Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...
 Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri
 Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea
 Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO
 

Sabayon Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#19
al_khidr

al_khidr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.08.2008
m-am jucat și eu cu ceva vreme în urmă cu Sabayon și am a vut numai probleme, bașca se mișca și prost.. încă e pentru „copii”.. mai trebuie să crească până la o distribuție matură..

#20
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Din cate am inteles, e gentoo based. Iar un gentoo se misca exact cum il faci tu sa se miste. Si e matur exact cat esti de priceput sa-l faci sa fie matur.

#21
kendoo

kendoo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 16.07.2007

View Postsame75, on Aug 7 2008, 01:30, said:

Din cate am inteles, e gentoo based. Iar un gentoo se misca exact cum il faci tu sa se miste. Si e matur exact cat esti de priceput sa-l faci sa fie matur.
De exemplu? Ce recomanzi,pt a-l face sa se miste mai bine?Exista niste "tips & tricks" ?Pt KDE,ma refer.Am oprit serviciile de care n-am nevoie,am setat ce si cum am stiut mai bine,din Control Center,dar ma gandeam ca poate sunt alte setari de facut. Ce inseamna sa-ti compilezi kernelul? E greu ?Uite,de exemplu,fac o mica comparatie Sabayon-Windows XP-Mozilla: cand dau click pe Mozilla,in XP,intr-o fractiune de secunda se deschide,cand il deschid in Sabayon,dureaza ceva mai mult pana-l deschide. Se poate face ceva,sa se deschida la fel de repede? Am intrat in "about:config" am setat anumite chestii ( IPv6-fals ->true ,sau Network.http.pipeline fals- > true ) dar faza cu click-deschidere,tot asa.Daca stii,si ai rabdare sa explici,te-as ruga frumos s-o faci. Multumesc mult.

#22
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Nu exista niste reguli generale prin care poti sa faci un Linux sa se miste nemaipomenit si nemaivazut, altfel toate distro-urile faceau optimizarile respective.
Mie personal nu mi se par relevanti timpii de boot sau de startup, pentru ca nu startezi SO-ul sau aplicatiile din minut in minut. Pentu ca folosesc suspend-to-disk, se intampla sa nu rebootez saptamani...

Ce inteleg eu prin viteza: aplicatiile deja pornite sa se miste smooth. Eu fac asta prin folosirea fonturilor truetype de la Microsoft si prin dezactivarea antialiasingului.

Screenshot 1
Screenshot 2

#23
kendoo

kendoo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 16.07.2007

View Postsame75, on Aug 7 2008, 10:46, said:

Nu exista niste reguli generale prin care poti sa faci un Linux sa se miste nemaipomenit si nemaivazut, altfel toate distro-urile faceau optimizarile respective.
Mie personal nu mi se par relevanti timpii de boot sau de startup, pentru ca nu startezi SO-ul sau aplicatiile din minut in minut. Pentu ca folosesc suspend-to-disk, se intampla sa nu rebootez saptamani...

Ce inteleg eu prin viteza: aplicatiile deja pornite sa se miste smooth. Eu fac asta prin folosirea fonturilor truetype de la Microsoft si prin dezactivarea antialiasingului.

Screenshot 1
Screenshot 2
La mine e bifat doar "use sub-pixel hinting" ca se mi se vada mai clar fonturile.Am incercat si fara,am debifat,dar sincer sa fiu,n-am observat nicio diferenta de viteza.Ce nu-nteleg la Linux ( orice distro) e urmatorul lucru : cand dau comanda  " xdpyinfo | grep resolution " imi arata 92 x 88 dpi-ul,da?Am intrat in xorg.config ,m-am uitat peste tot sa vad unde e 92 x88 dpi,am vrut sa modific,sa am 96 x 96 ,dar nu am asa ceva.Driverul placii video e instalat,monitorul are setata rezolutia + horizontal /vertical ,corespunzator.De ce nu ma lasa sa-mi setez eu dpi-ul,asa cum vreau eu ?Daca intru in Control Center /Appearance & Themes /Fonts,acolo am "Force Fonts DPI ,96 si 120. E setat pe 96,dar culmea,mie-mi arata in consola ca am 92 x 88. Care e dpi-ul real? Cel ce-l afiseaza consola,la comanda  " xdpyinfo | grep resolution ",sau cel ce-l am in Control Center???

#24
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
La mine arata asa:
xdpyinfo | grep resolution
  resolution:    85x86 dots per inch

#25
kendoo

kendoo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 16.07.2007

View PostFratello_2007, on Aug 7 2008, 22:54, said:

La mine arata asa:
xdpyinfo | grep resolution
  resolution:    85x86 dots per inch
Depinde ce rezolutie ai la monitor,nu?

#26
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
1280x1024 atat am.

#27
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Nu depinde de rezolutie. Eu am tot 1280x1024 si uite ce arata:

[email protected]:~$ xdpyinfo | grep resolution
  resolution:    96x96 dots per inch

#28
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
dpi nu se poate modifica in xorg.conf, ci in linia de comanda a X-ului. Ai mai multe posibilitati:

1) rulezi startx -- -dpi 96x96
2) modifici startx, si bagi in el defaultserverargs="-dpi 96x96"

Nu stiu insa cum se face daca folosesti un display manager, gen kdm, gdm sau xdm, banuiesc ca poti sa le setezi sa forteze X-ul la un anumit dpi

Ca fapt divers, nu sunt convins ca stii exact ce anume vrei sa obtii cu dpi-ul, asta se calculeaza automat in functie de rezolutie si dimensiunile fizice ale monitorului. In practica, va diferi marimea fonturilor afisate pe ecran daca modifici dpi-ul.

#29
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 07.01.2008
M-ar tenta sa-l incerc,(aleg ori Sabayon,ori Arch Linux)versiunea pe 64 bit,dar nu stiu daca fac bine sau nu. Am 4 gb rami,dar nu asta ar fi motivul pt care as alege x64,ci stabilitate,eventual putin mai rapid. Las pe cei ce se pricep mai bine ,sa-mi dea niste sfaturi. Multumesc anticipat.

#30
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Mergi pe 32 de biti indiferent de distributie.

#31
pwned

pwned

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 19.06.2007
Am instalat si eu Sabayon dar nu are pachetul rp-pppoe deci nu pot sa-mi configurez internetul, si fara internet nu pot sa iau pachetul. Problema e ca nu-mi trebuie numai ala ci si dependentele. Pot sa fac ceva sa imi mearga netu sau o las balta si-mi pun altceva ?

#32
pwned

pwned

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 19.06.2007

View Postpwned, on 14th December 2009, 22:46, said:

Am instalat si eu Sabayon dar nu are pachetul rp-pppoe deci nu pot sa-mi configurez internetul, si fara internet nu pot sa iau pachetul. Problema e ca nu-mi trebuie numai ala ci si dependentele. Pot sa fac ceva sa imi mearga netu sau o las balta si-mi pun altceva ?

nevermind. versiunea veche nu avea pachetul, asta noua o are, dar n-o lua fara drepturi de root.

#33
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Il voi incerca si eu zilele astea. Am pus la download Sabayon 4.2  Aceasta e ultima versiune? Ce jocuri contine acest linux?

#34
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
@pg-soare: Ultima versiune este Sabayon 5.1 !!! Descarc-o de aici. Sau poti lua versiunea aparuta de Craciun, cea cu jocuri. Vezi te rog aici...

#35
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
ce-mi place la Sabayon e că-l poți transofrma lejer în gentoo. dezinstalezi prostiile alea gen equo șamd
dar na, e o chestie de gusturi :)

#36
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 15.06.2004

View Postgigel de hohențolărn, on 2nd June 2010, 10:14, said:

ce-mi place la Sabayon e că-l poți transofrma lejer în gentoo. dezinstalezi prostiile alea gen equo șamd
dar na, e o chestie de gusturi :)
Da, dar s-ar putea sa apara probleme, mai ales la partea de networking, daca vrei sa schimbi si partea asta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate