Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

CASS 10% pe bani din banca din 2024

Criza de generatoare electrice HY...

Montaj semineu pe pardoseala parc...
 FATMA -

Institutia medierii

Mașini mici fașneț...

La multi ani @persona695!
 La Multi Ani de Sfantul Andrei!

Trebuie sa economisim energie sau...

That '90s Show (2023 - ...)

Recomandare cablu display-port (p...
 Aparat pentru masurare radiatii t...

Unde vedem parada militara Bucure...

Inregistrare audio fara consimtam...

Cum pun protectie in Google Walle...
 

Problema Windows 2000 Server

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
Call me stupid..  :ciocan:
N-am reusit sa-i dau de cap...
Vreau sa folosesc serverul de windows 2000 ca domain controller (poate nu ma exprim bine) .. si nu stiu ce si unde sa modific...mai pe larg...in momentul cand cineva se logheaza pe o statie windows 2000 professional, sa ii apara si optiunea sa isi aleaga DOMAIN ...urmand ca domeniul sa fie cel de pe windows 2000 server...
Cred ca v-am lamurit bushtean :P

Multumesc anticipat pentru ajutor.

#2
priza

priza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.05.2002
pai ca sa faci un 2000 server domain controler trebuie sa instalezi Active Directory. Asta poti sa o faci tastand dcpromo in casuta de run sau Start, Programs, Administrative tools, Configure your Server, Active Directory.
Ca sa instalezi Active Directory iti trebuie server DNS. Daca nu ai o sa iti spuna setupu' si o sa te intrebe daca vrei sa-ti faca el unul.
Apoi trebuie sa te duci pe 2000 Pro, click dreapta pe My Computer, Properties, Network Identification, Properties si sa bagi compu' in domeniul creat.
Daca ai probleme nu ezita sa intrebi.

#3
QwertY

QwertY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 03.05.2002
K sa log-ezi un Win9x cu domain, ii setezi treaba asta la pagina de properties a Client for MS Networks.

Pt. un 2k.. hmm.. damn, am uitat. Am Me instalat akum pt. k n-am mai avut SP2-ul dupa ce mi-a crapat hdd-ul, shi bla bla bla. Daka nu tzi se raspunde pana atunci, itzi zik cand reinst. windoze-ul. :P

#4
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
ceciu, acu incerc sa fac cum ai zis..  :D numai ca cere niste fisiere din SP2, pe care eu le-am shters, ca ocupau prea mult spatiu ...revin cu detalii mai tarziu despre ce am facut, acu tre sa ii dau de cap.

#5
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
tot io cu ideile mele... :crazy:
se poate face in asa fel incat userii care se logheaza pe domeniul nou creat de mine sa poata accesa numai un anumit director de pe server SI de pe workstationul de pe care se logheaza?
Ex: vine Ionel ... baga parola shi in momentul in care s-a logat, sa ii apara in my computer fie ShareSERVER2000usersIonel
fie d:UsersIonel
Ma bucur ca am gasit acest forum, unde oamenii CHIAR se pricep :yeah baby

#6
priza

priza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.05.2002
se poate face.
daca vrei pentru statia locala trebuie sa te duci pe fiecare statie la administrative tools si sa lucrezi cu local security settings.
Anyway cel mai bine este sa faci GPO (group policy objects) pe care le asignezi la domeniu in care sa spui ce dreptuir are userul. daca vrei sa faci pentru anumite grupuri chesti diferite poti sa faci mai mult GPO's si sa le asignezi pentru OU (organizational Units).
Daca ai intrebari asteptam :)

#7
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
pai .. intrebari ... sunt .. muuuulte...
ma duc in active directory users and computers shi fac acolo grupurile alea?
ca le-am facut... da' n-am gasit mai nimic legat de directoare si fisiere...
dau click dreapta pe "students" (ca ala e grupul) shi imi apar vreo 4 "balarii" .. adica "members" "member of "managed by" shi "general"
Uff .. se vede ca nu sunt facut pentru windows 2000 .. shi nici el pentru mine...

#8
priza

priza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.05.2002
digital steel te rog ai rabdare vreo 30 min ca o sa intru pe un 2000 server cu AD si o sa-ti zic cum sa faci GPO.
trebuie sa-l pun de pe un ghost si apoi sa-l las sa booteze, si are o gramada de balari pe el, de aia o sa stau atat.

#9
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
ok, nu e nici o graba...
bine ca ma poate ajuta cineva .. :)

#10
priza

priza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.05.2002
Intri in Active directory, dai un click dreapta pe acolo si dai new Organizational Unit.
Supa aia selectezi useri si ii muti in OU-ul creat.
Click dreapta pe OU, Properties, Group Policy, New
Ii dai un nume la GPO si apoi dai Edit.
Pentru restrictionarea anumitor foldere, trebuie sa lucrezi la useri deci te duci la User configuration, Administrative Templates, Windows Explorer. Ai aici o gramada de politici pe care poti sa le configurezi. Numele lor spune in general totul, dar daca nu te descurci dai click pe politica, properties, explain. Sunt vreo 500 de politici per total.
Poti sa creezi la useri niste foldere pe server si apoi sa dai click dreapta pe user, in ADUC, properties, profile. Le setezi home folderul pe retea si apoi din group policy le blochezi accesul la toate partitiile.

#11
DigitalSteel

DigitalSteel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.04.2002
multumesc pentru lamuriri... maine dimineatza cand ajung la munca , incerc...
tre sa dau o  :Beer:

#12
priza

priza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.05.2002
oki doki.

daca esti de prin Bucuresti poate ne intalnim la o bere :))

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate