Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 

vreau sa fac Visinata

- - - - -
  • Please log in to reply
124 replies to this topic

#109
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Diluezi cu apa distilata sau fiarta (desi nu este acelasi lucru) si corectezi taria din mers cu alcool.


#110
xuma

xuma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 11.07.2007
Buna seara,
Am si eu o intrebare: daca visinele cu zaharul au apucat sa fermenteze ( chiar au prins putin mucegai deasupra, a fost foarte cald si nu am stat cu ochii pe ele), mai merita sa pun alcoolul sau le pot arunca?

#111
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 loock, on 12 iulie 2008 - 23:49, said:

Cred ca vrei sa faci lichior de visine, denumit impropriu pe la noi visinata.
Folosita corect denumirea, inseamna sampanie cu visine macerate in ea...Posted Image

Esti sigur ca le lasi sa fermenteze 2-3 saptamani inainte sa pui alcoolul etilic ?
Pe caldura asta ........

Eu  as pune alcoolul etilic imediat !
Atentie la alcool sa nu fie cu gust de votca proasta...
Exista si exceptii - votca Bartenders care era ultima data cand am gustat, alcool rafinat chior, si cred ca e numai buna...Posted Image
Nu cred ca trebuie sa fie obligatoriu de 96 de grade...dar daca gasesti, e bine...Posted Image
tottul e greșit!

 XAN, on 12 iulie 2008 - 19:18, said:

sper sa mai gasesc in comert niste visine. Vreau sa fac intr-un PET de 5 litri de apa plata. Cate visine trebuie sa pun ? cat zahar ? cat sa stea la macerat ? alte ingrediente "minune" etc ? o adevarata reteta daca stie cineva .
Dacă mai e de actualitate....
PET-ul de 5 litri e foarte bun.
Pui 3 părți (măurati în greutate) de vișine și una de zahăr. Pot intra cam 3 kg de vișine. Nu din prima, completezi pe măsură ce se lasă. Amesteci bine. Poți crește cantitatea de zahăr până la dublu dacă vrei un lichior foarte dulce. Le lași la macerat cel puțin 10 zile până lasă zeama să acopere aproape vișinele. Le amesteci în fiecare zi sau de câte ori îți aduci aminte Posted Image
Adaugi alcool de 96 grade, cam jumătate de litru la fiecare 1,5 litri de amestec. Lași cam o lună să se macereze.Corectezi tăria alcoolică cu apă plată sau alcool după caz.

 xuma, on 17 iulie 2017 - 20:57, said:

Buna seara,
Am si eu o intrebare: daca visinele cu zaharul au apucat sa fermenteze ( chiar au prins putin mucegai deasupra, a fost foarte cald si nu am stat cu ochii pe ele), mai merita sa pun alcoolul sau le pot arunca?
dacă a prins mucegai e cam de aruncat. probabil că n-ai pus zahăr suficient la început. Zahărul e un inhibitor pentru drojdii și mucegai dacă e în cantitate suficientă.
Dacă doar au fermentat și nu s-a schimbat gustul în rău poți să mai pui zahăr, vezi ce se întâmplă.  Nu te zgârci.
Dacă gustul e bun, adică se simte un pic de alcool, nu este acru și nu are mirosuri/arome neplăcute și e suficient de dulce poți pune alcool (cu generozitate) să stopezi fermentația.
Dar cel mai probabil problema e lipsa de zahăr. Corectează asta dacă gustul nu s-a schimbat în rău.

 LL13G, on 13 iulie 2015 - 18:41, said:

Salut,

Am o dilema: nu gasesc alcool rafinat (pentru visinata) pe care sa scrie din ce e facut.

La Prodvinalco scrie ca este "de origine agricola", ceea ce nu prea ma face sa cumpar. La fel scrie si pe marca proprie carrefour.
Ma asteptam sa scrie pe ele ca sunt facute din cereale, ca asa am gasit in trecut. Aveti idee de unde pot lua un alcool a carui provenienta sa fie scrisa clar pe sticla?

probabil e făcut din cartofi sau alte resturi fermentabile de la alte procese de industrializare a produselor agricole. Oricum nu contează, e alcool 96 de grade cu gust neutru. Exact ce trebuie pentru lichioruri făcute acasă.

Edited by DaculScoril0, 17 July 2017 - 21:26.


#112
xuma

xuma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 11.07.2007

 DaculScoril0, on 17 iulie 2017 - 21:31, said:

dacă a prins mucegai e cam de aruncat. probabil că n-ai pus zahăr suficient la început. Zahărul e un inhibitor pentru drojdii și mucegai dacă e în cantitate suficientă.
Dacă doar au fermentat și nu s-a schimbat gustul în rău...

Am gustat, este bun, dulce aromat. Nu e acidulat sau cu gust rau.. ciudat pentru ca avea un pic de mucegai. In fine, am amestecat bine din nou, nu se topise zaharul si se lasase pe fundul damigenei. Am adaugat alcoolul si sigur o sa iasa bine.
Multumesc mult pt rapiditatea raspunsului. Chiar m-ai scos din incurcatura!
Numai bine!

#113
danrogo2001

danrogo2001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 17.06.2006

 danrogo2001, on 23 iunie 2017 - 09:08, said:

Intr-o damigeana de 10 litri am pus 5 kg. visine si 2 kg. zahar. Dupa 1 saptamana in care am agitat damigeana zilnic, visinele au lasat 3,5 litri de sirop. Am adaugat 1,5 litri alcool de 96 grade. Din calcule reiese ca ar avea 28,8 grade. Se simte ca fiind foarte dulce dar si tarisoara datorita alcoolului. Urmatoarea degustare peste vreo 2 saptamani. Daca as vrea sa fie mai putin dulce cu ce ar trebui sa o diluez. Mentionez ca taria este buna.

Damigeana am luat-o de la Selgros cu vreo 22 de lei.


Revin dupa 3 luni.
Nu am mai diluat-o. Este minunata.

#114
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 danrogo2001, on 23 iunie 2017 - 09:08, said:

Intr-o damigeana de 10 litri am pus 5 kg. visine si 2 kg. zahar. Dupa 1 saptamana in care am agitat damigeana zilnic, visinele au lasat 3,5 litri de sirop. Am adaugat 1,5 litri alcool de 96 grade. Din calcule reiese ca ar avea 28,8 grade. Se simte ca fiind foarte dulce dar si tarisoara datorita alcoolului. Urmatoarea degustare peste vreo 2 saptamani. Daca as vrea sa fie mai putin dulce cu ce ar trebui sa o diluez.

cu votca.
ca apa o trage repede in jos ca tarie.
votca fara gust sau miros.

#115
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 14.02.2008
Io zic sa lasam topicu' asta in pace pan la anu', ca acum mai poti face doar visinata de gutui!(asta-i ca sucul de portocale cu aroma de ananas!)

#116
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 casuta_papusilor, on 18 septembrie 2017 - 15:11, said:


cu votca.
ca apa o trage repede in jos ca tarie.
votca fara gust sau miros.

in practica, alcoolul se dilueaza cu apa distilata. scotchul spre exemplu, romul sau mai stiu eu care, se invecheste pe la 80 de grade. si se dilueaza la concentratia dorita inainte de imbuteliere.
nu are nimic si de fapt este preferabil sa diluezi cu apa.
normal, daca pui cu galeata apa, ii va trage "in jos" taria repede. se face in pasi marunti si nu neaparata totul in aceeasi zi. diluezi azi, iei un pahar. asteapta, maine incerca iarasi, vezi cum iti pare. mai trebuie, mai dilueaza. dar fa pauze intre incercari, ca altfeli tot torni si nu stii pe unde esti de fapt.
sa diluezi cu votca.... pai tu la cat vrei sa tii visinata? ca nu dilueaza deloc. omul a pus deja alcool si ii este cam tare. votca are 30-40. visinata e bine sa stea la maxim 30

probabil aveai in gand sa alcoolizezi visinata cu votca, nu sa o diluezi.
acum nu vreau sa fiu gica contra, dar nu recomand votca. tu ai facut o mentiune buna, dar putini pun urechea. aud votca, si pun votca. ca doar e vodca nu?. nu. dacxa nu pui o votca f buna si de calitate, mai bine te lasi lipsit pt ca iese f prost. si cum votca buna costa mult....ajungi la votca proasta.

eu multa vreme am fost avocatul alcoolului rafinat de buna calitate. aveti mare grija, ca exista f mari diferente de calitate. alcool prost = dureri de cap. si vorbesc de alcool oficial, nu petarde. sunt si acolo diferente.

totusi in timp am experimentat, gustat, facut etc si in prezent, trag cu rom invechit. merge si cu tequila dar e si mai scump. iese o visinata extraordinara. gustul romului se transmite, da o amprenta f buna visinatei.

ps. eu sunt la munte. inca mai am visinine in copac. probabil s;au cam trecuty un pic, da acum 2 saptamani erau inca bune.

#117
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 04.02.2008
Desi este topic despre visinata, cred ca zmeurata se incadreaza bine aici. Vreu sa fac zmeurata experimental, am pus intr-un borcan 1kg de zmeura cu 1/2kg de zahar. Mai departe citesc pe net 2 variante: prima spune sa las la 3-5-7 zile pana se topeste zaharul, apoi adaug 1/2l alcool 95 grade si las la macerat 2 luni si varianta a 2-a spune sa las la macerat 1 ora si dupa aia sa strecor compozitia. Daca este cineva care a mai facut zmeurata, cum ati procedat ?

#118
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Am facut anul trecut, zmeurata, capsunata, afinata, visinata si nucata. In afara de nucata, celelalte si-au schimbat gustul si culoare de nu mai stii ce bei. Metoda a fost cu zaharul peste fructe o perioada sa se macereze apoi adaugat alcool. Daca as mai face eu as pune peste fructe alcool dublu rafinat si  dupa o luna as adauga siropul. Ma gandesc ca alcoolul extrage mai bine aroma din fructe decat zaharul (extractele se fac cu alcool) si nu mai exista riscul fermentatiei acetice. Dar nu mai fac decat nucata care cam bate la fund multe  lichioruri.

#119
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008

 destrug, on 05 iulie 2019 - 09:29, said:

Am facut anul trecut, zmeurata, capsunata, afinata, visinata si nucata. In afara de nucata, celelalte si-au schimbat gustul si culoare de nu mai stii ce bei. Metoda a fost cu zaharul peste fructe o perioada sa se macereze apoi adaugat alcool. Daca as mai face eu as pune peste fructe alcool dublu rafinat si  dupa o luna as adauga siropul. Ma gandesc ca alcoolul extrage mai bine aroma din fructe decat zaharul (extractele se fac cu alcool) si nu mai exista riscul fermentatiei acetice. Dar nu mai fac decat nucata care cam bate la fund multe  lichioruri.
Eu am ramas la ciresata, din cirese negre, are aroma cea mai faina.

#120
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006

 DaculScoril0, on 17 iulie 2017 - 21:31, said:


probabil e făcut din cartofi sau alte resturi fermentabile de la alte procese de industrializare a produselor agricole. Oricum nu contează, e alcool 96 de grade cu gust neutru. Exact ce trebuie pentru lichioruri făcute acasă.

Multumesc! In 2015 cand am intrebat am luat ceva de la Vinalcool, sau ceva de genul.

Anul asta am luat de la Alcoprod Service si ma intreb cine sunt ei si daca e ok ce am luat, ca nu am auzit de ei. Nu situ de ce nu a luat Prodvinalco, dar si pt ei singurul criteriu era ca vad ca apar pe siteuri ale mai multor retaileri.

Exista vreo metoda de a testa ca alcoolul etilic cumparat e ok?

#121
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
da, bei 1l si daca a doua zi nu te doare capu, înseamnă ca e ceea ce trebuie.

#122
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
La cât fac in casa pun 0.75 ml si imi ia cam 1 an sa beau toată visinata și tu vrei sa beau 1l intr-o zi?


#123
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
Sunt metode de verificare pentru a face deosebirea intre etilic si metilic. În schimb, calitatea alcoolului se poate determina doar printr-o analiză de laborator. M-am lovit si eu de curând de aceeasi problema. Dacă este pe raftul magazinelor si este etilic, nu ar trebui sa-ti faci probleme, cred.

#124
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006

 StateF, on 16 iulie 2019 - 11:25, said:

Sunt metode de verificare pentru a face deosebirea intre etilic si metilic. În schimb, calitatea alcoolului se poate determina doar printr-o analiză de laborator. M-am lovit si eu de curând de aceeasi problema. Dacă este pe raftul magazinelor si este etilic, nu ar trebui sa-ti faci probleme, cred.
Asa presupun si eu, dar imi aduc aminte ca acum... 4 ani cand am mai facut visinata am dat mai mult pe litrul de alcool. Acum am dat 72 lei la Carrefour, iar atunci stiu ca am dat spre suta.

#125
ozzyremmy

ozzyremmy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.06.2010

View Postfracture, on 19 iunie 2009 - 11:43, said:

Pai cam asa o sa fac si eu numai ca eu as pune alcoolul direct fara sa il mai diluez si abia dupa doua trei zile as completa cu apa.
Care-i problema daca intra alcoolulin fruct?
De exemplu la un pet de 5L cam cat alcool dublu rafinat sa pun?
Eu fac vișinată de ani de zile dar niciodată, repet, niciodată nu am pus apă! Vișine; zahăr; alcool 96 grade și sirop de vișine din producție proprie. Vișinile lasă destul de mult sirop iar dacă pui și alcoolul îți dai seama că din 96 de grade cât are alcoolul dintr-o dată se înjumătățesc gradele. Dacă aș mai pune și apă (bleah) ce mai fac? Vișinile le las 7-10 zile până încep să fermenteze după care sting cu alcoolul. Așa le las până în noiembrie, aproximativ după care începe procesul de limpezire! Până în decembrie e... lacrimă!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate