Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monitor cu consum URIAS

Topul rușinii la nivelul PE

probleme domeniu sau configuratie...

Se poate vedea on-line filmul ...
 Mazda 3 IV Sedan 2.0 e-SkyActiv-G...

NATO - Articolul 5

Recomandare pentru un acoperis di...

Schimbare DVR/NVR Sistem de supra...
 Suspensie sa bicicleta (fatbike)

Recomandare masina de facut cubur...

Racirea camerei

Incident in trafic
 Boilere electrice slim / compacte

Problema de sunet tv LG conectat ...

Intrebari legate de CERBO GX

Sfat achizitie masina buget 35k e...
 

Sabayon Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#109
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,601
  • Înscris: 30.07.2003
Acum ceva timp as fi jurat ca nu renunti la Debian Posted Image

#110
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
@neagu_laurentiu nu stiu daca e o renuntare.
Daca nu as fi asa zgarcit cu spatiu de stocare probabil aveam si Debian.
Debian va ramane febletea mea. Nu am ramas la Gentoo pt. ca Debian nu e bun, nu satisface vreo nevoie sau e instabil.
Am avut alte motive.
Oricum pe un sistem unde as vrea sa pun ceva rapid probabil as pune Debian sau Sabayon ca tot suntem pe un topic Sabayon.
Pe servere fara discutie cred ca as merge pe Debian.
Deci nu, nu consider Debian mai prejos de Gentoo, chiar daca Gentoo e mult mai flexibil.

Edited by ovilix, 01 August 2013 - 21:50.


#111
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ca sa nu mai fac Off topic pe topicul cu CentOS voi raspunde aici. In primavara cand am pus Sabayon, nu am pus versiunea cu KDE deoarece aveam o versiune HardenedServer pe care o testam pe o masina virtuala si care fie venea doar cu Gnome fie la instalare am fost neatent si l-am instalat cu eu cu Gnome. Nu mai stiu. Azi am luat varianta cu KDE si vreau sa o pun maine in VM si sa dau o tura cu ea. Daca gasesc in repouri tot ce imi doresc si banuiesc ca asa o sa fie cred ca trec laptopul vechi pe Sabayon sau il trec pe cel nou sau desktop-ul si cu laptopul vechi raman cu PCLOS pe el ca imi place cum l-am aranjat.

#112
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
@Kagaroth de obicei in depozitele Sabayon gasesti de toate.
Ce nu gasesti acolo le ai in portage sau overlays.
Exista chiar si un proiect romanesc ce are la baza Sabayon.
Bine daca e sa povestesc aici va fi onsiderat spam pt. ca trebuie sa bag ceva link-uri.
Poate pe privat iti pot da mai multe informatii despre proiectul in cauza.
Oricum tu cauta RogentOS. ;)

Edited by ovilix, 01 August 2013 - 22:37.


#113
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Merci de informatii chiar voi cauta. Daca o sa imi prind urechile cu ceva la Gentoo / Sabayon / RogentOS iti voi da un PM. Merci inca o data.

#114
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Sabayon: https://wiki.sabayon...title=Main_Page
Gentoo: http://wiki.gentoo.org/wiki/Main_Page

Mergi pe Sabayon, are aceleași performanțe ca Gentoo, dar e mai ușor de instalat și folosit, iar Entropy e mai rapid ca Portage, folosește pachete pre-compilate, și-n plus ai și un package manager grafic Rigo (mai poți verifica dacă mai există Sulfur, fostul manager)...

#115
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu pot crede. Dupa ce ca am belit MoBo-ul de pe desktop cu un update de BIOS acum ma lovesc de refuzul lu' nenea Sabayon de a vedea HDD de pe laptop daca nu dau re-initialize cand cere el. Da' problema este ca nu vreau sa fac asta ca nu vreau sa imi rada tot de pe HDD vreau doar sa bag Sabayon alaturi de OSul de M$ existent pe laptop.

Pana acum la distributiile instalate / incercate nu am mai patit asa ceva insa la Sabayon 13 KDE vad ca refuza sa vada HDDul. Am folosit un tool 3rd party sa fac partitiile pentru Sabayon dar nici asa nu a vrut sa vada installer-ul partitiile chiar daca un fdisk -l nu are probleme in a identifica discul si a imi arata ce partitii am pe el.

Si chiar mi s-a pus pata si vreau sa il instalez mai ales ca e bazat pe Gentoo si acesta din urma chiar imi place.

Dupa ce ca update-ul CentOS-ului de pe masina de la munca mi-a dat un mare fail aka kernel panic la update mai am si treaba maine noapte la job si am nevoie de un linux functional ca pe winblows ma apuca anul nou si nu apuc sa termin ce am de facut.

Intrebare in caz de dual-boot Sabayon + altceva ce metoda ati ales ca sa treceti peste faza cu reinitializarea discului si cu pirderea datelor de pe el? Ca pe laptopul pe care il am nu am 2 bay-uri pentru a pune un HDD secundar pe care sa am Linux si pe HDD-ul existent in laptop sa pastrez Windows.

#116
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Nu cred ca iti rade ceva. Fa un back-up la date si incearca cum, vrea el.

#117
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pana la urma asta o sa fac sa vad ce rezulta. Desi la cum a mers ziua de azi nu ma astept la altceva decat la  a mai beli ceva :) pana cum azi au mers toate pe dos.

#118
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
@Kagaroth
Si mie mi-a mers prost azi. Am pierdut un mp3 player luat acum cateva luni.
Deci, se mai intampla.
Asta e viata.

Edited by ovilix, 03 August 2013 - 22:56.


#119
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Reinitializarea disk = rescrie partition table - sigur nu vrei asta :)

#120
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
@Kagaroth: N-ai spus prea multe, e 13.04, 13.07, 13.08, e pe 32 sau 64 biți, md5sum se potrivește, ai încercat cu Install direct sau Start Sabayon și apoi install, e de pe dvd sau usb? Ceva nu e-n ordine cu imaginea aia zic eu... Mai bine-ai descărca și scrie alta!

#121
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Eu i-am dat link spre imaginile zilnice. Poate lua una stable sau lunara.
Acum nici eu nu stiu ce imagine a luat.
Astept mai multe informatii.

#122
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Scuze ca nu am dat mai multe detalii aseara insa arem ofuscat ca am futut BIOSul placii de baza de pe desktop si apoi m-am ofticat cu mesajul de mi-l trantea Sabayonul.

Versiunea de Sabayon este Sabayon 13.04 amd64 KDE pe care am luat-o de aici http://www.sabayon.o...se-sabayon-1304, nu am verificat suma de control md5 la ISO dupa download, am incercat si versiunea de 32biti care in VM era okay, minus partea cu reinitializarea discului pe care o cerea si acea versiune. Posbil ca CDBurnerXP sa imi fi belit DVDurile la scriere desi le-am scris la 4x. Am incercat pe rand, bootat Sabayon si apoi Install Sabayon, dublu click pe iconita de pe desktop, apoi incercat Instal Sabayon din GRUB si a treia incercare bootat Sabayon in consola si rulat installer am ajuns cred pana la partitionare, parca atunci mi-am amintit ca uitasem sa micsorez o partitie existenta sa las niste spatiu pentru Sabayon :( Mai apoi nu am mai incercat varianta a 3a pentru a vedea daca imi cere sa dau acceptul pentru reinitilizarea discului. Am vrut sa incerc sa pun ISOul si pe USB insa nu am ajuns sa fac asta, daca apuc acum pana incepe o mega lucrare in reteaua firmei la care lucrez poate fac un stick cu Sabayon sa incerc sa il pun de pe stick. Daca incepe lucrarea pana la 0600 - 0700 dimineata nu mai apuc decat sa ies 5 - 10 minute la o tigara ca in rest o sa fie viol :(. Iar acasa sigur nu apuc sa fac nimic ca maine seara iar la job.

#123
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Lasa ca o sa gasesti timp si pt. el. Nu e musai azi sau maine.

#124
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011
N-am reusit sa instalez Sabayon pentru ca installerul (ce e? Anaconda mai vechi?) nu ma lasa fara sa instalez bootloaderul.
Am OpenSuSE ca distro principal care se ocupa si de GRUB, iar pe alta partitie instalez ce testez.

#125
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Cum adica nu te lasa sa instalezi bootloderul?
Fii mai explicit.
La mine a functionat la fiecare instalare.

Sabayon foloseste Anaconda ca installer.
Ultima data cand m-am "jucat" cu installerul eraa acelasi installer de la versiunile precedente.
Daca acum 1 an mergea acel installer, trebuie sa mearga si acum.

Edited by ovilix, 16 January 2014 - 06:59.


#126
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postbogdan2011, on 16 ianuarie 2014 - 03:09, said:

N-am reusit sa instalez Sabayon pentru ca installerul (ce e? Anaconda mai vechi?) nu ma lasa fara sa instalez bootloaderul.
Am OpenSuSE ca distro principal care se ocupa si de GRUB, iar pe alta partitie instalez ce testez.
Iote că nu mai rețin dacă nu-i posibil să eviți instalarea bootloaderului în Sabayon, n-am mai testat Sabayon de vreo 2 ani...
Dar în cel mai rău caz instalezi așa și poți re-instala bootloaderul în OpenSuse. Cu toate că-i posibil să te-ndrăgostești de Sabayon, e o distribuție excelentă, foarte bine pusă la punct și mai ales foarte stabilă!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate