Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
vreau sa fac Visinata
Last Updated: Nov 09 2019 01:39, Started by
XAN
, Jul 12 2008 19:18
·
0
#1
Posted 12 July 2008 - 19:18
sper sa mai gasesc in comert niste visine. Vreau sa fac intr-un PET de 5 litri de apa plata. Cate visine trebuie sa pun ? cat zahar ? cat sa stea la macerat ? alte ingrediente "minune" etc ? o adevarata reteta daca stie cineva .
Edited by XAN, 12 July 2008 - 19:19. |
#2
Posted 12 July 2008 - 19:27
Strict parerea mea: renunta la plastic si ia o damigeana de sticla. Altfel se va impregna un gust neplacut.
La damigeana de 8 litri pui 5 kg visine cat mai "grase" si 3 kg de zaha. Alternezi straturile de zahar cu visine; le lasi 2 saptamani si apoi pui 2-3 litri de alcool (cat sa le acopere) de 96 de grade. Ia la sticla de la producatori nu de la "cunostinte". Succes! P.S. Sa-mi zici cum a iesit si poate facem schimb! :) |
#3
Posted 12 July 2008 - 23:49
Cred ca vrei sa faci lichior de visine, denumit impropriu pe la noi visinata.
Folosita corect denumirea, inseamna sampanie cu visine macerate in ea...;) Esti sigur ca le lasi sa fermenteze 2-3 saptamani inainte sa pui alcoolul etilic ? Pe caldura asta ........ Eu as pune alcoolul etilic imediat ! Atentie la alcool sa nu fie cu gust de votca proasta... Exista si exceptii - votca Bartenders care era ultima data cand am gustat, alcool rafinat chior, si cred ca e numai buna...:) Nu cred ca trebuie sa fie obligatoriu de 96 de grade...dar daca gasesti, e bine...:) |
#4
Posted 14 July 2008 - 10:54
loock, on Jul 13 2008, 00:49, said: Cred ca vrei sa faci lichior de visine, denumit impropriu pe la noi visinata. Folosita corect denumirea, inseamna sampanie cu visine macerate in ea...;) Domnule pruteanu. S-a impamantenit aceasta denumire va rugam sa ne iertati. Visinata, afinata, caisata...Nu e nimic impropriu. Exista si ca denumire comerciala... ;) asa ca hai sa nu fim prea exigenti.. O greseala care am facut-o la afinata: am pus alcool dublurafinat drept pentru care nu m-am putut atinge de licoare. Am incercat sa o repar cu un "concentrat" din comert si evident ca am stricat totul. Pacat de afine. |
#5
Posted 14 July 2008 - 14:36
Eu am facut visinata si in pet de 5 l de apa plata...si a iesit bine.
Am pus cam intr-un sfert de sticla visine si zahar, le-am lasat o saptamana (ca deh, e cald) si apoi am pus alcool doar pana le-am acoperit. Dupa alta saptamana am completat cu tuica de la tara si am mai lasat 1 sapt...si cam atat. |
#6
Posted 14 July 2008 - 20:35
Trei chestii de baza:
- Nu baga tuica, ii denatureaza gustul enorm. - Foloseste alcool curat. Eventual diluat, daca vrei mai slab. Orice alte chestii alcoolice bagate o transforma in altceva, mult mai slab calitativ. - Nu pune alcoolul imediat, o sa iasa un fel de alcool cu aroma de visine cu care poti spala obiecte de metal si care poate fi folosit cu succes ca detartrant. Edited by AlexIP, 14 July 2008 - 20:36. |
#7
Posted 14 July 2008 - 23:48
Nu mai folositi Pet-uri, alcoolul roade plasticul. Orice bautura cu grad alcoolic ridicat (spirtoasa) care se respecta se imbuteliaza si se pastreaza DOAR IN STICLA, NU LA PET. Alcoolul la Pet e o tampenie inventata pentru a economisi si care o beau doar amatorii de mitilicuri, dar dauneaza sanatatii daca e consumata. Si asa alcoolul dauneaza sanatatii, daca il bei si cu polimeri e si mai si.
|
#8
Posted 19 June 2009 - 09:46
Pana la urma se poate face visinata la pet? Si ce fel de alcool se pune? Se mai completeaza cu ceva?
|
#9
Posted 19 June 2009 - 10:33
fracture, on 19th June 2009, 09:46, said: Pana la urma se poate face visinata la pet? Si ce fel de alcool se pune? Se mai completeaza cu ceva? Deci merge si la PET in lipsa de altceva.Dupa ce au stat la macerat vreo saptamana(dar nu direct in bataia soarelui) pui alcool peste ele,cat sa le cuprinda.Eu nu pun din prima alcool tare,pentru ca intra in fruct,si n-are rost.Nu pune vodca sau tuica daca nu vrei sa-i schimbe gustul.iei alcool dublu rafinat si il diluezi cu apa,pana pe la 35 de grade(sau chiar 30).Abia dupa ce fructele si-au lasat aroma in alcoolul asta,poti completa cu alcool mai tare,depinde cat vrei de tare sa fie.Asta e reteta mea,evident ca exista si altele,dar,la baza,toate sunt la fel. |
#10
Posted 19 June 2009 - 11:43
zuv, on 19th June 2009, 06:33, said: Deci merge si la PET in lipsa de altceva.Dupa ce au stat la macerat vreo saptamana(dar nu direct in bataia soarelui) pui alcool peste ele,cat sa le cuprinda.Eu nu pun din prima alcool tare,pentru ca intra in fruct,si n-are rost.Nu pune vodca sau tuica daca nu vrei sa-i schimbe gustul.iei alcool dublu rafinat si il diluezi cu apa,pana pe la 35 de grade(sau chiar 30).Abia dupa ce fructele si-au lasat aroma in alcoolul asta,poti completa cu alcool mai tare,depinde cat vrei de tare sa fie.Asta e reteta mea,evident ca exista si altele,dar,la baza,toate sunt la fel. Care-i problema daca intra alcoolulin fruct? De exemplu la un pet de 5L cam cat alcool dublu rafinat sa pun? |
|
#11
Posted 19 June 2009 - 12:08
fracture, on 19th June 2009, 11:43, said: Pai cam asa o sa fac si eu numai ca eu as pune alcoolul direct fara sa il mai diluez si abia dupa doua trei zile as completa cu apa. Care-i problema daca intra alcoolulin fruct? De exemplu la un pet de 5L cam cat alcool dublu rafinat sa pun? Edited by zuv, 19 June 2009 - 12:09. |
#12
Posted 19 June 2009 - 13:07
ultima data cand am facut.... acum vreo 2-3 ani...am facut in PET-uri de 2 l. ...am facut vreo 2 dar nu mi-a trecut prin minte sa folosesc unul de 5 l. in fine a iest f buna.....
am folosit ac. reteta care s-a spus si aici. am pus visinele cu zahar ...le-am lasat vreo sptamana dupa care am pus alcool dublu rafinat....si completat cu apa plata. apa se pune cata vrei....de fapt din apa si reglezi taria licorii...pui mai multa o faci mai slaba...pui mai putina iese mai tare.... dupa gustul fiecaruia. de obice nu masor cantitatile...pun din ochi ps. visinele din visinata sunt excelente! :thumbup: Edited by bubalus, 19 June 2009 - 13:08. |
#13
Posted 20 June 2009 - 02:04
Eu nu am facut visinata pana acum insa am facut zeci de litri de afinata. Mare diferenta intre afinata si visinata nu este, asa ca, cine vrea, se poate ghida dupa cum fac eu afinata.
Am folosit mereu PET-uri de 5 litri. PET-ul umplut pana la jumatate (cel putin) cu afine si zahar. La jumatate de PET plin cu afine am pus cam 1 kg de zahar. Asta ar veni cam in proportie de 1:2 (1 kg de zahar la 2 de afine). Am pus in PET niste afine, apoi niste zahar, apoi iarasi afine si iarasi zahar. Dupa care am hatait bine PET-ul ca sa se amestece bine afinele cu zaharul. Dupa care am pus PET-urile undeva unde sa nu stea in drum. Si le-am lasat. In fiecare zi le mai zdruncinam oleaca ca sa se amestece bine ce era in PET-uri. Am tot facut asta pana cand ce era in PET-uri a fost la un pas de fermentare. Adica, pana inainte sa apara bule in lichid (fructele lasa "apa" destul de repede, asa ca se poate vedea cand apare prima bula de la fermentare). Eh, in acel moment am adaugat alcool. Alcool luat de la magazin, d-ala de opzecisiceva de grade, la sticlute mici de 250 ml, sticlute de plastic. O sticluta la juma' de PET de 5 litri (rolul alcoolului este, de fapt, de a opri procesul de fermentare). Si experianta a aratat ca o sticluta a fost deajuns. Evident ca se poate pune si mai mult daca se vrea o bautura mai tare. Daca se pune mai putin s-ar putea ca procesul de fermentare sa nu se opreasca. Apoi am lasat PET-urile sa stea asa cam doua luni.Sa iasa cat mai mult din afine. Apoi am tras "zeama" la sticle. "Zeama" asta este destul de concentrata si este mai buna decat orice lichior imaginabil. Are aroma, are gust, are tarie, are un gust deosebit. Afinele au ramas in PET. Acum se pot lasa sa mai lase zeama (si vor lasa). Si zeama asta se trage iarasi la sticla. Ce a ramas inca mai poate produce seria a doua de afinata. Se face un litru de sirop (se fierbe un litru de apa, se adauga zahar si se fierbe pna dupa ce s-a dizolvat zaharul). Se raceste (la temperatura camerei, nu mai rece) si se toarna peste afinele din PET. Si se mai adauga juma de sticluta de alcool. Si se zgaltaie binebine si se lasa sa mai stea o luna. Dupa care se trage din nou zeama la sticla. Seria asta va fi mai putin "groasa" decat prima serie si va fi si ceva mai tare. Se lasa la scurs cat mai multa zeama. Afinele care raman in PET sunt deja putin stafidite, ca aspect. Si acum urmeaza seria a treia. Se toarna peste ele inca o sticluta de alcool, se zgaltaie bine si se lasa iarasi vreo doua luni. Din cand in cand se mai zgaltaie PET-ul. Nu se mai adauga sirop. Si, dupa doua luni se scurge tot ce se mai poate din zeama. Dupa ce s-a scurs tot, afinele ramase pot fi pastrate in borcan pentru a fi folosite in torturi sau prajituri sau se arunca. Cu visinele se poate folosi aceeasi metoda. Atentie insa ca visinele lasa mai repede "zeama". Si cu cat visinele sunt mai coapte, cu atat mai buna va iesi visinata. Si va mai dau un sfat. Nu adaugati niciodata apa simpla in visinata/afinata. Adaugati doar "sirop" (apa fiarta cu mai mult sau mai putin zahar, chiar daca este apa "de izvor"). Ca idee, din 10 kg de afine am scos mereu cel putin 10 litri de afinata. Cea mai buna a fost prima transa. Inca ceva. Chestia cu PET-ul (de plastic, evident). Io fac pariu cu voi ca nu veti putea simti vreo diferenta intre o bautura tinuta in PET si una tinuta in sticla (de sticla). Pana acum am castigat toate pariurile. Edited by iordake_nl, 20 June 2009 - 02:10. |
#14
Posted 26 June 2009 - 17:24
gunnarson, on 15th July 2008, 00:48, said: Nu mai folositi Pet-uri, alcoolul roade plasticul. Orice bautura cu grad alcoolic ridicat (spirtoasa) care se respecta se imbuteliaza si se pastreaza DOAR IN STICLA, NU LA PET. Alcoolul la Pet e o tampenie inventata pentru a economisi si care o beau doar amatorii de mitilicuri, dar dauneaza sanatatii daca e consumata. Si asa alcoolul dauneaza sanatatii, daca il bei si cu polimeri e si mai si. Cât despre gust, normal ca la vișinată/afinată nu se simte plasticul pentru că băuturile astea au o aromă puternică. Băutura de calitate se ține întotdeauna în sticlă, pentru că sticla îi afectează gustul cel mai puțin. Atât de puțin, încât la vinurile puse la păstrare vibrațiile pământului care apar de exemplu lângă o șosea îi pot modifica gustul. Eh, ca să vedeți că mie nu mi-e frică, vă spun că fac suc de drojdie în PETuri. :) Cel mai convenabil. Dar la sfârșit îl mut în sticlă. -_- |
#15
Posted 26 June 2009 - 17:40
|
#16
Posted 27 June 2009 - 15:01
zuv, on 26th June 2009, 18:40, said: Asta ce mai e?!Recipe,please! |
#17
Posted 27 June 2009 - 15:39
Dihorul Razboinic, on 27th June 2009, 15:01, said: Sucul de drojdie este făcut din apă cu zahăr și drojdie, totul pus la fermentat. Durează vreo 2-3 săptămâni până se face. Eventual se poate aroma cu suc de lămâie sau ceai. Până acum l-am aromat cu ceai verde, dar ultima oară am pus un amestec de plante și are o culoare frumoasă. :) OT Apropos de suc de drojdie. Cea ma infecta bautura pe care am baut-o in viata mea a fost, pe vremea lu' ceausescu, rachiu din spuma de drojdie. Nu s-a putut bea decat scoasa din congelator, RCRCRC de sa-ti inghete limba. Pur si simplu, infecta! |
#18
Posted 27 June 2009 - 22:07
iordake_nl, on 27th June 2009, 16:39, said: OT Apropos de suc de drojdie. Cea ma infecta bautura pe care am baut-o in viata mea a fost, pe vremea lu' ceausescu, rachiu din spuma de drojdie. Nu s-a putut bea decat scoasa din congelator, RCRCRC de sa-ti inghete limba. Pur si simplu, infecta! Vreau să fac odată niște bere medievală, adică foarte slabă, cam de 1% alcool. În Evul Mediu europenii o beau pe post de apă ca să nu se îmbolnăvească, apa fiind murdară. Țăranii polonezi beau până la 3 litri de bere din asta pe zi. :) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users