![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
filtru pentru alimentare
Last Updated: Nov 19 2004 10:38, Started by
b4you-bbogdan-
, Nov 16 2004 12:40
·
0

Posted 16 November 2004 - 12:40

<_< Am nevoie de un filtru pentru transformator, unul ceva mai bun decat un amarat de condensator. Am gasit eu ceva, dar puterea curentului ce la iesire ere foarte mica. Daca poate cineva sa imi dea o schema a unui filtru care sa imi poata sustine macar un amplificator de 15W sau un walkman!
|
Posted 16 November 2004 - 14:13

Sa inteleg ca ai un transformator (de la 220v la o tensiune mai mica, ex.9-15V) si doresti sa confectionezi un redresor/stabilizator care sa sustina un anumit curent ? In acest caz trebuiesc furnizate detalii suplimentare despre transformator, tensiunile din secundar precum si tensiunile la care functioneaza amplificatorul, respectiv walkman-ul. B)
|
Posted 17 November 2004 - 11:11

Da, am uitat sa mentionez : Transformatorul este unul simplu, care-l gasesti in orice magazin la un pret acceptabil. Adica as vrea un filtru pentru un transformator care are deja o punte redresoare si cu obisnuitul condensator de 470 de micro, cu o tensiune la iesire intre 3-16 V si o intensitate a curentului de maxim 1 Amper. Deci as putea cu usurinta sa folosesc un astfel de traf, sa-l comut pe 3 V si sa alimentez walkman-ul mentionat, dar buz-ul din retea ma omoara!! :cursing: Deci cam astea ar fi necesitatile mele.
Eu am luat o schema a unui filtru foarte eficienta, dar dintr-o revista mai veche (un "Tehnium" din '92) . Ideea e ca filtrul era destinat alimentarii unor multimetre elecronice, deci putere era mica. M-am trezit astfel ca pentru a putea asculta muzica la walkman trebuia sa bag o tensiune in el de aproximativ 7 volti, cand el trebuia alimentat la 3 (binenteles ca pe filtru exista o cadere de tensiune de aprx. 3V) HMM! Ce parere ai? Poti sa ma ajuti? |
Posted 17 November 2004 - 12:46

O schema cu LM317 cred ca te va ajuta ,+ ca are si protectie la scurt:
http://www.antrak.or...ges/Lm317-2.jpg http://users.otenet....lm317-lm337.htm Si daca doresti mai multa putere exista o alta schema cu LM 317 si cu 2 buc de 2N3055 care duce pana la vreo 3 amperi.Dar eu cred ca este suficient schema asta simpla ptr. consumatorii care tu ii ai |
Posted 17 November 2004 - 16:41

Introducerea unui element activ: tranzistor sau circuit integrat stabilizator, va produce o cadere suplimentara de tensiune, de minim 2-3V, necesara pentru buna functionare a stabilizarii/fitrarii. Trebuie schimbat si condensatorul electrolitic cu unul de minim 1500-2200 uF/16-25V. De asemenea pentru eliminarea zgomotelor din retea si zgomotului produs de diodele din puntea redresoare, se mai monteaza condensatoare ceramice de 2.2-4.7nF paralel pe fiecare dioda plus un condensator multistrat de 47-100nF in paralel cu condensatorul electrolitic.
|
Posted 19 November 2004 - 10:38

:) Multumesc pentru ajutor! Am sa incerc schemele respective si am sa tin cont de observatiile voastre.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users