Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Unde gasesc Word Viewer 2003 Serv...

Radiere masina care nu a fost inm...

Poate un motor acționa ca sa...
 La multi ani @Mike1alike!

La multi ani @danghetau!

Golf IV sau Mini Cooper R50

Cum sa trec peste prima mea relat...
 Schema amplificator Awaline - ILX...

This app can not run on pc

Caut apartament cu 3 camere Pta R...

Emisiuni pentru tineri in Romania...
 Reviste pentru tineri in Romania ...

Achizitie televizor Philips 43PUS...

Cum se numesc aceste mici parti d...

Foișor dimensiune stalpi
 

BOILER cu serpentina, Gaz-Boiler, Boiler pe Lemne..

- - - - -
  • Please log in to reply
1315 replies to this topic

#19
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 nik1965, on Oct 15 2008, 11:06, said:

Eu caut un boiler cu trei serpentine..

Attached Files



#20
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 27.12.2006
scheleton: prea mari (vreau ceva la 300-400litri)
kamikz: am vazut, da nici la ei nu am gasit cu trei serpentine
mai caut, si daca nu gasesc nu imi ramine decit sa il fac.

#21
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 47,017
  • Înscris: 30.01.2008

 nik1965, on Oct 17 2008, 08:12, said:

scheleton: prea mari (vreau ceva la 300-400litri)
kamikz: am vazut, da nici la ei nu am gasit cu trei serpentine
mai caut, si daca nu gasesc nu imi ramine decit sa il fac.

http://sfinxsolar.e-...?...&head_id=28

#22
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 nik1965, on Oct 17 2008, 08:12, said:

scheleton: prea mari (vreau ceva la 300-400litri)
Boilerele se fac cu 3 serpentine dintr-un motiv anumit: pt. o imbunatatire a stratificarii apei, iar aceasta e necesara doar la boilerele mari.
Mai e si cealalta problema: intr-un boiler mic nici n-ai loc sa bagi 3 serpentine decat daca ai lasa f. putin loc pt. acumulare sau daca serpentinele ar fi f. mici.

Din aceste motive nu vei gasi boilere cu 3 serpentine de capacitate mica.

Edited by scheleton, 17 October 2008 - 08:23.


#23
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 27.12.2006
cam ce suprafata trebuie sa aiba o serpentina?
sau lungime/diametru?
are careva idee?

#24
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Stie cineva cat sunt de bune bolerele FERROLI ?

Cu o singura serpentina, nu cu doua.

#25
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

 nik1965, on Oct 18 2008, 17:45, said:

cam ce suprafata trebuie sa aiba o serpentina?
sau lungime/diametru?
are careva idee?
Rata de transfer intr-un sch. de caldura apa-apa cu pereti metalici e de vreo 5-10 kW /mp*grad celsius

Deci puterea creste liniar cu diferenta de temperatura intre agentul termic si apa din boiler.
O teava de 20m lungime si 16mm diametru are cam un metru patrat. La 5 grade diferenta poate sa transfere peste 20kwatt. Bineinteles ca trebuie corelat si cu debitul apei/agentului termic ce circula prin teava, a.i. sa existe caldura respectiva.

#26
stili72

stili72

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.03.2009
Salut la toata lumea!!!

Am nevoie de un sfat.
Am cumparat un boiler de apa calda menajera (cu serpentina),si vreau sa il leg la centrala termica.
Imi puteti spune cum se leaga?
Boilerul se afla linga centrala termica.

Se leaga turul si returul de la centrala termica la serpentina boilerului?
In acest caz cand apa din boiler este la temperatura, turul si returul din boiler sunt practic la aceeasi temperatura,
Influenteaza asta centrala termica? (avand in vedere ca centrala incalzeste si locuinta)

Sau se leaga turul centralei la boiler,iar iesirea din boiler se leaga mai departe la incalzirea in casa?

Va rog un desen sau un sfat de la cine se pricepe.
Va multumesc.

#27
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 stili72, on Mar 8 2009, 02:41, said:

..un boiler de apa calda menajera (cu serpentina),si vreau sa il leg la centrala termica...Se leaga turul si returul de la centrala termica la serpentina boilerului? In acest caz cand apa din boiler este la temperatura, turul si returul din boiler sunt practic la aceeasi temperatura,
Influenteaza asta centrala termica? (avand in vedere ca centrala incalzeste si locuinta)..Sau se leaga turul centralei la boiler,iar iesirea din boiler se leaga mai departe la incalzirea in casa?
Ce tip de boiler ai, cum se numeste?

Racordurile la serpentina boilerului se leaga astfel: racordul de sus al serpentinei se leaga la turul instal. de incalzire, iar racordul de jos la returul instal. de  incalzire. Deci prin serpentina va circula agent termic 90/70 grd.

#28
stili72

stili72

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.03.2009
Boilerul este Ariston, de 100 litri, este amplasat langa centrala termica.
Problema la care m-am gandit este ca la incalzirea complecta a boilerului,agentul termic care iese din boiler,
intra pe returul centralei la o temperatura prea mare.
Practic atunci cand boilerul este incalzit, si nu se consuma apa calda, circuitul de incalzire din boiler se comporta ca un baypas.
Returul centralei termice este la o temperatura prea mare.
Este necesara montarea unei vane termostatate, electroventil etc.?
Bineinteles folosirea unei supape de sens este obligatorie.
Are cineva o documentatie?

#29
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 27.12.2006

 blimpyway, on Nov 6 2008, 14:06, said:

Rata de transfer intr-un sch. de caldura apa-apa cu pereti metalici e de vreo 5-10 kW /mp*grad celsius

Deci puterea creste liniar cu diferenta de temperatura intre agentul termic si apa din boiler.
O teava de 20m lungime si 16mm diametru are cam un metru patrat. La 5 grade diferenta poate sa transfere peste 20kwatt. Bineinteles ca trebuie corelat si cu debitul apei/agentului termic ce circula prin teava, a.i. sa existe caldura respectiva.
Gata, am facut un rezervor/acumulator de 1000l, si un boiler tanc in tanc (350l cu 180l) si cu doua serpentine.
Rezervorul si boilerul sunt din tabla de inox, iar serpentinele din teava de Cu, una este din teava de 15mm diametru si are o suprafata desfasurata de 0.8mp iar a doua din teava de 22mm diametru cu o suprafata desfasurata de 1.5mp. Mai ramine sa le izolez.

#30
budy

budy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 21.03.2006
Salutare tuturor

Se poate pune o pompa de recirculare pentru acm,la un boiler pe gaz 200l?


date boiler:

Date tehnice UM SGA 200
Capacitate l 195
Putere nominala W 10100
Putere termica utila W 8600
Timp de incalzire (45 grdC) h/min 1.13
ACM la 40grdC l 451
ACM in continuu la 40 grdC l/h 281
ACM in prima ora la 40grdC l 733
Consum gaz metan mc/h 1.069
Consum GPL kg/h 0.795
Presiune maxima de lucru bar 8
Greutate neta kg 61

Edited by budy, 14 June 2009 - 10:54.


#31
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 budy, on 14th June 2009, 11:51, said:

Se poate pune o pompa de recirculare pentru acm,la un boiler pe gaz 200l?..Date tehnice UM SGA 200 Capacitate l 195..
eu zic ca da, insa gaz-boilerul trebuie sa aiba racord de recirculare apa calda (adica trebuie sa ai unde sa racordezi aceasta recirculare). Gaz-boilerul tau inteleg ca e un Ariston (similar cu Junkers S-190 Storaflamm)
In rest, pompa nu are treaba cu boilerul, ca nu va fi comandata de acesta. O bagi in priza si ..merge (o sa-i pui probabil un programator orar).

Edited by scheleton, 14 June 2009 - 11:16.


#32
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,250
  • Înscris: 15.10.2006

 budy, on 14th June 2009, 11:51, said:

Se poate pune o pompa de recirculare pentru acm,la un boiler pe gaz 200l?..
Daca boilerul tau are iesirea si intrarea pt. apa recirculata, da. Adica sa aiba 2 intrari(apa rece si apa calda recirculata) si 2 stuturi de iesire.

Edited by scheleton, 14 June 2009 - 13:09.


#33
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 cipaul, on 14th June 2009, 13:43, said:

Daca boilerul tau are iesirea si intrarea pt. apa recirculata, da. Adica sa aiba 2 intrari(apa rece si apa calda recirculata) si 2 stuturi de iesire.
pai de ce 2 stuturi de iesire ?
Boilerul trebuie sa aiba 3 racorduri: intrare apa rece, iesire apa calda, si intrare apa calda recirculata.

#34
budy

budy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 21.03.2006
Ce ziceti pot sa fac rezerva de apa calda prin schimbatorul din centrala in  boiler atasez o schita .

Cam asa ceva (can  schema )dar eu am o singura iesire la apa calda.

Attached Files


Edited by budy, 28 June 2009 - 23:15.


#35
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,250
  • Înscris: 15.10.2006

 budy, on 29th June 2009, 00:14, said:

Ce ziceti pot sa fac rezerva de apa calda prin schimbatorul din centrala in  boiler atasez o schita .

Cam asa ceva (can  schema )dar eu am o singura iesire la apa calda.

Nu prea cred ca va functiona mai eficient ca centrala singura.

De ex. cand deschizi un robinet apa rece va trece direct prin boiler pana va porni pompa 1 dar pe urma poate trece o parte tot prin boiler.

Nu inteleg de ce te complici asa?

#36
budy

budy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 21.03.2006
Functioneaza e mai eficient ca in 40minute ai o rezerva de 300l apa la 45  grade vana trebuie pusa la turul care trece prin schimbatorul de caldura ,e o mare imbarligatura de tevi si robineti dar  merge,si alimentarea pompelor trebuie sa treaca printrun presotat de presiune minima , o sa fac si o analiza a consumului.

Edited by budy, 06 July 2009 - 22:37.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate