Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.
 Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 

mansarda mea

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006

View PostMirelaLucia, on Sep 16 2008, 14:09, said:

Pai GRESIT este sa studiezi si UN SINGUR producator sau distribuitor. De ce crezi ca exista regula celor minim 3 oferte, 3 pareri? oricum ai dreptate si tu.  valabil la orice raion si orice produs il cumperi.
De studiat am studiat, iar pentru bardolina era inutil sa studiez alti producatori decat Tegola. Ma rog, conteaza mai putin acum...probabil ca doar imi revars frustrarile.

#20
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
Nu am mai intrat demult pe forum, nici macar ca sa citesc daramite ca sa mai updatez jurnalul mansardei.
Acum am ajuns aproape de final (adica am pereti, si partea electrica e gata), mai raman instalatiile si finisajul.
Pot spune ca am avut mult noroc in ciuda peripetiilor prin care am trecut si ca, desi nu e perfecta, pana la urma lucrarea a iesit bine.

Ramasesem la etapa la care cautam asiduu vata minerala pentru izolatie. Am avut noroc sa dau de un furnizor serios si care mi-a oferit un pret mai bun decat ce gasisem eu pana atunci si in plus livrarea a fost la timp si vata intacta.
Inainte de a incepe montarea izolatiei, echipa mea a turnat sapa de egalizare care insa a ridicat nivelul cu aproximativ 8 cm, astfel ca am renuntat de tot la idea de a face plafonul in dreptul grinzilor (inaltimea camerei ar fi fost de maxim 2,30), ramanind ca in anumite locuri plafonul sa fie in 2 planuri si sa existe si grinzi vizibile.
Totul a mers struna, a fost si cald, s-a uscat destul de bine, insa de-abia acum am observat ca intr-un colt al livingului exista o diferenta de nivel destul de importanta si trebuie neaparat sa o aduc la nivel intr-un fel.

Un al mare noroc a fost Conu71 si termopanele sale. Am studiat nitelus piata si nu prea am gasit ceva mai ieftin la aceeasi calitate, apoi am vazut ca lumea de pe aici nu s-a plans asa ca am batut palma cu el pentru ferestre.
O sa pun cat de curand si ceva poze ca sa vedeti cum arata.
La fel colaborarea cu el si Marius a fost excelenta. Coane, inca odata multam fain!
Singurul regret este ca in living ferestrele sunt nitel mai mici decat mi-ar fi placut insa compenseaza prin faptul ca asa atmosfera pare mai intima....

Montarea vatei minerala pe pereti a fost relativ usor de realizat, am pus un rand de sticla de 10cm apoi unul de bazaltica de 10 (resturile de la cea pe care am folosit-o la acoperis) si apoi bariera de vapori.

Dupa ce mi-au pus vata pe pereti si acoperis, echipa de muncitori m-a lasat balta. In fine, nu m-am suparat prea rau pentru ca oricum nu stiau sa monteze rigips  asa ca, iarasi pana la urma s-a dovedit un noroc.
Lucrarea a fost oprita o luna pana am reusit sa gasesc alta echipa cu care am ridicat pereti interiori (de rigips).
La un moment dat eram gata sa imi iau concediu fara plata de la servici si sa ma apuc singur de treaba dar mi-am dat seama ca nu as fi reusit sa termin atat de repede si in plus erau mai multe dezavantaje.
Baietii au terminat de vreo 2 zile compartimentarea interioara, montarea celui de-al doilea strat de vata si placarea tavanelor si in mare rezultatul e unul bun, peretii sunt drepti dar au iesit mai grosi decat planificasem. Asta din cauza stalpilor de sustinere ai acoperisului care au trebuit sa fie inglobati in perete dar si din cauza ca le-a fost mai usor sa monteze profilele la o distanta de 8-10cm decat de una de 5cm.
In fine, per ansamblu nu arata rau si o sa postez cat de curand cateva poze ca sa vedeti si voi.

#21
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
ma bucur ca te-am putut ajuta, esti un om de treaba care merita un: jos palaria. salutari sotiei, iar cand aveti nevoie de noi pt reglaje stii unde ne gasiti. ma bucur ca te apropii de final si sincer te invidiez pt cat de central esti cu casa. azi am fost pe la casa mea si nu era asa de namolos pe cat ma asteptam. m-am gandit la tine si la drumul pe care il ai in fata portii:)))))))))) succes la casa in continuare

Edited by conu71, 06 October 2008 - 21:02.


#22
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
Coane, si reglaje si glafuri interioare! Si la mine curtea e o mare de noroi deocamdata. Iar eu nu stau la aer curat si cu balta plina de peste langa ca tine....

Iata si cateva poze mai vechi. Calitatea nu este foarte buna si nici cel care le-a facut nu e mare fotograf.
Attached File  casa.jpg   67.26K   131 downloads e casa cu o mica portiune din acoperisul cu twin tiles
Attached File  balcon.jpg   50.86K   105 downloads balconul
Attached File  DSC00234.JPG   508.24K   99 downloads aici cu usa cu tot
Attached File  bucatarie.jpg   60.63K   107 downloads
Attached File  DSC00235.JPG   567.45K   78 downloads bucataria cu si fara fereastra
Attached File  living.jpg   54.43K   80 downloads
Attached File  living2.jpg   56.47K   77 downloads
Attached File  DSC00232.JPG   463.38K   98 downloads
Attached File  DSC00236.JPG   634.66K   70 downloads cele 2 ferestre din living inainte si dupa montarea termopanelor

View PostMirelaLucia, on Sep 15 2008, 14:31, said:

la sindrila bituminoasa exista niste aerisitoare de sarpanta speciale, foarte ieftine ( le poti vedea pe jurnaul meu acolo unde sunt pozele cu sarpanta) concepute special pentru a putea realiza acea ventilare de care vorbesti. Nu mai ramanea de facut decat acea ventilare interioara intre astereala.osb si vata minerala, pe care oricum o faci sau ai facut-o pana la urma.

dar asta e, daca nu studiezi problema pana la capat....

De obicei nu imi place sa discut cu cei care nu catadicsesc sa raspunda la PMurile pecare le primesc dar in cazul acesta trebuie sa corectez niste informatii care pot induce in eroare pe cei care le citesc si nu stiu foarte bine cum e cu acoperisul ventilat.

Deci Doamna Specialista DIY, daca la aceste ventilatoare ieftine te referi
Attached File  ventilare_invelitoare_sindrila_bituminoasa_132.jpg   24.34K   102 downloads
stiam despre ele de inainte sa primesc oferta de la Tegola.
Problema mea era SPATIUL DE VENTILARE. Sub astereala, intre capriori, erau doar 10 cm unde trebuia sa intre un rand de vata (care ar fi fost de 5cm grosime si nu de 10cm cat este recomandabil), folia anticondens si spatiul de ventilare (iar 2-3 cm e insuficient). Plus ca realizarea tehnica era dificila. Deci solutia aceasta a cazut din start.
Daca vroiam sindrila trebuia sa mai pun un rand de placi de OSB peste astereala si sa las spatiul de ventilare intre cele 2 (solutie propusa de altfel si de Alinbulin). Sau sa fac acoperis neventilat ori nici asta nu imi convenea
A doua problema era, si aici ma repet, pretul.
Ca pret, invelitoare Tegola (ca alta nu as fi luat) + a doua astereala din OSB ar fi iesit mai scump decat tigla metalica Twin Tile + sipci si contrasipci.
Ca sa numai vorbesc de cum arata totusi o casa invelita cu sindrila comparativ cu una pe care s-a pus tigla metalica.
Dar asta ar fi o chestiune de gust, deci nu se discuta.

Oricum, au trecut ceva ploi si pot spune ca zgomotul care se auzea in interior era total nesemnificativ, chiar si inainte de a monta al doilea rand de vata. Asa ca, nu pot spune decat ca am facut o alegere buna....
Pacat ca echipa care a montat-o nu se pricepe si la burlane si jgheaburi (m-a cam lasat cu ochii in soare in privinta asta)

Edited by adrg, 06 October 2008 - 22:15.


#23
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postadrg, on Oct 6 2008, 22:14, said:

[...] Problema mea era SPATIUL DE VENTILARE. Sub astereala, intre capriori, erau doar 10 cm unde trebuia sa intre un rand de vata (care ar fi fost de 5 cm grosime si nu de 10 cm cat este recomandabil), folia anticondens si spatiul de ventilare (iar 2-3 cm e insuficient). Plus ca realizarea tehnica era dificila. Deci solutia aceasta a cazut din start. Daca vroiam sindrila trebuia sa mai pun un rand de placi de OSB peste astereala si sa las spatiul de ventilare intre cele 2 (solutie propusa de altfel si de Alinbulin). Sau sa fac acoperis neventilat ori nici asta nu imi convenea [...]
Cum ai rezolvat problema? Poți să spui care este acum structura acoperișului tău de la exterior spre interior (sau invers)?


View Postadrg, on Oct 6 2008, 22:14, said:

[...] Ca sa numai vorbesc de cum arata totusi o casa invelita cu sindrila comparativ cu una pe care s-a pus tigla metalica. Dar asta ar fi o chestiune de gust, deci nu se discuta. [...]
Am înțeles că este o chestiune subiectivă, dar, în opinia ta, "cum arata totusi o casa invelita cu sindrila comparativ cu una pe care s-a pus tigla metalica"? Mai bine sau mai rău?


View Postadrg, on Oct 6 2008, 22:14, said:

[...] Pacat ca echipa care a montat-o nu se pricepe si la burlane si jgheaburi (m-a cam lasat cu ochii in soare in privinta asta)
Asta face parte din avantajele alegerii unei învelitori... incomplete. ;)

#24
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
Raduk, iti raspund in ordine
De la exterior spre interior: tigla twin tile sipci si contrasipci de lemn(care formeaza spatiul ventilat) folie anticondens TYVEK (care se termina in jgheab), astereala, un rand de 10cm de vata bazaltica intre capriori, altul de 10cm de vata minerala perpendicular pe primul, bariera antivapori (Aluflex) si tavanul de rigips la interior.
A plouat de cateva ori si pare ca nu se aude nimic la interior (eu personal nu am avut inca ocazia sa verific).
Daca primele straturi s-au montat relativ simplu, ultimul strat de vata, bariera de vapori si montarea tavanului (care are in unele camere o portiune orizontala si una inclinata) a fost nitelus mai complicat.

In ceea ce priveste diferentele estetice intre sindrila si tigla nu pot spune prea multe. Normal ca acum ca mi-am pus tigla mi se pare ca arata mai bine decat sindrila dar stiu ca inainte admirasem cateva acoperisuri cu Tegola. Din punct de vedere tehnic nu ma pot pronunta.....Nu stiu ce sa zic, da' parca ma simt mai in siguranta cu tigla metalica.....

Spuneam intr-un post mai vechi ca dezavantajele tiglei twin tile sunt: lipsa unei echipe in Bucuresti care sa stie sa o monteze (cei pe care i-am avut eu erau intamplator aici si nici nu se pricep sa monteze sistemul de scurgere ) si ca nu ofera acoperisul complet.

#25
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Referitor la structura acoperișului... poți să stai liniștit.  ;)

Ce aș putea să adaug este că și la șindrila bituminoasă ai fi putut avea spațiu de ventilare fără a necesita astereala de pe căpriori...


Spor la treabă în continuare!

#26
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007

View Postraduk, on Oct 9 2008, 23:54, said:

Referitor la structura acoperișului... poți să stai liniștit.  ;)

Ce aș putea să adaug este că și la șindrila bituminoasă ai fi putut avea spațiu de ventilare fără a necesita astereala de pe căpriori...


Spor la treabă în continuare!

Stiu ca se poate, dar e mai dificil tehnic...Mult mai dificil....
Ori eu nu aveam la momentul respectiv echipa care sa priceapa/sa se pricepa la asa ceva....
Si tie mult succes...
Pe cand jurnalul de casa?

#27
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postadrg, on Oct 10 2008, 15:47, said:

[...] Pe cand jurnalul de casa?
Ori din primăvară (pentru că abia atunci cred că o să pot începe construcția), ori de mîine-poimîine (că este aproape finalizarea proiectului și aș avea nevoie de un "cap-limpede", sau chiar mai multe, care să arunce o privire pe el și să-și dea cu părerea înainte de a fi prea tîrziu).

#28
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
E foarte important sa auzi mai multe pareri. Indiferent de domeniu.
Si la fel de important e sa te informezi inainte de a incepe un lucru nou.
Mi-e mi-a fost de mare ajutor informarea pe net......
As vrea sa pot da sfaturi la fel ca altii care m-au ajutat dar nu prea imi place sa imi dau cu parerea decat de lucrurile pe care le cunosc bine sau din propria experienta....

In alta ordine de idei, spuneam ca am reusit sa termin compartimentarea si sistemul electric.
Despre electrica ar fi ceva de mentionat. Initial, aveam de gand sa angajez o echipa dar pretul cerut de acestia (aprox. 50 de milioane manopera pentru toata casa) imi arunca in aer toate calculele asa ca am cautat alta solutie.
Norocul meu a fost un bun prieten al familiei, inginer electronist, si care avea experienta propriei case in care facuse sistemul electric. Asa ca ne-am apucat de lucru si intr-un weekend am reusit sa facem aproape toata munca "grea", cumparat materiale, intins fire, montat doze si prize in cateva camere, samd. A fost obositor dar mi-a dat o mare satisfactie sa ma implic direct in constructie.....
Dificila a fost si alegerea locului si tipului de iluminare pentru ca tavanul este cand orizontal, iar intreaga constructie e mai mult un etaj mansardat decat o mansarda propriu-zisa. In consecinta, majoritatea camerelor si a holului sunt luminate prin aplici si plafoniere....

Iata cum arata acum
living-ul Attached File  DSC00249.JPG   569.74K   118 downloads Attached File  DSC00250.JPG   732.81K   89 downloads
un dormitor Attached File  DSC00256.JPG   614.46K   97 downloads
baia Attached File  DSC00252.JPG   429.6K   97 downloads

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate