![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Front Panel Home Made
Last Updated: Nov 27 2004 03:14, Started by
fiziflash
, Nov 25 2004 19:06
·
0

Posted 25 November 2004 - 19:06

Vreau sa imi fac un front panel pentru a controla turatia ventilatoarelor din calculator. Initial am zis sa folosesc potentiometre de 100k (o fi buna valoarea?) dar am citit pe net si cineva si-a facut cu reglator de turatie cik. De ce oare sa nu fie bun cu potentiometre? Si-a mai facut cineva?
|
Posted 27 November 2004 - 03:14

E buna solutia, dar nu cu potentiometre de 100K, ca nu reglezi nimic. Eu mi-am facut cu potentiometru de 2x1K in paralel, deci practic pot varia de la 0 la 500 ohm. Dar peste 200 ohm ventilatorul se opreste complet (practic folosesc un sfert - o treime din cursa potentiometrului, dar e ok).
Daca nu gasesti potentiometru de valoare asa mica (eu am vrut sa-mi mai iau si n-am mai gasit) poti incerca cu un stabilizator de tensiune reglabil (ceva cu LM370 mi se pare) si sa reglezi tensiunea de pe la 7-8 la 12 volti (folosind potentiometru de aproape orice valoare), dar acolo e o mica schema, nu se leaga direct. Edited by Buffer, 27 November 2004 - 03:15. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users