Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare din CIM in SRL sau nu?

Transfer OS NVME

Procedura juridica ... determinar...

Metoda relaxarii simple in Matlab
 Accesarea sheet-ului precedent (d...

Uneori dupa un timp de functionar...

Laptopul HP nu recunoaste reteaua

Pudra pentru spalat dintii
 E posibila vanzarea in conditiile...

OnePlus 11R

Doua amenzi in același timp?

Recomandare limbaj back-end pentr...
 Micsorare volum interfon

Lamuriri Windows Server 2019

Vas Wc suspendat, ce greutate sup...

Facebook mi-au inchis contul!
 

KDE 3.5 distro

- - - - -
  • Please log in to reply
204 replies to this topic

#19
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
cred ca aici gasesti driverul care iti trebuie. Deschide o consola (Alt + F2 si scrii konsole) si da comanda uname -r ca sa vezi versiunea kernelului si in functie de el descarci driverul care-ti trebuie. PCLinux MiniMe e facut sa ocupe cat mai putin spatiu probabil de-asta nu are inclus driverul pentru placa ta.

#20
nighthawk101

nighthawk101

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 26.04.2008

View PostAGT, on Jul 13 2008, 01:27, said:

cred ca aici gasesti driverul care iti trebuie. Deschide o consola (Alt + F2 si scrii konsole) si da comanda uname -r ca sa vezi versiunea kernelului si in functie de el descarci driverul care-ti trebuie. PCLinux MiniMe e facut sa ocupe cat mai putin spatiu probabil de-asta nu are inclus driverul pentru placa ta.
Multumesc pt ajutor. Mi se pare foarte foarte ciudat faptul ca nici macar nu pot seta din "network settings" absolut nimic. Am incercat cu Ethernet-next,si imi apare "unable to find device" sau ceva de genul asta,la fel si cu Cable Modem. Am intrat la Synaptic Package Manager,am vrut sa bifez ceva acolo,dar aveam doar optiunea sa dezinstalez. Nu inteleg.E ca si cum ar fi deja instalat acel program/driver/ sau ce-o mai fi,dar de fapt nu e instalat.Pacat ca nu pot face niste print screenuri,sa le atasez. Eventual sa incerc sa le copiez intr-o partitie de NTFS.

#21
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Prima data trebuie sa identifici exact ce placa de retea ai. Ruleaza intr-o consola comanda "lspci" si fa paste aici.

PS Daca nu ai nevoi speciale, nu e o idee prea buna sa folosesti un distro optimizat sa fie mic sau sa ruleze ca livecd. O sa-ti lipseasca o gramada de chestii din el. Sigur, se poate rezolva sa functioneze oricare din el, doar ca o sa muncesti ceva mai mult.

#22
nighthawk101

nighthawk101

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 26.04.2008

View Postsame75, on Jul 12 2008, 18:04, said:

Mda, am cam deviat de la subiect. Ce voiam eu sa subliniez e sa nu mai dati sfaturi in functie de preferintele si obsesiile personale, mai ales cand stiti ca distro-ul respectiv (Slack & Co) e foarte controversat. Eu sunt happy Gentoo user de multi ani, dupa ce cam trecut prin RedHat, Mandrake, Suse, FreeBSD, etc, dar nu o sa ma vedeti vreodata ca recomand Gentoo. Pentru ca se instaleaza greu, pentru ca instalarea dureaza mult, pentru ca e controversat, pentru ca nu e foarte popular (desi are cel mai bun wiki ever). Pentru ca gasirea unei solutii NICIODATA nu va fi schimbarea distro-ului. Iar customizarea unui distro nu e o chestie chiar asa de complicata, dupa ce te familiarizezi un pic cu sistemul. Ba chiar este necesara, pentru ca un distro e construit generic, ca sa fie utilizabil si ca server si ca desktop, chestii care se cam bat cap in cap (de exemplu la un server se urmareste impartirea resurselor in mod egal intre procese, iar la un desktop responsivitatea la comenzile date de catre utilizator). In plus, la un desktop se mai pot face o gramada de chestii pentru a imbunatati responsivitatea si senzatia ca interfata grafica e sprintena: prelinking, dezactivarea antialiasing-ului, activarea bytecode interpreter-ului si folosirea fonturilor mscorefonts. In plus, ajuta foarte mult sa folosesti o tema ce nu consuma resurse, cum e Plastik pentru KDE si Clearlooks pentru GNOME. Desigur, opresti toate serviciile de care nu ai nevoie, folosesti QuickStarter-ul pentru OpenOffice daca il folosesti frecvent, nu instalezi toate prostiile de extensii pentru Firefox, etc.

Toate chestiile de mai sus trebuie sa le faci PE TOATE distro-urile, nu o sa gasesti nici una care sa vina cu toate alea active by default.

Tot ce am povestit mai sus este experienta a 10 ani de folosire intensa a GNU/Linux, in scopuri profesionale. Sunt cunostinte dobandite cu efort si nopti nedormite si e pacat ca nou venitii sa faca greselile pe care le faceam eu cu 10 ani in urma... Adica sa te apuci sa schimbi distro-ul doar pentru ca nu-ti functioneaza nu stiu ce. In principiu un GNU/Linux e un GNU/Linux, o harababura de aplicatii in jurul kernelului creat de Torvalds. Difera doar modul de impachetare a harababurii. Si bineinteles, al wallpaper-ului, care se pare ca e foarte important :)
Salut. Am citit si am re-citit de 3-4 ori ce s-a scris aici. Te rog frumos,explica-mi ce vrea sa insemne "prelinking" Am citit ceva pe wikipedia,dar sunt termeni care ma depasesc.La fel si cu dezactivarea  "antialiasing",n-am inteles chestia cu marirea vitezei,sau activarea freetype-bytecode interpreter-ului.Multumesc mult,si scuze daca cer sa imi explici mai amanuntit,dar vreau sa inteleg exact.

#23
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Aici este documentatia (in limba romana) despre ce este si cum se face prelink-ul in Gentoo, banuiesc ca pentru alte distro-uri nu este mare diferenta.

Antialiasing-ul este atunci cand fonturile sunt afisate "incetosat", pentru a nu fi afisate "zgrunturoase". Ca sa nu fie afisate "zgrunturoase", freetype trebuie sa fie compilat cu suport de "bytecode interpreter" si trebuie folosite fonturile de Microsoft (Arial, Verdana, etc). Acest "bytecode interpreter" este dezactivat by default in distro-urile "puriste" (gen RedHat, posibil si Suse), din motive de patent. Aici este un RPM pregatit de mine pentru Fedora Core 5, pe vremea cand mai foloseam distro-ul asta. Ideea este ca interfata grafica pare greoaie cand se foloseste antialising, pentru ca necesita niste calcule suplimentare, deci putere de calcul in plus.

#24
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Prefer kde 3XX . Se pare ca au mai ramas putine distributii de Linux care folosesc kde 3.
Din putinele ramase, ce-mi recomandati ?
Thanks.

#25
proxxxy

proxxxy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 15.07.2003
Eu prefer OpenSuSE 11.1, fiind cel mai stabila si frumoasa distributie cu kde 3.x care am incercat-o  :)

http://news.opensuse...r-opensuse-111/

#26
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008

View Postproxxxy, on 17th April 2010, 23:40, said:

Eu prefer OpenSuSE 11.1, fiind cel mai stabila si frumoasa distributie cu kde 3.x care am incercat-o  :)

http://news.opensuse...r-opensuse-111/
Am instalat acum 3-4 zile aceasta distributie,apropos.
Nu stiu de ce, dar nu am reusit sa setez conexiunea pt internet. Am placa de retea - onboard,pe o placa Gigabyte GA EX58-UD5. Sa fi fost de vina chipset-ul placii de baza ?
Am sa instalez inca odata aceasta versiune. Te rog,poti sa ma ajuti putin? Cum trebuie sa setez sa ma leg la net ? Am RDS,fibra optica.
In Windows e foarte simplu, dar la OpenSuse 11.1 nu am ajuns pana acolo unde-mi cere user si parola de la RDS.

Edited by ovidiu77, 17 April 2010 - 23:53.


#27
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007

View Postovidiu77, on 18th April 2010, 00:22, said:

Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Prefer kde 3XX . Se pare ca au mai ramas putine distributii de Linux care folosesc kde 3.
Din putinele ramase, ce-mi recomandati ?
Thanks.

CentOS, Debian, Gentoo, nu sunt sigur ca mai exista altele.

#28
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008
Dar totusi, cum trebuie sa ma conectez la internet,in OpenSuSE 11.1 ?
Am cautat pe Google,dar nu am gasit absolut nimic. Care sunt pasii pt a face conexiunea la net ? Cum trebuie sa setez ? PPPOE ? Cum ?
Va rog sa ma ajutati.Multumesc.

#29
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Yast -> Network Devices -> DSL

#30
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008

View Postsame75, on 18th April 2010, 13:32, said:

Yast -> Network Devices -> DSL
Am incercat, nu merge. Se pare ca nu-mi vede placa de retea -onboard, sau ce?
Unde pot sa gasesc un tutorial mai detaliat despre asa ceva ?
Si totusi,imi arata placa de retea RTL 8111....Gigabit Ethernet...
In mode normal,n-ar trebui sa-mi arate jos in dreapta ( sistray ) si placa de retea? Chiar daca nu e conectata / setata .... ar trebui sa o vad acolo, nu ?

Edited by ovidiu77, 18 April 2010 - 15:50.


#31
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Nu merge ce? Da si tu mai mult detalii.

#32
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008

View Postsame75, on 18th April 2010, 16:51, said:

Nu merge ce? Da si tu mai mult detalii.
Ok,am sa intru din nou in OpenSuSE 11.1 , si am sa fac cateva screenshoturi,si incerc sa le pun aici.

#33
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007

View Postovidiu77, on 18th April 2010, 16:49, said:

In mode normal,n-ar trebui sa-mi arate jos in dreapta ( sistray ) si placa de retea? Chiar daca nu e conectata / setata .... ar trebui sa o vad acolo, nu ?

Deschide un terminal (konsole, de exemplu) si da-i /sbin/ifconfig, o sa vezi acolo toate interfetele de retea.

#34
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008

View Postsame75, on 18th April 2010, 15:53, said:

Deschide un terminal (konsole, de exemplu) si da-i /sbin/ifconfig, o sa vezi acolo toate interfetele de retea.
Ok,multumesc.
Acum scriu iar din Windows. Am facut cateva capturi,le am pe desktop in OpenSuSE,dar nu le pot pune pe o partitie NTFS,pt ca trebuie sa modific din MC, dar nu mai stiu cum. Si nici stick USB n-am.
Am sa incerc cum ai zis, cu sbin/ifconfig.

#35
ovidiu77

ovidiu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 07.01.2008
Atasez aici 3 printscreen-uri.
Ceva nu-i in regula. De cate ori intru pe Windows,am o eroare la conexiunea de net. Trebuie sa opresc pc-ul, scot cablul de net si-l bag iar, repornesc pc-ul ( in windows ) si netul merge iar.
Oare de ce face asta ? Am 2 placi de retea - onboard. Una mi-e pusa pe disable in Windows.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   72.88K   15 downloads
  • Attached File  2.jpg   86.85K   16 downloads
  • Attached File  3.jpg   71.57K   13 downloads


#36
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Pai din cate imi dau seama din screenshot, nu ai finalizat setarile pt PPPoE.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate