Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Nelamuriri legate de UTCB

- - - - -
  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#73
cornel_mt

cornel_mt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.01.2008
vreau sa dau si eu la utcb la ccia cu matematica ma descurc dar de fizica imi e frica, cum e ? se dau examene la fizica in primii 2 ani ?

#74
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

 cornel_mt, on Nov 9 2008, 19:07, said:

vreau sa dau si eu la utcb la ccia cu matematica ma descurc dar de fizica imi e frica, cum e ? se dau examene la fizica in primii 2 ani ?
Ia si fa pregatire la fizica. Sa stii mecanica foarte bine; toata mecanica de a 9a, nu doar aia pentru bac.
La facultate faci in semestrul 2 fizica 1 si in semestrul 3 fizica 2. Nu te gandi la ele, tu invata fizica pentru admitere, ca dupa aia ce faci la facultate nu prea mai seamana cu ce ai facut in liceu.

#75
Ilie_George

Ilie_George

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.09.2008
Am si eu o intrebare dupa ce termini IEC poti lucra si in proiectare?Sau in ce posturi poti sa lucrezi?
k am auzit m-ai multe variante

#76
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

 Ilie_George, on Feb 2 2009, 13:28, said:

Am si eu o intrebare dupa ce termini IEC poti lucra si in proiectare?Sau in ce posturi poti sa lucrezi?
k am auzit m-ai multe variante
Ca inginer poti sa ai mai multe activitati: proiectare, executie, management si ofertare.
Pe diploma ta va scrie inginer constructor, deci poti sa lucrezi si pe santier si in proiectare.

#77
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005

 mwlambo, on Nov 9 2008, 17:40, said:

Nu va mai faceti griji in legatura cu locurile de munca! Ca inginer constructor gasesti si in proiectare si in executie! Salariile pornesc de undeva sub 30 de milioane si in 5-6 ani ajung la 40 de milioane. Dar depinde de firma, nu e peste tot la fel.

Daca vreti sa veniti la Constructii puneti si invatati la modul seriosi matematica si fizica. Aici se intra relativ usor, dar de terminat se termina foarte greu.

Trebuie sa faci clar diferenta intre proiectare si executie, mai ales din punct de vedere salarial, ca vad ca asta intereseaza foarte tare.
In proiectare sunt mai putini bani, atat la inceput, cat si ulterior. Pe santier, fiind mai mult de stat si conditii mai neprielnice pentru sufletul unui absolvent de studii superioare, sunt ceva mai multi.
Eu cand m-am angajat, cea mai buna oferta in proiectare pe care am gasit-o (si chiar a fost nemaipomenit de buna) a fost de 2300 RON (23 milioane) / luna. Pe santier mergi pe la 25-27 la inceput. Usor usor incep sa creasca, o data cu experienta. Dar ceea ce am constatat la mai toata suflarea asta inginereasca in constructii (indiferent ca sunt de la mine din familie sau cunostinte) este ca mai toata lumea isi pune baza pe lucrari particulare. Se intelege usor de ce.
Aceasta facultate (si ma refer la CCIA ca pe aia am terminat-o), pe cat este de frumoasa, pe atat este de nesanatoasa psihic. Pe langa gradul de dificultate ridicat al materiilor de-a lungul timpului, o sa va confruntati (in special in anii 4 si 5) cu nesimtirea sinistra a unor profesori care si-au facut o adevarata cariera in a chinui psihic studenti. Va trebuie un psihic tare sa treceti uneori peste momente in care picati in mod gratuit un examen la care ati invatat, ati scris bine. Si asta se cam intampla des.
Insa, ca sa nu intelegeti gresit, nu e dracul atat de negru.

#78
nicu13

nicu13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 07.08.2006

 Al1, on Feb 12 2009, 09:40, said:

Aceasta facultate (si ma refer la CCIA ca pe aia am terminat-o), pe cat este de frumoasa, pe atat este de nesanatoasa psihic.

Te-au toruturat? Cine? Preda? Chesaru? Toma? Zi-mi mie ca ii bat.    :chair:  :finger:  :finger:  :finger:  :death:

Edited by nicu13, 12 February 2009 - 23:02.


#79
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005

 nicu13, on Feb 12 2009, 22:58, said:

Te-au toruturat? Cine? Preda? Chesaru? Toma? Zi-mi mie ca ii bat.    :chair:  :finger:  :finger:  :finger:  :death:

:)
De Preda n-am avut parte decat ca decan timp de un an doar. Chesaru-i om ferm, e corect de bine de rau. Toma nu e sanatos, asta e clar. Dar totusi, in cele din urma isi aminteste si el ca are de a face cu studenti, nu cu delicventi. Ma refeream la celebrii Zamfirescu, Vierescu, Pascu, Vlad, acesti oameni minunati cu tendinte exotice de exprimare a ceea ce poate insemna bataie de joc, rea vointa si nesimtire. Si cu majoritatea din ei n-am avut probleme, am fost norocos. Asta ca sa nu creada lumea ca-s subiectiv.

#80
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006
Eu sunt abia in anul I la CFDP, dar am auzit de multi profesori care nu te trec fix ca nu au CHEF, nu altceva. De ce au o asa placere sa te puna sa inveti aceasi materie de vreo 3-4 ori pana le vine cheful sa te treaca?

La CFDP am auzit ca la Statica si pe la Poduri metalice sunt profesori de genul :samui:

#81
Kind

Kind

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.09.2007
Cateva sfaturi pentru cei care vor sa dea la UTCB specializarea CFDP sau ITM.

In primul rand este o facultate foarte grea orice s-ar spune. Poate ca cea mai grea facultate tehnica din tara.
Simti ca treci prin studentie.
Incepem cu inceputul:
- sub nici o forma nu vei lucra. Daca esti destept te angajezi in anul IV pe meserie si castigi minim 10milioane part(fara experienta) si te lasa sa faci si ore. In facultate circula vorba ca cei care lucreaza se lasa de ea 99%.
- primii 3 ani sunt cei mai grei pentru ca faci multa matematica si foarte multe materii tehnice, chimie, fizica, rezistenta materialelor, betoane, statici, mecanica etc; si de asemenea orarul este de genul 8ore pe zi.
- de asemenea se tine foarte mult cont de prezente astfel incat daca vei fi prezent tot timpul vei avea sanse la note mai mari chiar daca nu meriti. Prezenta este diferenta intre 4 si 7-8.
- in primii 2 ani mai merge sa inveti doar in sesiune, dar tine si de noroc.
- partialele sunt cele mai importante in economia timpului pierdut in sesiune. ATENTIE insa; a invata doar in sesiune in primii 2 ani inseamna a nu iesii din casa 2 luni pe an, stat doar in pat si invatat. Eu nu invatam deloc decat in sesiune dar nu ieseam din casa, si aveam si bursa si note peste 7.
- Atentie la note!!! Nota la licenta este MEREU media pe toti anii+1punct(lege nescrisa) Si va trebuii sa ai peste 7,5 la licenta pentru a intra la master.
- Atentie la materiile de genul Mecanica(pica mereu 80% din studenti), betoane(daca pici ramai picat mult timp) si statica(daca ai picat termini facultatea in 7 ani); la fizica merge sa iei si prin alte metode.
- cam toate materiile pana in anul 3 sunt o aventura insa trecand prin facultate ajungi sa nu te mai sperie nimic.

Satisfactiile dupa terminare sunt foarte mari:
Salariul unui incepator este de obicei 10mil part, 15-20full in proiectare, iar in executie primele luni nu valorezi mai mult decat un salahor. De la 6 luni incolo salariul in executie creste. Pe santier trebuie sa fi infipt si smecher pentru ca vei sta 9-10 ore cu tigani,betivi si inculti de cartier.
In proiectare vi la 8 la munca si iti bei cafeaua, citesti ziarul pana pe la 8:30-9 si poti sa o freci pe net toata ziua daca nu ai de lucru insa sunt si firme unde ai de tras in autocad foate mult.
Satisfactiile sunt mai mari pe santier si poti ajunge lejer la 1000euro in primii 2 ani, insa vei pierde si sambetele la munca.
Pe plan lung consider ca proiectarea este mult mai buna DEOARECE: Aproape oricine iese la pensie din proiectare cu firma proprie sau in cel mai rau caz sef de departament. Director ajungi sigur.
Ingineria presupune o experienta de timp. Ajungi din ce in ce mai bun odata cu varsta. Intotdeauna o vei incepe de jos si o vei termina sigur sus.
Trebuie sa iti placa sau trebuie sa o faci sa-ti placa altfel nu e de tine.
In rest ca un ultim sfat Alegeti ITM (infrastructura transporturilor metropolitane), pentru ca veti lucra in oras, nu veti fi relocati, iar complexitatea proiectelor este mult mai redusa, dar este lafel de banoasa.In facultate cei de la CFDP invata doar CFDP iar cei de la ITM invata si CFDP si ITM. Podurile sunt pentru cei care s-au nascut matematicieni buni (este cea mai grea meserie de inginer, cea de podar) iar drumurile sunt pentru cei care nu le place matematica. Da poti sa termini facultatea fara sa iti placa matematica. Mie personal nu mi-a placut nici odata dar cand faci 18 ore de mate pe saptamana deja iti intra in sange si o consideri  ca parte din tine. Consideri ca e ceva normal sa umblii cu un calculator in buzunar.
Daca doriti sa deveniti ingineri va trebuii sa sacfificati o parte din viata cel putin in primii 2 ani sigur veti renunta la 2 luni pe an. Mai incolo sesiunea va devenii un fel de vacanta :P. Daca luati toate partialele din timp, sesiunea devine doar o vacanta de 1 luna. BAFTA

#82
cornel_mt

cornel_mt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.01.2008
aha, ms mult pt descriere si eu vreau sa dau la utcb

#83
lorenzo_ea

lorenzo_ea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.04.2009
Salut! Am si eu o nelamurire. Sunt anul I la CFDP si am auzit ca din anul 3 trebuie sa ne alegem o specializare. Asa este? Daca da va rog sami spuneti si mie care sunt acele specializari.

#84
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 15.09.2005
CF D P.

#85
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

 lorenzo_ea, on Apr 6 2009, 19:54, said:

Salut! Am si eu o nelamurire. Sunt anul I la CFDP si am auzit ca din anul 3 trebuie sa ne alegem o specializare. Asa este? Daca da va rog sami spuneti si mie care sunt acele specializari.
Mai colega, ti-am mai spus de vreo cateva ori :lol: : in anul 4 avem cai ferate si drumuri sau poduri si tunele.

#86
razvan618

razvan618

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.04.2009
Mai sunt la utcb camine pentru frati? Am vazut pe site ca au fost candva da nu a mai fost actualizata pagina...
Si cam cat este cazarea intrun astfel de camin.
Multumesc

#87
nycolin

nycolin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2009
buna, as avea si eu o curioziatate...se poate un transfer de la Inginerie economik in constructii din Agronomie la inginerie economik in constructii la utcb, adik la constructii civile???  :D  si daca se poate, ar fi o greseala din partea mea sa ma transfer?

#88
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 15.09.2005
Transferul se poate face daca esti integralist.

#89
silviu_marius

silviu_marius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 25.04.2009
salut.
am citit toate aceste threaduri si sunt usor mirat ca nimeni nu a vorbit de facultatea de geodezie:D
1. dc se face sport? :))
2. care a fost ultima medie de intrare? :-/ ca nu apare nicaieri, sau a aparut dar acuma s-a evaporat.
3. profesoara de fizica Giurgiu a predat cumva si in sadoveanu? (fizica)
4. ce sanse ai pe piata de munca?:D
Multumesc.

#90
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 15.09.2005
Se face sport in orice universitate tehnica din cate stiu eu. Din punctul meu de vedere nu e o greseala, insa daca ai ajuns la facultate si nu vrei sa faci sport nu vad de ce ar trebui sa fie obligatoriu.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate