Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...
 

Realitatea TV (S-a ìnchis în data de 30.10.2019).

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
445 replies to this topic

#37
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006
Robert Tatarus este omul care coordoneaza tot ce inseamna stire la Realitatea TV. Este de acord sa piarda informatii, dar sa cistige respect.
  [ http://www.cotidianul.ro/fileadmin/2006/septembrie/ed379/24main_200.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Ce aduce nou stirea Realitatea fata de stirea Antena 3? Dar fata de PRO TV?
Stirea marca Realitatea respecta intotdeauna doua criterii esentiale in filosofia noastra: in primul rind co­rec­ta si in al doilea rind prom­p­ta. Sint primele con­ditii pentru ca o informatie sa-si schimbe „starea de a­gre­­gare“ jurnalistica si sa devi­na stire. Abia apoi putem vor­bi despre adec­varea la in­teresul public, despre sti­lis­ti­ca, despre pro­­ductie. Pen­tru a compara stirea Rea­li­tatea cu stirea Antena 3 ar tre­bui sa aplic aceeasi ma­su­ra. Cred ca avem mici dife­rente de filo­sofie profe­sio­nala. Criteriile pot fi ase­ma­natoare, dar ordinea im­por­tantei lor este diferita. Orice analogie cu PRO TV cred ca este im­posibila, data fiind pozi­tionarea total di­fer­ita a canalelor. Stirile PRO TV sint, fara indoiala, o pr­o­duc­tie foarte specta­cu­loasa a u­nor intimplari. Sint, de fapt, niste „Povestiri“, asa cum se numeste un alt jur­nal de pe piata. Sub­stan­tivul stire si-a pierdut sen­sul prin­cipal si a capatat o semantica foarte generala.
  Reperele stirii Realitatea sint concurentii, vinzarea de publicitate - pot stirile po­li­tice sa atraga publicitate?
Realitatea este o televi­ziu­ne de nisa care si-a asumat acest statut. Stim ca exista o limita naturala a interesului pentru stiri si dezbateri. A­cum citiva ani, ideea unei tele­viziuni doar de stiri pa­rea falimentara. Astazi, nisa incepe sa se aglomereze. A­vem trei televiziuni de stiri si inca vreo citeva proiecte. Sincer, nu credeam, acum doi ani, ca putem ajunge a cin­cea televiziune din Ro­ma­nia, ca audienta zilnica.
  Care este argumentul in fata vinzatorilor de publi­ci­tate, in conditiile in care se vorbeste tot mai mult de­spre dezinteresul publicu­lui pentru stirea adevarata?
Nu cred in acest enunt. E mai degraba un sablon al advertiserilor. Publicul din Ro­mania s-a maturizat foar­te rapid in ultimii ani. A­min­titi-va de audientele fa­buloase ale jurnalelor gene­ra­liste, la ora 17.00 sau la ora 19.00, acum citiva ani, si com­parati-le cu cele de azi. Prin­cipalul argument este insa evolutia comerciala a Realitatii TV. Veniturile din publicitate au crescut cu 300% anul trecut.
  Cind ati pierdut o stire si asta a contat foarte mult? Se intimpla des?
Se intimpla sa pierdem stiri. Face parte din riscurile meseriei. Noi definim insa sti­rea ca informatie confir­mata oficial. De aceea, in statementul profesional al Realitatii TV scrie clar ca nu difuzam niciodata stiri pe baza unor surse. Daca vrei, mai pierdem stiri, dar cistigam certitudini, incre­dere, respect. Vrem sa ne consolidam imaginea de tele­viziune cu stiri, in pri­mul rind, corecte, echilibrate si, evident, rapide. Ultima stire pierduta a fost intil­ni­rea presedintelui la circiu­ma cu prietenii din P.D.. Chiar daca a fost o stire mai spe­ciala, cu poveste…

Care sint „loviturile“ sti­rilor Realitatea?

De astazi, 15 septembrie, Realitatea se schimba total. Inauguram cel mai spec­ta­culos news-room din Roma­nia, refacem studioul de stiri si integram operatiunile zilnice cu agentia NewsIn si cu The Money Channel. Ne transformam intr-o „fabrica de continut“ care va produce mai multa informatie, for­mate noi si va interactiona permanent cu telespectatorii.

  De ce e bun Sergiu Toa­der?

Viseaza televiziune. A­proape intotdeauna ii si iese. Si are atit de multa energie incit i-ar trebui impa­min­tare. (Din pacate, a gasit-o in Noua Zeelanda).

  Ce reproseaza Tatulici stirilor?

In general, nimic, citeo­data, totul. Cred ca-si repro­seaza ca nu lucreaza la stiri.

  Cind se baga Vintu in stiri (daca se-intimpla asta)?

S-a bagat o data si bine, atunci cind si-a asumat Rea­litatea. In rest, il mai bagam atunci cind are termen in vreun proces.
Sursa: http://www.cotidianu...Hash=c8c309ea7f

Edited by megafanro, 15 September 2006 - 02:58.


#38
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006
Cum apreciați noua grafică? Eu zic că e faină, însă cred că burtiera+crawl-ul ajung cam sus și "mănâncă" o parte importantă din imagine. Altfel, sigla și genericele sunt mișto, sau poate e doar impresia aceea pe care o ai când vezi ceva nou în loc de ceva cu care te-ai obișnuit.
Să vedem dacă imaginea va fi susținută de un conținut pe măsură.

#39
diogene_

diogene_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.08.2006
Mi se parea mai inspirata grafica precedenta. Patratul ala alb pe post de sigla, fara transparenta, nu da prea grozav. Apoi mai sunt si crawlurile ce nu mai acopera toata zona de jos a ecranului pe orizontala si asta arata cam urat. Mi se par mult prea stridente culorile, iat grafica e neclara...nu stiu de ce. Una peste alta ...dpdv grafic mai sal ca inainte.

#40
gelu_dh

gelu_dh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 26.09.2005

View Postdiogene_, on Sep 15 2006, 14:07, said:

Mi se parea mai inspirata grafica precedenta. Patratul ala alb pe post de sigla, fara transparenta, nu da prea grozav. Apoi mai sunt si crawlurile ce nu mai acopera toata zona de jos a ecranului pe orizontala si asta arata cam urat. Mi se par mult prea stridente culorile, iat grafica e neclara...nu stiu de ce. Una peste alta ...dpdv grafic mai sal ca inainte.

Sigla e groaznica nicaieri in lume nu-i pe bara ,puteau sa o dea mai in colt pe bara. Ma mir ca n-au pus-o la jumatatea barei,se vede ca n-au profesionisti

#41
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006
Ar fi frumos să aibă și un teletext pe măsură, cu știri actualizate. Atunci ar fi o televiziune de știri completă. Cred că și-au făcut oamenii niște calcule atunci când au renunțat la teletext și au ajuns la concluzia că nu merită efortul. Dar, cum oricum am impresia că e o televiziune care merge în pierdere, cred că și-ar putea permite acum măcat un teletext.

#42
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

View Post*Victor*, on Sep 15 2006, 12:49, said:

Cum apreciați noua grafică? Eu zic că e faină însă cred că burtiera+crawl-ul ajung cam sus și "mănâncă" o parte importantă din imagine. Altfel, sigla și genericele sunt mișto, sau poate e doar impresia aceea pe care o ai când vezi ceva nou în loc de ceva cu care te-ai obișnuit.
Să vedem dacă imaginea va fi susținută de un conținut pe măsură.
SUNT DE ACORD CU TINE. :peacefingers:
:coolspeak:  :coolspeak:  :coolspeak:

Edited by megafanro, 15 September 2006 - 13:23.


#43
Flipper

Flipper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 14.06.2006
Grafica nouă mi se pare de-a binelea nefericită, încărcată prea mult, stridentă și complicată. Sigla este ca trântită ca o balegă-ntr-o băltoacă, indicația de site nu are nici un chichirez, crawlurile nu se termină nicăieri...

Și ce mi se pare inadmisibil pentru un post în care s-au băgat atâția bani: titlurile și crawlurile nu au diacritice, ceea ce produce aberații de tip "GENERALUL BADALAN A DAT CU BATA IN ARMATA", unde BATA e marca pantofilor lui, nu?  :lol:

În schimb, studiourile arată bine, fără îndoială, și sunt un upgrade inteligent la ceea ce aveau până acum.

Sunt curios cât a costat toată afacerea, că am niște cunoscuți care au contribuit la crahul FNI  :naughty:

#44
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006
De astazi, Razvan Dumitrescu revine la Realitatea Zilei.                                                                
                                  
Noua grila de programe a postului Realitatea TV debuteaza in forta de astazi cu cateva emisiuni in premiera: matinalul „Buna dimineata, Romania!“, prezentat de Letitia Zaharia si Johann Pohrib, o emisiune proiectie a zilei ce abia incepe; „Fabrica“, emisiune prezentata de Sanda Nicola, un exercitiu real al transparentei jurnalistice; „EU, Romania“, emisiunea in care Laura Chiriac aseaza Romania in oglinda lumii si „Tu faci Realitatea“, emisiune in care cetateanul poate spune lumii ceea ce lui i se pare important.

Astazi vor debuta si principalele jurnale de stiri care vor fi prezentate de cupluri de prezentatori, precum Razvan Dumitrescu-Melania Medeleanu si Robert Turcescu-Liana Patras. Razvan Dumitrescu, membru al colegiului editorial al ziarului „Gardianul“, revine cu cel mai important format de analiza a zilei, intr-o varianta extinsa. Hard-talk-ul Realitatea zilei va avea doua ore, incepand de la ora 19.00, si va trata exhaustiv evenimentul principal al zilei, aducand in prim-plan toate „vocile“ implicate.

Din acest week-end, va debuta si noua productie, „Altfel“, un talk-show cu Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu, difuzat in fiecare duminica de la 20.00. La „3X3“ Stelian Tanase si invitatii sai, in fiecare sambata, vor spune lucrurilor pe nume si vor dezbate cele mai controversate evenimente ale saptamanii.
[ http://www.gardianul.ro/pics/size2/84303_pic.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Sursa: http://www.gardianul...lei-s84303.html

Edited by megafanro, 15 September 2006 - 22:35.


#45
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006

View PostFlipper, on Sep 15 2006, 19:05, said:

Grafica nouă mi se pare de-a binelea nefericită, încărcată prea mult, stridentă și complicată. Sigla este ca trântită ca o balegă-ntr-o băltoacă, indicația de site nu are nici un chichirez, crawlurile nu se termină nicăieri...

Și ce mi se pare inadmisibil pentru un post în care s-au băgat atâția bani: titlurile și crawlurile nu au diacritice, ceea ce produce aberații de tip "GENERALUL BADALAN A DAT CU BATA IN ARMATA", unde BATA e marca pantofilor lui, nu?  :lol:

În schimb, studiourile arată bine, fără îndoială, și sunt un upgrade inteligent la ceea ce aveau până acum.

Sunt curios cât a costat toată afacerea, că am niște cunoscuți care au contribuit la crahul FNI  :naughty:
Mie îmi place grafica asta. E ceva nou și probabil de aceea pare mai neinspirată (mă refer mai ales la crawl-urile care nu se termină nicăieri). Problema este, după cum am mai spus, când mai apare și o burtieră, deoarece atunci se ajunge cam prea sus cu toată grafica. Ar trebui încadrată alfel imaginea "vie" în raport cu toată grafica. Altfel riscă să devină un al doilea OTV (apropo: dacă asta e grafică "încărcată prea mult", atunci aia de la DDD cum e?).
Studiourile arată foarte bine, dar parcă la cel de știri se putea face mai mult.
Și mai e un lucru care arată bine la Realitatea: Sanda Nicola, care este o fată foarte drăguță.

#46
Flipper

Flipper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 14.06.2006

View Post*Victor*, on Sep 16 2006, 03:16, said:

Altfel riscă să devină un al doilea OTV (apropo: dacă asta e grafică "încărcată prea mult", atunci aia de la DDD cum e?).
Studiourile arată foarte bine, dar parcă la cel de știri se putea face mai mult.
Și mai e un lucru care arată bine la Realitatea: Sanda Nicola, care este o fată foarte drăguță.

:lol:  :lol:  :lol:  aia de la DDTV sau OTV or whatever nu e grafica, e o rochie din lame auriu pe care s-au cusut strassuri argintii pe lângă lănțicuri strălucitoare, închisă până-n gușa doamnei, fardată cu sclipici și cu steluțe-n părul făcut coc! Vai de capu' meu ce e pe ecranul ăla!

#47
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

Matinalul Guerrilla, live la Realitatea.

De saptamana aceasta, “Guerrilla de Dimineata”, matinalul difuzat de luni pana vineri, de la 7.00 la 10.00, la radio Guerrilla, e transmis partial la Realitatea. Emisiunea se vede in direct intre 7.45 si 8.45, cand Mihai Dobrovolschi si Vlad Craioveanu comenteaza stirile mondene ale zilei. Sursa: http://www.libertate...n...&sid=162968

Edited by megafanro, 19 September 2006 - 01:23.


#48
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

Emisiunea lui Robert Turcescu de luni seara a fost lider de audienta in intervalul ei orar.

417.000 de romani au urmarit in medie pe minut emisiunea 100% de pe Realitatea TV, din 18 septembrie anul acesta. Unul dintre motivele care au tinut telespectatorii autohtoni in fata micului ecran a fost invitata programului, Teo Trandafir, noul director general Romantica.

Mai meseriasi

Timp de 30 de minute, Robert Turcescu si fosta vedeta a PRO TV au adus canalului autohton de stiri cea mai mare audienta tv, adica o medie orara de 3,5 puncte de rating, in ceea ce priveste publicul urban cu virste intre 25 si 45 de ani. Emisiunea lui Robert Turcescu a invins la audienta “Meseriasii” de pe PRO TV, “Revansa starurilor” de la Antena 1 si emisiunea “11 septembrie - cadere in gol” de la televiziunea publica. In acelasi interval orar, Prima TV a difuzat “Trasniti in N.A.T.O.” si jurnalul de stiri, iar B1 TV - „Nasul“. Discutiile celor doi prezentatori au avut ca tema venirea lui Teo in grupul Realitatea Media si relansarea in format romanesc a postului Romantica. Ex-vedeta PRO TV a declarat in cadrul emisiunii ca nu se va mai intoarce in Pache Protopopescu, asa cum a facut Florin Calinescu dupa aventura de la TELE 7abc. Tot ieri, emisiunea lui Robert Turcescu a schimbat “verdictul” bilelor. Acestea nu mai sint date de realizator, ci de public, care poate sa voteze online sau prin S.M.S.. Invitata a primit o bila alba, cu peste 60% din preferintele romanilor. (A. B.)

[ http://www.cotidianul.ro/fileadmin/2006/septembrie/ed383/24sec.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Sursa: http://www.cotidianu...Hash=f57abe1a76

#49
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006
Iată încă o "știre" din ciclul celor care fac ca Realitatea TV să devină pe zi ce trece un post de rahat:

Quote

6. /Caz șocant în localitatea Cisnădie din județul Sibiu! Un bebeluș de numai 6 săptămâni a fost desfigurat de șobolani chiar în pătuțul său. Familia copilului trăiește în condiții greu de imaginat într-un imobil aflat în proprietatea primăriei. Lidia Bădilă, corespondentul Realitatea TV la Sibiu știe mai multe despre acest caz. Lidia, bună ziua. /
7. / VIDEO /

ATACAT DE ȘOBOLANI
/
[REZERVĂ - Caz șocant în localitatea Cisnădie din județul Sibiu! Un bebeluș de numai 6 săptămâni a fost desfigurat de șobolani chiar în pătuțul său. Familia micuțului trăiește în condiții greu de imaginat într-un imobil aflat în proprietatea primăriei. Deși plătesc chirie pentru locuință, oamenii sunt invadați de șobolani în fiecare noapte și trăiesc ca în Evul Mediu - fără gaz, apă curentă sau canalizare.] /
MATERIAL:
[ Micuțul Rafael a fost atacat de șobolani noaptea trecută. Mama copilului care dormea în patul alăturat s-a trezit când l-a auzit plângând. SIMONA FLEȘERIU, mama M-am ridicat și am luat copilul din pătuț, dar în momentul ăla era prea târziu, fața era plină de sânge și l-am luat așa, îmi era frică, era să-i dau drumul jos. Copilul mușcat de șobolani mai are doi frați de 10 și respectiv 7 ani, care locuiesc în aceeași casă. Câna am văzut că l-au mușcat pe fratele meu, a început să-mi fie și mie frică. - Vă intră șobolanii în casă? - Da, au făcut gaură în toc și tot timpul intră. Vin din baia aia și se plimbă noaptea pe aici. Mi-e frică și să mai dorm. VIRGIL SUBȚIREL, tatăl Nu-mi trebuie mână de ajutor, materiale doar, că de meserie sunt zidar. (MUSCĂ) Canalele sunt înfundate, aici dacă veniți când plouă, nu puteți intra de nici o culoare. Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cisnădie cunoștea situația, dar a început o anchetă numai după ce a fost sesizat de presă. RADU OVIDIU, reprezentant Asistență Socială Măsurile ar trebui să vină și din partea locatarilor. Înainte să cerem ajutor ar trebui să ne gândim și la noi înșine. Micuțul Rafael a primit îngrijiri medicale și s-a întors acasă. Părinții spun că, până la rezolvarea situației, își vor păzi copii cu rândul. ]

(sursa: transcript știri de pe www.realitatea .net)


#50
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 22.08.2005
:D :D daca mai scoti cateva transcripturi ... astia de la realitatea vor scoate toate stirile de pe sait in formatul asta ..... si nu vei mai avea de unde sa le iei ... :lol:

#51
sabian

sabian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,649
  • Înscris: 06.07.2003

View Posta21alex, on Sep 29 2006, 22:03, said:

:D :D daca mai scoti cateva transcripturi ... astia de la realitatea vor scoate toate stirile de pe sait in formatul asta ..... si nu vei mai avea de unde sa le iei ... :lol:
Cam toti incearca sa copieze modelul stirilor ProTv. Cit mai lugubre si cit mai socante. Si daca nu sint, le fac ei.  :P
Din punct de vedere al calitatii, mi se pare mai slab ca inainte si nu-mi place deloc gasca lingailor care au scuipat in vara si ling in toamna: Crucisatorul si Razvan Dumitrescu, cit si gasca moralistilor platiti din bani negri (FNI): Liiceanu si Plesu.
Inainte ma mai uitam pe Realitatea la stiri, acum m-am mutat pe Antena 3. Realitatea nu mai merita.

#52
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 22.08.2005
Toate bune si frumoase si la antene ... pana vin stirile cu conservatorii si Voiculescu (cam 3 la numar de fiecare data ), moment in care schimb ..... :puke:  Nu am nevoie sa fiu indobitocit la comanda !

Edited by a21alex, 29 September 2006 - 21:35.


#53
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

Răzvan Dumitrescu a ales Realitatea.

  • Răzvan Dumitrescu fost director al cotidianului "Gardianul", a renuntat la această poziție la începutul saptamanii, in favoarea postului Realitatea TV, unde prezinta, zilnic, de luni pana vineri, emisiunea "Realitatea zilei".
  • Noul director executiv al ziarului este Alecu Racoviceanu, in timp ce Lidia Popeanga a fost numita director editorial. Sursa: http://www.evz.ro/article.php?artid=275968


#54
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006
S-a redimensionat grafica de la Realitatea TV.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate