Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Izomeri

Recomandare TV

Prostamin forte - bun la ceva?
 eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902

Canon 1300D probleme de focalizare
 limitatoare de viteza

Camera auto DVR interior-exterior

Astrologul Minerva angajata la BNR

Problema electronica Mercedes C22...
 Plinta parchet lata

Pareri produse vetter.ro

Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...
 

Sabayon Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#37
pifa

pifa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 08.01.2007
Aveti idee daca se poate instala conky pe Sabayon ? Daca da...cum anume? E prima data cand am instalat aceasta distributie. :OK:

#38
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009

View Postpifa, on 29th June 2010, 16:03, said:

Aveti idee daca se poate instala conky pe Sabayon ? Daca da...cum anume? E prima data cand am instalat aceasta distributie. :OK:

Bineinteles. Si conky si Superkaramba si orice altceva. Poti folosi sau equo (Entropy) sau emerge (Portage). Daca le folosesti pe amandoua, dupa emerge da comanda #equo database gentoosync pentru a sincroniza bazele de date entropy si portage.
#equo install pachet = instalezi pachet  
#equo remove pachet  =dezinstalezi pachet
#equo search pachet  =cautare pachet
#equo conf update = update config files
#equo world sau equo upgrade  = update global
#equo cleanup = curata pachetele descarcate local de Entropy (equo)
#revdep-rebuild = reparare/refacere fisiere si dependente.
Multe comenzi utile le vei primi de la sistem, deci citeste mesajele din consola pana inveti.
Iti recomand sa citesti cate ceva, documentatie e o gramada:
1- http://wiki.sabayon....title=Main_Page - toate categoriile!
2- http://www.gentoo.org/doc/en/index.xml
Si mai gasesti pe Google!
Bafta!

L.E.- Am gasit un screenshot cu Superkaramba pe Sabayon. Atat ca nu mai am Sabayon deocamdata.

Attached Files


Edited by shogun1, 29 June 2010 - 17:40.


#39
pifa

pifa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 08.01.2007

View Postshogun1, on 29th June 2010, 18:27, said:

Bineinteles. Si conky si Superkaramba si orice altceva. Poti folosi sau equo (Entropy) sau emerge (Portage). Daca le folosesti pe amandoua, dupa emerge da comanda #equo database gentoosync pentru a sincroniza bazele de date entropy si portage.
#equo install pachet = instalezi pachet  
#equo remove pachet  =dezinstalezi pachet
#equo search pachet  =cautare pachet
#equo conf update = update config files
#equo world sau equo upgrade  = update global
#equo cleanup = curata pachetele descarcate local de Entropy (equo)
#revdep-rebuild = reparare/refacere fisiere si dependente.
Multe comenzi utile le vei primi de la sistem, deci citeste mesajele din consola pana inveti.
Iti recomand sa citesti cate ceva, documentatie e o gramada:
1- http://wiki.sabayon....title=Main_Page - toate categoriile!
2- http://www.gentoo.org/doc/en/index.xml
Si mai gasesti pe Google!
Bafta!

L.E.- Am gasit un screenshot cu Superkaramba pe Sabayon. Atat ca nu mai am Sabayon deocamdata.
Multumesc mult pt informatii !! Foarte utile! ;)

#40
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Hai sa-ti mai spun o chestie. Sper sa citesti inainte sa ai necazuri...
Dupa FIECARE update de kernel trebuie reinstalat driverul video, asta daca nu-l maschezi, ceea ce pentru tine mi se care cam greu!  :rolleyes:

Deci dupa update te loghezi in consola ca root si dai urmatoarele comenzi:
1-# eselect kernel list    =afiseaza lista kerneluri / ultima versiune trebuie sa fie bifata cu un asterisc/ steluta. Daca ultimul kernel e bifat ok! Daca nu e bifat ultimul kernel (sau chiar niciunul) dai comanda:
#eselect kernel set 2 (sau set 3 sau set 1, dupa pozitia sa, 1 e primul, 2 al doilea, etc)

2- #equo search nvidia-drivers   SPER pentru tine ca ai placa nvidia... :naughty:  Daca nu cauti driverul pt. placa ta, ati, etc.
Va aparea o lista de drivere, te uiti dupa driverul necesar, vezi sa fie potrivit cu ultimul kernel si dai comanda:

3- #equo install x11-drivers/nvidia-drivers-xx.xx.xx-r10#2.6.31-sabayon   ( xx.xx.xx-r10#2.6.31-sabayon  e doar un exemplu de driver nvidia pt. kernel 2.6.31).

Bafta!  :console:

Edited by shogun1, 30 June 2010 - 18:20.


#41
pifa

pifa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 08.01.2007

View Postshogun1, on 30th June 2010, 19:18, said:

Hai sa-ti mai spun o chestie. Sper sa citesti inainte sa ai necazuri...
Dupa FIECARE update de kernel trebuie reinstalat driverul video, asta daca nu-l maschezi, ceea ce pentru tine mi se care cam greu!  :rolleyes:

Deci dupa update te loghezi in consola ca root si dai urmatoarele comenzi:
1-# eselect kernel list    =afiseaza lista kerneluri / ultima versiune trebuie sa fie bifata cu un asterisc/ steluta. Daca ultimul kernel e bifat ok! Daca nu e bifat ultimul kernel (sau chiar niciunul) dai comanda:
#eselect kernel set 2 (sau set 3 sau set 1, dupa pozitia sa, 1 e primul, 2 al doilea, etc)

2- #equo search nvidia-drivers   SPER pentru tine ca ai placa nvidia... :naughty:  Daca nu cauti driverul pt. placa ta, ati, etc.
Va aparea o lista de drivere, te uiti dupa driverul necesar, vezi sa fie potrivit cu ultimul kernel si dai comanda:

3- #equo install x11-drivers/nvidia-drivers-xx.xx.xx-r10#2.6.31-sabayon   ( xx.xx.xx-r10#2.6.31-sabayon  e doar un exemplu de driver nvidia pt. kernel 2.6.31).

Bafta!  :console:
Placa video e de la Nvidia. Inca o data ...suma respectelor !  Ma inclin !  :worthy: :coolspeak:

Edited by pifa, 30 June 2010 - 20:59.


#42
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Oops! Din "fuga calului" vad ca am uitat sa specific ca treaba asta e valabila pentru placi video mai vechi (gen GeForce 2,3,4), care nu folosesc driverul actual. Dar placile astea sunt rare. Daca ai placa de la seria 6 in sus, nu e nevoie de asta.
Deh, pacatele batranetii...  :naughty:

Edited by shogun1, 01 July 2010 - 05:43.


#43
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 05.07.2008
Am trecut si eu la Sabayon si sunt foarte impresionat, nicio distributie nu a functionat atat de rapid, adica nu am probleme cu placa video(ati), nu am probleme in Skype cu microfonul, imi vede imprimanta, webcam-ul, totul merge ca la carte.
Am activat compiz+emerald si se misca ca si cum n-ar fi, ceea ce pe alte distro-uri nu se intampla, mai ales pe cele Ubuntu si derivatele.

Inca ma obisnuiesc cu Entropy, dar e ok din ce vad pana acum.
O singura problema am, nu pot rula hddtemp la startup ca $user, dar o sa intreb la ei pe forum si eventual aici, dar deocamdata nu dau mai multe detalii decat daca nu o sa ma descurc.

Edited by Paullik, 31 July 2010 - 15:19.


#44
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Cineva mi-a zis ca instalarea dureaza destul de mult si se misca foarte incet.
Daca ai KDE nu ai nevoie de compiz. Compiz e valabil doar pe Gnome.

#45
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009

View PostFratello_2007, on 31st July 2010, 17:05, said:

Cineva mi-a zis ca instalarea dureaza destul de mult si se misca foarte incet.
Daca ai KDE nu ai nevoie de compiz. Compiz e valabil doar pe Gnome.
Folclor urban !!!
Instalarea durează cam 45 minute. De mișcat se mișcă foarte bine, e foarte stabil, e rolling release, e extrem de bine făcut și customizat, cu mare atenție la detalii, packete și documentație gârlă...  :naughty:  
Mda, e adevărat că durează cam mult actualizarea sistemului, iar upgrade-ul la o versiune superioară e bine să-l faci în weekend...  :cursing:
Și eu folosesc compiz în Kde, are multe în plus față de efectele kwin.

@Paullik:
Hddtemp: din câte știu eu se poate rula doar ca root. Ca regulă generală, dacă cauți toate comenzile disponibile în distribuția ta pentru user dai comanda:
ls /bin sau ls /usr/bin (vor fi afișate toate comenzile / fișierele valabile pentru toată lumea) iar ls /sbin și ls /usr/sbin vor afișa comenzile de bază pe care doar userul root le poate executa.

Attached Files


Edited by shogun1, 31 July 2010 - 16:51.


#46
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 05.07.2008
Instalarea am facut-o joi in vreo 20-35 minute, inainte sa plec la fotbal :lol:
De miscat se misca bine, doar boot-ul este ceva mai incet(partea dupa login).

Cu HDDTemp am rezolvat:
http://www.linuxques...al-user-484609/

Am facut ca acolo si apoi am pus un script care ruleaza comenzile la start-up ca sa porneasca daemonul hddtemp folosit de sensors-applet(pt. asta aveam nevoie).

@shogun
Aveam o mica idee ce fac comenzile alea, acum stiu exact cand/cum sa le folosesc.
Multumesc!

PS:
Deocamnata ma declar utilizator de Sabayon!
(si sunt mandru)

Edited by Paullik, 31 July 2010 - 16:59.


#47
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007

View Postshogun1, on 31st July 2010, 17:27, said:

. Ca regulă generală, dacă cauți toate comenzile disponibile în distribuția ta pentru user dai comanda:
ls /bin sau ls /usr/bin (vor fi afișate toate comenzile / fișierele valabile pentru toată lumea) iar ls /sbin și ls /usr/sbin vor afișa comenzile de bază pe care doar userul root le poate executa.

De fapt nu e nevoie de nici un ls. Bash are autocomplete, e suficient sa apesi TAB in consola si iti apar toate comenzile disponibile. Sau scrii primele litere din comanda si dai TAB, si iti apar toate comenzile care contin la inceput literele alea.

#48
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009

View Postsame75, on 31st July 2010, 18:36, said:

De fapt nu e nevoie de nici un ls. Bash are autocomplete, e suficient sa apesi TAB in consola si iti apar toate comenzile disponibile. Sau scrii primele litere din comanda si dai TAB, si iti apar toate comenzile care contin la inceput literele alea.

Știu, mulțumesc oricum (plus că nu-mi place felul cum sunt afișate, nu mai pomenesc de posibilitatea ls /bin > comenzi.txt sau de gustul fiecăruia) . De fapt intenția mea era pur și simplu alta...  :naughty:

Edited by shogun1, 31 July 2010 - 18:37.


#49
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,090
  • Înscris: 07.01.2011
L-am incercat si eu de pe stick si se misca mult mai bine ca Debian si derivatele.
Doar ca m-am obisnuit cu Synaptic.
Cum e package managerul ala al lui?

#50
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nush...l-am pus si eu recent pe un SD card...ca prima impresie e OK...ramane sa vad cum e in consola.
Installerul are un bug pe tema partitionare (si rau de tot)...deci inca nefinisat. Tre' sa ma apuc sa ma holb in documentatia gentoo, pe forum la Sabayon suportul e jale pe tema asta.
Tinem legtura.

#51
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,090
  • Înscris: 07.01.2011

View Postear1976, on 27th June 2011, 00:30, said:

Nush...l-am pus si eu recent pe un SD card...ca prima impresie e OK...ramane sa vad cum e in consola.
Installerul are un bug pe tema partitionare (si rau de tot)...deci inca nefinisat. Tre' sa ma apuc sa ma holb in documentatia gentoo, pe forum la Sabayon suportul e jale pe tema asta.
Tinem legtura.
M-am jucat putin cu el de pe stick, apoi am instalat Debian ca sa revin din nou la asta.
A mers perfect prima oara, dar acum imi da o eroare la boot, ceva de genul

Media not found.
Could not find CD to boot, something else needed.
Could not find the root block device nu stiu ce.

Doua stickuri, doua modalitati (unetbootin si universal USB installer), aceeasi modalitate de boot in BIOS. Ce naiba?
L-as arde pe DVD dar daca face la fel?
Unii zic ca e ceva legat de kernel. Da' doar e aceeasi versiune.

#52
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Mie mi-a facut chestia asta cand am incercat sa bootez iso-ul de pe hard cu unetbootin, dar pus pe stick (tot cu unetbootin) a mers.
Nu stiu ce sa zic...

De pe DVD nu ar trebui sa faca la fel...si in cel mai rau caz, strici un blank.

PS: eu am folosit unetbootin din linux....tu daca zici de Universal Usb Installer probabil ai folosit si unetbootin tot din win...o fi si asta o cauza.

Edited by ear1976, 27 June 2011 - 16:35.


#53
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,090
  • Înscris: 07.01.2011

View Postear1976, on 27th June 2011, 17:27, said:

Mie mi-a facut chestia asta cand am incercat sa bootez iso-ul de pe hard cu unetbootin, dar pus pe stick (tot cu unetbootin) a mers.
Nu stiu ce sa zic...

De pe DVD nu ar trebui sa faca la fel...si in cel mai rau caz, strici un blank.

PS: eu am folosit unetbootin din linux....tu daca zici de Universal Usb Installer probabil ai folosit si unetbootin tot din win...o fi si asta o cauza.
Unetbootin a fost folosit din Debian.
Mai incerc acum odata si daca nu ard un DVD.

#54
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007

Quote

L-am incercat si eu de pe stick si se misca mult mai bine ca Debian si derivatele.
La mine a fost exact invers.
Se misca ca un gunoi, e mai rapid OpenSuSE decat el.
Nu ai repozitoare aprope de Romania, viteaza de descarcare a pachetelor e jalnica.

Acum vreo 2 ani l-a incercat un prieten si raspunsul lui:
- Pana acum asta e cea mai lenta distributie.

PS: asta numai Gentoo nu e, gentoo e departe se misca infinit mai bine.

Edited by Fratello_2007, 28 June 2011 - 06:16.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate