Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...
 La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...
 Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie
 Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 

Sabayon Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#127
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Stiu ca poate pune grub pe o partitie, in caz ca nu vrea in mbr.

View Postovilix, on 16 ianuarie 2014 - 06:55, said:

Cum adica nu te lasa sa instalezi bootloderul?
Fii mai explicit.
La mine a functionat la fiecare instalare.
Am citit altceva, uitandu-ma in graba. Posted Image

Edited by ovilix, 16 January 2014 - 20:18.


#128
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,090
  • Înscris: 07.01.2011

View Postovilix, on 16 ianuarie 2014 - 20:18, said:

Stiu ca poate pune grub pe o partitie, in caz ca nu vrea in mbr.


Am citit altceva, uitandu-ma in graba. Posted Image
Mi s-a parut cam ciudat ca, desi imi cerea musai sa instaleze bootloaderul, voia si sa formateze /boot/efi.
Nu e neaparat chestia ca suprascrie, ca in cazul UEFI doar creeaza un folder, dar imi sterge si ce are OpenSuSE acolo.

Mai am o intrebare. Care ar fi diferentele dintre Sabayon si slack?

Edited by bogdan2011, 16 January 2014 - 21:41.


#129
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 09.08.2009
Ai ales GPT-style formatting? Ex, ai folosit la instalare gdisk in loc de fdisk?

#130
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Slack ... Slackware ?
Slackware nu are la baza o distributie, se dezvolta prin forte proprii.
Sabayon e un Gentoo Testing cu package managerul Entropy.
Daca vrei Gentoo mai poti incerca Calculate Linux.
Asta are instaler grafic si se instaleaza rapid, la fel de rapid ca Sabayon.

View Postflegma, on 16 ianuarie 2014 - 21:41, said:

Ai ales GPT-style formatting? Ex, ai folosit la instalare gdisk in loc de fdisk?
Cred ca si-a formatat gpt style partitiile si nu MS-DOS.
De aici si nevoia de EFI Boot.
E am pus Sabayon in VBox si nu cere nimic referitor la UEFI.
Maine daca am timp iti filmez cum se face instalarea si iti dau link spre video.

#131
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,090
  • Înscris: 07.01.2011

View Postovilix, on 16 ianuarie 2014 - 21:47, said:

Slack ... Slackware ?
Slackware nu are la baza o distributie, se dezvolta prin forte proprii.
Sabayon e un Gentoo Testing cu package managerul Entropy.
Daca vrei Gentoo mai poti incerca Calculate Linux.
Asta are instaler grafic si se instaleaza rapid, la fel de rapid ca Sabayon.


Cred ca si-a formatat gpt style partitiile si nu MS-DOS.
De aici si nevoia de EFI Boot.
E am pus Sabayon in VBox si nu cere nimic referitor la UEFI.
Maine daca am timp iti filmez cum se face instalarea si iti dau link spre video.
Da, am mers pe GPT.
Nu stiu de ce aveam impresia ca Sabayon e bazat pe Slackware. Oricum, il mai incerc odata acum.
In Vbox nu stiu daca ai EFI.

#132
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Se poate emula EFI si in VirtualBox.

#133
Invoc

Invoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 25.07.2013
Am si eu o intrebare , pe un desktop am doua harduri interne , pe primul , formatat ntfs , am Windows , pe al doilea , pe o partitie de 67GB (vazuta ca sdb) , am instalat Sabayon , restul hard-ului a ramas ntfs ; intrebarea mea e ca nu se instaleaza Grub-ul pe primul hard(vazut de Linux ca sda) , si nu pot accesa Sabayon-ul ; am deschis pana la urma Sabayon-ul cu un RescueCD si din konsola am dat comenzile pentru a reinstala Grub-ul pe sda , raspunsul a fost ca e f. riscant si nu poate fi instalat pe ntfs ; am instalat atunci totusi Grub-ul cu un Boot repair CD ; imi spune la final ca l-a instalat (OK) , dar tot nu apare la reboot decat Windows-ul ! Mentionez ca inainte de Sabayon , exact pe aceeasi partitie , sdb , am avut Arch , si ca acum am repus din nou Arch-ul si merge ; de ce nu pot instala atunci Grub-ul pentru Sabayon ? Stiu , pe un alt desktop am probat ambele OS pe acelasi hard , merg f. bine . In ultima vreme , Arch-ul imi da batai de cap cu alsa care trebuie reinstalata dupa fiecare reboot , mai nou am probleme si cu actualizarile din pacman din cauza unui (fisier?):pre-4.2 database , care nu ma lasa sa mai fac nimic din terminal , a trebuit sa-l reinstalez ! Cel putin pana acum vad ca totusi terminalul din Arch merge .

#134
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Nu stiu ce anume ai facut tu cu Sabayon si Grub, n-ar trebui sa ai probleme cu instalarea Grub in /dev/sda, dar poti folosi alte solutii, de exemplu instalezi in Windows EasyBCD:  http://neosmart.net/EasyBCD/
Pentru Arch exista arie dedicata, in fine, citeste despre alsa (https://wiki.archlin...nd_Architecture) sau instaleaza pulse (https://wiki.archlin....php/PulseAudio). Banuiesc ca de fapt ai probleme cu placa audio... In ceea ce priveste pacman < 4.2, sau ce pachet e ala deschide topic special pe aria "Distributii avansate/...", adica aria e asta, dar deschizi un nou topic, lipeste acolo eroarea primita, spune exact ce se intampla si asteapta sugestii!
O zi buna!

LE: vezi in Sabayon ce chip audio ai cu
lspci | grep Audio
si daca se incadreaza in lista din linkul urmator fa ce se spune acolo: https://wiki.sabayon...TEL_Sound_Cards

Edited by shogun1, 18 January 2015 - 16:17.
Completari


#135
Invoc

Invoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 25.07.2013
Cred acum ca toata problema vine de la Anaconda : imi instaleaza Grub-ul in \ , pe hardul al doilea , in timp ce pentru Arch ii dau eu comanda prin terminal  sa-l instaleze pe primul hard ; daca instalez Sabayon tot pe primul hard , n-am probleme ; ma nedumereste faptul ca am deschis pana la urma Sabayon , si am incercat sa instalez Grub-ul prin konsola , pe primul hard , dar nu ma lasa , imi vine raspunsul ca primul hard nu prezinta siguranta , ca e ntfs ! Easy BSD l-am mai folosit , stiu , dar nu mi-a prea placut pentru ca apoi ca sa deschizi Windows-ul trebuie sa dai tot cate doua comenzi , mai bine pun si Sabayon-ul pe acelasi hard cu Wind. si lucrurile se simplifica ; pe moment am reinstalat Arch , merge bine , evid. ca la primul reboot fost surd si a trebuit sa reinstalez alsa , dar apoi n-a mai fost nevoie , nu asta ma ingrjoreaza , ci faptul ca la prima actualizare dupa instalarea Arch , cand dau comanda pacman -Syu , imi spune ca nu o poate executa , dar ca : try pacman-db-upgrade , ceea ce mai inainte nu-mi cerea ; dand comanda asta , imi instaleaza : pre-4.2 database , dupa care , la una din urmatoarele actualizari , brusc , imi venea raspunsul sablon :....core este deja instalat ..., si nu mai puteam folosi terminalul la nimic altceva : sa instalez , sa sterg , reboot .... ; am citit ca si altii au mai fost in aceeasi situatie ; iti multumesc pentru rabdare !

#136
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Cred ca nu faci tu ceva bine la instalare.
Eu l-am instalat si in vbox (iso din 2015) si nu face asa, il am si in PC si nu patesc asa la update.

PS. Ma refer la Arch Linux

Edited by xxvirusxx, 18 January 2015 - 19:06.


#137
Invoc

Invoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 25.07.2013
Posibil ; mi se arata acel pacman-db-upgrade numai de la ultimele doua instalari facute in ultimele 7-9 zile , anterior , nu ; si nu ma lasa sa fac prima actualizare decat daca tastez intai : $ pacman-db-upgrade > Enter , isi instaleaza 'pre-4.2 database' de cativa MiB , apoi lucrurile merg bine pana ai nevoie a treia sau a patra oara de terminal dupa care orice tastezi apare scris cam asa : " .... core... este deja instalat..." si gata , poti arunca la gunoi konsola ! Mai am Arch instalat de vreo 6 luni pe un alt desktop si nici acolo nu mi-a cerut asa ceva ! Nu ma ingrijoreaza decat reaparitia inopinata dupa ce am instalat Arch din nou ; acum fac actualizari repetate de ieri sa vad ; inca merge .

Edited by Invoc, 18 January 2015 - 21:03.


#138
marcu35

marcu35

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,396
  • Înscris: 03.05.2011
Din lipsa de "munca" am incercat si eu sa ma joc cu Sabayon numai ca am constata ca fara conexiune la internet e nul desi am descarcat o versiune de 800 si ceva de mb .Am cauta ceva pe net despre cu pot instala de pe usb dar ori nu se poate ori nu am gasit eu.

#139
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
La 800+ MB ai dat jos fie Minimal Install fie SpinBase. Primul e o instalare minimala fara X iar al doilea are X dar nu fara DE doar cu un WM. In ambele cazuri da ai nevoie de conexiune la internet pentru a instala pachetele necesare. Cauta KDESpin, XFCESpin, gnomeSpin daca vrei ceva mai complet, ma refer aici doar la GUI. Pentru orice altceva  tot la conexiunea de internet ajungi.

#140
marcu35

marcu35

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,396
  • Înscris: 03.05.2011
Mda, e SpinBase.

#141
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Poți instala Sabayon de pe usb: https://wiki.sabayon...evice_with_Grub
Mai multe informații: https://wiki.sabayon...le=En:Main_Page
Sau mai simplu, dacă ai deja un Linux cu Grub2, poți boota direct de pe imaginea iso descărcată pe hdd, singura condiție e ca imaginea iso să nu fie pe una din partițiile pe care le vei folosi pentru Sabayon: http://stressat.blog...-hdd-grub2.html

Edited by shogun1, 05 February 2015 - 19:01.
Completări


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate