Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Bicicleta eliptica, distruge incheieturile ?

- - - - -
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#73
mariscal

mariscal

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 24.09.2009

 zstefc, on 25th October 2009, 12:49, said:

am fost la magazinul DECATHLON

Am cumparat si eu o bicileta eliptica de la Dechatlon/Berceni, modelul Domyos VE300 (mai multe detalii: http://www.decathlon...300-149107107/)
insa am fost dezamagit doar dupa citeva zile de zgomotul facut la fiecare tura completa a volantei, un fel de cloncanit foarte deranjant.
N-am reusit sa-mi dau seama din ce cauza se auzea acel zgomot si la nici o saptamina cind a inceput si sa scirtie bratele bicicletei am hotarit sa o duc inapoi la magazinul Dechatlon. Aici, personalul foarte amabili mi-a propus sa-mi returneze banii sau sa o inlocuiasca cu alta bicicleta noua, si am optat pentru a doua varianta.
Aceiasi poveste cu aparitia zgomotelor s-a repetat in prima saptamina de folosire, motiv pentru care voi profita de posibilitatea de a o returna cit mai curind.
Ma asteptam totusi ca acest produs sa fie de o mai buna calitate fiind cumparat de la Dechatlon la un pret destul de rezonabil (900 Ron), cel putin nu ma asteptam deloc sa cloncane si sa scirtie!
Acuma vreau sa intreb daca cineva a mai avut  probleme cu bicicletele eliptice de la Dechatlon,
si eventual ce recomandari as putea primii pentru achizitia unei bicileta eliptice pina in 1000 Ron si care cel putin sa nu scirtie.

#74
mallkpo

mallkpo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2008
Am cumparat si eu in august 2010 o bicicleta eliptica Domyos,  modelul VE 590, si intr-adevar scartaia. Nu permanent, ci doar cand ti-era cheful mai mare sa "dai o tura". Am reusit sa scap de zgomot punand vaselina in articulatie si in locurile de prindere pe volanta ale bratelor articulate, altfel spus pe capetele barei pe care stai cu picioarele.

O alta problema - in cazul bicicletei mele cel putin - este inexactitatea cu care masoara pulsul, dar aceasta ma deranjeaza mult mai putin decat acel scartait.

Pe de alta parte, cursa este lina pe orice treapta de rezistenta, asa ca pana la urma am pastrat-o...

#75
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007
Nu vreau sa fac reclama, dar dupa multe cautari si informatii pe internet, am hotarat sa iau neaparat din magazin. Dupa ce am parcurs toata Timisoara, de la chinezariile nu prea ieftine de la Metro, Real, Dedeman,... pe care daca te urci simti ca se dezmembreaza, iar pe nivelul maxim nu se simte nici un efort, pana la masinile mai sigure de la Intersport sau Hervis, dar cu preturi mult peste bugetul meu, am descoperit la Auchan o scula facuta pentru Auchan, se numeste Cup's E200. Cand m-am urcat pe ea, am strans din dinti (950 lei!), dar am cumparat-o pe loc. Nu stiu cate kg are volanta, nu scrie nicaieri, dar merge continuu, incomparabil cu ce am incercat la celelalte modele mai accesibile, are 10 nivele de franare, 1 - aproape in gol, 2 - usor, 3 - greut, 4 - greu, 5 - foarte greu, 6 - infernal, 7 - imposibil, 8..10 nu am avut curajul. Are si 4 trasee combinate de 30 minute cu urcusuri si coborasuri, am reusit, aproape mort, sa parcurg primele 5 minute din traseul 3. Momentan nu scartaie, nu stiu daca va scartai sau nu, dar este cu totul si cu totul extraordinara.

PS. Sunt barbat, 93 kg, merg frecvent la munte, cu rucsac destul de greu, deci nu sunt chiar strain de efort.

Edited by DSops, 28 April 2011 - 19:39.


#76
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,963
  • Înscris: 21.02.2006

 unpuisor, on 25th June 2008, 09:56, said:

Ca sa alergi iti trebuie un stadion.
De ce? :)
Alergatul pana la si de la stadion nu sunt suficiente? Nu crezi ca e un moft sa alergi pe un stadion? Cu ce e mai bun stadionul decat trotuarul? Ca si plaja la strand / in afara strandului... De parca soarele ar fi altul in momentul in care platesti si treci poarta strandului... :)

#77
B0gdan9

B0gdan9

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 18.09.2010
Dintre cei care folositi biciclete eliptice, ma poate sfatui cineva ce aspecte trebuie urmarite la achizitia unei astfel de biciclete?
Ca pret, as da maxim 1200ron daca chiar ar merita pentru ce ofera...

Sunt atatea modele online!!!!!! ...nu stiu la care sa ma opresc sa fie stabila, sa nu fie zgomotoasa, sa nu suprasolicite picioarele, sa nu-mi para rau de achizitie.

Magazine in orasul meu intre care sa aleg nu sunt,deci online ar trebui sa comand... Ce mi-ati recomanda?

3 modele mi-au atras atentia:

1. http://www.expertfit...ptica-dhs-3623e

2. http://www.fitlife.r...rl=&lng=ro#here

si
3. http://www.liveactiv...rcle-cross.html (desi aceasta nu s-ar incadra in buget...dar daca ar fi ok, poate as face un efort...)

Edited by B0gdan9, 06 October 2013 - 21:31.


#78
Bobses

Bobses

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,687
  • Înscris: 14.02.2002
Hm, să readuc un pic subiectul în actualitate.
M-am hotărît să-mi cumpăr o bicicletă eliptică.
Poate să-mi zică cineva ceva despre modelul ăsta (pare ok atît la caracteristici, cît și la preț): http://www.hellofitn...line_i2450.html

Edited by Bobses, 25 December 2013 - 13:06.


#79
OANACIMOV23

OANACIMOV23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 10.01.2014

 Bobses, on 25 decembrie 2013 - 13:05, said:

Hm, să readuc un pic subiectul în actualitate.
M-am hotărît să-mi cumpăr o bicicletă eliptică.
Poate să-mi zică cineva ceva despre modelul ăsta (pare ok atît la caracteristici, cît şi la preţ): http://www.hellofitn...line_i2450.html


Bicicleta medicinala cu curea, fara volanta franarea se face de catre  curea care este prins cu arici in capat.  Nu iti recomnand. Durata de viata este mult mai mica fata de una magnetica. De ce ? La cele magnetice nu exista frecare.
Bicicleta care vrei sa iei este depasit de mult tehnic.
Uite recomandarea mea :
http://www.clickbox....390_p11718.html

#80
Bobses

Bobses

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,687
  • Înscris: 14.02.2002
Mulţumesc, dar am vrut una eliptică, să se mişte tot corpul. Singurul dezavantaj al bicicletei ăleia este lipsa unui ceas pentru măsurarea pulsului. În rest, are şi roată volantă  de 5 kg, creşterea rezistenţei se face magnetic. Am scris într-un alt topic nemulţumirea mea faţă de producătorul/importatorul bicicletei respective (pe care, de fapt, am şi cumpărat-o).
Ce îmi arăţi tu este o bicicletă clasică medicinală, unde mişti doar picioarele.

#81
OANACIMOV23

OANACIMOV23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 10.01.2014

 Bobses, on 10 ianuarie 2014 - 17:58, said:

Mulţumesc, dar am vrut una eliptică, să se mişte tot corpul. Singurul dezavantaj al bicicletei ăleia este lipsa unui ceas pentru măsurarea pulsului. În rest, are şi roată volantă  de 5 kg, creşterea rezistenţei se face magnetic. Am scris într-un alt topic nemulţumirea mea faţă de producătorul/importatorul bicicletei respective (pe care, de fapt, am şi cumpărat-o).
Ce îmi arăţi tu este o bicicletă clasică medicinală, unde mişti doar picioarele.


Scuze uite  link-ul catre eliptica:
http://www.clickbox....390_p12672.html

#82
isculescu

isculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 12.02.2012
ce recomandare aveti pentru o bicicleta eliptica? as dori sa fie min.100 kg/max.120kg. restul: greutatea volantei, franare magnetica/manuala, programe presetate, etc las la aprecierea celui care recomanda.
Cu multumire!
ps. max 2000 lei

Edited by isculescu, 31 January 2014 - 11:47.


#83
SirBDD

SirBDD

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.03.2013
Cine afirma ca "orice miscare e buna indiferent ca e la aparate sau in aer liber" greseste. Dupa 8 ani de gimnastica la sala si alergare pe banda, am inceput sa alerg afara ca tot omul, pe tartan insa sa protejez incheieturile. Dupa 2 luni de alergare (de 2 ori pe saptamana cate 6-7 km) a inceput sa ma doara in zona lombara. Scria cineva mai sus in acest topic ca e normal sa te doara caci altfel nu simti ca traiesti. Am facut o scurta pauza si am alergat iarasi. Durerile au inceput sa apara din nou si a inceput sa coboare pe piciorul stang. Am ajuns la doctor si am facut si RMN. Concluzia: debord de disc intre vertebrele L5-S1 cu atingerea cananelor nervoase in ambele laterale ale coloanei. Nu e caz de operatie insa nici nu se mai vindeca vreodata mai ales ca discul dintre vertebre s-a tasat si s-a deshidratat (se vede negru in RMN ceea ce aiurea). Am inceput fizioterapie si mi-am pus echipamentul de running in dulap dupa ce am dat 900 lei la Decathon (inclusiv pantofi sport cu spuma poliuretanica pe talpa pentru absortie socuri). Sper ca dupa un an de pauza sa pot sa mai alerg din nou mai ales ca am doar 35 ani si am petrecut destul mult timp invatand cum sa alerg (pe varfuri pentru protejarea articulatiilor, incalzire statica si dinamica inainte, stretching usor dupa, respiratie corecta pe ritm de alergare, etc). Asadar, e indicat sa consulti un specialist inainte sa te bagi cu capul inainte (exceptand cei cu o constitutie robusta care nu au nici un fel de probleme orice ar face Posted Image). Eu, desi am facut-o (am vorbit cu un kinetoterapeut si un arbitru de fotbal care m-au invatat ce sa fac si ce sa nu fac) mi-am luat-o. Totusi, alergarea in aer liber, este extrem de placuta si revigoranta. Corpul capata o rezistenta de invidiat ceea ce te face mult mai rezistent la stres si efort la servici, arzi foarte multe grasimi si, cel mai important, transformi colesterolul LDL in HDL. In plus, este si efectul psihic, de eliberare, detasare si cunoasterea limitelor proprii. Toate acestea le intalnesti aproape la orice exercitiu fizic, nu numai alergare.

Cele mai recomandate sporturi cardio sau forta care sa protejeze si coloana si articulatiile sunt cele antigravitationale (ex: inot, tractiuni, etc) precum si cele care permit un control foarte bun al pozitiei corpului, indiferent de efort. In acest sens este recomandat ciclismul, fie outdoor daca e posibil pentru ca mai oxigenezi corpul cu ceva aer curat in parc, fie indoor cu o bicicleta magnetica daca nu poti parasi casa (ex: trebuie sa ai grija de un copil mic). La ciclism coloana nu este supusa la efort foarte mare iar miscarea gleznelor este una destul de naturala cu oscilatia labei piciorului in sus si jos fara a exagera.

Legat de bicicletele eliptice, acestea nu au o miscare naturala a labei piciorului, ceea ce face ca - la multa lume - sa apara dureri fie in zona gleznelor, fie in cea a genunchilor. Aceste dureri apar dupa cateva luni de utilizare, dupa ce trece impactul de dezmortirea articulatilor si se intra in programul de definire si intretinere. Mai ales la persoanele de sex feminin, cunoscute pentru sindromul articulatiilor laxe, precum si la persoanele trecute de 50 ani cu usoare probleme de artita, pot sa apara dureri in zona genunchilor: "degenerative arthritis and some other knee problems, however, can cause knee pain among some people while using an elliptical trainer." (sursa: http://www.livestron...-or-treadmills/)

Daca exista posibilitatea, aceste aparate ar trebui testate la o sala ceva inainte de a fi achizitionate acasa, iar dupa achizitie:
1. aparatul nu trebuie sa ajunga suport pentru uscat haine ci trebuie folosit intensiv de cel putin 2 ori pe saptamana;
2. daca apar dureri care persista, nu le ignorati. Mergeti la un neurolog/ortoped/etc si aflati care e cauza pana nu stricati ceva iremediabil.

Mult succes si mult sport. Ardeti cat de multe calorii puteti si ajutati inima sa va duca pana la 100 de ani Posted Image.

Edited by SirBDD, 03 January 2015 - 15:58.


#84
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,057
  • Înscris: 24.11.2019
In 2015 februarie eu am achizitionat o eliptica. Native Sport EM 3236.
Acum, dupa 8 ani afiseaza frumos un E1.

In manual figureaza ca un posibil defect este lipsa semnalului de la motor. Posibile cauze ale defectului fiind:
  • Motorul defect;
  • Sistemul magnetic defect sau blocat;
  • Firele de conexiune nu fac contact ferm sau sunt intrerupte;
  • Consola defecta.
Daca cineva mai citeste acest topic, aveti vreo recomandare pentru un service din Bucuresti?

Iar ca sa raspund si la intrebare, in 8 ani nu a reusit sa distruga nici macar una dintre cele 3 x 2 x n incheieturi ale membrilor familiei noastre. Poate dupa ce o reparam...

Si daca in 2015 citeam postul lui @SirBDD poate ne durea si pe noi ceva. Posted Image Dar asa, nestiind ca trebuie sa doara, nu ne-au durut decat muschii. Si ce pot zice sigur este ca daca "alergi" o ora pe nivelul 14 pe aceasta eliptica macar o luna, pierzi si din greutate, pielea se lipeste pe muschi, devii mai elastic, respiri mai bine, nu mai obosesti asa usor si per total te simti mult mai bine. Acum depinde si de la ce greutate/inaltime pornesti!

Edited by MiaJiro, 13 June 2023 - 08:18.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate