Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Perseidele

Samsung doreste ca pana in 2025 n...

Despre "Drugtest 5000"
 La multi ani @pufonel!

lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...

Multimedia, Office - AV1, x265 De...
 Platformele online schimba ordine...

Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?

xiaomi se blocheaza
 Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...
 

Irisul drept mai mare decat cel stang

- - - - -
 • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008

View Postionutz78, on Oct 15 2008, 22:45, said:

Am gasit un lucru interesant in cartea profesorului Coculescu "Endocrinologie esentiala" capitolul Gusa endemica citez "gusa mare poate determina fenomene compresive a esofagului (disfagie), traheei (dispnee), simpaticului cervical -Sindrom Claude Bernard Horner , nervi laringei recurenti (disfonie), venelor jugulare (circulatie colaterala)etc."

Raspunsul la intrebarea ta este Da, nodulul tiroidian ca manifestare a unei gusii endemice poate fi cauza de sindrom C.B.H.

Din cauza asta te-am intrebat despre dimensiunea nodulului, este el atat de mare (peste 3-4 cm) cat sa poata comprima simpaticul cervical? Mai are si alte simptome din cele enumerate mai sus?

nu, din cate stie ea momentan doar din echo are aproape 1 cm (adica se masoara in mm momentan) si la exterior nu se observa absolut nimic. e micut daca inca nu are 1 cm, nu?
nu cred ca mai are vreunul din simptomele descrise mai sus, cu toate acestea nu pot fi sigura, eu nici despre nodul n-as fi banuit nimic si iata...

tocmai ce m-a sunat sa-mi spuna ca o interneaza la Floreasca sa-i faca un alt tomograf la cap, gat si piept si alte analize ca oftalmologul a ajuns la concluzia ca de aici e problema (se pare ca a discutat la o alta conferinta cu cativa dintre medicii care au mai vazut-o sau asa ceva, ca nu a apucat sa termine de povestit).

am mai citit printre posibile cauze de CBH despre tumora pancoast...oare d-asta ii fac tomograf la gat si piept? :(

ionut, iti multumesc din suflet pentru interes...

#38
ionutz78

ionutz78

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 944
 • Înscris: 13.03.2008
Micronodulii  tiroidieni (mai mici de 1 cm) sunt de regula asimptomatici si diagnosticati  frecvent la o ecografie de rutina si este putin probabil sa fie cauza  sindromului Horner. Daca ar fi fost mai mare de 1 cm ar fi fost considerat  macronodul, ce ar fi dat simptome de compresie si in functie de caracterele  ecogafice s-ar fi decis daca e nevoie de punctia nodulului si examen  anatomopatologic.

    Da,  si tumora Pancoast poate fi cauza sindromului Horner si ma bucur sa vad ca ruda  ta a intrat pe mana unor medici priceputi si interesati in aflarea  diagnosticului, incet si sigur vor formula un diagnostic.

    Iata  ce am gasit referitor la tumorile Pancoast:

    "  Semnele si simptomele legate de extinderea regionalå a tumorii (tumori  pulmonare la modul general) în interiorul toracelui prin contiguitate sau prin  metastazare la ganglionii limfatici regionali includ obstructia traheii,  compresia esofagului, cu disfagie, paralizia nervului laringian recurent, cu  rågusealå, paralizia nervului frenic, cu ascensiunea hemidiafragmului si  dispnee, si paralizia nervului simpatic, cu sindrom Horner (enoftalmie,  ptozå palpebralå, miozå si absenta ipsilateralå a transpiratiei).

    Sindromul  Pancoast (sau  al tumorii santului superior) rezultå prin extensia localå a tumorii (de obicei,  epidermoidå), care se dezvoltå în apexul pulmonar, cu interesarea primilor doi  nervi toracici si a celui de al optulea nerv cervical, cu dureri în umår,  care iradiazå caracteristic pe marginea ulnarå a membrului superior, adesea cu distructia  radiologicå a primelor douå coaste. De obicei, sindroamele Horner si  Pancoast coexistå."

    Daca  imi amintesc eu parca si-a facut si o radiografie toracica ce ar fi putut vedea  tumora si distructia primelor 2 coaste, nu?

#39
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008

View Postionutz78, on Oct 16 2008, 15:20, said:

Micronodulii tiroidieni (mai mici de 1 cm) sunt de regula asimptomatici si diagnosticati frecvent la o ecografie de rutina si este putin probabil sa fie cauza sindromului Horner. Daca ar fi fost mai mare de 1 cm ar fi fost considerat macronodul, ce ar fi dat simptome de compresie si in functie de caracterele ecogafice s-ar fi decis daca e nevoie de punctia nodulului si examen anatomopatologic.

Da, si tumora Pancoast poate fi cauza sindromului Horner si ma bucur sa vad ca ruda ta a intrat pe mana unor medici priceputi si interesati in aflarea diagnosticului, incet si sigur vor formula un diagnostic.

Iata ce am gasit referitor la tumorile Pancoast:

" Semnele si simptomele legate de extinderea regionalå a tumorii (tumori pulmonare la modul general) în interiorul toracelui prin contiguitate sau prin metastazare la ganglionii limfatici regionali includ obstructia traheii, compresia esofagului, cu disfagie, paralizia nervului laringian recurent, cu rågusealå, paralizia nervului frenic, cu ascensiunea hemidiafragmului si dispnee, si paralizia nervului simpatic, cu sindrom Horner (enoftalmie, ptozå palpebralå, miozå si absenta ipsilateralå a transpiratiei).

Sindromul Pancoast (sau al tumorii santului superior) rezultå prin extensia localå a tumorii (de obicei, epidermoidå), care se dezvoltå în apexul pulmonar, cu interesarea primilor doi nervi toracici si a celui de al optulea nerv cervical, cu dureri în umår, care iradiazå caracteristic pe marginea ulnarå a membrului superior, adesea cu distructia radiologicå a primelor douå coaste. De obicei, sindroamele Horner si Pancoast coexistå."

Daca imi amintesc eu parca si-a facut si o radiografie toracica ce ar fi putut vedea tumora si distructia primelor 2 coaste, nu?

da, a facut o radiografie pulmonara chiar la inceputul investigatiilor, dar la momentul acela era perfect curata si nimeni nu a sesizat nimic. si ea a mers cu radiografia pe la mai multi medici, peste tot pe unde s-a dus a mers cu rezultatele de la toate investigatiile...

e inca internata, asteapta sa intre la tomograf si apoi sa vedem ce mai decid...ea pare ok fizic, nu are niciun fel de simptome, nici ganglioni umflati, nici nimic, nici dureri pe nicaieri. doar o durere de cap continua, surda, cu care s-a obisnuit.

#40
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008
a venit si rezultatul de la CT pentru gat si piept. Nada de nada, perfect normal
Doctorul de la chirurgie toracica unde a fost internata sa faca CT-ul a dat minunat din umeri ca nu stie unde altundeva sa o mai trimita...ca e un mister pentru el.
L-am intrebat daca poate fi de vina nodulul tiroidian si a zis ca e imposibil, ca e atat de mic ca nici nu s-a vazut pe CT, dar ca sa mearga totusi la endo. Desi ne-a zis sa nu ne asteptam la vreun raspuns nici de acolo.
L-am intrebat daca e ok acum si el a zis ca nu, ca tot nu stim ce s-a intamplat cu simpaticul si ce il afecteaza si ca tot nu am lamurit problema durerilor de cap

Flori zice ca cel mai mult are incredere in ce i-a zis neurologul mai in varsta, care i-a dat si reteta cu prednison si ca ea ar vrea sa inceapa tratamentul, desi ceilalti medici zic ca nu, ca sa mai invstigheze...

Marti merge la endo.

Ma gandeam eu asa cu mintea mea confuza azi-dimineata in fata la orl...nu poate fi o problema cu urechea interna? ea n-a fost la orl, nici macar nu i-a trecut nimanui prin cap, dar eu tin minte ca parca infectiile la urechea interna pot sa provoace mari dureri de cap...si am vazut ca e trecut si la cauze de CBH.

#41
ionutz78

ionutz78

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 944
 • Înscris: 13.03.2008

View Postadrianatoma, on Oct 17 2008, 14:09, said:

...nu poate fi o problema cu urechea interna?......dar eu tin minte ca parca infectiile la urechea interna pot sa provoace mari dureri de cap...si am vazut ca e trecut si la cauze de CBH.

Pot provoca dureri dar care sunt localizate in zona mastoidei (undeva in spatele urechii), iar otitele mai sunt asociate si cu alte simptome: febra, scaderea auzului, tulburari de echilibru, otoree etc. simptome pe care nu le are, deci dupa mine ar fi exclus.

Exclus si ca nodulul tiroidian sa fie cauza CBH prin dimensiunile sale mici.  La cine mergeti la endocrine si unde?

Edited by ionutz78, 17 October 2008 - 13:29.


#42
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008
da, e clar deja ca nodulul ala e prea mic pentru a fi cauza problemei...daca nici macar nu s-a vazut pe CT...

din cate am inteles va merge tot la Floreasca, nu stiu la ce medic. nu a trimis-o la cineva in special, i-a dat doar trimitere care endocrinologie si nu stie unde sa mearga asa ca a zis ca daca tot a mers la mai multi in Floreasca, sa incerce  tot aici
eu as fi preferat la Parhon ca stiu ca sunt specialisti, dar am inteles ca e f greu de intrat...
am uitat sa zic ca i-au facut si analizele de sange si au iesit ok, mai putin limfocitele si monocitele care sunt un pic in afara valorilor normale, dar nu cu mult. nu stiu daca asta inseamna ceva

aaaa, si i-a mai recomandat sa-si faca dozarile hormonale. plus ca ea mai are si niste mici chisturi pe ovare pentru care a luat Diane 35 in trecut, dar care sunt f mici si le supravegheaza de ani de zile la gineco. nu stiu daca au vreo relevanta. acum ia alte contraceptive, dar pe care momentan le-a oprit, la sfatul medicului oftalmo.

#43
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008
Vizita la endocrinolog n-a a dus nimic nou...a confirmat dimensiunea nodulului, 6 mm, si ca nu reprezinta niciun pericol. pentru siguranta, a pus-o sa faca tsh si atpo si asteptam rezultatele...

intre timp, singurul lucru care o deranjeaza este durerea de cap continua. nu e f puternica, e surda, dar nu trece decat cu aulin si ea nu prea vrea sa ia aulin ca a auzit ca e periculos :huh: . cu algocalmin sau nurofen nu prea trece...

in tratamentul dat de medicul neurolog mai in varsta apare si flamexin. eu il stiu ca iau de cativa ani pt coloana, dar nu stiu daca ar ajuta-o pt durerile de cap. celelalte nu sunt clar pt asa ceva...
pana termina cu endocrino nu va incepe tratamentul, dar nu stie ce sa ia pt durerea de cap...

#44
adadoi

adadoi

  scorpie bătrână

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,603
 • Înscris: 25.10.2006
Adriana, aulinul i l-a prescris medicul si ea nu vrea sa-l ia, sau a mai luat dupa ureche si acum nu mai vrea? Pentru ca exista si altele care au nimesulid (nimesil, coxtral, nimesulid romanesc) pe care ar putea sa le ia daca nu vrea aulin. Daca nu i s-a prescris, sa ramana la flamexin, ca e la fel de bun si pentru cap ca si pentru coloana.

#45
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008

View Postadadoi, on Oct 21 2008, 14:49, said:

Adriana, aulinul i l-a prescris medicul si ea nu vrea sa-l ia, sau a mai luat dupa ureche si acum nu mai vrea? Pentru ca exista si altele care au nimesulid (nimesil, coxtral, nimesulid romanesc) pe care ar putea sa le ia daca nu vrea aulin. Daca nu i s-a prescris, sa ramana la flamexin, ca e la fel de bun si pentru cap ca si pentru coloana.


i l-a prescris la inceput de tot primul neurolog care a vazut-o, cand au inceput durerile si nu treceau cu nimic. i-a zis sa ia 5 zile si sa nu depaseasca aceasta perioada si ea e sigura ca e prea puternic. acum nu i l-a mai prescris nimeni, dar stim de atunci ca doar cu el ii trecea...toti ceilalti medici care au vazut-o nu i-au dat nimic pt dureri (in afara de cel in varsta, care a prescris printre altele si flamexinul).

e chiar asa periculos sa ia aulin? e mai puternic decat flamexinul?

#46
adadoi

adadoi

  scorpie bătrână

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,603
 • Înscris: 25.10.2006

View Postadrianatoma, on Oct 21 2008, 15:01, said:

i l-a prescris la inceput de tot primul neurolog care a vazut-o, cand au inceput durerile si nu treceau cu nimic. i-a zis sa ia 5 zile si sa nu depaseasca aceasta perioada si ea e sigura ca e prea puternic. acum nu i l-a mai prescris nimeni, dar stim de atunci ca doar cu el ii trecea...toti ceilalti medici care au vazut-o nu i-au dat nimic pt dureri (in afara de cel in varsta, care a prescris printre altele si flamexinul).

e chiar asa periculos sa ia aulin? e mai puternic decat flamexinul?
nu e chiar asa periculos, sunt cam la fel. Cu aulinul a fost ceva circ mai demult, ca luasera unii in prostie si evident ca a avut efecte secundare. Daca l-a prescris medicul e ok, zic eu, si la o adica il poate alterna cu flamexin si tador (a se intreba medicul :D ). Oricum, in umila mea parere, nu-i chiar asa de urat ca algocalminul, si vad ca pe asta nu se omoara nimeni sa-l scoata din terapie.

#47
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008
multam fain, o sa vb cu ea si o sa-i explic ca nu e chiar cianura aulinul asta. mi-e mila s-o vad ca o doare capul asa :(

#48
somcutza

somcutza

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 3
 • Înscris: 05.01.2007

View Postadrianatoma, on Oct 21 2008, 15:46, said:

multam fain, o sa vb cu ea si o sa-i explic ca nu e chiar cianura aulinul asta. mi-e mila s-o vad ca o doare capul asa :(

Cred ca pe neurologul in varsta il cheama Onaca, am o presimtire :) Si una buna. Pe mine ma trateaza dr. Onaca de vreo doi ani de zile, si eu tot cu o durere de cap am ajuns la dumnealui, care s-a dovedit rezultatul unei neuroviroze. Din pacate, insa, astea sunt boli lungi si stresante...

#49
adrianatoma

adrianatoma

  matz matz

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,302
 • Înscris: 08.01.2008
salut somcutza,

tocmai ce am confirmat cu ea ca onaca il cheama :) deci da, ai presimtit bine

intre timp flori a lasat-o mai usor cu controalele, medicul oftalmolog nu mai stie unde sa o trimita...nu a inceput tratamentul dat de onaca (se teme foarte tare ca e prea puternic de s-au opus toti ceilalti medici), durerea de cap inca persista dar s-a obisnuit cu ea.
mai ia arareori aulin sau flamexin, dar doar la insistentele mele cand o vad ca se incrunta de durere

nu stiu ce pasi vor urma...

#50
ionutz78

ionutz78

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 944
 • Înscris: 13.03.2008

View Postadrianatoma, on Nov 10 2008, 16:36, said:

nu stiu ce pasi vor urma...

Dupa parerea mea tratamentul dat de neurolog ar trebui sa fie urmatorul pas, administrarea Prednisonului (pe termen scurt) poate fi o proba diagnostica, o metoda de a afla informatii noi (de exemplu daca este o boala inflamatorie gen nevrita optica, anizocoria ar trebui sa raspunda la tratament).

View Postadrianatoma, on Nov 10 2008, 16:36, said:

...nu a inceput tratamentul dat de onaca (se teme foarte tare ca e prea puternic de s-au opus toti ceilalti medici)
Bate-o la cap sa inceapa tratamentul si sa aiba incredere in neurologul cu experienta, daca-i apar reactii adverse (si  mai mult ca sigur ii vor aparea, dar sunt reversibile daca tratamentul e pe termen scurt) dozele vor fi reduse sau chiar  eliminat, dar informatiile obtinute pot fi utile.

Cu ce doze i-a recomandat sa inceapa si care ar fi schema?

#51
Danapopescu

Danapopescu

  New Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 09.01.2015
Am aceeași problema si am făcut aceleași analize dar nu s-a găsit nimic pentru a explica problema pupilei. Cum s-a finalizat situația? Este bine pacienta?

#52
Sara20

Sara20

  New Member

 • Grup: Candidate Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 23.02.2021

View PostDanapopescu, on 24 ianuarie 2015 - 17:10, said:

Am aceeași problema si am făcut aceleași analize dar nu s-a găsit nimic pentru a explica problema pupilei. Cum s-a finalizat situația? Este bine pacienta?

Salutare, nu mai aveti niciun update? ...
Sotul meu trece prin aceeasi situatie, are 30 ani si nu ii gaseste nimic in urma  unui ct, rmn, ecografie la ochi..

Edited by althea, 11 February 2022 - 08:35.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate