Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...

Amorsa

Catel gasit pe strada

Arhiva tar - descarcare nesigura ...
 Racord flexibil gaz in loc de apa

Microsoft Office versiune optima

Dezmenbrare teren - cedare drum l...

Zilele cataloagelor Americane
 Poate Rh-ul negativ afecta o viit...

Solutie Backup pentru Server Linux

Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)
 KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...

Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE
 

lungime cablu AV

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
Aris4DM

Aris4DM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 16.08.2005
Salut,

am de montat o camera de supraveghere, iar distanta pana la ea este de cca 70m, un cablu coaxial pana la ce distanta maxima merge in conditii normale, pentru camera am un alimentator 12V/700mA, pe langa cablul coaxial mai am un cablu de alimentare, la 70m exista pierderi ?

#20
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Pierderi exista in orice situatie, dar acestea trebuiesc  limitate cat mai mult, de aceea se folosesc cabluri de calitate RG59/U, RG6/U, RG11/U.
Acestea trebuie  sa fie cu miezul central de Cu si ecranul sa aiba un grad minim de ecranare de 95%.
Pentru distanta de 70-100m se poate folosi un cablul de tip RG59.


Quote

In the average CCTV installation, with cable lengths of less than 750 feet (228 m),RG59/U cable is a good choice. Having an outside dimension of approximately 0.25 inches, it comes in 500-and 1,000-foot rolls.

For short cable runs, use RG59/U with a 22-gauge center conductor, which has a DC resistance of about 16 ohms per 1,000 feet (304 m). For longer runs, the 20-gauge variety which has a DC resistance of approximately 10 ohms per 1,000 feet will work well. In either case, cables with polyurethane or polyethylene as the dielectric material are readily available.

For installations requiring cable runs between 800 (244 m) and 1,500 feet (457 m),RG6/U is best. Having the same electrical characteristics as RG59/U, its outer dimension also is about equal to that of RG59/U.RG6/U comes in 500-,1000-and 2000-foot rolls, and it may be obtained in a variety of dielectric and outer-jacket materials. Due to its large-diameter center conductor of about 18 gauge,RG6/ U has a DC resistance of approximately 8 ohms per 1,000 feet (304 m) and can deliver a signal farther than RG59/U.

Use RG11/U to exceed the capability of RG6/U. Once again, the electrical characteristics of this cable are basically the same as the others. The center conductor can be ordered in 14-or 18-gauge sizes, producing a DC resistance of approximately 3-8 ohms per 1,000 feet (340 m).

Edited by mister_rf, 08 January 2008 - 10:55.


#21
Aris4DM

Aris4DM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 16.08.2005
cablul l-am cumparat deja, cand am comandat DVR-ul si camera am comandat si 100m de cablu, pare de calitate desi nu scrie nimic pe el, este coaxial si lipit de el vine si un cablu de alimentare, cei de la care l-am comandat zic ca nu ar trebui sa fie probleme pana in 100m...
o sa fac o proba, pana sa-l pozez, leg ce-i 100m de cablu la alimentator si o sa-l masor in celalalt capat :)

#22
Aris4DM

Aris4DM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 16.08.2005
am facut proba cu 100m si video si alimentare si merge, se pierde putin semnalul dar foarte putin, orcum nu voi folosi 100m ci doar 70
intrebarea este daca voi trece cu firele pe langa unele de tensiune 380 de ex., imi poate afecta semnalul ?

#23
D.J. B.K.LY

D.J. B.K.LY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 29.03.2005

View PostAris4DM, on Jan 8 2008, 13:28, said:

am facut proba cu 100m si video si alimentare si merge, se pierde putin semnalul dar foarte putin, orcum nu voi folosi 100m ci doar 70
intrebarea este daca voi trece cu firele pe langa unele de tensiune 380 de ex., imi poate afecta semnalul ?

Daca nu ai cablu coax de calitate o sa-ti afecteze semnalul.  Eu am patit-o de multe ori. Mai ales acolo unde nu exista impamantare. Exista niste dispozitive numite "balun" speciale pt camerele video care iti permit sa folosesti cablu utp. In unele situatii am avut rezultate mai bune folosind aceste dispozitive. Inca un avantaj ar fi ca poti folosi acelasi cablu si pentru alimentare si pentru semnal.

#24
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
am vreo sansa sa duc 15m un semnal video fara sa pierd claritatea imaginii?
am posibilitatea ori cu mufa s-video ori cu rca
cum e mai bine?
-sa cumpar eu cablu si mufe RCA si sa-mi fac singur?se gaseste cablu bun? de care?
-sa cumpar gata facut? eventual din 2 bucati ca nu cred ca gasesc asa lung. care varianta e mai buna svideo sau RCA?

orice varianta nu trebuie sa depaseasca 30LEi

*rog sa nu se mute la video(deocamdata)

#25
rudolf992

rudolf992

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 12.07.2007
Cred ca se poate dar sunt cateva conditii:
Sa folosesti cablu COAXIAL,ca daca nu imaginea o va avea distorsiuni pe Tv.
Eu am pus unul de 5metri am incercat si cu cablu care are capete RCA dar n-a fost ecranat,asa ca am facut in modul urmator:
Am luat cablu coax ca si cel care este ptr cablu TV,si am cumparat doua mufe RCA.
Si am o claritate buna,care fara coax n-am fi putut face(am incercat).

In legatura cu careconector sa folosesti de la placa de baza eu am folosit RCA dar poti incerca si cu s-video,asta trebuie sa incerci cand este mai buna imaginea.

O da aproape am uitat uite un topic asemanator unde se intreba ce cablu coax sa foloseasca ptr 70m.

http://forum.softped...howtopic=335437

Edited by rudolf992, 10 January 2008 - 15:32.


#26
danb1974

danb1974

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 28.04.2006
Daca trebe pe cablu, s-video e mai bun decit compozit (rgb ar fi si mai bun da' n-am vazut placi video cu asa ceva). Cablu de calitate, nu chinezarie la 3 lei bucata.

Sau exista scule care retransmit audio+video wireless, cel mai ieftin kit cred ca e pe la 160 de lei.

#27
rudolf992

rudolf992

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 12.07.2007
Nici eu n-am probat cu cablu no-name dar daca nu este ecranat poate sa fie si din aur :lol:

#28
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
RG59 sau RG6?
LE:alt cablu mai subtire care isi face treaba?

Edited by undercoverbrother, 10 January 2008 - 16:57.


#29
rudolf992

rudolf992

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 12.07.2007
Pune rg59,ca daca la 70m isi face bine treaba si aici va face,defapt la 15m nu prea conteaza, eu am pus din 0.7lei /metru si am imagine buna(si cablul nu e nu stiu ce.
Alt cablu mai subtire face si el treaba doar sa fie ecranat

#30
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006
rg58/rg58u. Din cate imi amintesc alea sunt cabluri pentru semnal video...

#31
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
m-a mancat si am cumparat gata facut.Bandridge sau ceva de genul.
se vede bine(contrast luminozitate, culori, nu are purici sau alte chestii) doar ca imaginea are niste "valuri" inclinate la 45 de grade. ceva in genul monitoarelor in care se da cu frecventa prea mare.
vreo idee cum sa scap de ele.
se intampla la orice rezolutie fie 640, 800 sau 1024
frecvente i-am dat 60, 56, 47interlaced. nu am 50.
am setat displayul ca fiind generic tv.
deci? pot sa fac ceva sa scap de valurile alea sau sunt de la cablu?

LE:am (cam) rezolvat-o. daca scot antena din tv se vede PERFECT.
totusi cum as putea sa le impac sa mearga impreuna?

Edited by undercoverbrother, 10 January 2008 - 23:10.


#32
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,567
  • Înscris: 17.09.2005
Alimenteaza PC-ul de la o priza cu impamantare.

#33
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

View PostMr_Devil83, on Jan 10 2008, 22:44, said:

rg58/rg58u. Din cate imi amintesc alea sunt cabluri pentru semnal video...
Nu. Acestea sunt varianta cablurilor pentru RF, adica 50 ohmi fata de varianta corecta RG59 -75 ohmi.

Pentru a elimina interferentele se poate incerca conectarea pe cablul video a unui TOR de ferita.

http://www.radiodan....s/RF_chokes.htm

Se incearca trecerea firului de 2-3 ori prin miezul respectiv.
Attached File  tor.jpg   72.24K   95 downloads
Stiu ca la unele surse de Pc sau chiar la anumite carcase se livreaza un mic tor de ferita
http://forum.softped...a...ost&id=7690
http://forum.softped...a...ost&id=7692
Pe cablurile  sensibile la perturbatii sunt deja montate:
[ http://www.electronicsshowplace.com/images/isimages/DHMXT101HQ25.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.radiodan.com/Henry/parts/images/rnd5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by mister_rf, 11 January 2008 - 08:43.


#34
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
interesant.
un magnet de difuzor sau chiar 2 ar functiona? nu vreau sa stric dif degeaba

#35
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Nu.
Alege alt material, poate tolele de la un trafo, ceva materiale feromagnetice... dar cel mai bine le gasesti intr-o sursa de PC defecta.

#36
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
inca ceva. valurile alea sunt specifice ecranelor crt sau vor aparea si pe lcd? (intentionez sa cumpar saptamana viitoare un tv lcd)
ca sa nu deschid alt topic. netinand cont de marca, care tv sunt mai bune? cele cu rez de 640x480 sau 800x600?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate