Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Concediu Moldova

The Beekeeper (2024)

Bielorusia - Romania (12.10.2023,...

Pe cararea muntilor
 Nu pot instala KB5030310 - cumula...

Ce se mai intampla cu piața ...

Cum verific un receptor Electra

Bani blocati de Glovo, plata nefi...
 VPN Romania!

Iar un topic despre achizitie tel...

Ce ghinion! Incendiu intr-un ...

Atentionare bord
 Recomandare dilutie finasterida s...

Mira feat. Vescan-Alo Alo

Samsung Galaxy S23 FE

Screen tearing pe orice browser (...

Calculul transformatorului toroidal

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

ali81

ali81

New Member

• Grup: Members
Salut. Incerc sa imi construiesc un transformator toroidail si nu am idee cum sa il calculez. Poate ma ajutati cu vreun link. Am incercat cu google dar nu am gasit...

mister_rf

mister_rf

freelancer

• Grup: Senior Members
Ce fel de trafo toroidal? Pentru 220Vca ? Detalii suplimentare: tensiune, curenti, putere necesara ? Ai deja miezul? Sectiunea acestuia? B)

Sir_Vaska

Sir_Vaska

Member

Calculul se face la fel ca la un transformator cu tole E+I. Problema se pune sa stabilesti corect sectiunea, mai ales la miezuri neuniforme (ca sectiune). De ex daca folosesti un stator de motor pt realizarea unui traf ce sudura , trebuie sa iei in calcul sectiunea cea mai mica determinata de canalele miezului.

Edited by Sir_Vaska, 07 December 2004 - 00:35.

ali81

ali81

New Member

mister_rf, on Dec 6 2004, 23:33, said:

Ce fel de trafo toroidal? Pentru 220Vca ? Detalii suplimentare: tensiune, curenti, putere necesara ? Ai deja miezul? Sectiunea acestuia? B)

<{POST_SNAPBACK}>

Da am deja un TOR. detali despre dimensiune mai jos.
inaltime 35mm latime sectiune 15, aria sectiuni 5.25

Sunt interesat de ce  puterea pe care as putea obtine cu acest tor.
Daca se calculeaza la fel ca la transformatoarele E+I atunci puterea ar fi in jur de 30 de wati folosind o formula gasita printr-un caleidoscop electronic vechi. P =SxS si imi trebuie alt tor.

Primarul normal 220
Secundarul 2X24V (48 volti cu priza mediana)

Putere necesara = minim 250W (pentru un amplificator audio bazat pe tda 7294 deja construit)

Attached Files

• Attached File  tor.jpg   9.11K   118 downloads

Edited by ali81, 07 December 2004 - 20:30.

Sir_Vaska

Sir_Vaska

Member

trebuie mult mai mare , acesta ar mere pe la vro 30W sau ceva mai mult daca miezul e de calitate mai buna.
Dar daca suprapui 3 astfel de miezuri , s-ar putea sa mearga. Se pune problema sa incapa bobinajul in fereastra

ali81

ali81

New Member

Formulele de calcul sunt aceleasi ca pentru transformatoarele E+I ??? sigur??? Daca este asa e foarte simplu.

Edited by ali81, 08 December 2004 - 00:52.

James

James

Member

Sigur ca e aceeasi putere pentru ca puterea se bazeaza pe sectiunea miezului, forma lui nu are importanta foarte mare.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate