Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Masina universala :)

God's Crooked Lines(2022)

Mai nou, și poliția loc...
 TAHITI ligue 1

Control polaritate motor dc 24v

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca
 Cum se procedeaza daca jandarmii ...

Honor 70

Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7
 Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…
 

Slackware 12.1

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007

 ultimo, on Jul 15 2008, 18:59, said:

chmod 0777 <nume fisier>
dupa aceea dai din nou comanda

Asa frate, da-i cu drujba daca nu merge cu bisturiul. "chmod 755 InternetStarter" ce are, ii sta in gat?

@tepy15

Poti sa-i dai si

sh InternetStarter


#20
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
Nu stiu cine ti-a recomandat Slackware dar asta in nici un caz nu e distributie pentru incepatori. Eu iti recomand sa incepi cu o distributie mai user-friendly, o sa ai mari batai de cap cu Slackware

 same75, on Jul 15 2008, 19:57, said:

Asa frate, da-i cu drujba daca nu merge cu bisturiul. "chmod 755 InternetStarter" ce are, ii sta in gat?

sau chmod +x

Edited by AGT, 15 July 2008 - 19:02.


#21
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Da! Mai simplu
chomd +x <nume_fisier>

AGT lasa`l ca il ajutam. Asa invata omul.
Slackware e o distributie de la care ai ce invata.

#22
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
in sfarsit am reusit dar cum fac sa reporneasca automat la inceput de windows ?
acum cand dau drumu la windows trebuie sa scriu mereu in konsole asta
[email protected]:~# chmod 0777 agatec
[email protected]:~# ./InternetStarter
-bash: ./InternetStarter: No such file or directory
[email protected]:~# chmod 0777 agatec
[email protected]:~# cd /root
[email protected]:~# cd agatec
[email protected]:~/agatec# ./InternetStarter
username: tepy
password: ********
server: auth.iteye.ro
Connected!
login accepted!
Mai aveti 17 zile de internet!

aveti ceva mai simplu ce sa scriu

chomd +x <nume_fisier>

asta cum functioneaza chomd +x si aici ce trec ./internetstarter ? sau /root?

Edited by tepy15, 15 July 2008 - 21:53.


#23
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Fi mai explicit. Eu unu nu am inteles mai nimic din ultimul post.
1. Ce face programul asta?
2. Unde il folosesti in linux sau windows?


chomd +x <nume fisier>
trebuie dat o singura data
dupa ce dai comanda de mai sus
poi folosi asa in consola
/root/agatec/InternetStarter

Edited by Fratello_2007, 15 July 2008 - 22:28.


#24
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008

 Fratello_2007, on Jul 15 2008, 23:26, said:

Fi mai explicit. Eu unu nu am inteles mai nimic din ultimul post.
1. Ce face programul asta?
2. Unde il folosesti in linux sau windows?


chomd +x <nume fisier>
trebuie dat o singura data
dupa ce dai comanda de mai sus
poi folosi asa in consola
/root/agatec/InternetStarter

deci man eu am net de la o firma de net firma asta de net foloseste programu asta pentru a se loga useri care au net de la ei  sper ca ai inteles, auzi uite ce scrie aici cum naiba scriu comanda aia si unde am inteles ca intru in konsole si acolo scriu /usr/hlds dau enter si dupaia scriu ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet etc..
Pornirea serverului
Mergem in directorul /usr/hlds si executam comanda:
Code:
./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2

Pentru a porni serverul in screen, folosim comanda:
Code:
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2

Aceasta comanda, lanseaza serverul in fundal. Pentru a ne atasa din nou la el, scriem:
Code:
screen -r hlds

Pentru a il trimite din nou in background, tinem apasat tasta Ctrl, apasam tasta A, tinem apasat si apoi apasam tasta D.

Pentru ca serverul de CS sa porneasca la fiecare boot-are a serverului de Linux, trebuie sa adaugam urmatoarele linii in /etc/rc.local
Code:
cd /usr/hlds
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2


#25
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Ideea e sa ai serverul de cs instalat.
Apoi te duci in directorul serverului si dai comenzile alea.
Trebuie sa ai instalat si screen

Il poti descarca de aici.
http://packages.zenw...version=current
E compatibil Slackware.
Ca sa il instalezi faci asa:
konsole
su
bagi parola
installpkg screen-4.0.3-i486-1.tgz



Bafta

Edited by Fratello_2007, 15 July 2008 - 23:12.


#26
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008

 Fratello_2007, on Jul 16 2008, 00:09, said:

Ideea e sa ai serverul de cs instalat.
Apoi te duci in directorul serverului si dai comenzile alea.
Trebuie sa ai instalat si screen

Il poti descarca de aici.
http://packages.zenw...version=current
E compatibil Slackware.
Ca sa il instalezi faci asa:
konsole
su
bagi parola
installpkg screen-4.0.3-i486-1.tgz



Bafta

nu inteleg deci l-am down.. acum intru in console si dupaia ?

serverul l-am configurat doar trebuie sa dau drumu...

auzi man se poate juca cs de pe linux?

Edited by tepy15, 15 July 2008 - 23:23.


#27
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Cu wine poate.
Dar te complici si mai bine ti windows pt. joace.

deschizi consola
te loghezi ca root si faci ce am spus mai sus.

Poti sa ii dai drumul si fara screen. Screen nu face decat sa iti deschida console virtuale, astfel incat sa poti rula mai multe servere in acelasi timp.
Daca nu te intereseaza lucru asta poti sta si fara screen.

Edited by Fratello_2007, 15 July 2008 - 23:38.


#28
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
deci numai de-asta iti trebuie tie Linux sa faci server de CS  :D
CS merge bine si in Linux, dar trebuie sa ai instalat Wine sau Cedega. Gasesti pachet pentru Wine pe http://linuxpackages.net tot cu installpkg le instalezi cum ti-a scris Fratello mai sus. Totusi daca ai si server si vrei sa te si joci de pe acelasi calculator n-o sa-ti mearga prea bine ca ambele consuma resurse destul de multe, mai ales daca iti intra multi pe server.

ca sa rulezi InternetStarter nu trebuie sa faci atatea cd-uri merge si daca scrii /root/agatec/InternetStarter

#29
Amorphous

Amorphous

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 16.08.2007
hai sa iti dau un sfat ... acum ca ai deja server ul instalat , as putea sa te ajut sa iti configurez acel; server cum vrei tu mai bine simai usor, sunt fost administrator de 6 servere de cs pe llinux, toate instalate si configurate de mine din fir a par, dar daca esti total pe langa linux, nu mi o lua in nume de rau, sfatul meu e mai bine sa nu incerci ....... sa iti explic si cateva motive: tocmai ce ti ai facut ip ul public pe un forum, mai mult ca sigur nu e singurul, orice idiot acum va sta sa te scaneze pana te gaseste online sa iti intre in server si sa iti faca rau ...... sau a doua varianta, vei primi flood de te vei satura, sau a treia varianta si mai grava, te vei trezi cu linuxul plin de tot felul de mail uri de spam instalate si te vei trezi acasa cu politia intreband de tine ......
daca esti sigur ca nu vrei nici una din astea, ori cauti pe cineva care sa te ajute sa iti securizezi acel linux, mai ales ca e vorba de slack, si abia dupa aceea te apuci de instalat server de cs, ori pui mana pe tutoriale de iptables, si inveti cum sa inchizi si cum sa deschizi porturi, si numai porturile de care chiar ai nevoie, dupa aceea, te duci inapoi pe forumul de unde ai luat citatul cu pornirea in screen sau directa sa server ului si cauti si tutorialul de instalare snort inline pentru atacurile csdos, pentru ca acel program de boost la server si totodata protectie anti-csdos, imi scapa numele acum, dar e valabil atat ptr windows cat si ptr linux, e o mare mare balarie. motivele sunt multe, si mai ales daca vrei sa iti faci un server care intr adevar sa iti si tina, sa vrei sa il cresti, acel programel este ultima solutie pe care ai vrea sa o iei in calcul ;)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate