Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

redhat/centos si memoria peste 4gb in sistemele pe 32 de biti

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001
ok,

se da un sistem SMP redhat/centos 5 cu ceva mai mult de 4gb de ram (hai sa zicem 8+) care face pe nebunul, la genul ca:

1. kernelul PAE vede 4GB RAM in loc de cat este instalat (8GB+ raportat de BIOS)
2. kernelul enterprise vede identic cu 1.
3. kernel PAE/ENT cu mem=8GB (fortzat in grub) are o incarcare de 15% pe idle :death: (iar cand e sa faca ceva, dureaza cam de 3x cazul 1. ori 2.)
3b. incarcarea este user land. sistemul nu pare ocupat, dar pe partea de user roboteste "idle" pana la 30% pe unul din procesoare

acum, memoria instalata e cu cantec: primii 4GB sunt 2x 2GB, restul sunt Nx 1GB (acelasi ceas, acelasi fabricant) procesoarele sunt 2x Xeon, 32bit, suporta PAE + HT


intrebari de baraj, idei, sugestii de fixare?


(ma asteptam la maxim 30% pierdere de performanta de pe urma PAE - din cele citite pe net - dar /3 e prea de tot :cursing: )

#2
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
1) de ce nu folosesti o versiune pe 64 bit?
2) e foarte posibil sa ai un motherboard ciufut si poate e nevoie de un upgrade de BIOS

#3
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001

View Postsame75, on Jun 16 2008, 12:38, said:

1) de ce nu folosesti o versiune pe 64 bit?
2) e foarte posibil sa ai un motherboard ciufut si poate e nevoie de un upgrade de BIOS

1. pt ca e un Xeon mai antic ce nu stie 64bit
2. yuck (lets see)


10x

#4
the_who

the_who

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 29.08.2007

View Postsame75, on Jun 16 2008, 12:38, said:

1) de ce nu folosesti o versiune pe 64 bit?
2) e foarte posibil sa ai un motherboard ciufut si poate e nevoie de un upgrade de BIOS
Cu ce l-ar ajuta daca foloseste o versiune pe 64 bit ?Care e diferenta daca ai 4 gb ram pe 32 bit sau (3)4 gb pe 64 bit?

#5
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Pentru ca, la 32 bit, daca ai mai mult de 1G de RAM, in kernel trebuie sa setezi "High Memory Support". Iar daca ai peste 4G, trebuie sa folosesti un kernel cu PAE activat.

Pe un sistem pe 64 de bit toate aceste chestii nu mai exista, toata memoria este "flat".

#6
the_who

the_who

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 29.08.2007

View Postsame75, on Jul 1 2008, 14:18, said:

Pentru ca, la 32 bit, daca ai mai mult de 1G de RAM, in kernel trebuie sa setezi "High Memory Support". Iar daca ai peste 4G, trebuie sa folosesti un kernel cu PAE activat.

Pe un sistem pe 64 de bit toate aceste chestii nu mai exista, toata memoria este "flat".
Si daca nu setezi "High Memory Support" ce se intampla? Iti merge mai greu OS-ul?Vreau sa-mi instalez o versiune de Linux,pe o partitie,dar sunt incepator si nu ma pricep.Am 3 GB rami (cpu C2D Intel E6750).Vorbeam cu cineva despre asta,si mi-a zis sa incerc cu OpenSuSE sau Mandriva,dar nu stiu ce sa aleg:OS pe 32 sau pe 64 bit? Am rulat un live CD (OpenSuse 11) si mi-a mers destul de bine,dar mi se pare ca la luminozitate/brightness e foarte foarte puternic. In cazul in care mi-as instala OS-ul pe PC,as avea vreo "sansa" sa-i setez (nu din nvidia-settings) luminozitatea/brightness/contrast/  cu vreun utilitar???

#7
same75

same75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 28.01.2007
Daca nu e setat High Mem, nu iti va vedea memoria peste 1G. Dar eu cred ca orice distro recent vine deja cu suportul ala activat.

Nu conteaza ce distro ai, oricare din ele are intefata grafica bazata pe Xorg, iar setarile de luminozitate se pot face ori prin optiuni in xorg.conf, ori cu ajutorul diverselor utilitare (KDE are o optiune prin Control Center).

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate