Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

probleme mașina de spalat rufe
 Magazine care vand bere la keg

Proiect ciudat legat de metaverse...

Daniel Fenechiu: Nu vom aște...

Transfer in acelasi pc cu FTP
 Și daca industria europeana ...

Alimentare camera ip distanta 50m

Nelamurire instalare internet

Cheie licenta Windows11
 Sfat plantare arbori pentru o mic...

rachiu din gemuri si dulceturi

Bara de cautare sa o mut jos?

Accesorii multitool Black and Dec...
 

Canon 40 d ARDE pozele ?

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007
Salutare, sun de curand poseserul unui Canon 40D. Inainte am avut un 350 D, si din ce am inteles e la multi prieteni (care au 40D ), cica acesta ar arde pozele1 :(
Este adevarat ? Sau pur si simplu este vorba decum e setat aparatul ?
Multumesc! Este folosit cu un flash 580 EX. (nu e vb de aparatul meu, inca )

Cu stima
Tiberiu

#2
Loox

Loox

    obraz fin. ºmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
Nu stiu...poate merge atasat la hot-shoe vreun flame-thrower! :w00t: :lol:

Daca blitul (si cel onboard si cel atasat) nu este folosit cum trebuie (setat pe TTL), normal ca-ti arde pozele. Sunt 2 fotografi cu 40D pe forum si n-am vazut nicio poza arsa la dansii... Orice aparat cu functia manual la blit poate sa arda pozele.. si D3 ;)

#3
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007

View PostLoox, on Jul 13 2008, 18:00, said:

Nu stiu...poate merge atasat la hot-shoe vreun flame-thrower! :w00t: :lol:

Daca blitul (si cel onboard si cel atasat) nu este folosit cum trebuie (setat pe TTL), normal ca-ti arde pozele. Sunt 2 fotografi cu 40D pe forum si n-am vazut nicio poza arsa la dansii... Orice aparat cu functia manual la blit poate sa arda pozele.. si D3 ;)
Deci sa inteleg ca apa nu are nimic ?
Adicac ma refer ca cei de la Canon nu au gresit nimic ? Nu stiu daca intelegi, dar se sune ca cice nu e un ap tocmai reusit. + ca  s-a pastrat rezolutia de la 30D si displayul l-au pus mai mare de 3.0 nu de 2.5 ca la 30 d, motiv pt care pozele nu se vad asa bine :(
Merci anticipat !
Cu stima

#4
Loox

Loox

    obraz fin. ºmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
Bro, tu crezi ca erau retardati sa lanseze un aparat semi-pro fara sa-i faca tzashpe teste inainte? N-are aparatul nicio vina... de fapt niciun aparat n-are nimic, de vina e cel care il foloseste. Mai era cineva cu 30D parca, cu o poza arsa de la nunta(pana la urma a declarat-o high key :lol:)... probabil omul nici nu stia cum sa porneasca blitul...daramite sa-l mai si seteze cum trebuie!
LCD-ul QVGA de la 40D este foarte bun, cu o rezolutie decenta. Si pana la urma nu-ti trebuie lcd-ul decat sa incadrezi si sa expui corect, poate sa aiba rezolutia si de 100x100. ;)

PS: Scrie te rog frumos pe romaneste, sunt destul de obosit la ora asta sa rezolv integramele din posturile tale :arigato:

#5
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
40d are o gama dinamica super buna.

exista o expresie pt situatii de genul asta: user error and RTFM.

#6
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007
Loox , daca spui tu asa e, nu te mai stresez! Oricum, ma gandeam ca poate mai sunt si alticolegi care or sa-mi raspunda... adica imi pare rau ca te-am stresat...
Cu stima

#7
Loox

Loox

    obraz fin. ºmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
Nu m-ai stresat. Am zis doar ca sunt obosit, si sa scrii si tu ordonat. In fine, imi pare rau ca iti pare rau ca ...m-ai stresat :blink: Bafta!

Edited by Loox, 13 July 2008 - 17:38.


#8
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005
N-am inteles intrebarea ta.Zici ca ai deja un 40D.De ce ne mai intrebi pe noi daca arde pozele?
Eu n-am folosit aparatu` in auto (nici nu stiu daca are) si in acest mod nu iti pot garanta ca nu arde. Insa in orice alt mod, setat corespunzator, aparatul face treaba foarte buna
LCD-ul e bun de verificat histograma, nu-ti trebe cine stie ce rezolutie la el.


Referitor la expunerea cu flash.......de curand i-am luat un 430EX sa-i tina de urat.Am pozat in diverse conditii cu el(obiecte mici de la 40 cm distanta,diafragme inchise, deschise, bounced....etc) si pot sa zic ca expunerea este foate consistenta.

#9
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007

View Postflorinel, on Jul 13 2008, 18:40, said:

N-am inteles intrebarea ta.Zici ca ai deja un 40D.De ce ne mai intrebi pe noi daca arde pozele?
Eu n-am folosit aparatu` in auto (nici nu stiu daca are) si in acest mod nu iti pot garanta ca nu arde. Insa in orice alt mod, setat corespunzator, aparatul face treaba foarte buna
LCD-ul e bun de verificat histograma, nu-ti trebe cine stie ce rezolutie la el.


Referitor la expunerea cu flash.......de curand i-am luat un 430EX sa-i tina de urat.Am pozat in diverse conditii cu el(obiecte mici de la 40 cm distanta,diafragme inchise, deschise, bounced....etc) si pot sa zic ca expunerea este foate consistenta.

Logic ca are auto, nu asta e ideea, eu nu am tras mai mult de 400 de cadre, si nu am inca flash extern...
Am auzit de la mai multi ca ar arde pozele si vroiam sa intreb mai multa lume care are 40 D. Vroiam sa stiu daca am facut o imvestitie buna, pe viitor vreau sa ma apuc de foto nunti, botezuri, etc.. evenimente!
Multumesc

P.S. Loox, totul e ok din punctul meu de vedere :)
Bafta !

#10
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005

View Postgmtiby, on Jul 13 2008, 19:05, said:

Logic ca are auto, nu asta e ideea, eu nu am tras mai mult de 400 de cadre, si nu am inca flash extern...
Am auzit de la mai multi ca ar arde pozele si vroiam sa intreb mai multa lume care are 40 D. Vroiam sa stiu daca am facut o imvestitie buna, pe viitor vreau sa ma apuc de foto nunti, botezuri, etc.. evenimente!
Multumesc

P.S. Loox, totul e ok din punctul meu de vedere :)
Bafta !

Sefu` , sper ca viitoru` asta sa fie ceva mai indepartat.Adica sa-ti iei timp intai sa inveti si abia dupa sa te ocupi de amintirile oamenilor.

#11
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
Probabil uitat pe +2EV la E.C. :P

#12
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View Postgrig_jr, on Jul 14 2008, 10:29, said:

Probabil uitat pe +2EV la E.C. :P
si/sau +2 la F.E.C.

#13
MicPitic

MicPitic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 18.07.2007
nu pot decat sa intaresc ceea ce so spus deja mai sus, nu da buleala.
daca stii sa-l folosesti face exact ce vrei tu,nimik de capul lui.
eu il am,nu ma consider "meserias" si tot nu am avut probleme cu el,deci...

#14
dreadboy

dreadboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 25.05.2005

View Postflorinel, on Jul 14 2008, 07:07, said:

Sefu` , sper ca viitoru` asta sa fie ceva mai indepartat.Adica sa-ti iei timp intai sa inveti si abia dupa sa te ocupi de amintirile oamenilor.

nu prea cred. ca d-aia si-a luat 40d si bazaie p-aici ca arde pozele. daca tot n-are ce arata portofoliu cu ce stie, baga "scula" la inaintare ; e mare, butucanoasa... da bine la client.  :lol:

#15
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007

View Postdreadboy, on Jul 14 2008, 23:59, said:

nu prea cred. ca d-aia si-a luat 40d si bazaie p-aici ca arde pozele. daca tot n-are ce arata portofoliu cu ce stie, baga "scula" la inaintare ; e mare, butucanoasa... da bine la client.  :lol:
Vad ca tu NU intelegi. REPET : am auzit ca 40D, ar arde pozele, NU ca eu le ard. NU de asta am laut 40D, sa dea bine la clienti, deoarece clientii nu se uita si NICI nu cunosc aparatele. NU conteaza ce scula ai ci doar ce STII sa faci! Daca asa crezi tu... esti tare.

Bafta

View Postflorinel, on Jul 14 2008, 07:07, said:

Sefu` , sper ca viitoru` asta sa fie ceva mai indepartat.Adica sa-ti iei timp intai sa inveti si abia dupa sa te ocupi de amintirile oamenilor.
Nu este asa de indepartant cum crezi. Dar la cum cunosti tu aparatul.... mi-ar fi rusine sa spun ca NU STII daca are " AUTO ".... chiar jenant, sincer sa fiu. In schimb vad ca stii sa jignesti oamenii! Mai intai citeste cu cartea si o sa vazi ca are optiunea FULL AUTO !
Succes !!!!!!!

#16
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005

View Postgmtiby, on Jul 15 2008, 11:34, said:

Vad ca tu NU intelegi. REPET : am auzit ca 40D, ar arde pozele, NU ca eu le ard. NU de asta am laut 40D, sa dea bine la clienti, deoarece clientii nu se uita si NICI nu cunosc aparatele. NU conteaza ce scula ai ci doar ce STII sa faci! Daca asa crezi tu... esti tare.

Bafta


Nu este asa de indepartant cum crezi. Dar la cum cunosti tu aparatul.... mi-ar fi rusine sa spun ca NU STII daca are " AUTO ".... chiar jenant, sincer sa fiu. In schimb vad ca stii sa jignesti oamenii! Mai intai citeste cu cartea si o sa vazi ca are optiunea FULL AUTO !
Succes !!!!!!!


Alo, sefu` ,modu` AUTO pe un DSLR e degeaba.Plus ca, normal, daca nu folosesti modurile degeaba - n-ai de unde sa stii daca ele exista sau nu.
Cat de important e sa cunosti aparatu`? Da` cat de important e sa cunosti chestii generale, valabile la orice aparat? Ca exemplu cativa termeni simpli, care n-au treaba cu modul "auto" : diafragma, timp de expunere, ISO, camp de profunzime, focala, focus manual, compensarea expunerii/expunere manuala,sincronizare cu deschiderea cortinei, sincronizare cu inchiderea cortinei, sincronizare cu timpi rapizi de expunere, blocarea expunerii, hiperfocala. Regula treimilor, diagonale, linii de fuga, izolarea subiectului cu profunzimea de camp.Lumina directa, lumina indirecta,...etc.

Deeeci.... burta pe carte.Si mai discutam....

#17
gmtiby

gmtiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 25.07.2007

View Postandrei_0, on Jul 14 2008, 13:59, said:

si/sau +2 la F.E.C.
Imi poti spune si mie te rog, cam pe unde sunt aceste setari ?
P.S. Sunt interesat de obiectivul tau, daca il mai ai!

Merci mult !

#18
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005
Dupa cum ziceam... burta pe carte.
FEC inseamna flash exposure compansation, si ai un butonas pe aparatu` tau care are ca simbol o patratica taiata in doua pe diagonala si _\+.Daca apesi butonul ala si dai din rotita poti mari sau micsora puterea flashului.Da` ala tre` sa fie pe ) in majoritatea cazurilor, sau, ca sa intelegi mai bine, la mijloc.

Cu placere.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate