Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
vreau sa fac Visinata
Last Updated: Nov 09 2019 01:39, Started by
XAN
, Jul 12 2008 19:18
·
0
#109
Posted 25 June 2017 - 03:36
Diluezi cu apa distilata sau fiarta (desi nu este acelasi lucru) si corectezi taria din mers cu alcool.
|
#110
Posted 17 July 2017 - 20:57
Buna seara,
Am si eu o intrebare: daca visinele cu zaharul au apucat sa fermenteze ( chiar au prins putin mucegai deasupra, a fost foarte cald si nu am stat cu ochii pe ele), mai merita sa pun alcoolul sau le pot arunca? |
#111
Posted 17 July 2017 - 21:31
loock, on 12 iulie 2008 - 23:49, said:
Cred ca vrei sa faci lichior de visine, denumit impropriu pe la noi visinata. Folosita corect denumirea, inseamna sampanie cu visine macerate in ea... Esti sigur ca le lasi sa fermenteze 2-3 saptamani inainte sa pui alcoolul etilic ? Pe caldura asta ........ Eu as pune alcoolul etilic imediat ! Atentie la alcool sa nu fie cu gust de votca proasta... Exista si exceptii - votca Bartenders care era ultima data cand am gustat, alcool rafinat chior, si cred ca e numai buna... Nu cred ca trebuie sa fie obligatoriu de 96 de grade...dar daca gasesti, e bine... XAN, on 12 iulie 2008 - 19:18, said:
sper sa mai gasesc in comert niste visine. Vreau sa fac intr-un PET de 5 litri de apa plata. Cate visine trebuie sa pun ? cat zahar ? cat sa stea la macerat ? alte ingrediente "minune" etc ? o adevarata reteta daca stie cineva . PET-ul de 5 litri e foarte bun. Pui 3 părți (măurati în greutate) de vișine și una de zahăr. Pot intra cam 3 kg de vișine. Nu din prima, completezi pe măsură ce se lasă. Amesteci bine. Poți crește cantitatea de zahăr până la dublu dacă vrei un lichior foarte dulce. Le lași la macerat cel puțin 10 zile până lasă zeama să acopere aproape vișinele. Le amesteci în fiecare zi sau de câte ori îți aduci aminte Adaugi alcool de 96 grade, cam jumătate de litru la fiecare 1,5 litri de amestec. Lași cam o lună să se macereze.Corectezi tăria alcoolică cu apă plată sau alcool după caz. xuma, on 17 iulie 2017 - 20:57, said:
Buna seara, Am si eu o intrebare: daca visinele cu zaharul au apucat sa fermenteze ( chiar au prins putin mucegai deasupra, a fost foarte cald si nu am stat cu ochii pe ele), mai merita sa pun alcoolul sau le pot arunca? Dacă doar au fermentat și nu s-a schimbat gustul în rău poți să mai pui zahăr, vezi ce se întâmplă. Nu te zgârci. Dacă gustul e bun, adică se simte un pic de alcool, nu este acru și nu are mirosuri/arome neplăcute și e suficient de dulce poți pune alcool (cu generozitate) să stopezi fermentația. Dar cel mai probabil problema e lipsa de zahăr. Corectează asta dacă gustul nu s-a schimbat în rău. LL13G, on 13 iulie 2015 - 18:41, said:
Salut, Am o dilema: nu gasesc alcool rafinat (pentru visinata) pe care sa scrie din ce e facut. La Prodvinalco scrie ca este "de origine agricola", ceea ce nu prea ma face sa cumpar. La fel scrie si pe marca proprie carrefour. Ma asteptam sa scrie pe ele ca sunt facute din cereale, ca asa am gasit in trecut. Aveti idee de unde pot lua un alcool a carui provenienta sa fie scrisa clar pe sticla? probabil e făcut din cartofi sau alte resturi fermentabile de la alte procese de industrializare a produselor agricole. Oricum nu contează, e alcool 96 de grade cu gust neutru. Exact ce trebuie pentru lichioruri făcute acasă. Edited by DaculScoril0, 17 July 2017 - 21:26. |
#112
Posted 17 July 2017 - 21:57
DaculScoril0, on 17 iulie 2017 - 21:31, said:
dacă a prins mucegai e cam de aruncat. probabil că n-ai pus zahăr suficient la început. Zahărul e un inhibitor pentru drojdii și mucegai dacă e în cantitate suficientă. Dacă doar au fermentat și nu s-a schimbat gustul în rău... Am gustat, este bun, dulce aromat. Nu e acidulat sau cu gust rau.. ciudat pentru ca avea un pic de mucegai. In fine, am amestecat bine din nou, nu se topise zaharul si se lasase pe fundul damigenei. Am adaugat alcoolul si sigur o sa iasa bine. Multumesc mult pt rapiditatea raspunsului. Chiar m-ai scos din incurcatura! Numai bine! |
#113
Posted 18 September 2017 - 14:45
danrogo2001, on 23 iunie 2017 - 09:08, said:
Intr-o damigeana de 10 litri am pus 5 kg. visine si 2 kg. zahar. Dupa 1 saptamana in care am agitat damigeana zilnic, visinele au lasat 3,5 litri de sirop. Am adaugat 1,5 litri alcool de 96 grade. Din calcule reiese ca ar avea 28,8 grade. Se simte ca fiind foarte dulce dar si tarisoara datorita alcoolului. Urmatoarea degustare peste vreo 2 saptamani. Daca as vrea sa fie mai putin dulce cu ce ar trebui sa o diluez. Mentionez ca taria este buna. Damigeana am luat-o de la Selgros cu vreo 22 de lei. Revin dupa 3 luni. Nu am mai diluat-o. Este minunata. |
#114
Posted 18 September 2017 - 15:11
danrogo2001, on 23 iunie 2017 - 09:08, said:
Intr-o damigeana de 10 litri am pus 5 kg. visine si 2 kg. zahar. Dupa 1 saptamana in care am agitat damigeana zilnic, visinele au lasat 3,5 litri de sirop. Am adaugat 1,5 litri alcool de 96 grade. Din calcule reiese ca ar avea 28,8 grade. Se simte ca fiind foarte dulce dar si tarisoara datorita alcoolului. Urmatoarea degustare peste vreo 2 saptamani. Daca as vrea sa fie mai putin dulce cu ce ar trebui sa o diluez. cu votca. ca apa o trage repede in jos ca tarie. votca fara gust sau miros. |
#115
Posted 18 September 2017 - 21:12
Io zic sa lasam topicu' asta in pace pan la anu', ca acum mai poti face doar visinata de gutui!(asta-i ca sucul de portocale cu aroma de ananas!)
|
#116
Posted 18 September 2017 - 22:11
casuta_papusilor, on 18 septembrie 2017 - 15:11, said: cu votca. ca apa o trage repede in jos ca tarie. votca fara gust sau miros. in practica, alcoolul se dilueaza cu apa distilata. scotchul spre exemplu, romul sau mai stiu eu care, se invecheste pe la 80 de grade. si se dilueaza la concentratia dorita inainte de imbuteliere. nu are nimic si de fapt este preferabil sa diluezi cu apa. normal, daca pui cu galeata apa, ii va trage "in jos" taria repede. se face in pasi marunti si nu neaparata totul in aceeasi zi. diluezi azi, iei un pahar. asteapta, maine incerca iarasi, vezi cum iti pare. mai trebuie, mai dilueaza. dar fa pauze intre incercari, ca altfeli tot torni si nu stii pe unde esti de fapt. sa diluezi cu votca.... pai tu la cat vrei sa tii visinata? ca nu dilueaza deloc. omul a pus deja alcool si ii este cam tare. votca are 30-40. visinata e bine sa stea la maxim 30 probabil aveai in gand sa alcoolizezi visinata cu votca, nu sa o diluezi. acum nu vreau sa fiu gica contra, dar nu recomand votca. tu ai facut o mentiune buna, dar putini pun urechea. aud votca, si pun votca. ca doar e vodca nu?. nu. dacxa nu pui o votca f buna si de calitate, mai bine te lasi lipsit pt ca iese f prost. si cum votca buna costa mult....ajungi la votca proasta. eu multa vreme am fost avocatul alcoolului rafinat de buna calitate. aveti mare grija, ca exista f mari diferente de calitate. alcool prost = dureri de cap. si vorbesc de alcool oficial, nu petarde. sunt si acolo diferente. totusi in timp am experimentat, gustat, facut etc si in prezent, trag cu rom invechit. merge si cu tequila dar e si mai scump. iese o visinata extraordinara. gustul romului se transmite, da o amprenta f buna visinatei. ps. eu sunt la munte. inca mai am visinine in copac. probabil s;au cam trecuty un pic, da acum 2 saptamani erau inca bune. |
#117
Posted 05 July 2019 - 06:46
Desi este topic despre visinata, cred ca zmeurata se incadreaza bine aici. Vreu sa fac zmeurata experimental, am pus intr-un borcan 1kg de zmeura cu 1/2kg de zahar. Mai departe citesc pe net 2 variante: prima spune sa las la 3-5-7 zile pana se topeste zaharul, apoi adaug 1/2l alcool 95 grade si las la macerat 2 luni si varianta a 2-a spune sa las la macerat 1 ora si dupa aia sa strecor compozitia. Daca este cineva care a mai facut zmeurata, cum ati procedat ?
|
#118
Posted 05 July 2019 - 09:29
Am facut anul trecut, zmeurata, capsunata, afinata, visinata si nucata. In afara de nucata, celelalte si-au schimbat gustul si culoare de nu mai stii ce bei. Metoda a fost cu zaharul peste fructe o perioada sa se macereze apoi adaugat alcool. Daca as mai face eu as pune peste fructe alcool dublu rafinat si dupa o luna as adauga siropul. Ma gandesc ca alcoolul extrage mai bine aroma din fructe decat zaharul (extractele se fac cu alcool) si nu mai exista riscul fermentatiei acetice. Dar nu mai fac decat nucata care cam bate la fund multe lichioruri.
|
|
#119
Posted 08 July 2019 - 14:13
destrug, on 05 iulie 2019 - 09:29, said:
Am facut anul trecut, zmeurata, capsunata, afinata, visinata si nucata. In afara de nucata, celelalte si-au schimbat gustul si culoare de nu mai stii ce bei. Metoda a fost cu zaharul peste fructe o perioada sa se macereze apoi adaugat alcool. Daca as mai face eu as pune peste fructe alcool dublu rafinat si dupa o luna as adauga siropul. Ma gandesc ca alcoolul extrage mai bine aroma din fructe decat zaharul (extractele se fac cu alcool) si nu mai exista riscul fermentatiei acetice. Dar nu mai fac decat nucata care cam bate la fund multe lichioruri. |
#120
Posted 15 July 2019 - 19:22
DaculScoril0, on 17 iulie 2017 - 21:31, said: probabil e făcut din cartofi sau alte resturi fermentabile de la alte procese de industrializare a produselor agricole. Oricum nu contează, e alcool 96 de grade cu gust neutru. Exact ce trebuie pentru lichioruri făcute acasă. Multumesc! In 2015 cand am intrebat am luat ceva de la Vinalcool, sau ceva de genul. Anul asta am luat de la Alcoprod Service si ma intreb cine sunt ei si daca e ok ce am luat, ca nu am auzit de ei. Nu situ de ce nu a luat Prodvinalco, dar si pt ei singurul criteriu era ca vad ca apar pe siteuri ale mai multor retaileri. Exista vreo metoda de a testa ca alcoolul etilic cumparat e ok? |
#121
Posted 15 July 2019 - 19:25
da, bei 1l si daca a doua zi nu te doare capu, înseamnă ca e ceea ce trebuie.
|
#122
Posted 16 July 2019 - 09:11
La cât fac in casa pun 0.75 ml si imi ia cam 1 an sa beau toată visinata și tu vrei sa beau 1l intr-o zi?
|
#123
Posted 16 July 2019 - 11:25
Sunt metode de verificare pentru a face deosebirea intre etilic si metilic. În schimb, calitatea alcoolului se poate determina doar printr-o analiză de laborator. M-am lovit si eu de curând de aceeasi problema. Dacă este pe raftul magazinelor si este etilic, nu ar trebui sa-ti faci probleme, cred.
|
|
#124
Posted 16 July 2019 - 17:54
StateF, on 16 iulie 2019 - 11:25, said:
Sunt metode de verificare pentru a face deosebirea intre etilic si metilic. În schimb, calitatea alcoolului se poate determina doar printr-o analiză de laborator. M-am lovit si eu de curând de aceeasi problema. Dacă este pe raftul magazinelor si este etilic, nu ar trebui sa-ti faci probleme, cred. |
#125
Posted 09 November 2019 - 01:39
fracture, on 19 iunie 2009 - 11:43, said:
Pai cam asa o sa fac si eu numai ca eu as pune alcoolul direct fara sa il mai diluez si abia dupa doua trei zile as completa cu apa. Care-i problema daca intra alcoolulin fruct? De exemplu la un pet de 5L cam cat alcool dublu rafinat sa pun? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users