Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Conectare TV, telefon și pc ...

PROIECT CASUTA MICA IN JUR DE 40M...

Vecini cu chef de renovari.
 La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala

Laptop 17" - baterie buna
 Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017

Reglaj a
 Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...

Redmi K50 in Reteaua Digi
 

problema canon PowerShot SX100IS

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
ybby

ybby

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.04.2007
Am o problema cu acesta camera. Cam de o saptamana a inceput sa o ia razna.

    Ies in balcon si fac o poza la ceva aflat la departare, si dau zoom aproape la maxim apoi dau zoom-ul inapoi la minim si fac o poza unui obiect din balcon. Pozele ies foarte neclare. Daca ma mai joc si cu manual focus si apoi revin la auto, nu mai disting nimic in poze. Camera isi revine numai daca o inchid si o deschid din nou. Daca nu dau zoom prea mare camera functioneaza perfect.

Attached Files



#2
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007
Probleme cu softul. Este in garantie ?

#3
ybby

ybby

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.04.2007
Da este in garantie. Porblema e ca am cumparato online de la un magazin despre care am citit ca service-ul si garantia sunt de toata jena. In plus cred ca au magazin numai in Bucuresti.

#4
ledongreen

ledongreen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 24.07.2007
Problemuta ta, este in sistemul de lentile, tu trebuie sa sti, pe unde a "umblat" camera sau daca a suferit un shock ceva...

  Atunci cand faci zoom, plecand de la pozitia initiala, dupa ce ai deschis camera, trenul de lentilute din obiectiv, sufera o deplasare, urmand sa-si modifice pozitiile relative, pentru focala care o doresti.  In majoritatea cazurilor, la sistemele de lentile P&S, ultima lentila, sau grup de lentile de langa sensor, este actionata independent, pentru focalizare.

  Reiau ideia, atunci cand "faci" zoom, pozitia lentilei de focus, este modificata si ia in pasii dati de zoom. La apasarea pe jumatate a declansatorului, se mai face o modificare a pozitiei lentilei de focus, de asta data, in pasi mai fini, pentru a focaliza imaginea. Sau altfel, pentru o pozitie a trenului de lentile, dictata de o focala in domeniul zoom-ului, corespunde o pozitie a lentilutei de focus, ea urmand mai departe, un reglaj fin in jurul acestei pozitii, dictat de focus.

  Defectul tau :  Faci zoom, dar lentiluta de focus, nu urmareste pasii zoom-ului, fiindu-i inposibil sa mai focalizeze. Fie mecanismul de focus (motoras pas-cu-pas, tija-surub de actionare) este ancrasat, blocat, sarit, fie, si astea sunt rare cazuri, registrul de stari al focalizarii, deci rare cazuri, (SOFT !), e pe pustii... :)
   Mai sunt cazuri cand lentiluta merge bine intr-un sens, dar la revenire nu mai respecta pasii (problema mecanica, mecanism tocit...). Remediu ?--> Inlocuirea sistemului de lentile sau a obiectivului.

  Este foarte greu sa ma pronunt, trebuie vazut aparatul, nu stiu cum este cu garantia la Canon, daca nu ai urme de lovire pe aparat sau "corpuri straine" in aparat, mergi la garantie.

  Succes ! :)

Edited by ledongreen, 29 June 2008 - 20:25.


#5
pnk_bubblegum

pnk_bubblegum

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.05.2008
La fel patesc si eu cu camera mea,si nu stiu care e explicatia.Ultima,si cea mai grava problema este ca lentila mi s-a blocat in afara si nu se mai retrage.Camera nu e cumparata din tara,deci garantia nu e valabila aici.Stie cineva ce ar putea sa aiba sau unde s-o repar?
  Am nevoie de ajutor cat mai repede pt ca intr-o sapt plec din tara si am nevoie de camera.Multumesc anticipat pt orice fel de raspuns.

#6
porumbelul_alb

porumbelul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 03.02.2006
am si eu un sx 100 is si am probleme cu blitzul.. declanseaza doar cand vrea el ...care sa fie problema? am setat si blitzul ca sa fie pornit mereu, nu sa dea automat in functie de lumina .. ... tot la fel face...

Edited by porumbelul_alb, 25 January 2009 - 20:21.


#7
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007

View Postporumbelul_alb, on Jan 25 2009, 20:19, said:

am si eu un sx 100 is si am probleme cu blitzul.. declanseaza doar cand vrea el ...care sa fie problema? am setat si blitzul ca sa fie pornit mereu, nu sa dea automat in functie de lumina .. ... tot la fel face...
Se poate presupune ca nu are timp de incarcare suficient. Daca il lasi mai mult, merge blitzul ? Se aude, dupa descarcare, ca incarca blitzul ?

#8
porumbelul_alb

porumbelul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 03.02.2006
poi .. cateodata mai da .. dar scurt fara nici un efect.. apoi arata ca se incarca .. are un led micutz langa display.. dar nu, il las si mai mult timp si tot nu merge ..

#9
simbiot6600

simbiot6600

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.02.2009
va rog sa ma ajutati daca puteti?am un canon sx100is
Mi-sa blocat obiectivul inauntru adica nu mai iese afara si pe display imi apare "eroare obiectiv,repornire aparat"
am gasit ceva pe un forum din afara dar tot nu reusesc sa ii dau de capat http://camerarepair....tal-camera.html

Edited by simbiot6600, 28 June 2009 - 13:33.


#10
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,917
  • Înscris: 07.10.2005
Ia legatura cu service-ul Canon.

#11
Disperata

Disperata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.01.2009
Buna, am si eu o problema cu un Canon PowerShot A480. Nu mai reusesc sa transfer pozele din el in calculator. Il conectez si nimic... Inainte mergea cu Open, Get pictures, si nu foloseam softul lui. Acum nici cu softul lui nu imi vede absolut nimic. Imi da urmatorul mesaj "The image device is busy, or may be in use by another application...". Nu este folosit de alt program, si il deschid cum zice in manualul de utilizare si nimic. Recent am schimbat windowsul dar patesc acelasi lucru, ca si inainte. Ce pot sa fac?

#12
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 07.03.2006
sa iti cumperi un card reader, pentru inceput. daca nici asa nu merge, sa incerci sa utilizezi un alt card. problema poate fi de la card, camera, cablu de date, soft. elimina rand pe rand toate variabilele si o sa gasesti problema.

spor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate