Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Tigara electronica - salvarea fumatorilor?

  • This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#1
Raad

Raad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2004
Am auzit de la un prieten...de asa ceva......
Am dat niste cautari... si am gasit pana la urma.
Cu aprox 250 ron te alegi cu asa ceva iar o rezerva cica ar fi echivalentul a 1 pachet de tigari. - asa zic cei care comercializeaza....

Eu am achizitionat azi asa ceva..... sunt fumator inrait, bag cam 2 pachete de tigari pe zi. Prima impresie e ok. In schimb este o problema....
Rezervele mi se par cam mici....producatorii zic ca o rezerva ajunge pt 300 de fumuri...mie mi se pare ca sunt doar vreo 30 cum trebuie ...restul parca tragi a nemurire.....nu au cantitatea necesara de abur pt a ma satisface......
Fumurile care sunt cum trebuie sunt ok.... chiar ma pot lasa cu asa ceva de fumat...dar o rezerva se termina parca imediat.

Pt cei care mai au asa ceva..astept pareri si opinii. Poate am luat eu o copie ieftina chinezeasca ce nu functioneaza cum trebuie? Pun o poza mai jos pt a vedea cum functioneaza.
Attached File  5978439_1.jpg   28.59K   1900 downloads
Si niste explicatii......
Cand fumati Tigara, organismul primeste decat nicotina si aburi (“fumul”).
E-Tigara elibereaza la fiecare inhalare o portie de nicotina.
Cartusele de nicotina le puteti comanda cu diferite niveluri de tarie.
In acest fel puteti fuma in continuare, fara a renunta, diminuand enorm efectele daunatoare.

Fumatul electronic are o multime de avantaje in comparatie cu fumatul “normal”. Cel mai important il reprezinta chiar sanatatea dumneavoastra. Prin acest nou mod de a fuma, nu se mai inhaleaza substantele cancerigene. Acest lucru inseamna de asemenea ca in “fumul” obtinut prin fumatul electronic nu exista substante nocive sau cancerigene, deci fumatul pasiv nu este daunator. In consecinta, acest produs se poate folosi in toate locurile, inclusiv in cele unde fumatul normal este interzis.

Edited by Raad, 10 July 2008 - 23:45.


#2
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Salvarea fumatorilor e scoaterea accizelor de pe tutun, iti creste tensiunea cand vezi preturile. :D

Serios acum, parca mai bine iesi cu o narghilea.

#3
Raad

Raad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2004
Am uitat sa specific.... pretul pentru o rezerva e undeva intre 3 si 5 ron. Per ansamblu nu e mult..
Dintr-o rezerva cica tragi 300 de fumuri...iar o tigareta ar insemna cam 15 fumuri...  Mie doar vreo 30 de fumuri mi se par ok ( adica chiar scoti fum si simti ca fumezi...restul cam tragi a nemurire :) de iti ies ochii din cap pana reusesti sa scoti putin fum(abur). De asta zic sa-si dea cu parerea si altii care mai au asa ceva. Poate sunt eu prea inrait si mi se pare din cauza ca nu am mai cumparat tigari normale.....dependenta asta....

Si un filmulet. Are un led la varf care imita bine jarul si iti intareste senzatia ca fumezi.

Vezi aici cum functioneaza

#4
calinescubogdan

calinescubogdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 18.05.2007
unde se gaseste de cumparat asa ceva? si cat costa? arata interesant si daca isi face si efectul ar fi super ... as scapa de nenorocitele astea de tigari

#5
Raad

Raad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2004
Da pe google o cautare dupa tigara/tigareta/tigari electronice si antifumat sau renuntare la fumat si o sa gasesti cateva magazine online de la noi. Preturile se invart intre 200 Ron si 500 Ron pentru pachetul de pornire care include tigareta, acumulatori, incarcator si cateva rezerve. Rezervele sunt de la 2 ron in sus.

#6
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006
Seful meu a tras din asa ceva mult timp in speranta ca se va lasa. Evident ca s-a lasat din parti. Eu cunosc o singura metoda de lasat de fumat.

Acum o foloseste numai cand zboara cu avionul. In rest dependenta de tigari este nicotina. Daca voi turnati nicotina in continuare cum sperati sa dispara aceasta dependenta? Voi o intretineti. Ca si cum ai spune: de azi nu mai torn benzina pe foc, o sa torn diluant. Poate usor-usor se stinge.

Edited by Dragon Warrior, 11 July 2008 - 07:11.


#7
fatal1gy

fatal1gy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 29.08.2007
daca cineva a incercat, ce gust are? de tigare normala sau de abur? :P

#8
Raad

Raad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2004

Quote

daca cineva a incercat, ce gust are? de tigare normala sau de abur? tongue.gif
Tocmai am zis ca eu am incercat. Gustul e ok...cartusele mele sunt cu aroma de Marlboro :). Senzatia este aceeasi cu cea pe care o obtii din tigari normale, iar faptul ca contine nicotina iti anuleaza sevrajul...practic nu mai simti nevoia pt o perioada sa fumezi. Inca un filmulet. Si inca 2 in care se explica cam cum functioneaza si ce contin pachetele. Film1, Film2

Quote

tigarea electronica? o mare prostie! mult mnai eficienta este tigarea electrica: bara metalica cu diametrul si lungimea unei tigarete conectata la 220V...

Nu este deloc o prostie. Chiar functioneaza. Sunt fumator inrait si pot spune ca iti da aceeasi senzatie cu o tigareta normala. Spune-mi te rog...ce e mai rau? Sa fumezi tigari normale unde pe langa nicotina mai inhalezi inca 4000 de substante nocive care provoaca cancer de plamani.....sau doar sa inhalezi un abur care contine nicotina si care nu provoaca cancer?? (fumatorii stiu de ce)

Singura problema pe care o am, este ca se pare am achizitionat un produs de o calitate mai proasta..adica cartusul (rezerva) cu nicotina se termina foarte repede. Cantitatea de fum(abur) pe care o degaja nu este cea cu care se lauda producatorul si anume 300 de fumuri pe un cartus. E doar de vreo 30-40 fumuri la un cartus.
Am tot cautat in ultmele 2 zile pe net si am gasit o gramada de informatii pe niste forumuri din afara. Se pare ca sunt tigari electronice mult mai performante decat ce am achizitionat eu la care un cartus chiar dureaza aprox cat un pachet de tigari. Bineintele ca si pretul este mult mai mare la tigareta. Cartusele in schimb pica foarte bine la pret...undeva la 3 euro pt 5 bucati...ceea ce e foarte avantajos.
Nu o sa dau link-uri ... care vreti detalii pm. Sunt magazine online din afara.

Edited by Raad, 11 July 2008 - 23:40.


#9
calinescubogdan

calinescubogdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 18.05.2007
Hmm pai la cat costa cred ca am sa incerc plasturii cu nicotina ; mai ales ca am vreo trei prieteni care de cateva zile nu s-au atins de tigari de cand poarta plasturi cu nicotina

Edited by calinescubogdan, 12 July 2008 - 01:04.


#10
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
fumat tigara electonica, NU placut, revenit la cele traditionale...cu speranta ca ma voi lasa totusi vreodata de fumat!

#11
goodpal

goodpal

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 17.07.2008
salut,

am cumparat si eu acelasi model (super cigarette ) despre care vreau sa spun ca este chiar super, am mai cumparat si alte doua modele (ruyan) si (mini cigarette) dar prima era prea lunga (de aratam ca un gay  :cigar: ) si a doua s-a stricat repede, dar vreau sa va spun ca toate au avut aceiasi problema si anume numarul prea mic de inhalari ( eu fumam 2-3 pachete /zi ).

am aflat ca motivul ar fi acela ca eu fumam in trecut prea multe tigari traditionale, iar tigara electronica nu a fost inventata ptr a continua sa fumezi, ea a fost inventata ( de chinezi  :arigato: ) ptr a te lasa de fumat.

eu am cumparat cartuse cu arome de ciocolata, marlboro si de mere verzi. ( cel mai mult mi-a placut aroma de ciocolata, avea gust de kitkat  :P ).

eu zic ca este cel mai reusit model ( l-am achizitionat de pe okazii de la un tip gen "bodyguard" :boxing:   de am scos banii din buzunar inainte de a primi produsul  :fear:  ).  :D

#12
exxay

exxay

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 14.01.2003

View Postgoodpal, on Jul 18 2008, 19:09, said:

tigara electronica nu a fost inventata ptr a continua sa fumezi, ea a fost inventata ( de chinezi  :arigato: ) ptr a te lasa de fumat.

nu chiar - initial a fost inventata ca sa poti fuma ocazional in locuri in care s-a interzis fumatul.
ulterior au inceput sa zica ca e pentru lasat de fumat, ceea ce nu prea e adevarat, e doar o alta metoda de livrare a nicotinei. Stiu pe multi care au renuntat complet la fumatul 'analog' :) dar acum fumeaza la fel de mult doar tigari electronice.

daca decideti sa va luati asa ceva trebuie sa tineti seama ca, indiferent de model sau producator, atomizorul o sa va tina cam 2 sapt. (daca sunteti fumatori de 1-2 pachete pe zi). Asa ca ele trebuie tratate ca fiind consumabile.
Preturile pentru 'starter kit' sunt relativ ok la noi (3-4 mil), dar atomizoarele sunt groaznic de scumpe. Pe afara un no-name, ca si cele vindute la noi, costa cam 70 eur la care se ma adauga taxele (cam 15 eur). Mai ieftin doar la e-cig china, dar astepti doua luni sa-ti vina pachetul. Un atomizor costa afara cam 10-15 euro iar la noi 50-70!?! Sfatul meu nu cumparati sunt niste sarlatani, cumparati de afara. Daca vreti niste adrese bune de forumuri si magazine de afara pm si va trimit linkuri.

Un cartus pt o tigare normala (pen) tine cam cit 10 tigari, indiferent de producator. Petru un mini 5-8, pentru super-mini 2-3, cam cit 15 tigari la e-cigar si cam tot atit pentru e-pipe.

Diferenta intre cartuse o da doar gustul si consistenta vaporilor, in orice caz calitatea nu e deocamdata reflectata direct in pretul cartusului, deci nu prea conteaza daca e firma cunoscuta sau nu.

Producatorii vor acum sa cistige din vinzarea de cartuse si le-au facut niste preturi care sa fie un pic mai mici decit pretul pachetului de tigari. Pe linga faptul ca mint cu nerusinare (in afara de chinezii de la ecig, dar ei au alte probleme) despre cit tine un cartus, le-au pus la un pret de cca 1.5-2 eur ceea ce comparabil cu 5-9 eur un pachet de tigari in vest pare ok. Pentru noi inca nu e ok.
Pe de alta parte producerea a 1 ml de lichid (cit intra intr-un cartus) costa citiva centi (max 10) si e vindut la 1.2-4 eur.

din pacate in multe tari deja au inceput sa fie interzise si astea ca 'seamana prea mult cu tigarile normale' si ca 'le faci pofta fumatorilor'. cei care sunt anti-orice o sa aiba grija sa le interzica si pe astea, chiar daca nu mai au motive. think of the kids...

#13
Raad

Raad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2004
In sfarsit ceva reactii..... :)

Am tot facut sapaturi pe net....... am gasit forumuri in care se discuta numai despre aceste produse......
Se pare ca tehnologia este abia la inceput..... in max 1 an or sa apara tigarete electronice la care rezerva nu o sa mai fie o bucata de material textil imbibata in solutie de nicotina ci o sa fie direct un rezervor care contine lichid si va doza automat cantitatea necesara (abur+nicotina) pt o tigareta. Se pare ca si tehnologia atomizorului va evolua...adica dintr-o rezistenta(asta e practic) va evolua in atomizor cu ultrasunete mult mai eficient. Abia astept!
Se pare ca de aceleasi probleme de mai sus se plang si cei care posteaza pe acest forum dedicat tigaretelor electronice si anume: cantitatea de fum (abur) degajata, senzatia de fum(nicotina la primele fumuri), durata cartusului si durata de viata a atomizorului si a acumulatorilor..

Nu stiu daca am voie sa postez adresa forumului respectiv...dar este un forum super in care se discuta numai despre asa ceva ...are o sectiune speciala cu review-uri in care e acoperita majoritatea producatorilor de tigarete electronice. Pm  cei care sunteti interesati.

Eu pana acum nu am decat "super cigarette"(luata tot de pe pe okazii) - sunt multumit de cantitaea de fum"abur" si de senzatia de la primele fumuri (acea senzatie data de nicotina pe care o simti la primele fumuri inhalate dintr-o tigara). Singura nemultumire este legata de rezerve, care nu dureaza decat aprox 2-3 tigari...pe urma cantitatea de fum scade semnificativ iar senzatia este ca tragi aer. Cu atomizorul inca nu am avut pobleme....nu am consumat decat vreo 40 de rezerve (cam 4 pe zi) cam putin ...deci nu pot zice cam cat este durata lui de viata.
Din ce am citit pe forumuri cam cei mai tari producatori in prezent sunt "janty" cu renumitele kissbox-uri si "njoy". Eu unul o sa mai astept aprox 1 an sa vad cum vor evolua....deocamdata toti producatorii sunt din China.

Pt cel care a scris ca l-a achizitionat de la un tip gen bodyguard...cred ca avem aceeasi sursa :).....mie mi s-a parut a fi strain....arab.
Si sfatul meu este la fel...faceti intai o cercetare amanuntita si cumparati de afara...deja sunt magazine online din EU la preturi rezonabile cu produse de calitate superioara.

Edited by Raad, 31 July 2008 - 01:40.


#14
exxay

exxay

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 14.01.2003
ok, vad ca ai citit cite ceva si in mare parte sunt de acord cu tine :)
...bineinteles ca urmeaza un 'dar...'
  
o tigare electroica este practic formata dintr-o baterie, o rezistenta gen 'nichel spiralat' (atomizor) si un cartus cu lichid pe baza de propilen glicol (cartus).

Patentul original contine in atomizor (partea care transforma propylen glycolul in vapori) care, pe linga rezistenta, contine si un element piezoelectric care genereaza ultrasunete.

cei mai la 'moda' in momentul asta sunt Ruyan, care sunt si cei care detin patentul.  Din pacate la ei si la Njoy tigarile sunt cam 200 EUR iar cartusele sunt cam 4-5 eur per bucata (10 tigari). Diferentele fata de modelele no-name sunt aproape inexistente in acest moment.
Elementul piezoelectric, desi speram mai mute de la el, nu face decit sa genereze particule de aceleasi dimensiuni. Nu genereaza mai mult vapori si nici nu reduce temperatua necesara vaporizarii (ceea ce ar duce la o viata mai lunga a bateriei).

tigarea 'viitorului' vazuta de tine nu ar trebui sa fie departe - acelasi principiu e folosit de masinile de fum din discoteci (care au avut intotdeauna lichidul intr-un recipient, si nu dispersat intr-un burete. Din pacate asa ar presupune o pompa , care, oricit de mica ar fi, ar mai consuma si ea niste curent. Tinind cont   de limitarile de dimensiune , in acest moment , nu vad posibil a se intimpla ( bateria normala dintr-o tigare e de 3.6 V @ 360 mah)

pe forumurile de mai jos (in caz ca ramin) poti gasi multe informatii in domeniu. ma gasesti pe primul. si primele germane si olandeze sunt bune dar trebuie sa ai rabdare cu babelfish-ul (sau sa stii germana).


e-cigarette-forum.com, Uk forum
E-rauchen, German forum
Vaporizer society, Dutch forum
Xundrauchen, Austrian forum
elektrisches-rauchen, Austrian forum


ecigforum.com, USA forum
FREESMOKERS, Dutch nr1 forum
info-ecigarette, French forum
Neuesrauchen, Austrian forum
arreter-fumer-cigarette-electronique, French Blog

una dintre problemele comune (mai putin la primul) e ca nu lasa linkuri catre situri de interes sau catre situri cu produse care ar putea inlocui lichidul/tigarea.
personal, sunt pe cale sa fac un sit dedicat doar 'diy e-cig'. daca esti interesat, stay tuned, o sa te anunt :)

te-a tinut ata de mult atomizorul pentru ca ai "super-mini' si asta inseamna ca nu il obosesti prea mult :)))

producatorii sunt toti din China, sincer sa fiu nu cred ca vor aparea vreodata producatori din alte tari. Janty si Njoy sunt reselleri, cu minime investitii in R&D.
singurii originali, asa cum am mai zis, sunt Ruyan. de ex, sunt singurii care au atomizor cu ultrasunete, si asta anumai in gama de e-cigar. din pacate originalitatea lor se opreste aici, nu exista nici o alta calitate a produselor care sa le propulseze pe primul loc al preferintelor cuiva.

#15
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
asa cretinatate de idee n-am mai vazut

#16
SINEKT

SINEKT

    Cyber-omul

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 23.02.2007

View PostMosotti, on Jul 31 2008, 11:46, said:

asa cretinatate de idee n-am mai vazut

Dar tu fumezi ?

#17
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
doh

#18
geaba

geaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 04.06.2004
ceva noutati de la careva? nimic?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate