Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Firma de prestari servicii a facu...

Reparare aplica LED

Trapa nu se inchide

Tv care sa suporte aplicatie i.p....
 Pareri polistiren expandat Adeplast

beneficiar card de energie

Casuta vocala pe roaming

Cutii transport conectabile
 Siguranta banilor in banci / Sfat...

pc cu 2 monitoare legate cu cablu...

Tractare vehicul neinmatriculat

Ce inseamna aceste informați...
 Dosar de daune Euroins

Alimentare navigatie auto

e60 probleme audio

Sincronizare declansator cu recep...
 

IpCop Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Am instalat acest linux pe routerul meu  si nu am setat nici o parola de la el daca dau sa ma loghez  si tastez root merge nu cere si parola  ,daca dau sa ma conectez de pe PC-ul meu pe web page pe  portul  81  apare  o fereastra si cere user name si password ce tre' sa scriu ca nu reusesc sa ma conectez
Astept un sfat ,multumesc!

#2
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
N-ar fi mai simplu sa setezi o parola din consola?

Esti sigur ca pt webinterface n-ar trebui sa folosesti alte date?

#3
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Pai nu stiu cum se seteaza din consola ca nu ma pricep  la linux ma poti ajuta cu comenzile?

#4
Sato

Sato

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,750
  • Înscris: 01.12.2001
Pt interfata web foloseste userul 'admin'

#5
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Nu merge cere si parola ,  o fi ceva standard , sau daca ma puteti ajuta sa pun parola mea din consola ca nu stiu cum se procedeaza cu comenzile.
Multumesc!

#6
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
cand apare grub, apesi a, si pe urma la sfarsitul liniei de comanda scrii
single
Dupa ce se incarca tot sistemul, scrii
passwd
si introduci noua parola pt root

#7
Sato

Sato

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,750
  • Înscris: 01.12.2001
Pentru userul admin scrii in consola passwd admin  apesi enter si apoi noua parola.

#8
yuly

yuly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 12.04.2002

Quote

Am instalat acest linux pe routerul meu si nu am setat nici o parola de la el daca dau sa ma loghez si tastez root merge nu cere si parola

daca merge sa te loghezi ca root scrii apoi:     setup      ....... si vezi ca poti sa schimbi acolo toate parolele inclusiv cea de admin

Edited by yuly, 02 December 2004 - 15:16.


#9
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Multumesc cum ajung acasa incerc !

#10
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Merci mult ,  a mers cu  comanda setup!

#11
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Iar va deranjez ,mai e o problema nu pot sa fac SSH din exteriorul retelei din interior merge pe portul 222 cu puty, am activat ssh din web page si tot nu vrea poate sa ma ajute cineva?

#12
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

max34, on Dec 10 2004, 13:08, said:

Iar va deranjez ,mai e o problema nu pot sa fac SSH din exteriorul retelei din interior merge pe portul 222 cu puty, am activat ssh din web page si tot nu vrea poate sa ma ajute cineva?

<{POST_SNAPBACK}>


Nu faci cumva ssh din exterior tot pe IP intern?

Are linuxul ala si IP extern?

#13
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

max34, on Dec 10 2004, 14:08, said:

Iar va deranjez ,mai e o problema nu pot sa fac SSH din exteriorul retelei din interior merge pe portul 222 cu puty, am activat ssh din web page si tot nu vrea poate sa ma ajute cineva?

<{POST_SNAPBACK}>


Uita-te in sshd_config si vezi pe ce interfete/ip-uri face bind daemonul de ssh. Daca face numai pe interfata interna, atunci trebuie sa specifici obligatoriu si interfata externa.

ceva de genul asta:

ListenAddress 0.0.0.0  <---- sshd asculta pe orice interfata o gaseste pe server.

Edited by cianura, 10 December 2004 - 15:26.


#14
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Sa stiti ca sunt bata la linux poate i-mi spuneti exact comenzile ,si apropo de raspunsul de mai sus , am facut SSH pe IP-ul extern :).

#15
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

max34, on Dec 10 2004, 15:21, said:

Sa stiti ca sunt bata la linux poate i-mi spuneti exact comenzile

<{POST_SNAPBACK}>


care comenzi ca nu este foarte clar? comenzi sa faci ce?

#16
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
"Uita-te in sshd_config si vezi pe ce interfete/ip-uri face bind daemonul de ssh"
pai nici nu stiu ce inseamna "bind daemon"

#17
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

max34, on Dec 10 2004, 15:28, said:

pai nici nu stiu ce inseamna "bind daemon"

<{POST_SNAPBACK}>


Scuze mi-a scapat ...trebuia sa formulez altfel. Am spus la repezeala. Ma refeream ca daemonul de ssh cind i se da drumul "se uita" sa vada ce interfete sint disponibile pe server si pe care are voie sa "asculte" pt conexiuni, asa cum e  specificat in sshd_config. Daca i se da voie numai pe interfata eth0, asculta pt conexiuni numai pe interfata respectiva. Asta inseamna ca sshd face bind pe eth0. Sper ca am lamurit problema. :)

#18
max34

max34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 02.07.2004
Lamurit!  cum ajung seara acasa incerc si va anunt , acu sunt la servici si bine inteles nu pot sa fac ssh pe acel router de acasa.
Multumesc!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate