Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Probleme martorii de bord Opel Me...
 Opel Astra K sau Skoda Octavia 3?...

Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...
 Caut un VPN gratuit si un Antivir...

ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat
 

Cablelink la 256 kbps- minunea a tinut 3 luni

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
ole

ole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,224
  • Înscris: 10.07.2003
Dupa ce am optat pentru telefonie de la RDS, doar pentru a-mi creste largimea de banda de pe cablelink de la 128 kbps la 256 kbps am fost chiar incantat de cum merge. Timp de 3 luni de zile largimea de banda, atat pe metropolitana cat si pe extern, nu a scazut sub 200 kbps, indiferent de ora (testata la 2-3 zile). De la 1 noiembrie lucrurile largimea de banda pe extern a scazut sub 50% pe timp de zi, cescand abea noaptea dupa 12 pana la 200 kbps. Deci minunea in Craiova (uitasem sa precizez orasul "fericit")a tinut doar vreo 3 luni. Modificarea a coincis cu preluarea de catre RCS a firmei concurente de CATV, dar nu poate fi justificata prin dublarea brusca peste noapte a nr de clienti (asa cum o fac oarecum "tehnicienii" rds).
In timp ce in alte orase (Bucuresti, Iasi, Brasov) apar oferte noi pentru cablelink in Craiova probabil baietii de la rds, mizand pe faptul ca o mare parte din clentii cablelink sunt mai interesati de transferul metropolitan decat de internet si ca nu mai exista un concurent pe piata isi bat joc.
Prin alte orase cum se mai comporta cablelinkul fratilor?

#2
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Din atare motiv și pentru faptul că, șmecheri cum sunt, mă pun să le plătesc 25 de milioane - depășiri -, depășiri pe care nu ar trebui să le suport având abonament NELIMITAT, eu am reunțat la ei.
Cică mi-ar fi trimis o notificare prin care mă anunțau că am fost limitat, însă le-am explicat că nu am primit-o. Oricum, nu i-a dus capul să trimită notificarea printr.o recomandată....

#3
gmasterleo2000

gmasterleo2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 27.09.2003
@Sebastian indeosebi :) : Am pe cineva care a facut trecerea de la 128 la 256... si luna trecuta a inreg depasiri F MARI(cel putin 7GB). OK.. am analizat traficul si aparea multe momente in care se depaseau cei 256kbps !
Am mers la ei si neam legat de asta: raspunsul lor: "256 kbps Nu sunt la OCMUN up si down.. ci ai 256 up si 256 down)". am ramas SOCAT.. am cerut contractul, si STUPOARE. NU APAREA NICI-O PRECIZARE cum ca ar la COMUN sau NU !!!

asadar, ce e de facut ?!?!?!?!?!?!?!?!?! any advice( in afara de a renunta la ei etc etc). are cineva dreptate ?!?!

#4
ONeill

ONeill

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 16.12.2003

gmasterleo2000, on Nov 19 2004, 23:21, said:

@Sebastian indeosebi :) : Am pe cineva care a facut trecerea de la 128 la 256... si luna trecuta a inreg depasiri F MARI(cel putin 7GB). OK.. am analizat traficul si aparea multe momente in care se depaseau cei 256kbps !
Am mers la ei si neam legat de asta: raspunsul lor: "256 kbps Nu sunt la OCMUN up si down.. ci ai 256 up si 256 down)". am ramas SOCAT.. am cerut contractul, si STUPOARE. NU APAREA NICI-O PRECIZARE cum ca ar la COMUN sau NU !!!

asadar, ce e de facut ?!?!?!?!?!?!?!?!?! any advice( in afara de a renunta la ei etc etc). are cineva dreptate ?!?!

<{POST_SNAPBACK}>


   Nu faci nimic. Daca citesti contractul ala cu atentie, iti dai seama ca nu ai cum sa te iei de ei pe motivul asta. Intr-un fel este aberat sa te plangi ca ai 256 up si separat 256 down. Iar in al doilea rand ai sectiunea de admin unde poti sa verifici. In alta ordine de idei ... destepti sunt. Fiindca eu am depasit cu 300 MB (inainte se taxa cu 1$ / 100mb) , dar acum cu noul abonament de 9$ platesc 4$/100MB. Deci 9 $ abo + 12 depasire.... Ca naspa dar vina e a mea ca nu am verificat inainte (si stiam ca voi depasi traficul...) in fine asta s-a intamplat luna trecuta si nu se va mai intampla. Insa sa te legi de ceea ce scri tu mai sus.... nu prea vad cum..... e mai mult o facilitate.... Foloseste si tu un netlimiter, un net meter , un mcafee orice si-ti poti contoriza traficul. E ca atunci cand intrai pe site-urile p[orno pe dialup si-ti baga dialerul ala care se conecta la nr int cu suprataxa si te intrebai de ce iti vine factura la rtc de 5 mil, ca doar folosesti FreeXnet-ul. E free, nu? B)

Edited by ONeill, 20 November 2004 - 00:05.


#5
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003
Testeaza mai intai daca viteza aia este 256 up + 256 down. Pe metropolitana este, extern nu stiu.
Am avut si eu o problema identica mai demult cand banda era 128 Kbps. Intr-o ora aveam 80 MB trafic. Am sunat la tehnic unde i-am intrebat mai intai daca sunt 128 pe total sau up si down are fiecare atata, eram sigur ca vor spune impreuna :drac: Cu toate acestea nu i-a dus atata capul cat sa priceapa ca nu poti face trafic 80 MB intr-o ora pe linia respectiva. Stiau si ei povestea..ori ai virusi...ori dc++..... Dupa ce am sunat 4 zile la rand ramanand doar cu raspunsul vom cerceta (desigur in ziua urmatoare nu mai stiau nimic) le-am explicat ca e treaba lor ce fac dar eu nu vor plati depasirile. Atunci nu mi-au trimis factura pentru asta. Au facut-o in schimb alta data cand au contorizat un IP gratuit. Desigur i-am sunat si am primit replica clasica vom rezolva. Ce au rezolvat e clar...  :naughty:
Ziua este limitat la 128 daca ii suni te vor mintii in fata ca nu este asa, doar sta download-ul constant la 15 KB/s, nu e limitat :))
Dublare de clienti datorita Oltenia ? Sa fim seriosi, aia nu aveau pe cable nici a 10 a parte din ce are RDS, poate nici a 100. Mai mult de atat, daca se marea numarul de clienti fara a marii banda totala alocata ar fi scazut viteza insa in mod cert nu statea constant la 128.
Cred ca astia au fost instruiti la PSD cum sa isi bata joc de tine pe fata  :D

#6
gmasterleo2000

gmasterleo2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 27.09.2003
fiti atenti ce mi s-a spus mai nou: 256 e TOTAL, DAR:

cei 256 kbps din contract sunt UP TO "FARA ERORI".. ei garanteaza ca am pana la 256 "fara pierderi"... ca asa pot sa am si 512kbps dar cu pierderii.

sincer, de asa ceva nu am mai auzit pana acum, si m-au bagat mai mult in ceata.:(..

any opinion ?!

#7
d.EVIL

d.EVIL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 21.09.2004

Quote

@Sebastian indeosebi smile.gif : Am pe cineva care a facut trecerea de la 128 la 256... si luna trecuta a inreg depasiri F MARI(cel putin 7GB). OK.. am analizat traficul si aparea multe momente in care se depaseau cei 256kbps !
Am mers la ei si neam legat de asta: raspunsul lor: "256 kbps Nu sunt la OCMUN up si down.. ci ai 256 up si 256 down)". am ramas SOCAT.. am cerut contractul, si STUPOARE. NU APAREA NICI-O PRECIZARE cum ca ar la COMUN sau NU !!!

asadar, ce e de facut ?!?!?!?!?!?!?!?!?! any advice( in afara de a renunta la ei etc etc). are cineva dreptate ?!?!

e adevarat ca e 256 UP si 256 DOWN - si lucruri TEHNICE nu se stipuleaza in contract, din motive de IMBUNATIRI. ( nu isi vor permite dezbunatatiri, ca risca urat de tot )

si sunt cazuri in care modeul o ia "HEYWIRE" si ajunge pe dwl la 2 mb / s ( download internetu nu DC++ ) - cel putin in cazul meu.

si nu uitati ca o RETEA perfecta se CONTRUIESTE in timp.

Pana atunci va recomand pe cei de la GTS Telecom. ( www.gtstelecom.ro ) - ei sunt cei ce vand BANDA celor de la Astral. ( check it if ya don`t believe in me :D )

#8
d.EVIL

d.EVIL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 21.09.2004

Quote

Nu faci nimic. Daca citesti contractul ala cu atentie, iti dai seama ca nu ai cum sa te iei de ei pe motivul asta. Intr-un fel este aberat sa te plangi ca ai 256 up si separat 256 down. Iar in al doilea rand ai sectiunea de admin unde poti sa verifici. In alta ordine de idei ... destepti sunt. Fiindca eu am depasit cu 300 MB (inainte se taxa cu 1$ / 100mb) , dar acum cu noul abonament de 9$ platesc 4$/100MB. Deci 9 $ abo + 12 depasire.... Ca naspa dar vina e a mea ca nu am verificat inainte (si stiam ca voi depasi traficul...) in fine asta s-a intamplat luna trecuta si nu se va mai intampla. Insa sa te legi de ceea ce scri tu mai sus.... nu prea vad cum..... e mai mult o facilitate.... Foloseste si tu un netlimiter, un net meter , un mcafee orice si-ti poti contoriza traficul. E ca atunci cand intrai pe site-urile p[orno pe dialup si-ti baga dialerul ala care se conecta la nr int cu suprataxa si te intrebai de ce iti vine factura la rtc de 5 mil, ca doar folosesti FreeXnet-ul. E free, nu?


opteaza pt. cel de 15 - are 2 GB - si eu ORICAT incerc, nu reusesc :(( - e adevarat ca descarc de pe metropolitan, dar NU reusesc sa depasesc 2 GB - care e destul de putin :(.

la FreeXnet e FREE ca intrii, insa platesti la RomTelecom ca folosesti LINIA. and that is CRAP.

Edited by d.EVIL, 20 November 2004 - 13:40.


#9
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003

gmasterleo2000, on Nov 20 2004, 13:25, said:

sincer, de asa ceva nu am mai auzit pana acum, si m-au bagat mai mult in ceata.:(..

any opinion ?!

<{POST_SNAPBACK}>


Da, nu baga in seama ce zic aia de la tehnic, fara gluma  :D

#10
Sub-Zero

Sub-Zero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 27.11.2003
daca ar fi sa stau sa ma gandesc la tot ce mi-au zis cei de la tehnic...mi-as pune  un bolovan de gat si m-as arunca in mare. :lol:
ai cred ca sunt instruiti sa faca gargara si sa nu spuna nimic concret.

#11
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003

Sub-Zero, on Nov 20 2004, 17:00, said:

ai cred ca sunt instruiti sa faca gargara si sa nu spuna nimic concret.

<{POST_SNAPBACK}>


unde concret de multe ori = corect  :rolleyes:

#12
Sub-Zero

Sub-Zero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 27.11.2003
bine zis azertiti :)
cred ca sunt prea prosti ca sa spuna ceva concret si corect  :lol:

#13
jonae

jonae

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.04.2004

d.EVIL, on Nov 20 2004, 13:38, said:

opteaza pt. cel de 15 - are 2 GB - si eu ORICAT incerc, nu reusesc :(( - e adevarat ca descarc de pe metropolitan, dar NU reusesc sa depasesc 2 GB - care e destul de putin :(.

la FreeXnet e FREE ca intrii, insa platesti la RomTelecom ca folosesti LINIA. and that is CRAP.

<{POST_SNAPBACK}>



poti sa imi spui si mie cum descarci de pe metropolitan??? poti sa imi dai si un pm numai te rog sa imi sipui si care e faza cu metropolitanul. se contorizeasa .. ??

#14
gmasterleo2000

gmasterleo2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 27.09.2003

azertiti, on Nov 20 2004, 16:01, said:

Da, nu baga in seama ce zic aia de la tehnic, fara gluma  :D

<{POST_SNAPBACK}>


bine , bine.. si cum am sa pot eu afla , atunci, solutia la problema cu pricina(din 1 post) ?!?!

#15
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003
mai.. eu nu inteleg.

aveti pagina admin unde vedeti contoru cu traficul, aveti un trafic inclus clar mentionat.. acum ce va doare daca sunt 256 up+down, doar up sau doar in lateral ?

nu sunt de acord decat cu plangerile decat daca tin de contorizarile nejustificate pe la diverse ipuri, desi si acolo as avea de zis cate unele.

so.. cascati ochii bine pe trafic si nu va mai agitati.

cu stima,
unu care a furat-o de vreo 3 gb si nu s-a plans.

#16
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003

addicted, on Nov 20 2004, 19:15, said:

mai.. eu nu inteleg.

aveti pagina admin unde vedeti contoru cu traficul, aveti un trafic inclus clar mentionat.. acum ce va doare daca sunt 256 up+down, doar up sau doar in lateral ?

In momentul in care iti apare la traficul ala mai mult decat tine linia te doare, chiar rau :)

@gmasterleo2000: in general daca ai depasit indiferent daca este din vina ta sau a RDS te pun sa platesti. Dupa cum am zis, eu mi-am luat-o asa pe un IP gratuit dar cum sa te intelegi cu prostul  :rolleyes:

#17
ole

ole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,224
  • Înscris: 10.07.2003
Mai copii nu mai aberati. Va reamintesc ca topicul este  despre viteza nu despre trafic.  Ma  intereseaza  ce  viteza  aveti  pe  extern. Linkuri catre  site-uri  unde se poate  masura  viteza:  http://www.as.ro/bandtest/,  http://www.masoara-ti-viteza.ro/test/,  http://bandwidthplace.com/speedtest/,  http://www.rdsnet.ro/test/.
Daca peste  tot  in  tara  au  limitat  externul  cred ca  o campanie  sustinuta de  reclamatii merita   incercata.

#18
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Mie imi merge cu 256kbps pe extern. Stau in Brasov.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate