Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.
 Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 

Totul despre EGIPT

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3656 replies to this topic

#19
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001

balauru_furios, on Feb 9 2005, 13:12, said:

hai toasu' Courage, impresii, locuri vazute etc. baga  ;) .

<{POST_SNAPBACK}>


Vezi aici:

http://forum.softped...showtopic=44782

#20
balauru_furios

balauru_furios

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,250
  • Înscris: 03.02.2004
sincer aici sunt doua aspecte de discutat:

1. ghinionul legat de nesimtirea agentiei
2. interesul fata de obiectivele incluse in program.

o sa incep cu 2. : eu am batut Egiptul in lung si in lat, am inchiriat si masina cu sofer ca sa ajung pe la niste "pietroaie" care nu erau incluse in program, si sincer, daca spui "Ce vezi pe TV - Discovery este ff. bine regizat. La fata locului erau niste pietre distruse pe zic e trece, o reminiscenta a unei civilizatii demult disparute." sunt doar doua variante: a) interesul pentru asa ceva era foarte mic din start sau
                                                   B) nervii cu agentia au fost asa de groaznici ca au stricat tot cheful.

acum, sunt de acord ca, spre exemplu, din colosii lui Memnon nu mai e mare lucru de vazut, dar sa zici ca piramidele, muzeul de arheologie din Cairo, piramidele de la Sakkara, templele Luxor, Karnak, Medinet Habu, Abu Simbel, Kom Ombo, Deir el Bahari  etc sunt vraiste e cel putin ciudat.

revenind la 1., eu zic ca trebuia sa le puneti alora pielea in bat rau de tot, la faza cu obiectivele incluse in pret nu incapea tocmeala de exemplu. sau la faza ca nu stiau ca se merge in convoi (eu nu ti-am mai zis-o pe celalat topic, ca nu mi-am imaginat ca nu ti-o spun cei de la agentie). oricum, din ce am mai auzit eu, ce-ai patit e destul de putin relevant pentru felul in care gestioneaza agentiile mari excursiile in Egipt. e bine de retinut faza cu J'info insa.

#21
balauru_furios

balauru_furios

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,250
  • Înscris: 03.02.2004

tim, on Jan 10 2005, 23:22, said:

Sampania acelasi pret 200$, iar vaca de ghid nu ne-a spus in aeroport ca 'vedeti astia sunt musulmani si nu puteti cumpara alcool in alta parte decit in duty free'.

<{POST_SNAPBACK}>


asta e fals, te duci la aproape orice supermarket din statiuni, si dupa ce-i spui aluia care-i treaba, iti aduce sampania din depozit, cu fereala, de parca i-ai cerut poze porno cu copiii  :lol:. nu costa mult, nu e naspa, si nu-i vanduta pe sub mana, are si un soi de timbru, banuiesc ca e impozitul pe vicii necurate  :lol: .

tim, on Jan 10 2005, 23:22, said:

Vizite de mare exceptie la piramide, unde te sui free pe camila si te dai jos dupa ce achiti 20$, vizita la 'muzeul papirusului' care nu este altceva decit o bomba care le da un procent mai mare de pe urma cumpraturilor facute de turisti tembeli decit celalalte 200 de astefel de bombe, croaziera pe nil unde ciocanelele de pui pane erau formate dintr-un os + un fel de gogoasa fara urma de carne, vizita la satul de beduini (doar $50) unde dupa ce calatoresti in formatul sarma, soferii iti cinta la tambal in timp ce iti vezi de 'privitul la stele'...

<{POST_SNAPBACK}>


revin cu ce am spus, daca vizita la piramide iti lasa in cap doar teapa cu camila (credeam ca numai nemtii o iau, dar uite ca m-am inselat) inseamna ca n-aveai ce cauta in Cairo, Luxor sau Assuan. pentru cine vrea doar Marea Rosie, Sharm el Sheikh sau El Gouna sunt sfinte.

#22
BorisFlokow

BorisFlokow

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 28.08.2004
Eu am citit si sunt inca in stare de soc ... nu ma asteptam la asa ceva ... uimitor  :death:  :nonobad:

#23
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
m-am distrat tare citind editorialul tau!

Insa cand ma gandesc in ce situatii ati fost pusi, sigur nu va invidiez deloc!  Compasiune ar fi termenul mai exact.

cheers, lir

#24
k_osty

k_osty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 09.02.2005
Lasa fratilor ca in felu asta veti avea de povestit la batranete f multe lucruri nepotilor.Cateodata si aventuri de genu asta ne marcheaza intr-un mod frumos daca stai si te gandesti peste ani buni la pataniile de acu :cheers: Asa sa stam fiecare cu fam la batranete si sa ne pov tineretile

#25
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005
Stau si citesc si deja ma lasa rece...
Motivul ... am o agentie de turism in Bucuresti (nu dau nume pentru a nu face reclama) si sunt foarte in tema cu problemele astea.

Courage : Ai fi poate surprins sa afli ce face j'info ... cu demintari ... persoane cu funtii inalte in state... cu promite 4* si duce oamenii in spania si cand ajung acolo dau in 2* de zici ca sunt cazati la Bordel ... sau cu masini sechestrate prin Italia ca a ramas soferu fara carnet. Sunt n situatii din astea ... numitorul comun J'info.
Cu toate astea inca rezista

In general chestii din astea veti pati toti cand mergeti cu agentiile mari (alta ar fi Romantic Travel) ... si aici sunt n povesti. Motivul este acela ca ajunsi la saturatie in ceea ce priveste nr de clienti .. cand ai 2-300 de agentii revanzatoare .. nu prea te mai intereseaza de client.. mai ales daca mai ai si clienti mari .. firme care aduc banu gros precum banzi sau firme de asigurari care arunca milioane de euro anual pe trainig-uri .

Problema la noi este si ca multi romani nu tin la calitatea pachetului ... de aici si sutele de oferte super ieftine fara nici un fel de dotare inclusa sau cazari de nimic.
Eu de exemplu nu vand sejururi si nu trimit pe nimeni intr-un sejur in care nu m-as duce si eu ca turist. E un pic exclusivista abordarea dar pune accent pe calitatea serviciilor mai mult.
Referitor la tarifele de pe net , daca ai card intradevar gasesti. Mai exista varianta sa faci plata acolo .
Oricum , daca mai plecati dati-mi un mesaj pe messanger (dracula_72200) si va dau ce detalii vreti voi referitor la o anumita agentie sau un program turistic.

Numai bine

#26
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Mai baieti de ce nu va duceti pe cont propriu? Eu am fost 7 zile la Viena, cu sotia si cu ceve prieteni (inca 2 perechi), totul luat pe internet. Cazarea la hotel a fost de numai 75 de euro de la 200 cu cat o dadeau agentiile de la noi, la hotel de 4 stele (adevarate) cu mic dejun inclus de te faceai cat cimpoiul. Apoi in oras mancam unde ne taia capul. Vreau sa va spun ca a fost o saptamana de vis. In 5 zile am facut muzee si shopping dupa care ne-am relaxat la concerte de Mozart, patinoarul din fata primariei si vizitarea cafenelelor celebre.
Cel mai scump a fost biletul de avion (270 si ala luat tot pe net) )dar chiar si asa m-a costat 1200 euro transport + cazare pentru 2 persoane/7 zile. Se putea si mult mai ieftin dar am zis sa ne respectam si noi. Hotelul (Kummer) era in buricul Vienei, pe strada cu cele mai multe magazine de au lesinat fetele de placere.
De cheltuit am cheltuit mult mai putin decat credeam, 900 de euro, bani in care au intrat transportul prin viena, muzee, concerte, pranzul si cina, pauzele de cafea si strudel (superbe cafenele), plimbari cu trasura, jucarii pentru ala micu, o haina de piele pentru sotia mea si multe, multe, multe beri.

In tarile arabe nu va duceti decat daca nu aveti ce face. O sa gasiti nisip si caldura. Indiferent cat de frumoase sunt conditiile, in rest e pustiu sau mizerie. Iar vestigii egiptene si alte prostii gasesti si in muzeele din Europa. Piramidele nu mai merita demult vazute.

Daca luam din tara excursia, in conditiile puse de mine ma ducea numai camera de hotel la 200e/zi deci am economisit numai de acolo 875 de euro. In plus regimul ala de excursie unde trebuie sa faci cam ce vor ei ma enerveaza. Noi ne-am facut un program pe zile cu ce ar trebui sa facem si l-am realizat in intregime.

Ideea era ca poti iesi mult mai ieftin daca te apuci si sapi pe net dupa informatii.
Apropo, cazarea ma luat-o de la hotel direct fara intermediari, mi-au trimis rezervarea in aceiasi zi in care am facut-o si am platit cand am plecat din Viena, exact cat imi spusesera si ei.

P.S. Se accepta toate cartile de credit emise in tara. Eu aveam un MasterCard dar mi-a spus ca nu e nici o problema se poate si cu Maestro sau Visa (la Viena, Madrid , Amsterdam, Munchen si la Londra din ce stiu eu).

Edited by Cristist50, 01 March 2005 - 21:31.


#27
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 21:28, said:

Mai baieti de ce nu va duceti pe cont propriu? Eu am fost 7 zile la Viena, cu sotia si cu cave prieteni, totul luat pe internet, cazarea la hotel a fost de numai 75 de euro de la 200 cu cat o dadeau agentiile de la noi, la hotel de 4 stele (adevarate) cu mic dejun inclus de te faceai cat cimpoiul.

<{POST_SNAPBACK}>


Ti-as fi recomandat si Hotel Kavalier. Tot 4 stele adevarate si nu e 200 Euro.
Si prin agentii sa stii ca e bine. Doar sa nu dai de o agentie nepotrivita. Acum nu ca as fi eu in domeniu dar de multe ori iesi mai ieftin prin agentie. Daca iei direct de la hotel poti lua tariful de receptie ca turist direct. Asta nu e valabil la toate insa. Sunt cazuri si cazuri cred.

#28
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 21:28, said:

In tarile arabe nu va duceti decat daca nu aveti ce face. O sa gasiti nisip si caldura. Indiferent cat de frumoase sunt conditiile, in rest e pustiu sau mizerie. Iar vestigii egiptene si alte prostii gasesti si in muzeele din Europa. Piramidele nu mai merita demult vazute.

<{POST_SNAPBACK}>

In Egipt de exemplu poti face scuba diving. Mult si ieftin :coolspeak:

#29
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Pentru pasionati. Dar banuiesc ca te duci intr-o vacanta de 7 zile sa faci si altceva decat scuba diving.

@cosx
L-am vazut, arata bine dar e departe de centru, trebuie sa iei tramvaiul sau metroul pana acolo. Nu e cine stie ce distanta (20-30min) insa pentru gravidoasa mea conta. Preturile erau mai mari ca la Kummer. La ce pret aveai tu camerele (in perioada februarie)?

Edited by Cristist50, 01 March 2005 - 22:40.


#30
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005
Egipt merita sa mergi ca si sejur dar in Sharm el Sheikh doar .
E singura statiunea mai "europeana". Mai e Hurghada dar asta e mai pentru persoane cu buget redus... si El Gouna care nu prea se ia in calcul.
Oricum hotelurile gen Club din Sharm sunt super (ex: Movenpick Jollie 5* , sau Hotelurile din lanturile LTI , Radisson SAS sau Hyatt).
Ai ce sporturi vrei tu la astea... de la scuba diving pana la 200 m balize / garduri cu rechinu' in spate :P

#31
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 22:35, said:

Pentru pasionati. Dar banuiesc ca te duci intr-o vacanta de 7 zile sa faci si altceva decat scuba diving.

@cosx
L-am vazut, arata bine dar e departe de centru, trebuie sa iei tramvaiul sau metroul pana acolo. Nu e cine stie ce distanta (20-30min) insa pentru gravidoasa mea conta. Preturile erau mai mari ca la Kummer. La ce pret aveai tu camerele (in perioada februarie)?

<{POST_SNAPBACK}>


In februarie la Kavalier am avut 92 Euro/camera dubla cu mic dejun
84 Euro/single
Kavalier il cunosc personal si am avut un grup trimis de la Allianz acolo (persoane din conducere) + cineva de la Raiffeisen. Au venit multumiti toti.
E un hotel bun.. iar in Vienna daca iti iei in Vienna Card pentru 72 ore cu gratuitate pe transportul de suprafata si reduceri la muzee nu ai treaba ... si nu e mai mult de 30-35 Euro acum cred.
Kummer era intradevar mai scump. Undeva la 115 Euro/camera dubla cu mic dejun

#32
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 22:35, said:

Pentru pasionati. Dar banuiesc ca te duci intr-o vacanta de 7 zile sa faci si altceva decat scuba diving.
De ce nu? Mi se pare o idee excelenta.


cosx, on Mar 1 2005, 22:41, said:

Egipt merita sa mergi ca si sejur dar in Sharm el Sheikh doar .
E singura statiunea mai "europeana". Mai e Hurghada dar asta e mai pentru persoane cu buget redus... si El Gouna care nu prea se ia in calcul.

<{POST_SNAPBACK}>

Depinde si ce anume vrei sa faci. Am fost 14 zile la Hurghada la hotel de 4 stele egiptene situat mult in afara orasului. Camera mare si curata, mincare si bautura la discretie, apa calda si limpede. Prima saptamina am facut scuba si a fost minunat, in a doua am avut program de 3 excursii, cu pauza de refacere de o zi intre ele.
Toate distractia a fost 2000 de euro pentru 2 persoane (aici intra tot, inclusiv cadourile luate pentru cei din tara). Daca mergeam la Sharm el Sheikh cit ma costa in plus si ce alte facilitati aveam?

#33
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Asa este, am luat Viena card, e 36 de euro dar nu e chiar asa cum spui tu. E inclus tot transportul in comun (si metroul, care nu e de suprafata). Reducerile sunt de 10-15% la muzee ceea ce nu prea e nimic, banii ii scoti la transport nu la muzee.
Te cred ca a venit lumea multumita de acolo, daca sotia mea nu era gravida as fi luat altceva. Gasisem de exemplu la Hotel de France (care e hotel frumos rau de tot) cu 110 de euro dar stateai 4 zile si plateai 3. Era frumos, dar ... Kummer le avea pe toate. Strada cu magazine (Mariahifestrasse). La 10 min de centrul Vienei daca mergeai pe jos. Metroul facea 2 minute pana acolo. Supermarket Billa langa el (apropo, bomboamele Mozart care le gasesti in free-shop sau in aeroport la 5-10 euro acolo erau 1-2 euro cutia. Mall-ul Saturn vis-avis de hotel. Mie mi s-a parut superb (avea si wireless printre altele, dar oricum am prins si reteaua universitatii care era moca, kul de tot)

Pana acum, pe unde am fost, am gasit intotdeauna oferte mai bune pe net ca la agentiile din tara, no offense (si la hoteluri mult mai bune decat aveau ei in oferta).

#34
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003

mufa, on Mar 1 2005, 23:03, said:

De ce nu? Mi se pare o idee excelenta.

Depinde si ce anume vrei sa faci. Am fost 14 zile la Hurghada la hotel de 4 stele egiptene situat mult in afara orasului. Camera mare si curata, mincare si bautura la discretie, apa calda si limpede. Prima saptamina am facut scuba si a fost minunat, in a doua am avut program de 3 excursii, cu pauza de refacere de o zi intre ele.
Toate distractia a fost 2000 de euro pentru 2 persoane (aici intra tot, inclusiv cadourile luate pentru cei din tara). Daca mergeam la Sharm el Sheikh cit ma costa in plus si ce alte facilitati aveam?

<{POST_SNAPBACK}>


Da pentru tine o fi o idee excelenta, dar eu ma duc cu sotia si poate ca si ei i s-ar parea o idee excelenta timp de 1-2 zile. Dupa care vrea si altceva. Crede-ma nu se compara excursiile din Europa cu cele din Africa. Poate in cazul in care cauti aventura. Eu am parte de ea 6 luni pe an. Asa ca vreau civilizatie, lume care se spala, mirosuri placute si mancare buna. Intr-adevar Sharm el Sheikh e o exceptie, am auzit numai lucruri bune, insa cei care au fost pe acolo mi-au spus ca nu se merita mai mult de 3 zile deoarece nu ai ce sa faci. Asa la plaja stau si la Bran. Si e mai frumos acasa decat acolo.

Edited by Cristist50, 01 March 2005 - 23:20.


#35
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 23:14, said:

Da pentru tine o fi o idee excelenta, dar eu ma duc cu sotia si poate ca si ei i s-ar parea o idee excelenta timp de 1-2 zile. Dupa care vrea si altceva. Crede-ma nu se compara excursiile din Europa cu cele din Africa. Poate in cazul in care cauti aventura. Eu am parte de ea 6 luni pe an. Asa ca vreau civilizatie, lume care se spala, mirosuri placute si mancare buna. Intr-adevar Sharm el Sheikh e o exceptie am auzit numai lucruri bune insa cei care au fost pe acolo mi-au spus ca nu se merita mai mult de 3 zile ca nu ai ce sa faci. Asa la plaja stau si la Bran. Si e mai frumos acasa decat acolo.

<{POST_SNAPBACK}>

Faptul ca ne puteam lasa portofelul plin de bani in camera, mi se pare destul de civilizat. Mincare? Hai sa fim seriosi: cind la fiecare masa ai 20 de feluri de deserturi, unul mai delicios decit altul, nu poti spune ca se maninca prost. Mirosuri placute? Hmm, la 3 magazine, unul era cu parfumuri. Cit despre Bran, acolo poti vedea corali, murene, "lion fish", "Nemo fish" si alte chestii asemanatoare?

Probabil ca peste 10 ani nu o sa-mi mai arda sa calaresc quaduri in desert la +40 de grade, asa incit profit acum, cit sunt tinar si pot.

#36
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005

Cristist50, on Mar 1 2005, 23:06, said:

Asa este, am luat Viena card, e 36 de euro dar nu e chiar asa cum spui tu. E inclus tot transportul in comun (si metroul, care nu e de suprafata). Reducerile sunt de 10-15% la muzee ceea ce nu prea e nimic, banii ii scoti la transport nu la muzee.
Te cred ca a venit lumea multumita de acolo, daca sotia mea nu era gravida as fi luat altceva. Gasisem de exemplu la Hotel de France (care e hotel frumos rau de tot) cu 110 de euro dar stateai 4 zile si plateai 3. Era frumos, dar ... Kummer le avea pe toate. Strada cu magazine (Mariahifestrasse). La 10 min de centrul Vienei daca mergeai pe jos. Metroul facea 2 minute pana acolo. Supermarket Billa langa el (apropo, bomboamele Mozart care le gasesti in free-shop sau in aeroport la 5-10 euro acolo erau 1-2 euro cutia. Mall-ul Saturn vis-avis de hotel. Mie mi s-a parut superb (avea si wireless printre altele, dar oricum am prins si reteaua universitatii care era moca, kul de tot)

Pana acum, pe unde am fost, am gasit intotdeauna oferte mai bune pe net ca la agentiile din tara, no offense (si la hoteluri mult mai bune decat aveau ei in oferta).

<{POST_SNAPBACK}>


Hotel de France e superb. Am avut pe cineva care a stat acolo si a ramas marcat.
Cardurile astea difera de la capitala la capitala...gasesti si-n Praga si-n Budapesta tot cam la aceasi bani oricum sunt avantajoase. In Praga de exemplu erau reduceri de 50% la unele locatii... gratuit la cateva .. nimic la altele.. se compenseaza oarecum + transportul , vorba ta.
Mariahifestrasse e practic cea mai buna zona comerciala a lor.
Este intradevar posibil sa gasesti tot felul de oferte pe net. In general astea apar in afara dar daca ai card le iei de aici. Iei mai ieftin pentru ca din start nu se adauga vreun comision al agentiei sau alte taxe (trasfer bancar etc) .. si se simte la bani.
Oricum sunt situatii in care si prin agentie poti sa iesi destul de bine :).. depinde ... de noroc ... sa nu dai de vreu haplea la agentie care-ti incarca tariful cu comision mare :)) etc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate