Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elvetia considera interzicerea el...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota

laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...
 Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...

Verificare gaze

Liza electrica cu catarg sau stiv...
 

Cablare retea si telefonie pe UTP

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
fallen

fallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.09.2005
Salut,
Am si eu o nedumerire, trebuie sa pun intr-un birou mai multe prize duble de telefonie si de retea legate prin cablu utp (2 perechi la mufa de retea si o pereche la telefon). Cablurile ajung in camera tehnica unde se afla un switch si o centrala telefonica. Pentru legatura cu switchul folosesc un patch panel la care o sa leg doar cele 2 perechi folosite pentru retea. Intrebarea este cum leg perechea folosita pentru telefonie  la centrala? Ma gandeam sa pun inca un patch panel dar nu stiu cat este de bine pentru ca va trebui dezizolat cam mult cablul utp ca sa ajunga la ambele patch panel-uri. Exista cumva si alte solutii? Thanx

#2
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
pai duci cablul utp si il dezizolezi cat mai aproape de switch-ul UTP.
La cablul care merge la telefon nu e asa pretentios, din acest motiv poti sa il prelungesti linistit

#3
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Ca sa ma bag si eu ca musca... dar cu interferentele cum ramane? Am avut probleme doar din cauza ca aveam cablul de retea tras pe langa un cablu de curent de 380 V in conditiile in care mergeau paralel doar vreo 5-6 metri. Daca legi telefonul pe 78 nu are nimic? + ca nu mai poti folosi Gigabit. Am vazut metoda asta la RDS, o folosesc la blocuri, mie personal mi se pare o tampenie.

#4
fallen

fallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.09.2005

View PostHuza, on Aug 30 2008, 17:16, said:

Ca sa ma bag si eu ca musca... dar cu interferentele cum ramane? Am avut probleme doar din cauza ca aveam cablul de retea tras pe langa un cablu de curent de 380 V in conditiile in care mergeau paralel doar vreo 5-6 metri. Daca legi telefonul pe 78 nu are nimic? + ca nu mai poti folosi Gigabit. Am vazut metoda asta la RDS, o folosesc la blocuri, mie personal mi se pare o tampenie.

chiar vroiam sa intreb si de chestia asta, daca a mai facut cineva asa. Si eu tot la RDS am vazut dar au asa numai pe cablul care intra in casa, pe scara sunt separate (internet si telefon). La mine merge cam 15 m in casa cablul si nu am probleme. As pune si telefonia separat dar sunt cam multe cabluri de tras, vreo 20 si daca se mai adauga si cele de telefon trebuie sapat mult in zid (cablurile sunt ingropate). Desi pana la urma asta m-ar scapa si de problema cu split-ul la patch panel.

#5
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002

Quote

aveam cablul de retea tras pe langa un cablu de curent de 380 V
nu poti compara interferentele de la un 380 V cu cele de la un banal circuit telefonic....

merge sa bagi telefonul pe langa retea fara nici o problema... RDS foloseste acelasi sistem pentru ca nu au nevoie de GB, iar perechile de fire pe care baga telefonul si asa nu sunt folosite...

#6
hop

hop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 06.03.2005
de ce nu pui centrala langa switch si atunci ai putea sa pui un panel si pentru telefonie. din panel-ul de retea te duci in switch iar din cel pentru telefonie in centrala. si asa ai si un control mai bun, si o evidenta mai usoara. asociezi numerele de pe panel pentru switch cu numerele de pe panel pentru telefonie.

#7
fallen

fallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.09.2005

View Posthop, on Aug 30 2008, 21:55, said:

de ce nu pui centrala langa switch si atunci ai putea sa pui un panel si pentru telefonie. din panel-ul de retea te duci in switch iar din cel pentru telefonie in centrala. si asa ai si un control mai bun, si o evidenta mai usoara. asociezi numerele de pe panel pentru switch cu numerele de pe panel pentru telefonie.

Mersi, asta vroiam sa fac si eu dar nu gasesc un panel special pentru telefonie. Cred ca pana la urma voi folosi unul ca cel pentru retea ca mufele se potrivesc.

#8
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Culmea, chiar in seara asta am discutat cu un amic care a facut aceeasi jucarie, pe o distanta de ~ 30 m, are 2 case in curte, si ca sa nu mai traga un fir in plus, pt telefon a folosit tot cablul de retea. Problema apare in momentul in care ii suna telefonul, ii pica netul, a venit la mine sa ii remufez cablul. Deci repet nu sunt probleme cand apeleaza el, nici cand vb, ci doar cand ii suna telefonul. A considerat ca e mai util sa isi ia un telefon fix + satelit.

#9
fallen

fallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.09.2005
Cand suna telefonul intradevar apare o tensiune de 50-90 V pe cablu, destul de mult ca sa creeze probleme. Am incercat acasa pe RDS, care e cablat tot asa, un test de viteza cand suna telefonul si nu e nici o diferenta fata de functionarea normala. Oricum saptamana asta se cableaza doar o parte si o sa fac niste probe, daca sunt probleme o sa pun cablu telefonic separat. Daca era mai putin nu ma stresam atat dar de la unele prize am 50-60m de cablu pana la switch.

#10
hop

hop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 06.03.2005

View Postfallen, on Aug 30 2008, 23:00, said:

Mersi, asta vroiam sa fac si eu dar nu gasesc un panel special pentru telefonie. Cred ca pana la urma voi folosi unul ca cel pentru retea ca mufele se potrivesc.

Nu cred ca are sens sa cauti un panel special pt telefonie, pana la urma asta e una din avantajele retelei structurate. Daca ai loc in rack pui un panel normal, care cred ca e si mai ieftin decat cel de telefonie, 70-80 lei unul obisnuit.

#11
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007
De ce nu cablezi complet prizele la patch-panel?
Daca folosesti prize separate pentru retea si pentru calculatoare in viitor e posibil sa ai probleme. Poate cei din birou vor sa renunte le un telefon si sa mai puna un calculator si atunci tu nu vei putea folosi priza respectiva.
Cel mai bine e sa cablezi complet, adica o priza sa fie conectata la o mufa din patch-panel. Daca la priza respectiva vrei telefon atunci cu un patch-cord conectezi portul din patch-panel la centrala telefonica, daca a doua zi te razgandesti si vrei calculator in priza aia scoti firul din centrala si-l pui in switch.

#12
fallen

fallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.09.2005

View Post654321, on Aug 31 2008, 21:59, said:

De ce nu cablezi complet prizele la patch-panel?
Daca folosesti prize separate pentru retea si pentru calculatoare in viitor e posibil sa ai probleme. Poate cei din birou vor sa renunte le un telefon si sa mai puna un calculator si atunci tu nu vei putea folosi priza respectiva.
Cel mai bine e sa cablezi complet, adica o priza sa fie conectata la o mufa din patch-panel. Daca la priza respectiva vrei telefon atunci cu un patch-cord conectezi portul din patch-panel la centrala telefonica, daca a doua zi te razgandesti si vrei calculator in priza aia scoti firul din centrala si-l pui in switch.

Priza este dubla, o mufa de retea si una de telefon, pentru ca se vor folosi amandoua simultan. Daca am inteles bine, tu zici sa pun prize cu 2 mufe de retea ca sa pot conecta ce vreau dar atunci trebuie sa pun 2 cabluri la fiecare priza.

Quote

Nu cred ca are sens sa cauti un panel special pt telefonie, pana la urma asta e una din avantajele retelei structurate. Daca ai loc in rack pui un panel normal, care cred ca e si mai ieftin decat cel de telefonie, 70-80 lei unul obisnuit.

Ai dreptate, ce am gasit este tot cu mufe RJ45 doar ca are decat 4 pini. Raman pe cel normal.

#13
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View Postfallen, on Aug 31 2008, 23:03, said:

Priza este dubla, o mufa de retea si una de telefon, pentru ca se vor folosi amandoua simultan. Daca am inteles bine, tu zici sa pun prize cu 2 mufe de retea ca sa pot conecta ce vreau dar atunci trebuie sa pun 2 cabluri la fiecare priza.
Daca economia de UTP nu este importanta, pune 2 cabluri la fiecare priza dubla.

Edited by 654321, 31 August 2008 - 23:32.


#14
Flegmatic

Flegmatic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 505
  • Înscris: 24.06.2008
RDS-ul in toata constanta foloseste pe un singur cablu utp si telefonie si internet si nimeni nu s'a plans de interferente si probleme, si nu e ecranat.

#15
sandy

sandy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 08.04.2005

View Postfallen, on Aug 31 2008, 23:03, said:

Priza este dubla, o mufa de retea si una de telefon, pentru ca se vor folosi amandoua simultan. Daca am inteles bine, tu zici sa pun prize cu 2 mufe de retea ca sa pot conecta ce vreau dar atunci trebuie sa pun 2 cabluri la fiecare priza.
...
Poti pune prize duble de tip RJ45 in care poti conecta cate 2 perechi pentru fiecare dintre ele. In priza poti baga atat mufa RJ45 cat si RJ11. La patch panel poti conecta de exemplu la porturile impare patch-uri pentru switch, iar la cele pare patch-uri pentru telefonie. La prize la fel, portul 1 pentru calculator, portul 2 pentru telefon. Si eu am participat la conectarea unor astfel de cabluri intr-o cladire cu vreo 200 de calculatoare si 100 ed telefoane si nu sunt probleme. Intradevar trebuie sa ai grija la cablurile de alimentare.

#16
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Din pretul final al lucrarii costul cablurilor au o pondere f mica si prin urmare nu vad nici un motiv pentru a face astfel de improvizatii. O retea structurata o faci sa te tina cel putin 5 ani si prin urmare poate te trezesti in 2 ani ca vrei data pe gigabit si trebuie refacuta intreaga cablarea. Echipa cu care lucrez pe pasive deja imi spunea ca ponderea retelelor ce trebuie sa treaca testul de categorie 6 se apropie de cea pe cat 5 (vorbind strict de retelele pe care le fac ei insa e clara tendinta pietei).

#17
pcmanbv

pcmanbv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 13.03.2008

View Postcielo, on Sep 20 2008, 08:06, said:

Din pretul final al lucrarii costul cablurilor au o pondere f mica si prin urmare nu vad nici un motiv pentru a face astfel de improvizatii. O retea structurata o faci sa te tina cel putin 5 ani si prin urmare poate te trezesti in 2 ani ca vrei data pe gigabit si trebuie refacuta intreaga cablarea. Echipa cu care lucrez pe pasive deja imi spunea ca ponderea retelelor ce trebuie sa treaca testul de categorie 6 se apropie de cea pe cat 5 (vorbind strict de retelele pe care le fac ei insa e clara tendinta pietei).


Tendinta este, oamenii baga, dar standardul este inca in versiune draft... faci retea de net, telefonie, ajunge si cat 5e berechet...  si mai sunt unele chestii neclare cu PoE. Pana la urma conteaza pentru ce faci reteaua. E ca si cu telefoanele, degeaba iei ultimul tip cu toate functiile incorporate daca nu le folosesti si pretul telefonului ajunge la jumate peste un an. Mai bine investesti in switchuri, routere mai performante.

#18
badea_ghio

badea_ghio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 01.12.2005
Am RDS-fibra, tot asa, telefon - 2 fire, internet - 4 fire.
Daca as lega toate cele 8 fire la placa de retea, calculatorul s-ar conecta la viteza Gigabit? la telefonul fix nu am vorbit de vreo 3 ani, deci nu ar fi probleme cu sunat/apeluri.

Placile de retea sunt Gigabit toate, dar, folosind doar 4 fire, se pot conecta doar la 100mbps.
Intreb pentru ca mi-e frica sa nu le afum, daca leg cele 8 fire.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate