Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Filtru aspirator vertical Bosch (...

BorgChat a implinit 20 de ani!

HDD Extern Seagate
 Range extender

Problema automatizare

Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid
 Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...

Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?
 cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto

[CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda
 

Problema background

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
Salut,
am un site la care nu reusesc sa ii fac imaginea de background sa se potriveasca pe orice rezolutie.
M-am complicat cu liniile alea si nu se potrivesc la fel pe diferite rezolutii.
Stie cineva vreo solutie?

Multumesc.

Adresa este aici!

Edited by smartquickcommunication, 16 June 2008 - 11:21.


#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
s-a mai discutat: http://forum.softped...howtopic=401455

#3
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
am aruncat un ochi pe acolo dar, nu am gasit raspuns.
Daca aveam o poza cu gradient era usor.
Dar eu am linii care trebuiesc sa se "pupe" si sa se vada continuu pe orice rezolutie :)

#4
neobluenet

neobluenet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 13.08.2004

View Postsmartquickcommunication, on Jun 16 2008, 15:27, said:

am aruncat un ochi pe acolo dar, nu am gasit raspuns.
Daca aveam o poza cu gradient era usor.
Dar eu am linii care trebuiesc sa se "pupe" si sa se vada continuu pe orice rezolutie :)
Tinere, daca ai firma de webdesing si nu stii sa faci un background sa puste pe orice rezolutie, atunci mai bine te lasi de meserie o luna-doua pana recitesti bazele. Daca nu iti merge site-ul de prezentare, cum crezi ca iti vor iesi celelalte? De-asta o firma serioasa nu angajeaza oameni care nu au portofoliu: eu nu investesc in tine ci in firma lor, nu le renteaza sa te invete ca e reputatia lor in joc.

On-topic: pune-l pe centru.

Edited by neobluenet, 16 June 2008 - 17:57.


#5
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
@neo: de ce sari ana sa analizezi problema? el are  background-uri pe 2 elemente: body si niste table row-uri. Acum puteai sa ii spui ca e aproape imposibil sa le aliniezi cum trebuie si ca daca ar folosi un background fara colturile rotunjite de jos ar fi ok. si puteai sa ii mai zici sa nu mai puna meniuri flash ca sunt inaccesibile pt ceva oameni si pt motoarele de cautare. Si puteai sa ii mai zici ca tablele nu se folosesc pt layout. Si puteai sa ii mai zici ca elementul <center> este depreciat in html 4. Si o groaza de alte chestii.

PS: eu nu am portofoliu si totusi ma descurc binisor. Tot mai crezi ca portofoliul face totul?

#6
neobluenet

neobluenet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 13.08.2004

View Postxnoise, on Jun 16 2008, 20:49, said:

@neo: de ce sari ana sa analizezi problema? el are  background-uri pe 2 elemente: body si niste table row-uri. Acum puteai sa ii spui ca e aproape imposibil sa le aliniezi cum trebuie si ca daca ar folosi un background fara colturile rotunjite de jos ar fi ok. si puteai sa ii mai zici sa nu mai puna meniuri flash ca sunt inaccesibile pt ceva oameni si pt motoarele de cautare. Si puteai sa ii mai zici ca tablele nu se folosesc pt layout. Si puteai sa ii mai zici ca elementul <center> este depreciat in html 4. Si o groaza de alte chestii.

PS: eu nu am portofoliu si totusi ma descurc binisor. Tot mai crezi ca portofoliul face totul?
Portofoliul face multe. Nu doar imagine, dar dupa ce ai facut o gramada de site-uri ai deja o viziune mai clara, stii sa ocolesti erori de browsere. Si da, pentru viitor ii recomand layout div, mai ales la site-urile dinamice, ca altfel programatorul o ia razna. Si pe langa asta e mult mai usor odata ce ai inteles ce si cum.

Cat despre center ar trebui sa puna background-ul de pe body pe center si odata ce a gasit poza ce se potriveste (banuiesc ca are vreo 5-10px latime, deci din maxim 10 incercari se poate gasi o solutie) sigur merge pe toate rezolutiile.

#7
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
@neo: te invit sa ne faci un demo cu "potrivirea" asta. Se pare ca in continuare nu intelegi problema: dimensiunile variaza de la browser la browser, exista gap-uri de 1 sau mai multi pixeli unde nu te astepti... e aproape (daca nu) imposibil sa gasesti pozitia perfecta. Si nu, nu merge pe orice rezolutie pt ca patternul de repeat are 250x250 la el. Si oricat ar avea, sunt 99% sanse sa pici in afara zonei ok pt repetare.

Si nu, portofoliul nu face mai nimic pt mine. Si sper sa nu zici ca nu stiu sa ocolesc probleme de browser pt ca te alerg pe aici. Am vazut destui indivizi cu super portofoliu si care erau niste tepari ca sa mai zic ca este reprezentativ.

#8
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
va multumesc pt raspunsuri.
Nu am firma de webdesign, vreau doar sa rezolv problema asta.
Nu sunt expert, eu lucrez mai mult in FLASH, si Photoshop (aici fac doar design)
Nu trebuie sa fiti rautaciosi ...
Poate si altii au problema asta si este bine de stiut atunci cand vrei sa faci asa ceva sa iasa din prima.

Stiam ca trebuie sa am patternul de 250 x 250 si daca dau repeat se potriveste peste tot la fel indiferent de rezolutie;
nu am incercat dar incerc astazi... poate iese :)

#9
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
side-note: in clasa a 7-a la desen am invatat ca liniile oblice trezesc instabilitate in privitor. deci tu la ce vrei sa ajungi? (mie mi se par enervante cel putin, nu ma pot concentra la citit - 1440 * 900)

#10
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
nu am fost rautacios. patternul de 250x250 poate fi scalat la mult mai putin si o sa descoperi ca te ajuta mai mult cu cat e mai mic. Ce am spus mai sus sunt niste remarci acide la replica data de @neobluenet, nu neaparat la adresa ta (sau nu direct). Problema ta, dupa cum am mai zis, e ca tre sa faci 2 background-uri suprapuse sa se pupe. E imposibil. Orice micsorare a rezolutiei sau marire fata de reolutia initiala iti distruge pattern matching-ul intre cele doua background-uri (asta pt ca se poate f bine ca containerul superior sa inceapa de la 20% din pattern, de la 21% sau 73,5% si atunci adio pattern matching [impropriu spus]). Cred ca e cea mai clara definitie a problemei tale.

Acum, problema ta tine in principal de design nu de html. Camd faci un design trebuie sa iei in considerare ca HTML-ul/CSS-ul au restrictiile lor si ca nu poti face orice design si sa se potriveasca. daca tii neaparat la designul ala, se poate face cu ajutorul CSS-ului si cu ajutorul experientei astfel incat sa para ca e ok. O sa incerc azi in masura timpului disponibil sa iti fac un demo.

PS: ai demo aici

Ca drawback major, trebuie sa ai grija ca mereu div-ul cu id container sa aiba un height multiplu de 250. Se poate face cu JS sau poti stabili de la bun inceput dimensiuni acceptabile. La mine e 750px. Acest tip de layout este in general de evitat pt ca ridica probleme destul de serioase. O zi placuta

Edited by xnoise, 17 June 2008 - 10:24.


#11
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
da, aici era problema, la design.
Nu a fost gandit cum trebuia.
Acum ramane ori sa schimb fundalul (daca tot deranjeaza la ochi si atrage atentia), ori sa il refac desi este mai greu acum.

Multumesc pentru raspunsuri!

#12
neobluenet

neobluenet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 13.08.2004
Demo la cererea publicului:
body {
	  background-image: url('body.jpg');
	  background-position: center top;
}

body.jpg este pattern-ul care se tot repeta. Daca nu se potriveste din prima muti slice-ul din Photoshop mai la dreapta sau mai la stanga pana nimeresti cum e bine. Pentru pattern-uri mai mari (peste 10px de exemplu) recomand ca atunci cand "tai" site-ul in photoshop sa aliniezi slice-ul cu background-ul pe centru.

#13
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
problema este ca cine a taiat grafica a luat si o parte din background si cred ca este gresit.
de aceea nu se potriveste.
trebuie taiat exact de unde se termina forma paginii si incepe backgoundul.

#14
smartquickcommunication

smartquickcommunication

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.06.2008
se poate inchide acest topic.
multumesc celor ce mi-au raspuns.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate