![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
casa in stil arab-Malta

Posted 04 July 2008 - 20:00

Am si eu o "problema existentiala"
![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Kyandra, 04 July 2008 - 20:02. |
Posted 05 July 2008 - 00:22

Am si eu o "problema existentiala" ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted 05 July 2008 - 19:19

Posted 05 July 2008 - 22:58

Posted 05 July 2008 - 23:19

Incearca si pe aici pentru inspiratie: http://www.mediterra.../plansearch.asp
|
Posted 06 July 2008 - 08:50

"scump dle, scump!" asa o sa gasesti un arhitect! deci pregateste-te! o sa intreb si eu pe cineva, dar intai ceva detalii: locatie, suprafata, etaje, materiale, etc. |
Posted 06 July 2008 - 10:25

Scump sau ieftin, cu siguranta vei gasi un arhitect...Dar ti-ai pus problema cu ce mana de lucru vei realiza aceasta casa??Toate stucaturile, coloanele, frizele,specifice acestui stil, crezi ca se fac cu muncitori semi-calificati? Pentru-ca o astfel de casa sa fie executata corect trebuie mana de lucru foarte calificata, pe care daca o vei gasi va fi si scumpa(restul sunt plecati in Italia si Spania). In concluzie: alege un arhitect din generatia "veche"care stie sa deseneze si de mana nu numai pe calculator,si care sa faca schite de detaliu pentru decoratiunile interioare si exterioare, apoi pregateste-te de o suma consistenta de bani pentru executie...Altfel va iesi un mare kitsch, si va semana cu casele de pe langa Rosiori de Vede(!!!)
Edited by doina-manuela, 06 July 2008 - 10:25. |
Posted 06 July 2008 - 20:34

Ceea ce vreau eu ar trebui sa aiba o sufragerie, bucatarie 2-3 dormitoare, baie, garaj, terasa la intrare si pe acoperis si balcoane
![]() ![]() ![]() Sunt constienta ca nu voi gasi pe cineva sa-mi reproduca interiorul unei case malteze (doar daca aduc muncitori de acolo ![]()
,,Cash esista,,adica cca 12-14 eur plus tva pe m2 de constructie daca ai acest mic detaliu atunci pot s-ati recomand pe cineva. Edited by Kyandra, 06 July 2008 - 20:30. |
Posted 06 July 2008 - 22:51

... Sunt constienta ca nu voi gasi pe cineva sa-mi reproduca interiorul unei case malteze (doar daca aduc muncitori de acolo ![]() ... Te-ai gandit ca fiind vorba de o comanda atat de speciala cei care vor contribui la realizarea casei ar trebui sa fi vazut macar o data in viata cum arata in realitate ce ai vrea sa construiesti? Ti-ai pus problema daca pe terenul respectiv s-ar potrivi stilul despre care vorbesti? Casa din poza postata e una de oras, ba mai e si insiruita, adica face parte dintr-un front construit continuu, la strada si de fapt fatada respectiva are doar un element care aminteste de stilul maur - arcadele trilobate. Cum crezi ca se leaga stilul asta de amplasamentul despre care povestesti? Ce iti ofera stilul asta in comparatie cu altele, sau care ar fi motivele pentru care ai dezvoltat o asemenea pasiunea pentru asa ceva? Sunt intrebari pe care poate n-ar fi bine sa le ocolesti si la care sa incerci sa gasesti un raspuns sincer inainte de a te hotari ca nu vrei sa te abati de la o asemenea idee. N-am nici cea mai mica intentie de a te descuraja, dar ar trebui sa iei in considerare ca un stil vechi precum cel maur e intotdeauna rezultatul unor concepte despre locuire si constructii in general, specifice locului, perioadei si culturii in care stilul s-a format si si-a atins apogeul. Si in tarile arabe, unde traditia destul de puternica ar tebui sa influenteze decisiv asupra deciziei legate de stilul unei case, se construieste in spirit modern, poate doar cu ceva elemente care sa aminteasca de stilul traditional. Nu numai elementele decorative definesc un stil. De multe ori rezolvarile arhitecturale specifice unui stil sunt legate de conditiile climatice, de religie, de traditii care poate nici nu mai exista, de posibilitatile de aprovizionare cu anumite materiale ale zonei - sunt foarte multe lucruri care aparent n-au legatura directa cu stilul cu pricina dar au influentat decisiv aparitia si evolutia lui. Un stil contine rafinamente pe care la prima vedere nu le observa oricine: proportii ale spatiilor, anumite orientari ale unor camere cu o anume destinatie, proportiile golurilor, raporturile si ritmurile plin-gol ale fatadelor, inaltimile incaperilor, amplsarea anumitor incaperi in plan ca rezultat al stilului de viata de pe vremea respectiva, spatii cu destinatii care poate nu se potrivesc cu structura unei locuinte din ziua de azi - sunt atat de multe aspecte de luat in considerare incat nici nu are rost sa mai continui cu enumerarea... Crezi ca toate astea pot veni dintr-odata si gratis? Tare ma indoiesc. Si daca o asemenea analiza (ca experienta de constructie in stilul asta unde crezi ca poti gasi?) lipseste din realizarea proiectului casei, ca si din bagajul de pricepere si indemanare al mesterilor care vor construi, ce crezi ca va iesi in final, daca nu o jalnica imitatie? Cu toate ca raman sceptic legat de viabilitatea unui asemenea proiect, eu iti doresc succes! Edited by gecs, 06 July 2008 - 22:59. |
Posted 06 July 2008 - 23:24

E vorba de suprafata construita sau suprafata desfasurata? Foarte corect ce a spus Gecs... Nu cred ca merita sa consumi energie si bani pentru un stil care nu se incadreaza in spatiul nostru "mioritic"!!! |
Posted 07 July 2008 - 09:32

ce imi plac mie arabesqurile astea. Eu in locul vecinilor tai nici nu te-as lasa sa construiesti asa ceva pentru ca:
1. Nu e in stilul zonei, al localitatii. Si tot ce e aiurea strica ochiul 2. Toata lumea o va lua in considerare ca si casa tiganeasca, iar eu sa fiu vecina ta nu te-as lasa in veci sa iti ridici asa palat, pentru ca imi devalorizezi mie proprietatea si in caz ca as vrea sa vand, nu stiu cum voi convinge pe cineva ca nu se invecineaza cu niste colorati. 3. E URATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! daca nu e in mediul ei traditional e chiar nashpaaaaaaaaaa raaaaaaaaaaaaaaaauuuuuu!!!! |
Posted 07 July 2008 - 18:57

Incearca si pe aici pentru inspiratie: http://www.mediterra.../plansearch.asp ![]() Raman datoare ![]()
ce imi plac mie arabesqurile astea. Eu in locul vecinilor tai nici nu te-as lasa sa construiesti asa ceva pentru ca: 1. Nu e in stilul zonei, al localitatii. Si tot ce e aiurea strica ochiul 2. Toata lumea o va lua in considerare ca si casa tiganeasca, iar eu sa fiu vecina ta nu te-as lasa in veci sa iti ridici asa palat, pentru ca imi devalorizezi mie proprietatea si in caz ca as vrea sa vand, nu stiu cum voi convinge pe cineva ca nu se invecineaza cu niste colorati. 3. E URATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! daca nu e in mediul ei traditional e chiar nashpaaaaaaaaaa raaaaaaaaaaaaaaaauuuuuu!!!! ![]() Edited by Kyandra, 07 July 2008 - 19:00. |
Posted 08 July 2008 - 07:42

Multumesc mult de tot, am gasit o casa minunata ![]() Raman datoare ![]() Imi pare rau, dar oricat mi-as chinui imaginatia nu as reusi sa confund o casa in stil arab cu un palat tiganesc. Nu este moschee si nici vreun miniaret cu coloane... Si am precizat, ca ma refer la stilul maltez (mai europenizat) si nu la stilul arab clasic. Si de unde ai inteles ca eu as vrea un palat??? ![]() crede-ma, cu firma de aici sau de acolo, muncitorii n-or sa stie sa iti faca elementele ca la carte si o sa arate fix a palat tiganesc. La o casa clasica ai o mare bataie de cap cu constructorul, cu muncitorii, iti dai seama cum o sa fie cand ii pu sa faca ceva ce n-au facut in viata lor? Chiar vrei sa experimentezi pe banii tai? daca da, atunci da-i drumul. Oricum nu va arata bine scoasa din mediul ei. Si Americanii au facut in Las Vegas copii dupa statuia libertatii, dupa Arcul de triumf din Paris si chiar copii foarte reusite, cu bani grei. Degeaba. Tot chici arata, n-au farmecul originalului acolo de la mama lui. iar pozele alea de case de pe siteul cu case mediteraneene nu au nici o legatura cu arabesqurile postate de tine la inceput. ba chiar seamana mai mult cu casele vest americane . Edited by MirelaLucia, 08 July 2008 - 08:09. |
Posted 08 July 2008 - 14:26

Acum o sa vin cu cateva argumente in apararea lui Kyandra
![]() 1. Nu e in stilul zonei, drept, dar care e stilul zonei ? ![]() Putem vorbi de asa ceva la noi ? Cred ca in f. putine locuri. In cartierele noi fiecare isi face casa cum il taie, (macar de ar fi cu gust) lucru care are avantaje (poate fiecare face ce isi doreste) si dezavantaje (aspectul general al cartierului ecel putin amestecat). De ce acest stil sa fie exclus ? 2. O mare parte din istorie mai toate culturile au preferat un aspect cu decoratiuni bogate, asta nu inseamna prost gust. Prostul gust tiganesc vine din imitarea chicista a unor inflorituri, de obicei de diferite stiluri amestecate nepotrivit, si executate jalnic. Dar asta nu poate impieta la valoare stilurilor din care s-au inspirat. Muzica orientala veritabila nu devine mai putin valoroasa pentru ca manelistii se inspira din ea. ![]() 3. Depinde si de arhitect si de mesteri. Poate ca Romania e in topul tarilor unde poti vedea exemple (de lucruri in general) bine proiectate dat jalnic executate, si astfel strica totul. Daca ai o casa obisnuita, totul rectangular, in mod normal nu ai nevioie decat de mesteri care sa-si faca treaba, dar cand e vorba de chestii sofisticate si decoratiuni aici talentul mesterului are un cuvant de spus. Pt Kyandra: Din cei care au lucrat in Spania sau Italia cu siguranta vei gasi si care au lucrat asa ceva, tre sa iei pe cineva cu experienta, nu cae incearca pe casa ta ![]() Problema e ca o singura imagine e greu sa convingi sa sa faci pe cineva sa inteleaga la ce te gandesti. Ca tu nu vrei casa aia, vrei ceva in stilul acela, si un arhitect are nevoie de mai multe exemple ca sa prinda ideea. Apoi aceea e o contructie in stil mediteranean, doar aspectul e dat de elemente arabe-malteze. Pe situl acela sint frumoase, insa nu sint stil mediteranean, probabil asa le-a numit vreun birou de proiectare din America, de acolo poate ca sa se vede. Am sa vin cu cateva poze. |
Posted 08 July 2008 - 15:07

Acum o sa vin cu cateva argumente in apararea lui Kyandra ![]() 1. Nu e in stilul zonei, drept, dar care e stilul zonei ? ![]() Putem vorbi de asa ceva la noi ? Cred ca in f. putine locuri. In cartierele noi fiecare isi face casa cum il taie, (macar de ar fi cu gust) lucru care are avantaje (poate fiecare face ce isi doreste) si dezavantaje (aspectul general al cartierului ecel putin amestecat). De ce acest stil sa fie exclus ? 2. O mare parte din istorie mai toate culturile au preferat un aspect cu decoratiuni bogate, asta nu inseamna prost gust. Prostul gust tiganesc vine din imitarea chicista a unor inflorituri, de obicei de diferite stiluri amestecate nepotrivit, si executate jalnic. Dar asta nu poate impieta la valoare stilurilor din care s-au inspirat. Muzica orientala veritabila nu devine mai putin valoroasa pentru ca manelistii se inspira din ea. ![]() 1. faptul ca la noi se construieste ca la balci, nu inseamna ca trebuie sa si ghidam oamenii spre acest lucru. daca ar fi fost ceva placut, isi acea si finlandezul casa arabeasca si arabul casa tiroleza. 2. N-a zis nimeni ca decoratiunile bogate inseamna prost gust. Insa ele sunt folosite acolo unde trebuie, in contextul care trebuie. Noi romanii, asa cum am mai spus si pe alt topic, avem o lipsa crunta de estetic si bun gust la nivel de masa. Ideal ar fi, tot in sprijinul Kyandrei, sa ia un proiect ( macar ceea ce tine de fatade) cap coada de la o casa malteza care ii place. sa nu puna arhitectul roman sa creeze sau sa combine elemente dispersate pentru ca nu va iesi mai mult ca sigur ceva care sa reflecte exact zona. Nu mai zic ca multi arhitecti nici nu se baga la asa ceva, e multa munca si bani putini. |
Posted 08 July 2008 - 16:31

1. faptul ca la noi se construieste ca la balci, nu inseamna ca trebuie sa si ghidam oamenii spre acest lucru. Daca gasesti un cartier cu un stil uniform - chiar si cat de putin - ineleg sa te ghidezi dupa asta. Dar la un cartier unde nu seamana om cu personaj, dupa ce sa se ia ? ![]() ![]() Sa le facem in stil românesc ? Am vrea noi (noi doi, si altii cativa poate) ![]() Quote 2. N-a zis nimeni ca decoratiunile bogate inseamna prost gust. Insa ele sunt folosite acolo unde trebuie, in contextul care trebuie. Noi romanii, asa cum am mai spus si pe alt topic, avem o lipsa crunta de estetic si bun gust la nivel de masa. Ideal ar fi, tot in sprijinul Kyandrei, sa ia un proiect ( macar ceea ce tine de fatade) cap coada de la o casa malteza care ii place. sa nu puna arhitectul roman sa creeze sau sa combine elemente dispersate pentru ca nu va iesi mai mult ca sigur ceva care sa reflecte exact zona. Votez si eu sa ia un proiect original, de la ei de acasa. |
|
Posted 08 July 2008 - 21:41

hai ca inchizi tu gura targului cu un neoromanesc fara acoperis
![]() cam asa: ... vezi img attach |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users