Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...

Copiere 2 sau mai multe valuri cu...
 La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!

Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...
 drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv

Proroblema cu centre de greutate
 Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv

Casa marcat pentru PFA
 

Retea Mac-PC

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
2mii3

2mii3

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.08.2004
Salut,
cum pot seta si eu o reatea intre pc si mac.
pe pc am winxppro iar pe mac am os 10.2.8

am nevoie de retea pt internetul prin cablu pe care il am pe pc. vreau sa ramina si acolo si sa-l scop printr-o alta placa din pc si pt mac.

merci mult

#2
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
search in help la mac... este foarte usor...

daca nu iti raspunde nimeni pana diseara (greu de crezut, dar se poate intampla) iti explic eu, am ceva pe-acasa...

#3
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
presupunind ca stii bine protocoale, TCP/IP, subnet mask, proxy, etc., este foarte simplu sa setezi  accesul pe mac:

apple menu-system preferences-network. la show, alege "Built-in Ethernet" iar apoi configureaza TCP/IP in tab-ul cu acelasi nume. apoi la tab-ul proxy pune adresele necesare.

daca totul este in regula, ar trebui sa functioneze dupa asta...


dupa ce functioneaza TCP/IP, putem trece si la topic-uri mai avansate cum ar fi FTP si SMB, dar toate la timpul lor.
:)

Edited by Centris, 24 September 2004 - 09:20.


#4
2mii3

2mii3

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.08.2004
am reusit sa setez internetul sui acum mege pe net prin pc ul server, dar nu pot sa vad foldere share de pe nici unul dintre ele,

adica nu pot sa copiez nimic in retea.

practic reateaua functioneaza numai pt internet dar nu si local.


ce pot face ca sa functioneze?

merci pt raspunsuri

#5
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 13.10.2003

2mii3, on Sep 25 2004, 10:17, said:

am reusit sa setez internetul sui acum mege pe net prin pc ul server, dar nu pot sa vad foldere share de pe nici unul dintre ele,

adica nu pot sa copiez nimic in retea.

practic reateaua functioneaza numai pt internet dar nu si local.
ce pot face ca sa functioneze?

merci pt raspunsuri

<{POST_SNAPBACK}>


Mac -> PC:
Din meniul Finder-ului: Go -> Connect to server si acolo pui ceva de genul:
smb://192.168.0.1/nume_share_din_xp
(presupunand ca 192.168.0.1 este IP-ul calculatorului cu XP)
Eu am setat user/password identice pe XP si in OS X si acuma pot accesa orice de pe XP folosind share-urile ascunse de tip C$ cu acces la orice partitie (tre sa fii admin pe XP cu acel username):
smb://192.168.0.1/c$

PC->Mac:
Daca ai user/pass identic vezi automat din XP tot folderul tau de Home din OS X. In rest trebuie sa activezi Personal File Sharing din System Preferences -> Sharing

#6
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
vezi si pe site la microsoft

poate ca-ti trebuie  MSUAM_for_X

#7
nevrozel

nevrozel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 19.09.2004
Am un PowerBook si un PC. Am facut o retea intre ele TCP/IP si m-am conectat cu PB prin optiunea GO>Connect to Server... A mers in masura in care de pe PB puteam sa navighez pe PC. Invers insa nu. Cum reusesc sa vad Mac-ul de pe PC?

A doua problema este si mai grava. La un moment dat dupa ce fac reteaua, aceasta pica. In ce sens? Rata de transfer a datelor devine ingrozitor de mica, de nivelul 0,2 MB/s in loc de 10MB (retea de 100). Nu stiu ce sa fac. Am resetat ambele computere, le-am conectat din nou insa de atunci reteaua imi merge la fel de prost. Si nu pot transfera nimic la viteza asta. Ce parere aveti? Am vazut tot felul de programe si aici la Softpedia care faciliteaza constructia unei retele intre Mac si Pc. Sa folosesc asa ceva? M-ar ajuta?

P.S. Sa imi raspundeti pls si la prima intrebare. :)

#8
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
hai cu prima,

Te duci la system prefs - sharing - windows file sharing activat si vei putea probabil sa accesezi macul fara probleme (daca nu merge, nu te nevroza ca ar mai fi cite ceva de facut, revino)

si cu a doua

responsabilul pentru caderi de viteza e posibil sa fie un firewall care interpreteaza traficul de pe pc ca flood/scan. atentie sa nu ai firewall activat pe potrurile necesare.

transferul de 0.2 e continuu sau se opreste dupa o perioada?

nu ai nevoie de programe specializate, decit prin prisma usurintei de utilizare si a serviciilor oferite

Edited by Centris, 24 November 2004 - 10:53.


#9
licedk50

licedk50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.06.2003
La nr. 1 totul clar sper.

La 2: am patit si eu la fel. Si m-am nevrozat la max. Povestea:

Am pus placa de retea in pc-u si antivirusul (mcafee) m-a anuntat ca 'nu stiu ce' cu network socketurile care sunt violate pe acolo. Am ignorat. S-au legat computerele frumos si da-i transfer (vreo 5 giga). Si treaba a inceput sa gafaie rau de tot.
Ce am facut: am dezinstalat antivirusul si am reinstalat placa de retea. Totul beton acum.
Ma gandesc ca porcaria de antivirus a bagat ceva prin drivierele de retea gen firewall. Mentiune: NU am instalat partea de firewall a anitvirusului.

Vezi si tu. Poate te afli in aceeasi situatie. oricum problema e PC-ul (ca de fiecare data  :lol: )

#10
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
nu era mai simplu sa inchizi fire-wall-ul?

#11
licedk50

licedk50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.06.2003

vektor12, on Nov 24 2004, 13:19, said:

nu era mai simplu sa inchizi fire-wall-ul?

<{POST_SNAPBACK}>



Care firewall? Ca nu am instalat. Nici macar ala de windows nu era activ. Dar aberatiile astea de programe antivirus instaleaza tot ce vrei si ce nu vrei prin calculator. Era doar o banuiala de firewall  :D

#12
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
ok, aveai doar anti-virus. pricep... eu nu am incercat, poate in week-end. vaz tin la curent (desi am promis un test cu iPod-u' de ceva vreme si nu am apucat inca; sper ca in vreo doua saptamani sa reusesc; drum lung si muzica buna).

#13
licedk50

licedk50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.06.2003

vektor12, on Nov 24 2004, 13:24, said:

ok, aveai doar anti-virus. pricep... eu nu am incercat, poate in week-end. vaz tin la curent (desi am promis un test cu iPod-u' de ceva vreme si nu am apucat inca; sper ca in vreo doua saptamani sa reusesc; drum lung si muzica buna).

<{POST_SNAPBACK}>


Rock on! :punk:

#14
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
:(
am si eu aceeasi problema. incerc sa fac un folder de pe mac sa fie vazut de intrega retea. folderul nu se afla pe discul sistem ci pe un alt disc/partie, denumita work.
m-am dus pe unde si-a intarcat mutu iapa (am citit ce s-a scris aici) dar nu am reusit sa fac folderul respectiv vazut de nicaieri din alta parte.

:( se poate rezolva? cum? :(

#15
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
nu poti face sharing de foldere (asa cum se facea in MAc OS Classic) in Mac OS X fara a te "murdari pe miini" putin.

exista insa o aplicatie third-party care face exact ceea ce doresti anume  Sharepoints

B)

#16
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
nene, pana acum m-ai scapat din multe belele. multumesc. se cheama ca tre' sa arunc cu berile dupa tine ;)
merge dar sa fiu al draq daca inteleg de ce nu merge de pe toate vindozele.
iar celalalt mac din retea tot nu vrea sa vaza ce am sheruit eu.
dar pentru azi e de ajuns ca-mi crapa neuronu' :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate