui si noua, mai precis, ce profesie ai? Nu de alta dar e un amanunt semnificativ.... |
Posted 01 October 2008 - 15:35

.... Ziceai ca ai lucrat in televiziune...ne spui si noua, mai precis, ce profesie ai? Nu de alta dar e un amanunt semnificativ.... Nu e un secret. Inca lucrez in tv. Sunt regizor de montaj. Pentru cei care nu stiu ce inseamna aceasta profesie: Ma ocup cu coordonarea camerelor de filmat si comutarea lor in emisie , in timpul unei emisiuni care se inregistreaza sau e in direct. Evident, de-a lungul timpului, in profesia mea am editat imagini, am filmat. Cu o vechime de 14 ani in domeniu. Cam asta e meseria mea actuala. Inca.... |
Posted 24 October 2008 - 16:54

Cat despre ce a spus eicken... nu e adevarat. Nu cred ca francezii sunt mai rasisti decat romanii. Imi pare rau dar interpretezi. Nu am afirmat ca romanii sunt mai putin rasisti ca francezii. Romanii stau bine, chiar pe un loc de frunte intr-un astfel de clasament. Am zis insa ca pentru cineva care alege relocarea in Franta faptul ca este din alta tara este un obstacol, undeori destul de mare. Comparativ este mult mai usor in UK, in Olanda in Spania sau in Belgia fata de Franta sa te integrezi ca strain in sistem. |
Posted 28 October 2008 - 00:28

Multumesc tuturor pentru sugestii ! Pentru inceput, adica pana la anul in august, voi sta la camin cu prietena mea in Bois-d'Arcy, o localitate in sud-vestul Parisului, la 30 min de mers cu RER-ul. Oricum, biletul de avion e in buzunar cu data de 3 noiembrie. Asa ca... Sunt optimist si plin de speranta . Nu vreau sa ma intorc in Romania cu coada intre picioare. Si,mi-am dorit de foarte mult timp sa fac acest pas. Daca nu l-as face as regreta toata viata ca nu mi-am oferit, poate, o sansa. O sa mai scriu pe acest topic din experienta mea de acolo. E o un orasel simpatic Bois-d'Arcy, am lucrat vreo 3 ani in oraselul de langa - Fontenay le Fleury Este un orasel foarte linistit ![]() |
|
Posted 28 October 2008 - 08:16

E o un orasel simpatic Bois-d'Arcy, am lucrat vreo 3 ani in oraselul de langa - Fontenay le Fleury Este un orasel foarte linistit ![]() Nu voi mai ajunge la Bois d'Arcy. Prietena mea a stat de vorba cu cei care se ocupa de aceste camine, si acestia i-au spus ca nu pot veni la caminul unde sta ea acum ca este camera prea mica pentru 2 persoane, asa ca de azi (marti 28 oct) semneaza actele ptr. noul camin situat in Meudon, un camin de familisti. Pretul insa la cazare e cu 200 euro mai mult (400 dadea inainte), asa ca bugetul nostru o sa fie la limita limitei.Dar, vom supravietui pana voi avea si eu un venit. Meudon e un orasel situat chiar langa Paris (usor sud-vest), si din descrierea prietenei mele care a dat o fuga sa vada unde e amplasat caminul in care ne vom muta, e un orasel de oameni instariti.Si ce este mai atragator pentru mine , e faptul ca, caminul e situat pe un deal, sunt niste casute reamenajate modern,in spatele caminului e padure, iar in fata lui, undeva in zare, se zareste Parisul in toata splendoarea lui.Pentru cine este interesat, si cu acordul administratorului acestui topic, va voi tine la curent cu incercarea mea de a ma integra in sistemul francez.Multumesc ! http://www.ville-meudon.fr/album-photo http://en.wikipedia.org/wiki/Meudon Edited by pirpy, 28 October 2008 - 08:26. |
Posted 28 October 2008 - 10:49

Imi pare rau dar interpretezi. Nu am afirmat ca romanii sunt mai putin rasisti ca francezii. Romanii stau bine, chiar pe un loc de frunte intr-un astfel de clasament. Am zis insa ca pentru cineva care alege relocarea in Franta faptul ca este din alta tara este un obstacol, undeori destul de mare. Comparativ este mult mai usor in UK, in Olanda in Spania sau in Belgia fata de Franta sa te integrezi ca strain in sistem. iar despre rasismul francez, valoarea unui est-european ( rumanie, ou c'est cette pays? ) e undeva intre o ceapa degerata si un madular de negru. romanii nu sunt considerati facand parte din marea franta ( un negru din colonii are mai mari sanse, pentru ca acele colonii au facut parte din marea franta). Edited by turbo trabannt, 28 October 2008 - 10:49. |
Posted 28 October 2008 - 19:30

la cazare e cu 200 euro mai mult (400 dadea inainte), asa ca bugetul nostru o sa fie la limita limitei.Dar, vom supravietui pana voi avea si eu un venit. Meudon e un orasel situat chiar langa Paris http://www.ville-meudon.fr/album-photo http://en.wikipedia.org/wiki/Meudon E fain si la Medon l-am vizitat cand imi cautam locuinta.. Cand ajungi iti recomand sa eviti restaurantele romanesti si cele din zonele turistice (gen cartierul latin) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users