Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Bicicleta eliptica, distruge incheieturile ?

- - - - -
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#1
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003
Ma gandeam sa ii iau prietenei o bicicleta eliptica si mi-a zis cineva ca sa nu iau asa ceva fiindca distruge incheieturile. Este adevarat ?
Eu stiam ca banda de alergat are posibilitatea mai mare sa faca acest lucru, la bicicleta eliptica se simuleaza alergatul fara sa sari pur si simplu, ca la banda,  riscand sa iti strici genunchii ?
Stie cineva daca exista un sambure de adevar ?

#2
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Daca prietena ta are 150 kg, bineinteles că daca va exersa 2 - 3 ore pe zi o să-i distruga incheieturile, dar altfel, rațional, vorbind, cum s-ar putea intâmpla așa ceva daca ai o greutate cat de cat in limite normale si exersezi 20 - 30 minute/zi la o intensitate pe care sa o poți suporta. Este ca si cum ai spune ca daca alergi in fiecare zi o să-ți rupi picioarele.
Cred că astfel de opinii sunt emise tocmai pentru ca persoana în cauză să aibă un motiv al lipsei totale de exercitiu fizic, respectiv : nu pot face exerciții la bicicleta eliptică, pentru că îmi distrug încheieturile, nu merg la sală pentru că este departe de mine și nu are duș, nu fac exerciții cu greutăți deoarece îmi deformez mușchii, nu fac jogging pentru că nu am unde, dar în schimb sau pe pat si mă uit la televizor și mă mir la un moment dat am 100 kg sau dacă urc pe scări până la etajul 4 trebuie să mă opresc de două ori să mă odihnesc.

#3
nelu97

nelu97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 19.11.2006
Orice persoana care nu face miscare timp indelungat, la inceperea unui exercitiu fizic, poate avea probleme cu incheieturile.

Si eu cand mi-am cumparat bicicleta (pentru deplasari) ma dureau genunchii destul de tare, acum nu mai am probleme, chiar imi place sa urc pe munte mult cu bicicleta. Parcurg cam 500km pe luna si nu am probleme.
De asemenea, cand faceam flotari sau tractiuni ma dureau articulatiile mainilor, din acelasi motiv.
Faptul ca o anumita bicicleta este "eliptica", este un moft comercial, oricum important e sa faci miscare, nu sa stai in pat la TV.

#4
ieseanul

ieseanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 20.06.2008
Salve, sunt un ciclist, dar spre lauda mea nu stiu ce inseamna bicicleta eliptica si nici nu am acum chef sa caut pe goglea, dar ca orice roman care se pricepe la toate imi dau si eu cu parerea si anume: NU VA MAI INCREDETI IN APARATE DE FACUT SPORT PE CARE LE FOLOSITI STAND LA MASA SAU IN PAT LA TV! Nimic nu se compara cu 30 de minute de alergat sau 15 minute de inot. Acu de inotat iti trebe un bazin care sa nu fie plin de boli de piele, iar de alergat iti trebe un imas care sa nu fie plin de caini :coolspeak: . Deci incercati sportul real nu cel virtual, asa ca uitasem desi is ciclist ma antrenez uneori alergand si nu se compara, fiecare sport iti antreneaza o anume zona musculara, dar de ex alergatul in aer liber e super, acu daca alergi pe langa o straga beneficiezi de pericolul unui dobitoc neatent la volan sau la carma unei carute sau de NOx si CO2 din belsug, deci daca ai o zona faina de alergat incearc-o fara ezitare. Daca esti din Bucuresti si stai intr-un zgarie nori la etajul 25 poti sa iti ei orice mijloc de a iti mentine tonusul in casa. Dupa o pauza, daca reincepi un antrenament de ex. cu bicicleta si nu te dor incheiturile, genunchii, fundul, gambele, un pic splina si apendicita inseamna ca ori nu le ai (componentele respective) ori nu te-ai antrenat suficient. Pana la urma am uitat ce vroiam sa spun, da cred ca ti-am transmis si tie mesajul meu concis si relevant :worthy:

#5
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003

Quote

Salve, sunt un ciclist, dar spre lauda mea nu stiu ce inseamna bicicleta eliptica si nici nu am acum chef sa caut pe goglea, dar ca orice roman care se pricepe la toate imi dau si eu cu parerea si anume: NU VA MAI INCREDETI IN APARATE DE FACUT SPORT PE CARE LE FOLOSITI STAND LA MASA SAU IN PAT LA TV! Nimic nu se compara cu 30 de minute de alergat sau 15 minute de inot. Acu de inotat iti trebe un bazin care sa nu fie plin de boli de piele, iar de alergat iti trebe un imas care sa nu fie plin de caini (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) . Deci incercati sportul real nu cel virtual, asa ca uitasem desi is ciclist ma antrenez uneori alergand si nu se compara, fiecare sport iti antreneaza o anume zona musculara, dar de ex alergatul in aer liber e super, acu daca alergi pe langa o straga beneficiezi de pericolul unui dobitoc neatent la volan sau la carma unei carute sau de NOx si CO2 din belsug, deci daca ai o zona faina de alergat incearc-o fara ezitare. Daca esti din Bucuresti si stai intr-un zgarie nori la etajul 25 poti sa iti ei orice mijloc de a iti mentine tonusul in casa. Dupa o pauza, daca reincepi un antrenament de ex. cu bicicleta si nu te dor incheiturile, genunchii, fundul, gambele, un pic splina si apendicita inseamna ca ori nu le ai (componentele respective) ori nu te-ai antrenat suficient. Pana la urma am uitat ce vroiam sa spun, da cred ca ti-am transmis si tie mesajul meu concis si relevant (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif)
Bicicleta eliptica este cam ca un stepper numai ca picioarele descriu o miscare eliptica ca un fel de alergat ca sa zic asa. Spre surprinderea mea cand mergeam la sala si faceam 15 min pe o bicicleta eliptica muream de oboseala si se simtea mai peste tot. Probabil o setasem eu prea greu sau nu stiu de ce naiba.
Iti dai seama ca as iesi sa alerg sau sa inot dar... Ca sa alergi iti trebuie un stadion. Pana la cel mai apropiat stadion fac jumatate de ora, si ca sa alerg trebuie sa decartez la nenea paznicu ceva acolo ca sa ma lase sa alerg. La bazin e si mai tragic, nu prea mai sunt bazine ok in Bucuresti si alea care sunt au preturi usturatoare. Mai ales cand vin f tarziu de la munca nu prea imi mai arde sa ma duc sa alerg sau sa inot ci prefer sa stau acasa si sa fac un pic de miscare sa mai se duca un pic din burta.
Prietena mea vine si mai tarziu ca mine e si mai greu pt ea sa mearga la inot sau la alergat. Singurele momente cand putem face chestia asta e in weekend.
Aici am pus o poza cu bicicleta eliptica ca sa vada si cei care nu o cunosc cum arata.
[attachment=415540:galerie_...12569237.jpg]

#6
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 06.10.2003
Si pe mine ma tenteaza o eliptica. Am gasit la o firma din Cluj, la 600RON.
Nu stiu daca se gasesc mai ieftine in malluri/supermarketuri ( IMHO, au marfa proasta ). Am mai vazut si ca Greutate max admisa: 100 Kg, adica la 110kg crapa/pusca/ se rupe? Ce se poate intampla? :huh:

#7
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003
Din ce am mai cautat si eu pe net, vezi sa fie magnetica nu mecanica ca alea mecanice au practic un disc care se freaca de o banda, dupa un timp se duce banda si apar probleme. Presupun ca daca are 100 kg max si se urca unu de 110 nu se rupe dar probabil o sa strice mecanismul de angrenare.
Daca se pricepe cineva mai mult si vrea sa completeze cu ce ar trebui sa aibe sau sa nu aibe o bicicleta eliptica e binevenit.
Exclus alea electrice ca pornesc de la 50 mil in sus.

#8
sorin61

sorin61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,257
  • Înscris: 05.01.2004

 ieseanul, on Jun 25 2008, 00:08, said:

Pana la urma am uitat ce vroiam sa spun, da cred ca ti-am transmis si tie mesajul meu concis si relevant :worthy:
Se vede ca ai scris noaptea, m-am distrat copios  :D
Ontopic, nu cred ca bicicleta respectiva face rau. Dar daca iei un individ care nu a mai facut sport de 5 ani, ii dai un aparat de asta pe mana si el incepe sa traga de el ca nebunul, sa recupereze cinci ani in doua saptamani, clar ca o sa aiba probleme, si nu numai cu incheieturile.
O combinatie decenta de alergare in aer liber (nu am zis curat) si exercitii pe bicicleta respectiva in zilele cand e prea frig/vant/ploaie/cald cred ca are rezultate bune.

#9
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,044
  • Înscris: 02.03.2003
Pana la alergat e mersul pe jos.
Multi voinici se apuca de alergat pe asfalt si plang.
Intai mergeti pe jos 2-3km zilnic si pe urma incepeti cu tinichele chinezesti.

#10
mnezo

mnezo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,762
  • Înscris: 06.03.2006
Nu distruge nimic bicicleta aia, pentru ca incheieturile nu sunt stresate ca la alergare, cand exista socul fiecarui pas care sa iti faca genunchii praf.

#11
ieseanul

ieseanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 20.06.2008

 sorin61, on Jun 25 2008, 21:43, said:

Se vede ca ai scris noaptea, m-am distrat copios :D

Maaaaa, daca te ei de mine, stii ce patesti???????
Nimic si bine faci :)) ; Oricum cand ma plimbam eu cu bicicleta prin Europa, tu te dadeai cu sania ......
unpuisor
M-am uitat si eu la poza si bicleta aia de ii spune eleiptica e ok, nu strica nimica, poate ca dauneaza sedentarismului. Deci e ok sa ai o astfel de unealta acasa si sa dai una-2 pedale dupa servici.
sorin61
P.S. Daca te dadeai cu sania inseamna ca erai si Tu pe undeva prin  Europa, de ex. prin muntii Austriei :)) deci nu te ofensa tare!

#12
andracristi

andracristi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.08.2008

 shiva, on Jun 25 2008, 10:40, said:

Si pe mine ma tenteaza o eliptica. Am gasit la o firma din Cluj, la 600RON.
Nu stiu daca se gasesc mai ieftine in malluri/supermarketuri ( IMHO, au marfa proasta ). Am mai vazut si ca Greutate max admisa: 100 Kg, adica la 110kg crapa/pusca/ se rupe? Ce se poate intampla? :huh:

Pot sa-ti spun ca eu mi-am luat una acu 3 luni din cora. am dat vreo 650 lei pe ea si o folosesc cel putin de 4 ori pe sapt. si sunt multumita de ea. ma simt bine atat fizic cat si phisih de cand o folosesc. bafta la cumparaturi!

#13
raluca2005

raluca2005

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 10.08.2005

 andracristi, on Aug 8 2008, 16:20, said:

Pot sa-ti spun ca eu mi-am luat una acu 3 luni din cora. am dat vreo 650 lei pe ea si o folosesc cel putin de 4 ori pe sapt. si sunt multumita de ea. ma simt bine atat fizic cat si phisih de cand o folosesc. bafta la cumparaturi!

Ce marca e?

Am o vecina care a facut stepper ceva timp si i s-au ingrosat gambele si destul de vizibil. A luat cativa cm buni. Am mai auzit si de la o alta persoana aceeasi poveste. Chiar si la mine o tendinta, dupa stepper cam de 3-4 ori pe saptamana maxim 15 minute. Sper ca nu e cazul si la bicicleta, fiindca vreau sa imi tonific muschii dar nu as vrea sa am pulpele expandate dupa aceea. Poate e altfel miscarea, actioneaza altfel muschii decat la stepper.

#14
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003
Am luat prietenei mele o bicicleta eliptica pana la urma. Am prins o super oferta si am luat-o cu 250 lei.
Am observat ca imprima o miscare cam ca de alergare numai ca nu sari ca pe banda de alergare, piciorul sta tot timpul pe talpicele alea.
E ok, si se simte efortul si dupa 5 minute.

#15
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,044
  • Înscris: 02.03.2003
Da cu mersul pe jos cum va descurcati ?
Faceti macar 2km zilnic din 5 cat ar fi normal ?

Lasati tinichelele si invatati sa mergeti din nou.
Multi pot merge pe jos la serviciu dar prefera sa stea cu c@#u in masina.

#16
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003
Cand ai serviciul in otopeni nu merge sa te duci pe jos, nici macar cu bicicleta ca sunt tot felul de cretini la volan si pt o fata e si mai greu ca se gasesc unii sa te claxoneze sau sa faca manevre cu masina doar asa de distractie.

#17
alex-skater

alex-skater

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 14.05.2005
Este mai buna o bicicleta eliptica decat una magnetica, cu sa? Am nevoie de o bicicleta de-asta pt. cardio(stimularea inimii si a plamanilor), cresterea rezistentei la efort, si pentru musculatura picioarelor.

#18
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 28.04.2003
La bicicleta cu sa lucrezi doar picioarele, la cea eliptica lucrezi mai mult, simuleaza alergarea. Cel mai bine da si tu intre 5 si 10 lei si du-te la o sala, vezi ambele bicle si care te coafeaza mai mult. Aia cu sa ocupa ceva mai putin spatiu dar nu e mare diferenta, si pretul cred ca e mai mic, tot asa nu cu mult.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate