Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Suma maxima.

Pilonul II - date de piata, tendi...

Geam la baie: va place sau nu va ...
 izolație balcon exterior

Izolatie balcon inchis

Device atasat instalatie PV

Greseala mp - 1/2 - in actul de v...
 [CUM] SPV ANAF - Gestionare cont ...

Presiune gaz scazuta

motocultor progarden 853/854

Am SRL in Romania dar vreau sa ma...
 Upgrade Rami Laptop LENOVO IdeaPa...

Ma dispera Lightroom

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...
 

Sabayon Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#1
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Ei bine, m-am gandit sa va impartasesc experienta mea cu Sabayon.
Din lipsa de ocupatie cred, acum vreo 2 ore am decis sa instalez Sabayon. Am ars dvd-ul, (imaginea era downloadata de vreo 3 zile) si am zis sa vedem cum e. In comparatie cu gentoo-ul instalat acum o saptamana pe un celeron la 1.4, desi instalarea Sabayon a durat o ora si 5 min (full install pe un P4 , 3.4 Ghz, HT, 2 GB DDR2 667) a fost jucarie in comparatie cu cat am asteptat sa compileze gentoo un amarat de xfce in care momentan nu am mouse.
Install-ul grafic e super, iti porneste blackbox-ul si e nice and shiny :)
Prima data cand am intrat in KDE, au inceput tips-urile pe care le-am ignorat, a inceput sa isi caute pachete. Spritz Package Manager mi-a gasit ceva de genu 54 kestii de instalat, am zis whatever, ia tot. Surpriza, imi calculeaza, totalul 2007.0 MB :eek: Bine dau add all, pauza, merge RDS-ul prea bine... ceva e in neregula... a... trebuie sa dai Proceed :|
Astept acum sa imi ia cei 2 GB, data viitoare o sa ma uit ce vrea sa ia... acum am muscat-o.
Se misca surprinzator de bine in comparatie cu OpenSuSE 10.3 sau Kubuntu.
Are Firefox 3 inclus.
Urasc acum ca nu mai exista googlesync, si nici nu cunosc o extensie asemanatoare pt firefox, momentan folosesc foxmarks, nu se compara :(
Nu m-a dus mintea sa dau enable la emerald ( emerald --replace nu merge) Compiz, I don't know, nu am bajbait destul prin menu.
Mai vad maine... pana acum e cea mai friendly distributie instalata default, bate la fundulet OpenSuse, Ubuntu etc.
And a screenshot:Attached File  Huza.jpg   219.27K   450 downloads

#2
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,788
  • Înscris: 22.07.2006
Pe ce distro se bazeaza?

#3
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 15.06.2004

View Postdan_slack, on Aug 1 2008, 00:51, said:

Pe ce distro se bazeaza?
gentoo

#4
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Revin cu detalii, superba distributia, momentan nu am avut probleme decat cu FF, a crapat, din cauza mea presupun... nu am reusit cu compiz-ul, in schimb am testat jocurile, superb. Cred ca mi-am gasit distro de suflet ;) am instalat SunVirtualBox fara sa vad ca era deja instalat, nu cred ca e ceva ce lipseste. Incerc acum sa creez un bridge... sa vedem ce iese.

PS: GNU/Linux rulz :worthy:

#5
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
2 late to edit:
Am gasit o alta chestie, daca ma uit la un flash pe net si selectez alta fereastra, dau minimize/maximize, e o intrerupere a videoului pt 0.5 sec. Nu am compiz enabled nimic de genu, face la fel si la alt tab.

#6
Shahinul

Shahinul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 19.10.2003
Am remarcat in screenshot un icon ATI Catalyst si vreau sa te intreb daca ai avut probleme cu driverul ATI (instalare/configurare - ultima o pot face manual editand xorg.conf dar sa imi accepte setarile). Eu am un Radeon 9600 SE cu mari probleme pe linux (niciodata nu am reusit sa il instalez corect cu driverul oferit de ATI) si mereu a trebuit sa imi aleg distributiile linux in functie de cea care imi oferea suport pt driver asa am ramas mult timp blocat cu Mandrake/Mandriva, Fedora (Livna) si acum folosesc Ubuntu care nu imi place deloc.
Chiar imi doresc o alternativa bazata pe Gentoo sau Slackware.

Edited by Shahinul, 01 August 2008 - 14:27.


#7
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Mie pe un X300 imi merge ok, l-a instalat singurel, io i-am dat full, am rezolvat si cu compiz, e o prostie, oricum nu il folosesc dar vroiam sa vad ca merge :)
Incearca, eu zic ca merita efortul, are jocuri 3d instalate default, tone de aplicatii, tot ce ai nevoie ;) Slava cerului ca daca stai cu emerge... ajungi sa ai si nepoti :)
De ex pe un emerge --sync && layman -S am stat azi cred ca 30 de min, daca nu mai bine :D Instaleaza full, my advice.

#8
lenux

lenux

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,178
  • Înscris: 15.05.2007

View PostHuza, on Jul 31 2008, 23:41, said:

Ei bine, m-am gandit sa va impartasesc experienta mea cu Sabayon.
Din lipsa de ocupatie cred, acum vreo 2 ore am decis sa instalez Sabayon. Am ars dvd-ul, (imaginea era downloadata de vreo 3 zile) si am zis sa vedem cum e. In comparatie cu gentoo-ul instalat acum o saptamana pe un celeron la 1.4, desi instalarea Sabayon a durat o ora si 5 min (full install pe un P4 , 3.4 Ghz, HT, 2 GB DDR2 667) a fost jucarie in comparatie cu cat am asteptat sa compileze gentoo un amarat de xfce in care momentan nu am mouse.
Install-ul grafic e super, iti porneste blackbox-ul si e nice and shiny :)
Prima data cand am intrat in KDE, au inceput tips-urile pe care le-am ignorat, a inceput sa isi caute pachete. Spritz Package Manager mi-a gasit ceva de genu 54 kestii de instalat, am zis whatever, ia tot. Surpriza, imi calculeaza, totalul 2007.0 MB :eek: Bine dau add all, pauza, merge RDS-ul prea bine... ceva e in neregula... a... trebuie sa dai Proceed :|
Astept acum sa imi ia cei 2 GB, data viitoare o sa ma uit ce vrea sa ia... acum am muscat-o.
Se misca surprinzator de bine in comparatie cu OpenSuSE 10.3 sau Kubuntu.
Are Firefox 3 inclus.
Urasc acum ca nu mai exista googlesync, si nici nu cunosc o extensie asemanatoare pt firefox, momentan folosesc foxmarks, nu se compara :(
Nu m-a dus mintea sa dau enable la emerald ( emerald --replace nu merge) Compiz, I don't know, nu am bajbait destul prin menu.
Mai vad maine... pana acum e cea mai friendly distributie instalata default, bate la fundulet OpenSuse, Ubuntu etc.
And a screenshot:Attachment Huza.jpg
Daca te rog frumos,poti sa atasezi mai multe pagini din Mozilla Firefox,cu diferite site-uri?Ma intereseaza foarte mult cum se vad fonturile din Firefox. Ce monitor / rezolutie ai?

#9
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Am incercat si eu sa instalez dar nu vede corect hardul !!
Adica: am 2 harduri pe SATA.
Pe al doilea am XP + Knoppix (cu un grub aranjat cu Super Grub Disc, nu fuseste facut corect de Knoppix). Am partitie XP-ntfs, ext2 knoppix, swap, ntfs-date.
Pe primul hard am o singura partitie de date ntfs.
Eh, Sabayon vede doar hardul 1. Si nu am chef sa fac alte partitii.
m refacut MBR (tot cu Super Grub Disc), a disparut grub, porneste direct XP, tot nu vrea.
Zice ca nu citeste corect partition table pe sdb (parca....) si vrea sa o reseteze, dar astfel pierd ALL DATA !! Ceea ce nu prea vreu!

#10
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Incearca sa ceri ajutor pe irc.freenode.org daca nu ma insel, exista canalul Sabayon, pe mine m-au ajutat enorm baietii, am avut probleme cu virtualbox-ul dupa kernel upgrade...

In legatura cu fonturile, poftim un screenshot:
Attached File  snapshot1.jpg   397.08K   190 downloads

#11
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Ooooo, nu ma stresez atit de mult. Vroiam doar sa ma "joc" nitel si prin asta (am "testat" pina acum vreo 40 de distro.....), dar nu am timp sa-mi mai bat capul si cu el.

#12
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Hai ca ma joc si eu un pic cu el in masina virtuala...desi prefer Debian based distors :)

#13
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Probabil iti vede primul hard pt. ca ala e pus pe primary, adica sda.
Al doilea sigur ti-l vede dar nu la partitionare.
Poti sa il incerci intr-o masina virtuala daca nu ai chef de partitionari.

#14
lenux

lenux

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,178
  • Înscris: 15.05.2007
L-am instalat,intr-un final. Au fost mici probleme la instalare,dar a mers pana la urma.Pot spune ca sunt incantat de Sabayon.Se misca destul de bine,in comparatie cu alte distro-uri pe care le-am testat ( Mandriva,Opensuse,Knoppix,Ubuntu,Kubuntu) Ce n-am inteles la Sabayon,este felul cum dezinstalezi anumite programe,si cum sau de unde opresc anumite servicii de care n-am nevoie.Am sa mai caut pe forumuri,sper sa reusesc. Am sa-l mai testez cand o sa am timp.   Concluzie: nota 9,per total.

#15
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Pentru servicii, "man rc-update" (sper ca e la fel ca la gentoo). Pentru pachete, vezi daca merge folosit "emerge --unmerge program" (desi am inteles ca Sabayon merge mai mult pe pachete binare, ceea ce e stupid dupa parerea mea :) )

#16
Shahinul

Shahinul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 19.10.2003
l-am testat si eu. este minunat odata ce reusesti sa nu cedezi nervos in timpul instalarii care dureaza, dureaza, dureaza... un fel de reclama la duracell :D

#17
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Din pacate am intampinat probleme cu placa video in el, am renuntat momentan pana imi iau o placa video Nvidia.
Am revenit la Slacware pe desktop si am Gentoo pe jucaria cealalta... careia eu ii zic server. Pacat de Sabayon, e o distributie super, sucks la install, dar nu mai rau ca Gentoo :) Shahinul... testeaza un install la Gentoo, apoi un emerge kde :D Asta daca esti masochist.

#18
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Eu imi compilez si OpenOffice :)

Apropo de video, eu am instalat si ATi si Intel si nVidia. La ATi trebuie sa ai grija sa pui un Xorg mai vechi. Parca nu-i plac nici versiunile mai noi de kernel.

O sursa nepretuita de informatii: http://gentoo-wiki.com/

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate