Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?
 sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...

BSOD help - Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina
 Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...

The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...
 Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?
 

Slackware 12.1

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
am si eu o problema, cand am instalat Slackware am ajuns la pasu cand imi zice "nici o parola root detectabila" ai dau yes si nu pot sa scriu nimic ce pot sa fac? uitati aici poza
[ http://www.sz3bbyla.ilive.ro/so/slackware/install_slack_12/29.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by tepy15, 14 July 2008 - 00:53.


#2
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
LOL tu nu vezi ce scrii cand bagi parola :) nu iti apare cu stelute, nimic, asa e linux-ul

Baga prima data o parola

Apasa Enter, o sa ti-o ceara din nou ;) si dupa va continua install-ul.

#3
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
frate sincer nu am instalat niciodata slack sau orice linux si habar nu aveam.

dar cum naibi setarile la net ca nu-mi merg :((

ce trebuie sa fac am

ip 89.42.225.247
subnetmask:255.255.255.128
Defaul gateway:89.42.225.129

Preferred DNS server:192.168.200.2
Alternate DNS server: 192.168.200.3

si foloseam internet starter pentru logare dar cum naiba fac acum:((

#4
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Incearca cu ifconfig.


ifconfig eth0
ce zice ?


Incearca sa citesti cartea
ftp://ftp.slackbook.org/pub/slackbook/slackbook-2.0.pdf

Edited by Fratello_2007, 14 July 2008 - 23:15.


#5
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008

View PostFratello_2007, on Jul 15 2008, 00:13, said:

Incearca cu ifconfig.


ifconfig eth0
ce zice ?


Incearca sa citesti cartea
ftp://ftp.slackbook.org/pub/slackbook/slackbook-2.0.pdf



unde scriu ifconfig eth0

#6
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
in consola ca root.

#7
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
frate eu is but care e consola ca sunt paralel:(

#8
phoenix12345

phoenix12345

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 821
  • Înscris: 03.12.2006

View Posttepy15, on Jul 15 2008, 01:30, said:

frate eu is but care e consola ca sunt paralel:(
Consola/Terminalul in KDE(parca cu KDE vine slackware) o gasesti in meniul K => System **** => Konsole. Sau poti sa apesi Control+Alt+F1(F2,F3...) si Control+Alt+F7 sa te intorci inapoi la interfata grafica.

#9
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008

View Postphoenix12345, on Jul 15 2008, 01:48, said:

Consola/Terminalul in KDE(parca cu KDE vine slackware) o gasesti in meniul K => System **** => Konsole. Sau poti sa apesi Control+Alt+F1(F2,F3...) si Control+Alt+F7 sa te intorci inapoi la interfata grafica.


Am dat  acolo mi-a aparut niste date despre placa de net etc dar eu vreau sa pun ip-urile

uitati ce-mi apare jos in bara in dreapta langa ceas

ip address: 89.42.225.247
subnet mask: 255.255.255.128
broad cast address: 89.42.255.255   -habar nu am ce e asta ca eu nu l-am trecut
default gateway: 89.42.225.129
hw-address: 00:0d:61:c2:a2:9a

si daca intru jos in KDE jos in meniu dau settings-internet&network-network settings, dupa care imi apare un tabel sa zic asa  si scrie |network interfaces|routes|domain name system|network profiles| si restu nu stiu ce sa mai fac ajuta-ma va rog

Edited by tepy15, 15 July 2008 - 09:40.


#10
ultimo

ultimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 20.01.2007
Incearca in consola cu netconfig

#11
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
dar ce inseamna broad cast address? ca asta nu stiu:(

#12
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Incearca cu netconfig si introduce datele de legatura la net.
Apoi faci un:
ifconfig eth0 up
asta in consola
ca root

dai asa in consola:
su
apoi bagi parola (nu se va vedea ce scri acolo dar iti ia parola)
apoi enter
si
ifconfig eth0 up


Ti-am dat manualul lui de utilizare de ce nu il citesti ?
Dar daca nu te descurci si totusi vrei Slackware iti recomand Zenwalk. (mult mai usor de instalat si configurat. Aici te pot ajuta mai multdaca il instalezi.)
www.zenwalk.org
*** Poti sa imi dai si un PM daca vrei sa sti mai multe sau nu te descuric cu Zenwalk.

Edited by Fratello_2007, 15 July 2008 - 11:26.


#13
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
am reusit man multumesc mult

acum am luat internet starter de pe http://auth.winnet.ro/net
l-am pus in pc si zice sa rulez ./internet starter cum sa rulez unde scriu ./internet starter ?

#14
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Nu stiu la ce foloseste aplicatia dar se face in felul urmator:
dezarhivezi arhiva intr-un director, apoi deschizi directorul respectiv.
Intri in agatec.
In directorul respectiv dai clic dreapta apoi konsole.
In console dai comanda:
./InternetStarter

*** trebuie scris exact cum se numeste.

#15
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
deci l-am dezarhivat in root dupa care am setat acolo la internet starter useru si parola si serverul dupa care am dat click dreapta in folderul agatec. care acolo este internet starter inca un fisier agatec si readme, chiar acolo am dat click dreapta si nu apare nici o konsole cum fac?

am mai incercat sa intru jos in K system konsole unde scrie bash si am scris ./internet starter si imi zice ca nu e valida destinatia folderul:( mai zi-mi odata te rog

#16
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Bun.
Trebuie sa ajungi la directorul unde ai acel fisier InternetStarter.
deschizi consola
te loghezi ca root, apoi folosesti:
cd /
cd <nume director> .... si tot asa pana ajungi in directorul cu aplicatia
apoi dai comanda
./InternetStarter


bafta.

Ex:
cd /
cd /root
cd agatec
./InternetStarter

Edited by Fratello_2007, 15 July 2008 - 15:28.


#17
tepy15

tepy15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.07.2008
man am dat si imi zice permission denied :(( ce sa fac am intrat in folderul ala unde e internet starter am dat acolo jos in KDE -> system konsola si am scris cd /   dupaia cd /root   dupaia cd agatec  dupaia ./InternetStarter si enter si imi zice permission denied

#18
ultimo

ultimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 20.01.2007
chmod 0777 <nume fisier>
dupa aceea dai din nou comanda

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate