Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Peste 1 miliard de anvelope arunc...

Recomandare pardoseala

Copii din parc si parintii

Cum comand medicamentul lenalidom...
 Instaleaza TBS-5580 in Linux

Recomandare supraveghere video

Merita sa cumpar masina cu daune?

Folosirea subconstientului (pt a-...
 Problema panou disjunctoare

Sfat achiziție sacou barba&#...

Alternativa la incalzirea cu gaz

Ai in casa un termometru cu Mercu...
 Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie

Pauza inclusa in program

Cum se calculeaza salariul minim ...

Front Panel Home Made

- - - - -
  • Please log in to reply
1 reply to this topic

fiziflash

fiziflash

Member

• Grup: Members
Vreau sa imi fac un front panel pentru a controla turatia ventilatoarelor din calculator. Initial am zis sa folosesc potentiometre de 100k (o fi buna valoarea?) dar am citit pe net si cineva si-a facut cu reglator de turatie cik. De ce oare sa nu fie bun cu potentiometre? Si-a mai facut cineva?

Buffer

Buffer

New Member

• Grup: Members
E buna solutia, dar nu cu potentiometre de 100K, ca nu reglezi nimic. Eu mi-am facut cu potentiometru de 2x1K in paralel, deci practic pot varia de la 0 la 500 ohm. Dar peste 200 ohm ventilatorul se opreste complet (practic folosesc un sfert - o treime din cursa potentiometrului, dar e ok).

Daca nu gasesti potentiometru de valoare asa mica (eu am vrut sa-mi mai iau si n-am mai gasit) poti incerca cu un stabilizator de tensiune reglabil (ceva cu LM370 mi se pare) si sa reglezi tensiunea de pe la 7-8 la 12 volti (folosind potentiometru de aproape orice valoare), dar acolo e o mica schema, nu se leaga direct.

Edited by Buffer, 27 November 2004 - 03:15.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate