Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Cazane PELETI, porumb, deseuri agricole..

* * * * * 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
12545 replies to this topic

#10045
dcristiand

dcristiand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 04.09.2016

View Postgushpi, on 21 iunie 2017 - 13:20, said:

Vă supărați degeaba! Omu are dreptate: majoritatea suntem orășeni fugiți în libertate: fără vecini legați ombilical, fără războiul locurilor de parcare, fără grija cutremurului ...

fără duhoarea de canal ce vine din subsol și cea de mâncare de varză de la vecina de la parter, fără țipetele soției bețivului de la 1 când acesta o bate, fără baba manelistă de la 2 care dă muzica tare s-o audă din bucătărie (casetofonu' fiind în sufragerie, sub televizor, mileu și peștele de sticlă), fără deșteptu' de la 3 care nu vrea să pună bani la termoizolarea blocului și fără duduia de la 4 care uită periodic robinetul deschis la bucătărie...

#10046
sigimonlui

sigimonlui

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 12.10.2009

View Postdcristiand, on 26 mai 2017 - 14:17, said:

acum, dacă stăm strâmb să judecăm drept: dacă omul a pus în funcțiune 120 de arzătoare din astea, presupun că nu le-a pus pe toate într-un singur an... mă bazez și pe faptul că acum vreo 3 ani am mai avut o tentativă de trecere pe peleți și l-am găsit și atunci; în plus, la câtă reclamă (nu) își face, presupun că cei 120 s-au adus unul pe celălalt deci au fost mulțumiți. Oricum cine-i mai aproape de Timișoara, poate să-i facă o vizită și să vadă ce și cum; omul este foarte comunicativ și binevoitor.
Daca a pus in functiune 120 arzatoare trebuie sa avem macar cateva feedback -uri. Ar fi laudabil ca in Romania sa se mai si produca ceva in acest domeniu

Edited by sigimonlui, 23 June 2017 - 22:32.


#10047
adifane-69

adifane-69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.06.2017
Buna ziua , am mai tot citit pe forum si imi place sunt constructive parerile de accea vreau sa va intreb daca aveti cunostinte despre centrale mixte peleti , tocatura lemn , etc , are cineva dintre dumneavoastra ? Sunt interesat sa-mi achizitionez una . Momentan incalzesc casa cu lemn si am in paralel si o centrala pe gaz care o folosesc primavara si toamna si apa calda menajera .Chiar daca sunt langa munte , ii tot mai greu cu lemnu , sunt din jud. Alba aici ia tot holtz Sebes. Lemn tocat din din lemn sibtire cregi pot sa il fac zic eu destul de usor .
.














dumneavoastra ? Sunt interesat sa-mi achizitionez una . Momentan incalzesc casa cu lemn si am in paralel si o centrala pe gaz care o folosesc primavara si toamna si apa calda menajera .

#10048
wormel

wormel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 12.06.2011

View PostCAZANE, on 19 iunie 2017 - 10:21, said:

Daca te referi la centralele Kostr...trebuie sa montezi obligatoriu acea supapa de descarcare termica syr 5067,  vezi schema de montaj atasata.Eu stiam ca este obligatorie aceasta supapa termica,deoarece nu beneficiai de garantie din partea fabricii daca nu montai asa ceva,de fapt si asa e jale cu service-ul  si garantia in momentul de fata la aceste centrale.Eu stiu prin ce am trecut, stiu si de aceea doresc sa informez cat mai multe persoane de aceste lucruri deloc ok din partea lor.
Pompa de circulatie incalzire se monteaza asa cum a zis si Florin, pe tur dupa vana cu 3 sau 4 cai.
am ramas dator cu un raspuns, nu e vorba de acea marca ci de un Defro Bio Slim , tot polonezi :) . acum rugamintea mare e daca are cineva o schema de conexiuni electrice ca am un pumn de sensori si sa ma dumiresc cam cum vin  :) . manualul care e doar in poloneza nu zice nímic de ei sau cum se leaga si partea nasoala e ca si meniul la centrala e tot in poloneza, se poate schimba in engleza dar cere un cod de technician pe care nu-l am si daca bagi gresit de trei ori se blocheaza pentru o ora :) , ceva in genul casetofoanelor auto .

#10049
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

View Postwormel, on 28 iunie 2017 - 17:19, said:

am ramas dator cu un raspuns, nu e vorba de acea marca ci de un Defro Bio Slim , tot polonezi Posted Image . acum rugamintea mare e daca are cineva o schema de conexiuni electrice ca am un pumn de sensori si sa ma dumiresc cam cum vin  Posted Image . manualul care e doar in poloneza nu zice nímic de ei sau cum se leaga si partea nasoala e ca si meniul la centrala e tot in poloneza, se poate schimba in engleza dar cere un cod de technician pe care nu-l am si daca bagi gresit de trei ori se blocheaza pentru o ora Posted Image , ceva in genul casetofoanelor auto .
Daca ai cumparat centrala de la un dealer din Romania,trebuie sa apelezi la acesta pentru montaj si punere in functiune.
Daca ai achizitionat centrala direct din Polonia, trebuie sa te adresezi celui ce ti-a vandut centrala pentru a-ti da o mana de ajutor,parolele de service,mod de conectare senzori de temperatura, ca sa nu mai zic de montajul si reglarea centralei ce trebuie respectate, conform manualului de utilizare..Nu ma refer strict personal la tine, dar cei ce cumpara centrala direct de afara ,cred ca-si merita soarta sa li se intample asta ...am mai zis si o repet la infinit de cate ori este nevoie.

Edited by CAZANE, 28 June 2017 - 17:30.


#10050
dcristiand

dcristiand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 04.09.2016
eu nu mi-aș cumpăra nici măcar un telefon direct de la producător, chiar dacă acolo costă 30% din prețul de la importatorul român...
Acum... nasol e și dacă dai peste un importator care știe despre produs cam tot atât cât știi și tu... Posted Image sau chiar mai puțin... Posted Image

#10051
wormel

wormel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 12.06.2011
e luata din Romania , o rezolv eu pana la urma ca nu am sunat Inca la distributor :) . chestia e ca vreau  sa o inteleg eu ce face nu instalatorul . google translate nu e greu de folosit ca sa aflu cum sunt pozitionati senzorii doar ca sunt termeni vagi. czujnik zewn e senzor extern de exemple dar in ce fel e extern? temperatura unei camere sau temperatura de afara? aici ma ajuta un manual .

#10052
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

View Postdcristiand, on 28 iunie 2017 - 17:42, said:

eu nu mi-aș cumpăra nici măcar un telefon direct de la producător, chiar dacă acolo costă 30% din prețul de la importatorul român...
Acum... nasol e și dacă dai peste un importator care știe despre produs cam tot atât cât știi și tu... Posted Image sau chiar mai puțin... Posted Image
Oho,  din pacate sunt si din acestia, am aflat cu stupoare zilele acestea ca exista asa zis importator de arzatoare pe peleti care nu are absolut nicio legatura sau cunostinte despre acetea,lucreaza in alta parte ...nu face deloc montajul si face PIF-ul prin telefon...culmea ca am aflat ca s-au intepat cativa care au cumparat de la el.Eu de abia astept sa fiu contactat de acele persoane, sunt convins ca asta se va intampla!

View Postwormel, on 28 iunie 2017 - 17:54, said:

e luata din Romania , o rezolv eu pana la urma ca nu am sunat Inca la distributor Posted Image . chestia e ca vreau  sa o inteleg eu ce face nu instalatorul . google translate nu e greu de folosit ca sa aflu cum sunt pozitionati senzorii doar ca sunt termeni vagi. czujnik zewn e senzor extern de exemple dar in ce fel e extern? temperatura unei camere sau temperatura de afara? aici ma ajuta un manual .
Sper sa stie instalatorul ce face ...Posted Imagesi sa fie agreat de importatorul Mel... Ca sa te ajut putin, senzorul extern se monteaza in exteriorul casei pe un perete in partea de nord a casei.Daca mai ai intrebari,te ajut.

Edited by CAZANE, 28 June 2017 - 18:00.


#10053
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View PostCAZANE, on 28 iunie 2017 - 17:59, said:

[...] Ca sa te ajut putin, senzorul extern se monteaza in exteriorul casei pe un perete in partea de nord a casei. [...]
Posted Image

#10054
wormel

wormel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 12.06.2011
am facut o poza la capacul cutiei de conexiuni cu mapa de cablare a senzorilor si de la stanga la dreapta primele doua simboluri de pompe nu stiu ce sunt, urmeaza servomotoarele la doua vane pe patru cai, wyj alarm nu stiu ce e, apoi pompa vana 1 . pompa vana 2, pompa apa calda, pompa retur, apoi ultimile doua simboluri de pompe nu stiu ce sunt. primii sase senzori ce urmeaza sunt constructiv identici, probabil niste termistori NTC. nu mi-am batut capul sa aflu inca ce sunt dar asta cred si functiile care le banuiesc ca le monitorizeaza sunt in ordine de la stanga la dreapta:
temperatura apa calda, temperatura iesire vana 1, temperatura iesire vana 2, temperatura retur,  urmatoarele doua nu stiu, tot extern ies la traducere dar nu stiu ce fel de extern si ultimul sensor e o cutie patrata ,e cea pe care mi-ati specificat mai devreme ca vine pe peretele de nord. pokoj 1 ,pokoj 2 probabil sunt termostatele de ambient pe cele doua vane cu patru cai, respectiv camera 1 si camera 2 sau parter si etaj, depinde de cum montezi circuitul .

Attached Files


Edited by wormel, 28 June 2017 - 18:42.


#10055
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

View Postwormel, on 28 iunie 2017 - 18:15, said:

primele doua simboluri de pompe nu stiu ce sunt, urmeaza servomotoarele la doua vane pe patru cai, wyj alarm nu stiu ce e, apoi pompa vana 1 . pompa vana 2, pompa apa calda, pompa retur, apoi ultimile doua simboluri de pompe nu stiu ce sunt. primii sase senzori ce urmeaza sunt constructiv identici, probabil niste termistori NTC. nu mi-am batut capul sa aflu inca ce sunt dar asta cred si functiile care le banuiesc sunt in ordine de la stanga la dreapta:
apa calda, iesire vana 1, iesire vana 2, retur,  urmatoarele doua nu stiu, tot extern ies la traducere dar nu stiu ce fel de extern si ultimul sensor e o cutie patrata ,e cea pe care mi-ati specific mai devreme ca vine pe peretele de nord.
Eu nu ma ocup cu aceasta marca dar pot sa te ajut.
Sa luam intai senzorii de temperatura: senzor ACM, senzor vana de amestec 1, senzor vana de amestec 2, senzor retur cazan, senzori pompe suplimentare,senzor extern, termostat ambient 1,termostat ambient 2.
In partea din stanga: pompe suplimentare 1 si 2 ,servomotoare vane de amestec 1 si 2,pompa ACM,pompa Co si pompe suplimentare 3 si 4.

Edited by CAZANE, 28 June 2017 - 18:39.


#10056
wormel

wormel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 12.06.2011
sarut-mana  , mare domn , mare caracter Posted Image . de acum urmeaza sa ma documentez pe partea mecanica.

Edited by wormel, 28 June 2017 - 18:49.


#10057
wormel

wormel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 12.06.2011

View Postraduk, on 28 iunie 2017 - 18:13, said:

Posted Image

???

Attached Files



#10058
3m3se

3m3se

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 02.03.2017
Buna tuturor,
As dori sa ma interesez care tip de cazan e mai rentabil sa instalez intr-o casa de 120mp, cel cu gazeificare sau cel pe peleti?
Rog argumente respectiv de la care producator ati instalat astfel de sisteme.
Va multumesc.

#10059
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

View Post3m3se, on 30 iunie 2017 - 08:52, said:

Buna tuturor,
As dori sa ma interesez care tip de cazan e mai rentabil sa instalez intr-o casa de 120mp, cel cu gazeificare sau cel pe peleti?
Rog argumente respectiv de la care producator ati instalat astfel de sisteme.
Va multumesc.
Daca bugetul tau nu permite achizitia unui cazan pe peleti bunisor, mai bine te indrepti spre un cazan pe lemne cu gazeificare(vezi topicul dedicat).
Daca bugetul permite, atunci dupa parerea mea mai ok ar fi un cazan mixt peleti si lemne .

#10060
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012

View Post3m3se, on 30 iunie 2017 - 08:52, said:

Buna tuturor,
As dori sa ma interesez care tip de cazan e mai rentabil sa instalez intr-o casa de 120mp, cel cu gazeificare sau cel pe peleti?
Rog argumente respectiv de la care producator ati instalat astfel de sisteme.
Va multumesc.
Pe lemne vei ieși mai ieftin! În schimb vei avea muuultă treabă, încontinuu! (Aprovizionat lemne bine uscate, sub 18% umiditate, tăiat/feliat, băgat pe foc de cel puțin 2x / 24h, în funcție de capacitatea pufferului din sistem, curătat cenușa zilnic, soba în sine este mai greu de curățat - destul de multă mizerie pe canalele de fum...)
Cu peleți ieși mai scump, dar cureți o dată pe săptămână, alimentezi o data pe săptămână, iar sacii cu peleți sunt ușor de manevrat și de stocat!

#10061
mlmlml

mlmlml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 12.10.2006

View Post3m3se, on 30 iunie 2017 - 08:52, said:

Buna tuturor,
As dori sa ma interesez care tip de cazan e mai rentabil sa instalez intr-o casa de 120mp, cel cu gazeificare sau cel pe peleti?
Rog argumente respectiv de la care producator ati instalat astfel de sisteme.
Va multumesc.
Mergi pe.peleti..am avut lemne

#10062
Silika

Silika

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,869
  • Înscris: 14.08.2006
Cer si eu o parere avizata:

- Se da o casa P + M, amprenta 110 mp construiti, parter 90 mp utili, mansarda 75 mp utili.
- Parterul are in intregime incalzire in pardoseala (dar am tras separat si instalatie ptr calorifere, dar fara calorifere montate... sa fie acolo in caz de ceva)
- Mansarda functioneaza doar cu calorifere.
- Izolatie pereti 15 cm polistiren de densitate medie (parca 80, dc nu ma inseala memoria)
- acoperisul momentan e neizolat, dar va primi curand 25 cm de vata minerala
- geamuri tripan cu profil de 5 camere (Aplast)

Momentan mansarda e necompartimentata, si nu o folosesc iarna (deci aici voi tine temperatura pe minim). Probabil nu va fi folosita cativa ani de aici incolo, deci important pentru mine este parterul.

Ma intereseaza o recomandare de centrala pe peleti care sa respecte urmatoarele cerinte:

- Sa aiba ceva automatizari, deci sa nu fie "chioara"
- Sa mearga cu orice tip de peleti
- Sa fie fiabila, sa nu necesite servisare d-aia speciala, bibileli si reglaje de 2 ori pe zi.

A, si cel mai important, sa nu coste cat o masina noua Posted Image ... un 12.000 de ron se poate rupe de la gura copiilor. Si cam ce pret se poate estima pentru montaj, alte pompe & automatizari si burlan?

Multumesc anticipat Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate